GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρουσφέτια και εξευτελισμοί για τις Λαϊκές Αγορές...

Νέα Ερώτηση στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του Press-gr . Νέα Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί ( δείτε σχετικά ...

Νέα Ερώτηση στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του Press-gr
.
Νέα Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί (δείτε σχετικά και εδώ) στις Λαϊκές Αγορές της Αθήνας, όπως την είχε αποκαλύψει πριν από μερικές εβδομάδες το Press-gr (διαβάστε εδώ).
Oι βουλευτές που υπογράφουν την Ερώτηση (Μιχ. Καρχιμάκης, Β. Κεγκέρογλου, Μ. Μπόλαρης, Δ. Βαρβαρίγος, Γ. Πεταλωτής, Β. Παπαχρήστος, Θ. Τζάκρη) καταγγέλλουν "κρούσματα αχαλίνωτης ρουσφετολογίας και μεθοδεύσεων εξευτελισμού πωλητών λαϊκών αγορών" και αναφέρουν αναλυτικά:
ΕΡΩΤΗΣΗ για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης
Θέμα: «Κρούσματα αχαλίνωτης ρουσφετολογίας και μεθοδεύσεων εξευτελισμού πωλητών λαϊκών αγορών στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά»
Κύριε Υπουργέ
...

Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται κρούσματα αχαλίνωτης ρουσφετολογίας στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά.
Συγκεκριμένα στις 13-7-09 ο κ. Δημ. Βλαχαντώνης, συνταξιούχος στρατιωτικός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά, κάλεσε στο γραφείο του, πωλητές λαϊκών αγορών, επαγγελματίες και παραγωγούς για να τους ανακοινώσει ότι το αίτημά τους, το οποίο είχαν υποβάλλει πριν ενάμισι χρόνο, θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη 16-7-09 και θα ικανοποιηθεί αφού όπως μεταφέρθηκε στους πωλητές, έχει συμφωνήσει και ο Υφυπουργός ο κ. Βλάχος.
Οι απαντήσεις μάλιστα που φέρεται πως έδωσε ο κ. Βλαχαντώνης για την καθυστέρηση της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των πωλητών στις λαϊκές αγορές, ήταν ότι περίμεναν να ολοκληρωθεί η χορήγηση των κενών θέσεων σε όλες τις λαϊκές και ότι αυτή ήταν εξάλλου και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2008 (!) ύστερα από δική του εισήγηση, τη στιγμή που είναι γνωστό σε όλους ότι ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης των κενών θέσεων παρά μόνο σε μία λαϊκή αγορά.
Και ενώ εκκρεμούν 800 περίπου αιτήσεις, εξετάζονται σύμφωνα με πληροφορίες 100 αιτήσεις με αυστηρά, όπως φαίνεται, κομματικά κριτήρια αφού η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων δεν γίνεται ούτε με σειρά προτεραιότητας βάσει αριθμού πρωτοκόλλου αίτησης, ούτε ανά λαϊκή αγορά αλλά ούτε και με αλφαβητική σειρά.

Μετά τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Για ποιους λόγους δεν εξετάσθηκαν τόσο καιρό τα αιτήματα αυτά και για ποιο λόγο έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί μόνο σε μία λαϊκή η διαδικασία χορήγησης κενών θέσεων;
Με ποια κριτήρια εξετάζονται τώρα κάποια αιτήματα, μόνο γύρω στα 100, αφού ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στα 800 περίπου;
Είστε σε θέση να απαντήσετε στους υπόλοιπους 700 πωλητές που εξαιρείτε από την εξέταση του αιτήματός τους, ποια είναι τα κριτήρια για τους 100 και ποια για τους υπόλοιπους 700 που δεν θα εξεταστεί η αίτησή τους;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Γιώργος Πεταλωτής
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Θεοδώρα Τζάκρη

4 σχόλια

  1. Κύριοι της κυβέρνησης, το μόνο που μπορεί να μας σώσει από την καταστροφή σε σχέση με τα οικονομικά, είναι να υποχρεώσετε να συνδεθούν στο INTERNET, όλα τα σημεία πωλήσεων, από περίπτερο μέχρι SUPER MARKET, με κάποια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που θα βλέπει τις συναλλαγές τους, τις πωλήσεις τους., σε πραγματικό χρόνο, και αυτομάτως τον οφειλόμενο ΦΠΑ.
    Και για όποιον αρνηθεί την σύνδεση του στο Υπουργείο να του αφαιρείτε αμέσως η άδεια λειτουργίας.
    Σε όποιον αρέσει να δουλέψει έτσι ας δουλέψει, οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς είναι άχρηστοι και επιζήμιοι για τον Ελληνικό λαό.
    Παράλληλα θα βγάλετε στην αγορά ανθρώπους από την ΚΥΠ, από τον ΣΔΟΕ, που είναι Εθνική ανάγκη να τον αναστήσετε και με αυξημένη ισχύ, και να αφήσετε κατά μέρος τις σκέψεις όπως επειδή δημιουργήθηκε επί Πασόκ, και ανδρώθηκε, αλλά τα πήγε θαυμάσια, εσείς πρέπει να τον θάψετε επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι που υπάρχουν και σε εσάς και σε όλα τα κόμματα και τα σπίτια δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους, και αυτά είναι για κακομοίρηδες και αποτυχημένους, από την εφορία, και να κάνουν διαπιστώσεις εάν οι οπουδήποτε πωλητές, περνούν τις πωλήσεις και με πραγματικές ποσότητες και τιμές στο INTERNET, στο Υπουργείο Οικονομικών.
    Θα υπάρξουν βεβαίως αντιδράσεις, αλλά θα είναι από τους κλέφτες, και σαν κλέφτες θα τους αντιμετωπίσετε, και προπαντός όχι με το γάντι.
    Και φυσικά στο εγχείρημα αυτό θα ξεκινήσετε από δυο επαγγέλματα, από τα Φαρμακεία, και τα Βενζινάδικα.
    Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα δισεκατομμύρια περνούν από τα φαρμακεία;
    Πόσα δισεκατομμύρια περνούν από τα Βενζινάδικα;
    Εμπρός λοιπόν να σας πει ο Ελληνικός λαός ένα μπράβο με την καρδιά του, και όχι από κακομοιριά ή από συμφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο δεν ειναι τιποτα: βλεπε λαικη Σαββατου στην Χαλκιδα και τις ευθυνες του Δημαρχου και του Νομαρχη. Λαμογια περιωπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ.

    Το εβραιοπουσταριο/Σαγιαν "Blooper" (με τη βουλα), "Καρατζαφυρερ", κλπ., κλπ., χειριζομενο και αλλα τινα τοπονυμια ειναι ο ιδιος ο Καψοκωλης!!

    Μην εκλπησεσθε λοιπον γιατι δεν ανεβαζει τα σχολια σας το μουνοπανο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10Ο..ντάδες Αναρτήσεις..
    1000..λάδες ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-PRESS. ΕTΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ TΣΙΜΠΟΥΚΙΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ
    ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ....
    ΑΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ.

    Ξανά στο νοσοκομείο ο Χριστοφοράκος
    Στο Καρδιολογικό Κέντρο του Μονάχου εισήλθε ξανά χθες ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος παρουσίασε ισχυρή ταχυπαλμία.
    -------------------------------- Ήταν την ίδια περίπου ώρα, που η Εισαγγελία του Μονάχου εισηγείτο την έκδοση του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens στην Ελλάδα.
    -----------------------------------
    Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στις 20 Ιουλίου στο ιατρείο των φυλακών όπου κρατείται και μια μέρα αργότερα διακομίστηκε στην κλινική Χάρλαχινγκ.
    ----------------------------------
    Χθες, η Εισαγγελία του Μονάχου παρέδωσε στο Εφετείο την εισήγησή της, η οποία -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εισαγγελίας Αλφονς Ομπερμάγερ- «ευθυγραμμίζεται πλήρως με το αίτημα των ελληνικών αρχών».
    --------------------------------
    Η τελική απόφαση για το αν θα εκδοθεί ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Siemens στην Ελλάδα, αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, από το Εφετείο του Μονάχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση