GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγαλοεργολάβοι, πολυεθνικές και οικοεδοφάγοι...

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΔΗΚΚΙ . ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ...

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
του ΔΗΚΚΙ
.
ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ. ΑΝΑΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Μετά το 1990 οι νεοταξικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν άσκησαν καμμία πολιτική για την ουσιαστική προστασία της φύσης και των δασών. Μετά από κάθε ολοκαύτωμα- που στοιχίζει και σε ανθρώπινες ζωές- περιορίζονται σε ένα επικοινωνιακό κουκλοθέατρο στην τηλεόραση, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.
Αυτή η απουσία πολιτικών θωράκισης, που οφείλεται στην...

νεοφιλελεύθερη αντίληψη του «λιγότερου κράτους» και κυρίως η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου που υπηρετεί τους οικοπεδοφάγους και τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα συνεχίζει σκόπιμα, γι αυτό άλλωστε αρνούνται και τη βοήθεια από άλλες χώρες, όποτε προτείνεται, γι αυτό δεν τιμωρείται κανείς όταν χτίζει στα καμμένα, αντίθετα του δίνουν «νόμιμες» άδειες (πολεοδομίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σκοπός της «συγκυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι η καταστροφή των δασών, η ιδιωτικοποίηση των εναπομεινάντων δασών και εθνικού χώρου και η εκχώρηση τους στην «κοινωνική βάση» που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οικοπεδοφάγοι, μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων και λοιποί.
Είναι άμεση ανάγκη η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και του δασοκτόνου νόμου του ΠΑΣΟΚ 3208/03 που εξυπηρετεί τα συμφέροντα εργολάβων και καταπατητών, ώστε όπου υπήρχε δάσος να ξαναγίνει δάσος και όχι νέοι οικισμοί, να δοθούν γενναία ποσά για αναγκαία μέσα πυρόσβεσης, ενώ απαιτείται άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Κράτους μέχρι και τον τελευταίο εθελοντή ώστε να μην ξαναζήσουμε τις τραγικές στιγμές του 2007 και τις σημερινές. Μόνο μια αριστερή –πατριωτική κυβέρνηση που θα θέσει το σύνολο του δασικού πλούτου υπό Εθνική ιδιοκτησία και έλεγχο, μπορεί να προστατέψει, να αναδασώσει και να τιμωρήσει τα παράσιτα που καταστρέφουν τα δάση.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ έχουμε στείλει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση με την προβλεπόμενη μορφή «επίκαιρης ερώτησης»: Τι σκοπεύει να κάνει η ΕΥΔΑΠ σχετικά με τα αποκαϊδια (τέφρα/άνθρακα) και την (πιθανώς τοξική) σκόνη που έπεσε εξ αιτίας των πυρκαϊών στην Λίμνη του Μαραθώνος (από την οποία υδρεύονται οι κάτοικοι της Αττικής);

9 σχόλια

  1. Η Ελλάδα θα σωθεί μόνον με τον Εθνικοσοσιαλισμό .
    Άλλη λύση δεν υπάρχει , τα άλλα συστήματα
    έχουν αποτύχει ,
    και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AISXOS KARAGIOZIDES OLOI SAS OSO GIA TON ANTONARO POU BGENEI KAI LEEI MALAKIES PREPEI NA NTREPETE O KARAMALIS DEN TON PERIMENA NA EINE TOSO CHONTROMALAKAS. ALA EIPAME AFOU TA THELEI O KOLOS SAS KALA SAS KANOUN. TRECHATE NA TOUS PSIFISETE PALI OTAN THA GINOUN OI EKLOGES. OSO GIA TA KOMATOSKILA OLON TON KOMATON NA PANE NA PIDICHTOUN EPISIS!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @10.18

    Εθνικοσοσιαλισμός = NAtionalsoZIalistism
    από το Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, το κόμμα του Χίτλερ.

    και για περισσότερα σχετικά με τον ΝΑΖΙσμό, κλικ εδώ.

    Μούλικο του χίτλερ 10.18, ένα μόνο σου λέω:
    θες σφάξιμο στο γόνατο!
    Χωρίς δεύτερη κουβέντα και καθυστέρηση.
    Θες σφάξιμο και πηγάδα με τη μία. Αγαθοεργία θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ:
    ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ- ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗΣ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως έχω αναφέρει σε άλλες αναρτήσεις και συμφωνώ και κατά κάποιο τρόπο με την παρούσα ανάρτηση, τα συμφέροντα είναι μεγάλα.
    (για τον φίλο 26 Αυγ 2009 10:18:00 μμ να του υπενθυμίσω κάτι για τον Εθνικοσοσιαλισμό: http://www.leozagami.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=57&func=view&id=1342&catid=13 εκεί θα δεις πολλούς εθνικοσοσιαλιστές)

    Θα φανούν με την πρώτη ευκαιρία, αλλά προσωπική μου άποψη είναι υπό τον έλεγχο των "Illuminati".


    Καπετάν Μακρής. Σε αναμονή εξελίξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ.

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑ 6 ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ νομιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα στην Αττική το 2003;

    Και ποια ήταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε (και σήμερα κάνει την παρθένα);

    Και ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε (και σήμερα κάνει τη νυφίτσα);

    Και ποιος ήταν ο Ράν ταν πλάν της παράταξης τότε και σήμερα (αλλά τώρα κάνει την πάπια παρουσιάζοντας τζάμπα ευχολόγια αντί πραγματικών σχεδίων);

    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν μέσω πυρκαγιών ο κ .Γ. Παπανδρέου απολάμβανε ...το μπάνιο του...!

    Τις προηγούμενες ημέρες με τις μεγάλες φωτιές στην Ανατολική Αττική -και όχι μόνο- είχα μια εύλογη απορία. Το ίδιο νομίζω και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκε ΜΟΝΟ δύο πρωινά, με ολιγόλεπτες παρουσίες στους τόπους όπου οι άνδρες των δυνάμεων κατάσβεσης εθελοντές και οι πολίτες έδιναν τον δικό τους αγώνα στις μάχες με τις φλόγες ;

    Μα το ποιο πιθανόν, απαντούσα στον εαυτό μου, στο γραφείο του στην Ιπποκράτους απ` όπου θα παρακολουθούσε διαρκώς την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας. Αυτό είναι το λογικό για έναν πολιτικό Αρχηγό και ...εν δυνάμει Πρωθυπουργό (όπως τον χαρακτηρίζουν ο κ.Ψυχάρης, ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Μπόμπολας και τα ...άλλα παιδιά).

    Αλλά Φευ ! Όπως διαβάζω σε δημοσίευμα από την καθημερινή εφημερίδα της Πάτρας «Σημερινή» , στη στήλη «το κεντρί», (παρεμπίπτοντος η εφημερίδα πρόσκειται στο ΠαΣοΚ), ο κ. Γ. Παπανδρέου εθεάθη να απολαμβάνει ....το μπάνιο του σε παραλία του Διακοπτού ( κλικ στη φωτο). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !

    Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι: «Στην περιοχή του Διακοπτού, στην παραλία της Πούντας, εθεάθη προχθές το μεσημέρι (σ.σ της Κυριακής) να κάνει το μπάνιο του ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος το πρωί του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής βρισκόταν κοντά στις περιοχές της Αν. Αττικής που είχαν παραδοθεί στις φλόγες , το μεσημέρι μετέβη έως το Διακοπτό, όπου (σ.σ εκτός του μπάνιου του) είχε και συνάντηση με πρόσωπα του περιβάλλοντος του».

    Μέσα λοιπόν στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων που οι περιουσίες τους απειλούνταν να γίνουν παρανάλωμα του πυρός , μέσα στην πίκρα κάποιων άλλων πολιτών που έβλεπαν να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και μέσα στις πύρινες γλώσσες που απειλούσαν ανθρώπινες ζωές, μέσα σε αυτόν λοιπόν τον χαμό που επικρατούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου ….απολάμβανε το μπάνιο του.

    Έμπρακτη απόδειξη πως θεωρεί ο ίδιος την έννοια της υπευθυνότητας. Έμπρακτη απόδειξη πως θέλουν τα συμφέροντα τον ...(επόμενο;) Πρωθυπουργό και τον ρόλο του στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας!!!

    ΑΥΤΟ ας μας ανοίξει τα μάτια. Γιατί μετά την απομάκρυνση ...εκ του ταμείου , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση