GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το λάθος της Άννας Διαμαντοπούλου...

...αλλά ούτε ο υπουργός Παιδείας γνώριζε ότι ο "Δωδεκάλογος του Γύφτου " είναι του Παλαμά! . Από τον Κ. ΛΟΥΣΙΟ . Οταν κανεις δεν ...

...αλλά ούτε ο υπουργός Παιδείας γνώριζε ότι ο "Δωδεκάλογος του Γύφτου" είναι του Παλαμά!
.
Από τον Κ. ΛΟΥΣΙΟ
.
Οταν κανεις δεν ειναι απόλυτα σιγουρος για κατι, καλυτερα να σιωπα και να προσπερνα τον σκόπελο.
Δεν "Αγει εις Θάνατον "βέβαια το λάθος της Αννουλας Διαμαντοπουλου που ειπε πως ηταν του ...Βιζυηνου... το απόσπασμα από τόν ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ που φυσικά ηταν του ΠΑΛΑΜΑ, σε σημερινη τηλεοππτική της αναμέτρηση, με τον υπουργό Παιδειας παρακαλω, Αρη Σπηλιωτόπουλο που κι αυτός δεν το εγνώριζε, γιατί δεν...

θα άφηνε φυσικά την ευκαιρία να παει χαμένη...
Ομως, για να τους διευκολυνω, θα τους προτεινω να αποστηθίσουν το παρακατω κειμενο αγνώστου λογιου του τελους του 18 αιωνα. Απολαυστε το:
"Πολλω κάλλιον, να στεργει τις τα κοινολεκτουμενα, η, σπουδάζων τα χαριέστερα να σολοικιζει δεινοτατα."

22 σχόλια

  1. Δεκτό σαν "παραπολιτικό" κουτσομπολιό αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας: η Διαμαντοπούλου, στα οικονομικά δραστηριοποιούμενη, λίγο δύσκολο να είναι εξπέρ στην λογοτεχνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΧΑΖΟΤΕΡΟΤΕΡΟΣ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΙΑ. ΠΑΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΓΚΟΥΡΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.
    Η ΔΙAΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ 8,5 ΙΝΤΣΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΙ ΧΑΖΟΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΨΥΧΙΚΟ ΠΕΡΑ ΔΟΘΕ.
    Ο ΣΤΟΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΣΚΑΤΟΔΕΞΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.
    ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΑ ΓΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΤΕ PROFESORI ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα δεν είναι το λάθος της Αννούλας αλλά το στημένο της όλης υποθεσης. Τι εννοούμε είχαν εκ των προτέρων συννενοηθεί ότι θα το έπαιζαν κουλτουριάρηδες. Κάποιοι τους βρήκαν τους στίχους και ή ξέχασε η Αννούλα τον΄όνομα του ποιητή ή η σύμβουλος της που της συνέστησε τους στίχους , αφού είχε συννενοηθεί με τον Αρούρη είναι αγγράμματη. Πάντως όλα έιναι θέμα παιδείας. Με αγκαλιές και φιλοφρονήσεις για τους συμφωνημένους διάλογους για την παιδεία δεν λύνονται τα θέματα της παιδείας.
    Ευτυχώς το έχει καταλάβει ο ΓΑΠ και α πράξει ανάλογα. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Αννούλα του Βοριά όπου καιόποτε εμφανισθεί αποφεύγει σαν ο διαόλος το λιβάνι να πει το οτιδήποτε για την παιδεία. Απότι γνωρίζουμε είναι υπεύθυνη παιδείας του ΠΑΣΟΚ και όχι υπεύθυνη για θέματα της οικονομίας. Και αν δεν κάνουμε λάθος η παιδεία είναι πρώτη προωτεραιότυητα για την αυριανή κυβάρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εκτός και αν κάνουμε λάθος. Επίσης αν δεν κάνουμε λάθος στο Υπουργείο Παιδείας ο Αρούρης έχει υπερβεί τα εσκαμμένα αναφορικά με τα προεκλογικά όχι ΄μόνο ρουσφέτια που ξεφτελίζουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών όπως κατήγγελε, κατά την επισκεωη του στο ΥΠΕΠΘ, ο άλλος υποωηφιος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια ασχολούμενος με το εκπαιδευτικό ρεπορταζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΜΑΚΗΣ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ, τις ηρωικές εποχές του1975 όταν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ήταν στην οδό Πανεπιστημίου. ΄Ετσι δεν είναι Μάκη με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, τη προσπάθεια μη εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων αναφορικά με την έκπτωση ως παρανόμως διοερισθέντες όλων των Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας [όπως καταγγέλει και ο αιρετός του κλάδου Μπαλάσκας (ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος)], την προσπάθεια εκλογής στελεχών της εκπαίδευσης προεκλογικά σέ θέσεις που ηθητεία τους είναι 4 έτη. Και για όλα αυτά δεν υπάρχει η απαραίτητη ευαισθητοποίηση με το επιχείρημα ότι "ο διάλογος για την παιδεία πήγε μια χαρά" Δεν αμφιβάλλουμε ότι πήγε μια χαρά για κάποιους που παριστάνουν ή έχουν διορισθεί ως υπέυθυνοι του προγράμματος παιδείας του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα διόρισαν τους εαυτούς ως καθηγητές πανεπιστημίων που έφτιαξαν για να βολευτούν και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ό οποίος όμως γνωρίζει τη συμβάνι και τη Δευτέρα θα φέρει τα πάνω κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς πάντως θα ψηφίσουμε ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ δαγκωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς πάντως θα ψηφίσουμε μαζί με τους γονείς μας , τους φίλους μας και όλους τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ των αγώνων των 100 ημερών απεργίας του τιμημένου ΕΔΠ ΜΑΚΗ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ,του το οφείλουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ..ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΞΑΝΑ ΨΗΦΟ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ..ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΗΚΙΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάλι καλα που δεν ειπαν οτι ηταν του Μανώλη Αγγελόπουλου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. VALTA THN AGRAMMATH YPOYRGO PAIDEIAS!!

    ODO LIGOTERA TOSO KALYTERA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΤΑ ΨΑΧΟΥΝ ΓΙΑΦΚΕΣ,
    ΜΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΑΓΓΙΚΑ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. aggrammatew pantoy

    iloyminath agrammati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ Η ΑΝΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 6 ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξ΄ιδίων τα αλλότρια κρλινει ο Γιωργάκης!
    Νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες σαν και αυτόν!
    Ψάχνει για μαύρες τρύπες στο δημόσιο χρέος, ο Γιωργάκης λένε τα Γιωργοκάναλα και οι νταβατζο-εφημερίδες.
    Δεν ψάχνουν για μαύρες τρύπες, φίλε μου.
    ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, αν τυχόν κάνουμε την κουτουράδα και τους ψηφίσουμε.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, φιλαράκι, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ.
    Προσπαθεί επίμονα ΣΉΜΕΡΑ να σε πείσει για το πόσο θα ανέβει μια μετοχή στο χρηματιστήριο και ΑΥΡΙΟ θα προσπαθήσει, εξίσου επίμονα, να σε πείσει ότι δεν φταίει αυτός που η μετοχή που αγόρασες πήγε κατά διαόλου.
    Εσύ, βέβαια, έχασες τα λεφτά σου, αλλά, what the heck, άς πρόσεχες που μας έλεγε ένας άλλος σωτήρας πριν από 10 χρόνια.
    Ονομάζεται ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.
    Είναι κλασσικό κόλπο του αμερικάνικου πολιτικού μάρκετιγκ που στις περισσότερες χώρες της δύσης έχει πια καταργηθεί.
    Τέλειωσαν τα κορόϊδα, παιδιά.
    Τέλειωσαν.
    Οι αναποφάσιστοι αποφάσισαν.
    Έκλεισε το μαγαζί, κατεβήκαν τα ρολά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ
    Που είναι ρε παιδιά ο Πολύδωρας με την γράνα και την Τσακώνα.

    Βέβαια η γυναίκα είπε "αν θυμάμαι καλά είναι του Βιζυηνού..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό μας μάρανε. Δεν είναι και φιλόλογος η Διαμαντοπούλου. Εδώ άλλες υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ ξεφτιλίζονται για μερικές ψήφους και αντί να τις κράξουμε ασχολούμαστε με το λάθος της Διαμαντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ , ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΛΠ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.
    ΕΤΣΙ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΘΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ..
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ "ΕΝΤΡΟΠΙΑ" ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΡΟΥΣ [άνευ πείρας], ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΑΝ ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΑΝ Ή ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ή ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΑ [που κάτω από το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων όχι μόνο δεν ήταν ελέγξιμα , αλλά αποτελούσαν το άλλοθι για να δομηθούν προσωπικότητες υπεράνω πάσης κριτικής] ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΠΕΛΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΛΑΣΠΗ … ΛΑΣΠΗ … ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΤΟΥΣ» ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΥΚΑ- ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ – ΣΚΑΦΗ»
    Ο ΓΑΠ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΜΗ
    ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ , ΔΙΑΤΥΠΩΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ , ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΨΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΛΗΡΕΙΣ. [Επιτέλους θα εφαρμοστεί στην πράξη το ασυμβίβαστο θέσεων και ο χωρισμός Κόμματος – Κράτους και θα δομηθεί η Εθνική Λαϊκή Ενότητα (για όσους από εμάς τους ρομαντικούς από την 3η /09/1974 εξακολουθούμε να θυμόμαστε σημαντικές θέσεις ανεκπλήρωτες του κινήματος που όσοι προσπαθούσαν να υλοποιήσουν θεωρούνταν οι μοναχικοί μιας χαμένης υπόθεσης που δυστυχώς πλήρωσε ακριβά ο τόπος με τις εφιαλτικές παρενθέσεις διακυβέρνησης της χώρας από τη δεξιά]
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ ΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ , ΤΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ [γ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α ΜΕΡΟΣ
    ΕΠΕΙΔΗ το θέμα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης είναι πολύ σοβαρό.
    ΕΠΕΙΔΗ το θέμα που προέκυψε με την απόφαση για «εσπευσμένη» εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων δύο ημέρες μετά τις εκλογές από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΔΕ Αθήνας
    ΕΠΕΙΔΗ έχει αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για το θέμα με τη δημοσίευση της ανάρτησης «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ «ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ [ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ «ΠΑΥΣΗ» ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»
    ΕΠΕΙΔΗ για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, που διεκδικεί την πρωθυπουργία την 4.10.2009 με τόση σαφήνεια έβαλε τα θέματα της Αξιοκρατίας, της Διαφάνειας και της Αξιολόγησης ως απαραίτητων προϋποθέσεων για την αναβάθμιση των κανόνων λειτουργίας των θεσμών της δημοκρατίας και ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου
    Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του άρθρου «επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις» [όπως ακριβώς γράφτηκε τον Ιούνιο 2009] στο οποίο διατυπώνονται σε ανύποπτο χρόνο απόψεις και προτάσεις που ενόχλησαν έχει την ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό.

    Α. ΜΕΡΟΣ
    «Επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις»
    Του Γεώργίου Π. Μπουρίτσα
    Εκπαιδευτικού , πρώην Προέδρου Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

    Η τελευταία ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης ανακινεί ένα θέμα για το οποίο κανείς δεν έχει στην πράξη υποστηρίξει μέτρα, μεθόδους και επιβάλει πρακτικές που να αποτρέπουν την παραβίαση στο διαδικαστικό επίπεδο της επιλογής των αρχών της διαφάνειας, αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και της εφαρμογής των όσων καθορίζονται από τις προκηρύξεις επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης και αυτό ανεξάρτητα από το κατά πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τα κριτήρια της επιλογής.
    Για την κατάσταση αυτή που δεν τιμά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και έχει οδηγήσει στην έκδοση δεκάδων ακυρωτικών δικαστικών αποφάσεων των πράξεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, που αφορούν την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, θα έπρεπε η εκπαιδευτική κοινότητα να έχει ξεκαθαρίσει ότι η διαδικασία της επιλογής θα έπρεπε να συνεπάγεται τα ακόλουθα:
    * τη δημοσιοποίηση όλων των μετρήσιμων προσόντων των υποψηφίων και τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά [τίτλους σπουδών, βεβαιώσεις κλπ] όλων όσων μετέχουν στη διαδικασία της επιλογής..
    o Τι νόημα έχει η δυνατότητα ένστασης, όταν υπάρχει η στείρα άρνηση για πρόσβαση στα τεκμήρια που αναφέρονται στα προσόντα των υποψηφίων;
    o Τι νόημα έχει η δυνατότητα ένστασης, όταν τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν αισθάνονται την υποχρέωσή τους να ανακοινώσουν [όχι πάντα] αναλυτικά τα προσόντα των υποψηφίων με καταστάσεις που δεν θα αναφέρουν μόνο τα μετρήσιμα μόρια που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία προσόντων αλλά να δημοσιοποιούν το συγκεκριμένο τεκμήριο που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο προσόν.
    * την υποχρέωση να τηρούνται λεπτομερή πρακτικά των συνεντεύξεων [ερωτήσεις μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου και απαντήσεις υποψηφίων] .
    * την υποχρέωση των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων να καταχωρείται στα πρακτικά των πράξεων πλήρης αιτιολόγηση της όποιας απόφασής τους, γεγονός που εξασφαλίζει την ανάληψη των προσωπικών ευθυνών του καθενός με ότι αυτό συνεπάγεται.
    * την παραίτηση από τη θέση του μέλους του υπηρεσιακού συμβουλίου όλων όσων επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στελέχους της εκπαίδευσης .
    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η μη συμμετοχή των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων που διεκδικούν θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης μόνο στο σημείο της διαδικασίας επιλογής στο οποίο οι ίδιοι κρίνονται ή της κρίσης των συνυποψήφιών των δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά αποτελεί πρόσθετο σημείο διαβλητότητας και το άλλοθι για παρεμβάσεις τους που αφορούν όλα τα στάδια λήψης της απόφασης επιλογής με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης της απόφασης
    Για όλα αυτά και όχι μόνο θα ήταν σημαντική συμβολή στο πολυδιαφημισμένο «διάλογο» για την παιδεία η έμπραχτη τοποθέτηση όλων στο ζήτημα αυτό…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Β. ΜΕΡΟΣ
    ΕΠΕΙΔΗ το θέμα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης είναι πολύ σοβαρό.
    ΕΠΕΙΔΗ το θέμα που προέκυψε με την απόφαση για «εσπευσμένη» εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων δύο ημέρες μετά τις εκλογές από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΔΕ Αθήνας
    ΕΠΕΙΔΗ έχει αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για το θέμα με τη δημοσίευση της ανάρτησης «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ «ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ [ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ «ΠΑΥΣΗ» ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»
    ΕΠΕΙΔΗ για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, που διεκδικεί την πρωθυπουργία την 4.10.2009 με τόση σαφήνεια έβαλε τα θέματα της Αξιοκρατίας, της Διαφάνειας και της Αξιολόγησης ως απαραίτητων προϋποθέσεων για την αναβάθμιση των κανόνων λειτουργίας των θεσμών της δημοκρατίας και ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου
    Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του άρθρου «επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις» [όπως ακριβώς γράφτηκε τον Ιούνιο 2009] στο οποίο διατυπώνονται σε ανύποπτο χρόνο απόψεις και προτάσεις που ενόχλησαν έχει την ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό

    Β. ΜΕΡΟΣ
    «Επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις»
    Του Γεώργίου Π. Μπουρίτσα
    Εκπαιδευτικού , πρώην Προέδρου Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

    ……….Θα περίμενα η κυβέρνηση να ζητήσει από τα υπηρεσιακά συμβούλια την άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την επανάληψη της διαδικασίας επιλογής από την αρχή χωρίς ερμηνείες που να δικαιολογούν στο πολιτικό επίπεδο τις διαβλητές αποφάσεις.
    Θα περίμενα από τον Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να υιοθετήσει το σύνολο των παραπάνω διαπιστώσεων υλοποιώντας την ξεκάθαρη τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εφαρμογή στην πράξη αδιάβλητων και αξιοκρατικών διαδικασιών επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης
    Θα περίμενα το ίδιο από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης……….
    Θα περίμενα από την ΟΛΜΕ, πέραν από τα όσα διατυπώνονται στην τελευταία και με αφορμή το συνέδριό της ανακοίνωση, την έμπραχτη υποστήριξη των στα λόγια διακηρυγμένων θέσεών της για την επιλογή των στελεχών με::
    * το να ζητήσει από όλα τα αιρετά και μη μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων που έχουν διεκδικήσει και καταλάβει θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης την άμεση παραίτησή τους τόσο από τη θέση που κατέλαβαν όσο και από τη θέση του μέλους των υπηρεσιακού συμβουλίου
    * το να ζητήσει την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων που αναφέρονται στη διαδικασία επιλογής από τα υπηρεσιακά συμβούλια και στην περίπτωση «άρνησης» εφαρμογής τους από την πλειοψηφία τους την απόσυρση από τη διαδικασία όλων των αιρετών μελών των συμβουλίων.
    Η τυχόν άρνηση σε μια τέτοια προτροπή απλά θα αποτελεί την επιβεβαίωση της συνευθύνης στη διαβλητότητα των διαδικασιών όσων ταυτόχρονα εμφανίζονται ως υποστηρικτές των αδιάβλητων διαδικασιών
    * το να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων που συμμετείχαν στις διαδικασίες επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα ήταν κριτές του «εαυτού τους» και κατέλαβαν θέση στελέχους της εκπαίδευσης και αυτό ανεξάρτητα αν τα προσόντα τους δικαιολογούν την κατάληψη της θέσης………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γ. ΜΕΡΟΣ
    ΕΠΕΙΔΗ το θέμα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης είναι πολύ σοβαρό.
    ΕΠΕΙΔΗ το θέμα που προέκυψε με την απόφαση για «εσπευσμένη» εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων δύο ημέρες μετά τις εκλογές από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΔΕ Αθήνας
    ΕΠΕΙΔΗ έχει αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για το θέμα με τη δημοσίευση της ανάρτησης «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ «ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ [ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ «ΠΑΥΣΗ» ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»
    ΕΠΕΙΔΗ για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, που διεκδικεί την πρωθυπουργία την 4.10.2009 με τόση σαφήνεια έβαλε τα θέματα της Αξιοκρατίας, της Διαφάνειας και της Αξιολόγησης ως απαραίτητων προϋποθέσεων για την αναβάθμιση των κανόνων λειτουργίας των θεσμών της δημοκρατίας και ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου
    Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του άρθρου «επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις» [όπως ακριβώς γράφτηκε τον Ιούνιο 2009] στο οποίο διατυπώνονται σε ανύποπτο χρόνο απόψεις και προτάσεις που ενόχλησαν έχει την ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό

    Γ. ΜΕΡΟΣ
    «Επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις»
    Του Γεώργίου Π. Μπουρίτσα
    Εκπαιδευτικού , πρώην Προέδρου Ένωσης Ελλήνων Φυσικών


    ………..Τέλος σε σχέση με την ουσία της επιλογής και σε σχέση με προτάσεις που διατυπώνονται για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης και όχι μόνο, θα ήθελα να παραθέσω επιγραμματικά και ενδεικτικά προτάσεις που συμβάλλουν στην εξυγίανση των διαδικασιών και αναφέρονται στην:
    * αναπροσαρμογή των μετρήσιμων κριτηρίων επιλογής με τη μη ύπαρξη ανώτατων ή και κατώτατων ορίων σε όλες τις κατηγορίες των κριτηρίων επιλογής. Η υιοθέτηση θέσεων που θεωρούν ως αντικειμενικά κριτήρια επιλογής προσόντα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων δεν αποτελεί μετρήσιμο στοιχείο για την επιλογή. Και αυτό γιατί μετρήσιμο προσόν που έχουν όλοι οι υποψήφιοι δεν αποτελεί κριτήριο που συνεισφέρει στην κατάταξη των υποψηφίων . Το αντίθετο μάλιστα , αποτελεί το άλλοθι ευνουχισμού της θέσης για ύπαρξη μόνο μετρήσιμων στοιχείων αξιολόγησης.
    * υιοθέτηση της θέσης της αξιολόγησης και μοριοδότησης όλων των προσόντων που διαθέτουν οι υποψήφιοι ανά κατηγορία κριτηρίων όπως συμβαίνει με την επιλογή των μελών Δ.Ε.Π. των πανεπιστημίων
    Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί μοριοδοτούνται [είται]:
    * τα δύο πανεπιστημιακά πτυχία και όχι τα τρία και παραπάνω
    * το ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα και όχι το δεύτερο ή τρίτο και γιατί τα δύο πτυχία και όχι τα δύο ή τρία μεταπτυχιακά.
    * (σπάνια βέβαια) ορισμένος αριθμός δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών και όχι το σύνολο της επιστημονικής δουλειάς των υποψηφίων.
    * (με ιδιαίτερες επιπτώσεις για περιπτώσεις ίσων προσόντων) η επάρκεια στη χρήση των νέων τεχνολογιών και η γνώση ξένης γλώσσας , ενώ δεν λαμβάνεται υπόψη η επάρκεια επιστημόνων υποψηφίων που κατέχουν αυτά τα προσόντα σε επίπεδο πτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου. Για παράδειγμα υποψήφιος που διδάσκει την πληροφορική ή ξένη γλώσσα σε συναδέλφους του δεν λαμβάνει την μοριοδότηση που στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνει ο μαθητής - συνηποψήφιός του!! Το επιχείρημα για διπλό υπολογισμό μορίων δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε επιστημονική , ηθική νομιμοποίηση σε μια διαδικασία που επιζητείται η επιλογή των καλυτέρων και στην οποία γίνεται επίκληση της αξιοκρατίας.
    * προσόντα αρχαιότητας αναφορικά με τα χρόνια προϋπηρεσίας στην εκπαίδευση ή σε θέση στελέχους στην εκπαίδευση χωρίς να έχουν αξιολογηθεί τα υποψήφια στελέχη για την ποιότητα του έργου τους στην θέση που κατείχαν. Έτσι παρατηρείται ο παραλογισμός ύπαρξης κριτικής που παραπέμπει στην μη θετική παρουσία στελεχών της εκπαίδευσης στη αναβάθμιση της ποιότητας του έργου τους στη θέση που κατείχαν με την ταυτόχρονη όμως επανεκλογή τους επειδή αυτό δικαιολογείται από τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας επειδή ισχύει το κριτήριο της αρχαιότητας κατοχής της θέσης…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ……. Και το Δ. ΜΕΡΟΣ
    «Επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης και δικαστικές αποφάσεις»
    Του Γεώργίου Π. Μπουρίτσα
    Εκπαιδευτικού , πρώην Προέδρου Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

    ……Η μεταβατική πρότασή μου είναι, αφού κάποιοι εμμένουν σε αυτή τη λογική και μέχρι να αποδεχτούμε ένα σύστημα αξιολόγησης, να μοριοδοτείται το σύνολο της προϋπηρεσίας και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί που βάζουν κατώτερο όριο προϋπηρεσίας για τη διεκδίκηση της θέσης του στελέχους, θέση που ουσιαστικά αφαιρεί τη δυνατότητα ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού της εκπαίδευσης
    * στη μη συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής, μελών υπηρεσιακών συμβουλίων με επιστημονικά προσόντα κατώτερα των κρινόμενων
    Επίσης θα ήθελα να κάνω και μια επισήμανση σε σχέση με τη διαμαρτυρία «αδικημένων» πρώην στελεχών της εκπαίδευσης, τα οποία είχαν κριθεί με διαδικασίες που τώρα καταγγέλλουν ή συμμετείχαν σε διαδικασίες επιλογής και εφάρμοζαν τις πρακτικές που τώρα καταδικάζουν.
    Η επισήμανση αυτή γίνεται για:
    * να ενισχύσει την άποψη για επαναπροσδιορισμό των κανόνων της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης και της ανάγκης επικράτησης λογικών που παραπέμπουν στην εφαρμογή προτάσεων που συμβάλουν στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό – διοικητικό και ερευνητικό- επιστημονικό επίπεδο.
    * να επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης των θεσμών και όχι των προσωπικών επιδιώξεων που σε τελική ανάλυση δεν συμβάλουν στην αναβάθμιση της παιδείας.
    Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν αποτελεί λύση η θέση που τόσο στο πολιτικό όσο και στο συνδικαλιστικό επίπεδο παραπέμπει για την επίλυση του προβλήματος της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης και όχι μόνο [επισημαίνεται και το θέμα του επιδόματος των 176 ΕΥΡΩ] στην κατά περίπτωση προσφυγή των θιγόμενων στην δικαιοσύνη.
    Η θέση αυτή έχει ως μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την οικονομική εξουθένωση των θιγόμενων, την μη ουσιαστική δικαίωσή τους αφού όταν υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις αυτές δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, παρά μόνο την «ηθική δικαίωση» των θιγόμενων. Η θέση αυτή ουσιαστικά διαιωνίζει μια νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στη εκπαιδευτική κοινότητα και που βέβαια αντανακλά τη γενικότερη κοινωνική κρίση.
    Το νόημα των αποτελεσμάτων των εκλογών της 7 Ιουνίου 2009 πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το μήνυμα είναι ότι η αναβάθμιση της παιδείας στη χώρα μας απαιτεί ρήξεις σε κατεστημένες νοοτροπίες, εφαρμογή στην πράξη διακηρυγμένων θέσεων, ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού στο πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Η φρεσκάδα νέων απόψεων με φαντασία αποτελεί τον μονόδρομο για ριζικές αλλαγές που δεν μπορούν να εφαρμοστούν με πρακτικές που παραπέμπουν σε απόψεις που όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά οδηγούν στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

    Οι λύσεις μερικές φορές είναι απλές αρκεί να εφαρμόζονται οι θέσεις και προτάσεις που συνήθως υιοθετούνται σε επίπεδο διακηρύξεων και ποτέ δεν υλοποιούνται στην πράξη.
    Οι διαδικασίες που παραπέμπουν στις αρχές του δημοκρατικού προγραμματισμού που συνεπάγονται ελεγκτικές πρακτικές και υιοθέτηση και υλοποίηση θέσεων που παραπέμπουν σε μεθόδους αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης με άξονα τον προγραμματισμό ενεργειών, που να είναι αποδεκτές στο επιστημονικό- εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό επίπεδο και να αξιολογούνται σε όλα τα επίπεδα της εφαρμογής τους αποτελούν κατά τη γνώμη μου τη μόνη λύση.
    Το σύνθημα του Μάη του 68 «Νάμαστε ρεαλιστές να ζητάμε το αδύνατο» είναι πάντα επίκαιρο σε μια εποχή κρίσης των θεσμών και των αξιών
    Γιατί η φαντασία στη επίλυση των εκπαιδευτικών ζητημάτων απαιτεί τόλμη και διάθεση ανάληψης του οποιουδήποτε κόστους που δεν μπορεί να ταυτίζεται με εξουσιαστικούς στόχους που δεν μπορεί να έχουν την όποια σχέση με την παιδεία, όπου η σχέση των εμπλεκομένων πρέπει να έχει και το στοιχείο της «ερωτικής» διάστασης προκειμένου να οδηγεί στη δημιουργία ευαίσθητων πολιτών που θα αντιμάχονται τους μηχανισμούς αλλοτρίωσης που τείνουν να επιβληθούν στο βωμό μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του κέρδους , της ανισοκατανομής και της απαξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση