GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Καλαμαριά σας χαιρετά, κ. Ιωαννίδη...

Γράφει ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν) Εγώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε Θεσσαλονικείς . Γεννηθήκαμε και οι δυο σ΄αυτή την πόλ...

Γράφει ο Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Εγώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε Θεσσαλονικείς. Γεννηθήκαμε και οι δυο σ΄αυτή την πόλη. Μόνο που εγώ είμαι και … Καλαμαριώτης και πέντε χρόνια μεγαλύτερός του.
Ο Γιάννης έπαιξε μπάσκετ στον ΑΡΗ από τα 15 του και αργότερα διέπρεψε ως προπονητής στους Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εγώ παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκα επαγγελματικά με το θέατρο και τη συγγραφή , συμμετείχα ενεργά στα αθλητικά πράγματα και η θητεία μου στο χώρο του αθλητισμού μετράει κάποια ευδόκιμα, θέλω να πιστεύω, χρόνια στην προεδρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην προεδρία της ΕΠΑΕ.
Ο Γιάννης από τις εκλογές του 2004 κατέχει θέση βουλευτή στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές του 2007 διορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.
Ξέρουμε δηλαδή και οι δυο μας το αθλητικό «παιχνίδι» και από την «καλή» του και από την «ανάποδη». Μόνο που ο Γιάννης τώρα, ως αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού, φαίνεται ότι το έχει παραμάθει!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση που κράτησε και...

η συμπεριφορά του, πάντα αυθόρμητος και εκρηκτικός, όταν του ζήτησα, Μάρτιο μήνα, να δούμε πως μπορεί να βοηθηθεί ο ιστορικός Απόλλωνας που βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση.
Δεν ασχολούμαι με ομάδες που τις χαρακτηρίζουν ύποπτες διαδρομές και ούτε έχω τη διάθεση να κάνω τίποτα, ήταν, αν θυμάμαι καλά, η απάντησή του που με άφησε, κυριολεκτικά, εμβρόντητο!
Ήξερες δηλαδή, φίλε Γιάννη, εδώ που τα λέμε όλη η Ελλάδα ήξερε, τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν στον Απόλλωνα και ως «πολιτεία θεματοφύλακας» δεν παρενέβης… Ήξερες ότι η διάλυση του Απόλλωνα ήταν επί θύραις και αρνήθηκε να τείνεις «χείρα βοηθείας»
Εξάλλου ίδια και πάλι ήταν η αντίδρασή σου όταν σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου για να σου πω ότι είναι ανάγκη να δούμε από κοινού το πρόβλημα του Απόλλωνα…
…Μόνο που πίσω από την πλάτη μου έταξες στην προσωρινή διοίκηση του κ. Γ. Ιωσηφίδη 200.000 ευρώ τα οποία, βεβαίως, ουδέποτε έφτασαν στο ταμείο του Απόλλωνα…
Και τώρα, φίλε Γιάννη, που έβλεπες και ζούσες καθημερινά το ψυχορράγημα του Απόλλωνα τι έπραξες;
Τόσο εσύ, όσο και η αμαρτωλή ΕΠΑΕ, αφήσατε για 350.000 ευρώ και για χρέη που φορτώθηκαν στην πλάτη του Απόλλωνα από ανθρώπους που δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να επιτρέψετε ποτέ να ασχοληθούν με τον Ελληνικό αθλητισμό, να πέσει δύο ολόκληρες κατηγορίες(!) μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης … Δυο ολόκληρες κατηγορίες κύριοι… ΓΙΑ ΧΡΕΗ που της φορτώσανε στην πλάτη παράγοντες αμφιλεγόμενοι… Μπράβο σας!!!
Δεν έπραξες όμως το ίδιο, φίλε Γιάννη και για τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης που ίσως, και σίγουρα ήταν, σε πιο δύσκολη οικονομική θέση απ’ αυτήν του Απόλλωνα… Μέχρι και για τον ΟΦΗ του κ. Βαρδινογιάννη έβαλες μπροστά τα στήθια σου και καλώς έπραξες… Τον Απόλλωνα των Ποντίων, όμως, τον αφήσατε μόνο και αβοήθητο να οδεύει την οδό του μαρτυρίου
…Για να θυμηθώ τα λόγια του πιο αγνού ίσως, αυτόνομου Απολλωνιστή , του διακεκριμένου Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Γιώργου Βιβιλάκη:
«Ο Απόλλων ευτύχησε να πέσει με Πρωθυπουργό Σαλονικιό και με Υφυπουργό Αθλητισμού Σαλονικιό…»
Η Καλαμαριά σας χαιρετά κ. Ιωαννίδη…
--------------------
*Το άρθρο «Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ» προοριζόταν να δημοσιευτεί στη μόνιμη στήλη μου στην εφημερίδα «ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στο φύλλο του Σαββάτου 29/8/09
Για λόγους που ακόμα δεν γνωρίζω το άρθρο μου αυτό, που έχει σχέση με τον υποβιβασμό στην Δ’ κατηγορία του ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς, δε δημοσιεύτηκε
.

8 σχόλια

  1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΖΗΤΑΝΕ ΑΜΕΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ.
    **************************************************************

    Η χώρα, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της Νεας Δυστυχιας βρίσκεται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο. Η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει σχέδιο για την οικονομία και τη χώρα. Μια κυβέρνηση που απλά προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το λιγοστό χρόνο που της έχει απομείνει.

    Η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό που αδυνατεί να αναλάβει οποιαδήποτε ουσιαστική πρωτοβουλία για τη χώρα και τους πολίτες. Ο σημερινός πρωθυπουργός είναι όμηρος και των ισορροπιών στο κόμμα του αλλά και των συμφερόντων που εξυπηρέτησε πεντέμισι χρόνια τώρα με την πολιτική του.

    Ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης κυλά αντίστροφα. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να οργανώσει την έξοδό του. Όμως, τα διλήμματα του κ. Καραμανλή - ανασχηματισμός ή εκλογές - δεν είναι τα διλήμματα του πολίτη.
    Γι' αυτό οι πολίτες λένε, δεν πάει άλλο.
    Πεντέμισι χρόνια τώρα, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και έργο, πηγαίνουν συνεχώς πίσω την χώρα.

    - Πώς είναι δυνατόν να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής, όταν ο ίδιος και το μοντέλο εξουσίας που πρεσβεύει είναι το πρόβλημα;

    Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Κυβέρνηση με πρόγραμμα συγκεκριμένο, που θα μπορέσει να κάνει αυτές τις μεγάλες τομές και αλλαγές. Ο κόσμος αυτό περιμένει. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι έτοιμο, όπως και το 1993, να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετά καταστρέψανε πεντέμισι χρόνια τώρα. Καιρός η Ελλάδα να μπει και πάλι σε εποχή δημιουργίας.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά μιλάει και ο Χάρυ Πλην, που μπλέχτηκε με τον Κοσκωτά, μπήκε στο ΚΚΕ, τα έφαγε από τη Ν.Δ. που μέχρι και υποψήφιος τους ήταν στις δημοτικές εκλογές στην Καλαμαριά, και τώρα που τους βλέπει που πέφτουνε φωνάζει στον μαλάκα τον χαζοξανθό. Ουστ ρε λαμόγιο που πας να φας με τους άλλους που έρχονται βρωμοπαπάρα πλη Χ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ήσουνα εσύ κ. Κλυν και οι Πόντιοι σου όταν τα μάσαγαν και την κοπάναγαν αυτοί οι παράγοντες ? Γιατί άφησες εσύ τη Διοίκηση της ομάδας που αγαπάς ?Γιατί δεν αποκλείσατε το γήπεδο ? Γιατί δεν βγήκατε στα κανάλια ? Γιατί ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώσει τα σπασμένα ? Γιατί θα πρέπει το κράτος να επιχορηγεί τόσα χρόνια κάποιον που απλά χορεύει ή μιλάει ποντιακά και αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια χρησιμοποιώντας πάντα την πολύ εμπορική ταμπέλα του Πόντου ? Βγάλε εσύ κάνα cd με βρισιές και λίγη τσόντα μπας και ξεχρεώσετε ? Αλλά δεν είμαστε στα επαναστατικά 80's ξέχασα, τώρα πια αυτό το μπουρδελοκράτος πρέπει να δουλέψει για να παράξει. Κι εσείς από δουλειά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καπου το 74-75 θυμαμαι καποιο βλαχαδερο στο "βαριετε" του Αιγαλεω..

    Ουρλιαζε χτυπιοτανε ,τρελοχορευε..

    Τελικα δεν τρεχει και τιποτα.
    3 δραχμες ειχε το ποτο τοτε.

    Και ξαφνικα βλεπω αυτο το γυφτο .."φιρμα"!!

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΑ ταλεντο..

    Και ομως αυτο το βλαχαδερο εγινε ..
    "καλλιτεχνης"!!

    Ημαρτον ρε!!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕPΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Κλιν , πουσαι και Κουκουες, θα πρεπει να πληρωσει ο φορολογουμενος για να μην υποβιβαστει ο Α.Κ.??Και βεβαια οι κατα καιρους διεφθαρμενοι που μας κυβερνησαν χαρισαν χρεη ομαδων γαι να εξασφαλισουν ψηφους..Οι πρωτοι που επρεπε να φωναξετε ΤΟΤΕ εισαστε εσεις οι αριστεροι...Αλλα το κανατε γαργαρα..
    Καλα εκανε ο Ξανθος..Και σε κανεναν να μην δωσει. Ανωνυμη Εταιρια δεν εισαστε??Καντε αυξηση κεφαλαίου ή διαλυστε το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. IOANNIDH
    KATASTREPSES TON HLYSIAKO
    THA SE THIMOMASTE KAI EMEIS PANTA
    http://ilisiakos.com/book00.asp
    OMOS NA EISE SIGOYROS OTI 82 XRONIA ISTORIAS DEN SYGXONEYONTAI

    NTROPH SOY KAI HSOYN ANTROPOS TOY ATHLITISMOY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. harry=respect.

    adriko del paso :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση