GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκε ο εμπρηστικός μηχανισμός στο Γραμματικό...

Από το http://olympia.gr/ Όπως ήταν αναμενόμενο , βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην πρώτη εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό, απ’ ...

Από το http://olympia.gr/

Όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην πρώτη εστία φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Γραμματικό, απ’ όπου ξεκίνησε και η λαίλαπα που κατέκαυσε την Ανατολική Αττική. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε δύσβατο σημείο όπου μόνο πεζός ή εκτός δρόμου δίκυκλο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση. Στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω του Γεωγραφικού αναγλύφου αναπτύσσονται αλεξέλεγκτοι στροβιλισμοί ανέμων ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί στην ευρύτερη περιοχή.
Η συγκυρία και το σημείο τοποθέτησης δείχνει ότι υπήρχε γνώση όχι μόνο των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούσαν αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, το λεγόμενο μικροκλίμα.
Επίσης δείχνει κάτι άλλο, σημαντικότερο. Ότι...

οι εμπρηστές δεν είχαν στόχο την επίμαχη περιοχή του ΧΥΤΑ και τα “εθνικά εργαλεία” αλλά τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης όπου λόγω των στροβιλισμών η φωτιά θα έφευγε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Προσέξτε τώρα.
Ο κρατικός μηχανισμός δικαιολόγησε την προστασία των εγκαταστάσεων λόγω της ευρύτερης φοράς του ανέμου και έσπευσε να προστατεύσει ακόμα και μεμονωμένους ελκυστήρες. Η προκλητική αυτή ενέργεια δείχνει πλέον είτε άγνοια ή σκοπιμότητα.
Όπως είχαμε γράψει και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η στόχευση δεν ήταν συγκεκριμένη αφού ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες ομάδες κρούσης προφανώς, προκαλούσαν νέες εστίες σε άσχετα σημεία με την κύρια πυρκαγιά. Γκαζάκια βρέθηκαν σε διάφορες νέες εστίες που είχαν ξεσπάσει, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ φυσικό αίτιο που να προξενεί πυρκαγιά σε μη κατοικημένες περιοχές.
Έχουμε λοιπόν ένα οργανωμένο σχέδιο και από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές όπως στην περίπτωση της Ηλείας. Μάλιστα στην περίπτωση της Ηλείας μόνο μετά την πίεση μας άρχισε πάλι η έρευνα για την εύρεση των ενόχων (που τώρα βρίσκονται σε άλλα, ονειρεμένα μέρη). Το σχέδιο εμπρησμού της Αττικής είχε αρκετά κοινά στοιχεία με τους εμπρησμούς του 2007, περισσότερα ίσως απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε. Εδώ λοιπόν αρχίζει η απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.
τα γκαζάκια στον τόπο της φωτιάς
Πολιτική ηγεσία: Αντάξια των πολιτών. Ο πρωθυπουργός άνευ γραβάτας, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, πόζαρε στο ελικόπτερο. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρουσία καμερών πόζαρε στα καμμένα και μετά συνέχιζε τις διακοπές του. Οι λοιποί, σπέκουλα στα αποκαΐδια ή με το κινητό να “οργανώνουν” ψηφοθηρική πυρόσβεση. Όμως το έγκλημα τους δεν είναι αυτό. Είναι ότι το νομοθετικό τους καθήκον είναι εξ’ ορισμού ο μέγας εμπρηστής. Αναλογιστείτε ότι σε μια κοινωνία που απαιτεί “κρεμάλες”, η ποινή των φυσικών αυτουργών δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια με αναστολή.
Η λύση: Εκτός από τις κρεμάλες, τα αποσπάσματα κλπ, απλούστατη: Καμμία ανοικοδόμηση για 50 χρόνια σε περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά. Η οποιαδήποτε παράβαση να διώκεται ως κακούργημα, ενώ ο νόμος να ισχύει είτε πρόκειται για ιδιωτική, δημόσια ή εκκλησιαστική περιουσία.
Όχι, δεν πιστεύουμε πλέον ότι οι φωτιές μπαίνουν στο σύνολο τους από οικοπεδοφάγους. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος είχε πρόθεση να χτίσει στις πλαγιές του κοσμοπολίτικου Σέκουλα. Απλά αυτό το νομοσχέδιο θα κόψει τον ομφάλιο λώρο της “νέας τρομοκρατίας” με το αηδιαστικό τοπικό συμφέρον. Επίσης, κάποιος εργολάβος που έχει αναλάβει τη διάνοιξη δρόμου αλλά “ενοχλείται” πχ από το δάσος του Καϊάφα, θα γνωρίζει ότι για 50 χρόνια δεν θα μπορεί να ρίξει ούτε ποταμίσιο χαλίκι.
Τα σώματα ασφαλείας: Όλοι είχαν τις πληροφορίες ότι αναμένετο “εντυπωσιακό χτύπημα” στα τέλη Αυγούστου. Κανενός το μυαλό δεν πήγε σε εμπρησμούς; Τόσο γρήγορα ξεχάστηκε το έγκλημα της Ηλείας; Έπειτα, ως διορισμένα ανδρείκελα έτρεχαν υπό τις εντολές τοπικών βουλευτών, καναλιών και δημάρχων. Η ατιμωρησία και η ανυπαρξία νομικού πλαισίου τους έχει μάλιστα και στο απυρόβλητο, αφού γνωρίζουν ότι και με 70 νεκρούς ούτε ένας τους δεν θα πάει φυλακή. Αντίθετα θα προβάλλονται ως μοντέλα σε ολοσέλιδα αφιερώματα. Εάν όμως είχαν το θεσμικό φόβο τότε ίσως να έκαναν το αυτονόητο: Τη φύλαξη των εκτάσεων.
Οι τοπικοί άρχοντες: Αντάξιοι του τίτλου “κλόουν” που τους έχουμε αποδώσει. Ανίκανοι στην πρόληψη που αποτελεί και κύριοι καθήκον τους, κατηγορούσαν τους πάντες. Όλους τους προαναφερόμενους, τα κανάλια τα πεύκα, τα δασαρχεία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως υπάρχουν άλλοι δήμοι με δασικές εκτάσεις που για δεκαετίες είναι ανέγγιχτοι. Είπαμε όμως, οι πυρκαγιές (εκτός από τις αιτίες) είναι μια χρυσοφόρα κατάσταση για τους τοπικούς άρχοντες.
Οι πολίτες: Τι να περιμένεις από έναν λαό που εθελοντές ζητούσαν λίγο νερό από την πισίνα για να σώσουν το σπίτι τους και αυτοί δεν άνοιγαν την πόρτα. Τι να περιμένουμε από τους εαυτούς μας όταν καίγεται ο κοινός μας πνεύμονας και μεις αράζουμε σε καφετέριες και τηλεοράσεις. Όμως η μόνη ελπίδα είναι -δυστυχώς- εμείς. Γιατί η σφαίρα της πρόληψης θα πρέπει να έλθει από το λαό και όχι από τα εκπυρσοκροτούντα υπηρεσιακά όπλα. Μήπως και ο κρότος ξυπνήσει συνειδήσεις. Η εξήγηση θα δοθεί στο αναλυτικό αφιέρωμα Ηλείας – Αν. Αττικής και τη μεθοδολογία τους, που θα ακολουθήσει.

9 σχόλια

  1. Κατ' αρχήν, η φωτό είναι "αρχείου".

    Δεύτερον, επειδή η είδηση αυτή δεν υπάρχει στη σύνταξη στα μέσα, ποια είναι η πηγή σας ρε παλικάρια;;;

    Μήπως πάλι κανένας politis-gr, σαν αυτό εδώ, που μέρες τώρα προσπαθεί να καλύψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος δεν ειναι εμπρηστικος μηχανισμος ,ειναι το κουκουναρι που εβγαλε η χειρουργος νατασα απο την κεφαλα του αντωναρου.
    Εχει μεταλλαχθεί μην το βλεπετε ετσι κουκουναρι ειναι σας διαβεβαιωνω το ειπε ο αντωναρος.
    Ειναι σαν τα κουκουναρια της Ηλιειας ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΣΑ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ.
    Πραγματικά καμμενη γη θα παραδωσετε μεταφορικα στην κοινωνια και πραγματικά στο περιβαλλον.
    Ανικανοι ,αναλγητοι,παρτακηδες ,αλλαζονες,λαμογια ,κομπιναδοροι,απατεωνες η σαρα η μαρα και το κακο συναπαντημα αυτο το σκυλολοι θα αποχωρησει με τις εκλογες.
    Μαυρισατε το περιβαλλον και τις ζωές γεμιζοντας την ψυχη μας με οργη και θυμο.
    Που θα παει οσο και αν προσπαθει ο χοντρος να κρατηθει θα τον γκρεμοτσακισει ο λαος και οχι το ΠΑΣΟΚ η άλλο κομμα.
    Ο μοναδικος προθυπουργος που η θητεια του συνοδευεται απο οργη θυμο και αγανακτηση.
    Οδηγησε τον λαο στην απολυτη ξεφτιλα και ξεπεσμο κανωντας τις χαρες στις 200 φραγκατες πουτανοοικογενειες που γαμιουνται απο κουνια και τρωνε τα σπλαχνα αυτου του τοπου.
    Εκανε απατεωνες ανθρωπους που δουλευαν χρονια κατεστρεψε τον εμπορικο κοσμο και την μεσαια ταξη δινοντας δις στους πουστηδες τους τοκογλυφους τραπεζιτες τα συνεταιρακια του απο τα ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. Νατα βαλουν απο τηντσεπη τους οι τοκογλυφοι τοσα χρονια γδυνουν τον λαο κερδιζοντας δις και ο προθυπουργος της πλακας τους χωνει και αλλα λες και ειναι απο την τσεπη του.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΑ
    Ξυπνατε ρε αυτος θα ερθει στις εκλογες και θα σας ξαναταξει αυτα που ποτε δεν θα κανει για σας αλλα για να συνεχισει να τα χωνει στους πλουσιους και να τους κανει πλουσιοτερους και ολοι οι αλλοι να πανε να γαμηθουνε αυτη ειναι η φαρα του αυτα εκανε και ο θειος του και ολο του το σοι.
    Μην φατε παραμυθι μαυριστε την κοπρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παλικάρια συμφωνούμε ότι είναι εμπρησμοί αλλά μην το ξεφτιλίζετε το θέμα αυτή η φωτογραφία που βάλατε είναι από εδώ.
    http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2007/08/blog-post_30.html
    και είναι από το 2007
    Με το σύστημα αυτό γελοιοποιείτε κάθε σοβαρό επιχείρημα.
    Σταματήστε τις μαλακίες.

    Γοργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @6.36

    ...ενώ το strategy-geopolitics είναι σοβαρό...

    Γι αυτό έβαλε έναν αέρος-εδάφους με... σχεδόν πυρηνική κεφαλή 500τερατόνων σαν εμπρηστικό μηχανισμό για δεντράκια!

    χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για αυτο λοιπον
    ΛΑΟΣ-15%
    ΠΑΣΟΚ-35%
    ΚΚΕ-20%
    ΝΔ-Τον Καραμπελα
    ΣΥΡΙΖΑ-Τα αρχιδια του προηγουμενου
    και οι λοιποι-ΔΞ/ΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλάκα 28 Αυγ 2009 11:50:00 μμ

    αν χαίρεσαι γιατι ανεβαίνει το ποσοστό των φασιστόμουτρων του Λάος να πας να γαμηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Giwrgare orma kai fae ta de3io-anarxo-syrizo lamogia!!!!

    LAOS kai palu LAOS!

    Poutanes sta krebatia sas kai poustides stous dromous!

    Auto to minima einai gia seena 29 Αυγ 2009 1:10:00 πμ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟΥ PRESS.
    Eίναι Ειδική Περίπτωση ψυχοπαθών.

    Υπάρχει πολλή μοναξιά εκεί έξω. Και η μοναξιά οδηγεί συνήθως στην ψυχοπάθεια!
    Ετοιμαστείτε, γιατί θα χτυπήσουν το πληκτρολόγιο....
    και ο Θεός βοηθός!
    (κουφά -μαλακίες -ανοησίες - ΜΙΣΟΣ - ηλιθιότητα ... ατελείωτα ).

    Μην τους βρίσεις, μην τους το κλείσεις στα μούτρα... Κάντε τους λίγη παρέα...
    Αυτό ψάχνουν, άλλωστε...
    ΕΔΩ στο ΒΟΘΡΟ του ΠΑΟΚ.
    ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Αλλά γαμήστε τους και καμία φορά...
    Το έχουν ΑΝΑΓΚΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..Η ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΣΟΚ - PRESS.
    - Είναι οξεία ιογενής μολυσματική και θανατηφόρα νόσος που προσβάλλει όλα τα ζώα και τον άνθρωπο.
    - Για να μολυνθεί ο άνθρωπος από λύσσα, πρέπει να δαγκωθεί από λυσσασμένο ζώο.
    - Ένα άγριο ζώο δεν σημαίνει ότι είναι λυσσασμένο.
    - Η πρόληψη της νόσου γίνεται με υποχρεωτικό από το νόμο ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό σε όλα τα κατοικίδια ζώα.

    - Η λύσσα είχε πρακτικά εκλείψει από την Ελλάδα.....
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ
    ΛΥΣΣΣΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ...............

    ΣΗΜ. ΤΡΑΓΙΚΟ παράδειγμα.
    Ο ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΚΑΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ
    BLOOPER TEAM....
    Για Αποτέφρωση αυτός..
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ
    ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση