GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σίγουρη η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, δεν ξεπερνά το 36% η ΝΔ...

Ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη επιστημονικού συνεργάτη της VPRC από το http://www.tvxs.gr/ Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5% έναντι της ΝΔ ...

Ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη
επιστημονικού συνεργάτη της VPRC
από το http://www.tvxs.gr/


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5% έναντι της ΝΔ δείχνει το τελευταίο κύμα του Προεκλογικού Βαρόμετρου της VPRC για το tvxs. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100.

Καθώς βρισκόμαστε περίπου δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι βασικές τάσεις του εκλογικού σώματος έχουν ήδη αποκρυσταλλωθεί:
Σχετικά με το κοινωνικό περιβάλλον των εκλογών, το ενδιαφέρον για τις εκλογές ενισχύεται σταθερά (έχει φτάσει το 65% και έχει συνεχή ανοδική τάση), το ρεύμα της αποχής μειώνεται επίσης σταθερά (αν και είναι πιθανό το εκλογικό σώμα να είναι κατά τι μικρότερο από...

τις προηγούμενες εκλογές), η αποσαφήνιση της εκλογικής επιλογής έχει φτάσει το 70%, η παρακολούθηση της προεκλογικής εκστρατείας μεγαλώνει και η παράσταση νίκης του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον εδραιωμένη σε ποσοστά άνω του 60%.
Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κινείται πάνω από τα επίπεδα του 42%, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ δεν υπάρχει σενάριο που να καταγράφει λιγότερες από 154 έδρες. Δύο ενδεχόμενα είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή: το πρώτο είναι η εδραιωμένη πεποίθηση ότι κερδίζει τις εκλογές να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο εκλογικό ρεύμα για το ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο η ίδια πεποίθηση να οδηγήσει σε «χαλαρότερη» ψήφο υπέρ μικρότερων κομμάτων και πιθανώς σε μια αμυντική συσπείρωση στη ΝΔ παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων.
Η ΝΔ κινείται στα επίπεδα του 35% και είναι με τα σημερινά δεδομένα αδύνατον να ξεπεράσει σε κάθε περίπτωση το 36%. Οι έδρες της εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να χάνει το στοίχημα μιας επιτυχημένης προεκλογικής καμπάνιας με την οποία θα περιόριζε τη διαφορά. Η εκλογική συσπείρωση φτάνει το 68% περίπου και θα δώσει μάχη για να το ανεβάσει περιορίζοντας ίσως τις διαρροές της προς το ΛΑΟΣ.
Τα μικρότερα κόμματα παραμένουν σταθερά στα ποσοστά που κατέγραψαν στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, με το ΚΚΕ να βρίσκεται περίπου στο 8%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και τον ΛΑΟΣ στο 6%. Δεν θα πρέπει να αποκλειστούν μικρές θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις σε σχέση με τα ποσοστά τους, πάντως όχι σημαντικές ανατροπές. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι χάνουν το στοίχημα της εισόδου στη Βουλή, αν και όσο το ποσοστό τους βρίσκεται στο 2.5% θα συνεχίσουν να ελπίζουν σε μια θετική ανατροπή.

11 σχόλια

  1. Με αναγωγές, ναι: σίγουρη η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και στο 36% η ΝΔ... Έλα,όμως, που οι άνθρωποι δεν είναι απλά ψηφία σε μελέτες... Έλα,όμως που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται στο μυαλό των αναποφάσιστων... Έλα,ακόμη, που στην Ελλάδα οι αναποφάσιστοι... καταλήγουν στο τι θα ψηφίσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο.... Οι δημοσκοπήσεις τελειώσανε την Παρασκευή: όσο περισσότερο τις θυμάστε από δω και πέρα, τόσο περισσότερο θα υποψιαζόμαστε πως κάτι άρχισε να αλλάζει...
    Σ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΨΤΕ ...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΒΛΟΓΚΣ. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΣΤΙς 4 ΟΚΤ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΤΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΤΕ. ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΦΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΣΠΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ? ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά, και σε όποια άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου, αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη κατά την άποψή μου που πέρασε ποτέ από τον τόπο τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια,(τόσο μόνο είμαι σε θέση να θυμάμαι τα πολιτικά), θα έπαιρνε ΤΟ ΠΟΛΥ ΈΝΑ 10%!.....
    Οι δημοσκοπήσεις λένε πως θα πάρει περίπου 28%, δηλ.περίπου 7.5% κατά μέσον όρο πίσω από το πρώτο κόμμα...
    Ντροπή μας είναι!....
    -Πως θα πάρουν ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, που ψέμματα μας είπαν πως το πήραν στις ευρωεκλογές?
    -Πως θα μάθουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ?
    (αφού...τα παρέγραψαν κι όλας?)
    -Πως η κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται
    θα σκέφτεται πως πρέπει να ενεργεί για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού, ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΘΕΙ, και μάλλιστα άμεσα?
    -Πως θα αποδωθεί, κάποια έστω δικαιοσύνη?
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!.....
    Να μην πάρουν πάνω από 8%!....
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ σήμερα για να αποχαιρετίσουμε ένα μέγιστο πολιτικό άνδρα που όμοιος του δεν υπήρξε ποτέ ξανά .
    Ο προκείμενος νεκρός πολιτικός ανήρ ( λέμε τώρα … ) ητο εν τη ζωή το παράδειγμα και υπόδειγμα κάθε τεμπέλη ακαμάτη και φιρφιρίκου που απλά του έτυχε να έχει ένα όνομα ως όπλο .
    Σε όλη του την πολιτική καριέρα αποτέλεσε υπόδειγμα ευγενούς απραξίας και ιδιοτέλειας αποτέλεσε δε ισχυρός χειριστής του playstation και λαμπρός θεατής dvd , τον χαρακτήριζαν δε αρετές απαράμιλλες ενώ αποδείχτηκε πολύ καλός και στενός φίλος όπως για παράδειγμα με γνωστό θεσσαλονικιό κοσμηματοπώλη και με τον πρώην εκπρόσωπο του κόμματος του …
    Αποτέλεσε δε το σεμνό σύζυγο της παλλακίδας του καρδιακού φίλου του Χρήστου και ταπεινό πατέρα των τέκνων γνωστού αοιδού .
    Η απραξία και η ανικανότητα του θα αποτελέσουν φωτεινό δείγμα γραφής για όλους τους επίδοξους μελλοντικούς πολιτικούς .
    Στη μνήμη του θα δημιουργηθεί πολιτιστικό ίδρυμα που θα φέρει το όνομα του και θα αποτρέπει σε άδουλους με πολιτικές βλέψεις να καταλάβουν κυβερνητικά θωκα .
    Η μνήμη σου είθε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους μας ….
    Καλό σου ταξίδι αξιομακάριστε , ο θάνατος σου μας έδωσε ξανά την αισιοδοξία για ζωή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμα είναι γκάλοπ της VPRC δεν ανησυχούμε:
    Ευρωεκλογές 2009 Εκτίμηση της vprc
    PASOK 38% πήρε 36,65% (2 μονάδες ΚΑΤΩ)
    ΝΔ 32% πήρε 32,29% (εδώ τα πήγε καλά ΟΥΤΕ ΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ!)
    ΣΥΡΙΖΑ πρόβλεψη 6,5% πήρε 4,7% (2 Μονάδες ΚΑΤΩ)
    ΛΑΟΣ πρόβλεψη 5% πήρε 7,15% (2 μονάδες ΠΑΝΩ)
    Οικολόγοι πρόβλεψη 4,5% πήρε 3,49% (1 Μονάδα ΚΑΤΩ)

    Τέτοιες προβλέψεις βγάζει και η γιαγιά μου. Ρε σεις καμμιά ΣΟΒΑΡΗ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχετε να μας πείτε ή θα μας ζαλίσετε με προπαγάνδα και παπαγαλίνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω την εντυπωση οτι θα παρει τα αρχιδια μου,και οχι μονον την αυτοδυναμια το ΠΑΣΟΚ.Κατ'αρχην,τα προγνωστικα για το ντιμπεητ τον παρουσιαζουν σαν τον Γιωργακη,το καλο παιδι που τρωει το φαγητο του,αλλα δεν εχει ευφραδεια γιατι το μαμα του ντεν του μιλαε πολυ,αλλα δεν εχει αγχος γιατι απλα θα ταξει διαφορα χωρις να εχει το αγγουρι στον κωλο.Ωραιες προδιαγραφες για μελλοντα διαχειριστη των συμφεροντων του κρατους.Ενα καλωσυνατο παιδακι,με σκυλια ανημερα γυρω του ετοιμα να αρπαξουν οτι βρουν μπροστα τους και να κατασπαραξουν.200 χρονια δυστυχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΠΩς ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!!!
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑΝ!!

    11% ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΟΥΤΕ ΣΜΟΚΙΝ....

    ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ....

    ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ??

    ΜΑΓΙΑ....ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9.46
    ‘’σε όποια άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου’’
    Στην Ελλάδα είμαστε. Η παρουσία ατόμων σαν και εσένα (του επιπέδου σου) αυτόματα την κατατάσσει στις ‘’μη πολιτισμένες χώρες’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ , ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ,ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ .


    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΊΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΙΚΑΦΑΛΗΣ ΤΟ ..ΓΙΔΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ !
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΣΑ
    ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ...ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ
    ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ...ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ..ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ...
    ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ....ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ !

    ΜΠΡΑΒΟ !
    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ..
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ PRESS
    ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΗ Η ΣΚΑΤΙΛΑ
    ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ !

    G : ΤΟ ΧΑΛΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΣΚΑΤΙΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑ.

    / OΙ ΗΛΙΘΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ
    ΤΟΥ.
    (ΚΕΦΑΛΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ) Νο 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση