GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο και άλλα...

Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ( http://www.rethnea.gr/ ) http://paramythia.pblogs.gr/ . Το προφίλ των τεσσάρων υποψηφίων Ο Ηλίας Λαμπίρης, καθηγητής Ια...

Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
(http://www.rethnea.gr/)
http://paramythia.pblogs.gr/
.
Το προφίλ των τεσσάρων υποψηφίων
Ο Ηλίας Λαμπίρης, καθηγητής Ιατρικής, πρώτη φορά δοκίμασε την τύχη του ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2007,όταν άφησε την έδρα του στο Πανεπιστήμιο των Πατρών και ήρθε στο Ρέθυμνο με παρότρυνση του κόμματος που ήθελε να αντικαταστήσει την απουσία του Μιχάλη Νεονάκη από το ψηφοδέλτιο του με μια ισχυρή προσωπικότητα προκειμένου να συγκρατήσει τους θυμωμένους και πικραμένους ψηφοφόρους του πρώην βουλευτή Επικρατείας να πάνε σε άλλα κόμματα. Οι ψηφοφόροι δεν συγκρατήθηκαν, το ΠΑΣΟΚ υπέστη μεγάλη ήττα, ωστόσο ο κ. Λαμπίρης έκανε την μεγάλη έκπληξη και αναδείχτηκε ο νικητής του πράσινου ψηφοδελτίου στο νομό, συγκεντρώνοντας 10.947 σταυρούς προτίμησης και πήρε την βουλευτική έδρα του κόμματος στο νομό. Ο κ. Λαμπίρης κατάγεται από την Βισταγή του δήμου Συβρίτου.
Ο Μανώλης Όθωνας, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, πρώτη φορά κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής το 2004 αφού...

προηγήθηκε η θητεία του ως νομάρχης Ηρακλείου. Εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης συγκεντρώνοντας 15.510 ψήφους και πήρε την πράσινη έδρα του Ρεθύμνου.
Στις εθνικές εκλογές του 2007, ο κ. Όθωνας επαναδιεκδικεί με την υποψηφιότητα του μια θέση στο κοινοβούλιο, ωστόσο έρχεται δεύτερος σε ψήφους. Συγκεντρώνει 9.865 ψήφους, 1082 λιγότερους από τον συνυποψήφιο του κ. Λαμπίρη. Ο κ. Όθωνας κατάγεται από το Πέραμα Μυλοποτάμου.
Ο τραπεζικός υπάλληλος Γιάννης Δραμουντάνης, έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις εκλογές του 2007. Ήρθε τρίτος σε σταυρούς προτίμησης, συγκεντρώνοντας 2059 ψήφους. Ο κ. Δραμουντάνης κατάγεται από τα Ανώγεια.
Η Μαρία Αρχοντάκη, κοινωνική λειτουργός στο επάγγελμα, πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε στα κοινά και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικώντας την ψήφο των Ρεθυμνιωτών το 1998.Την χρονιά εκείνη εκλέχτηκε νομαρχιακή σύμβουλος υπό τον Μανώλη Λίτινα που είχε εκλεγεί νομάρχης.
Το 2002 εξελέγη ξανά με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαδάκη που κέρδισε την νομαρχία. Ήρθε τρίτη σε αριθμό ψήφων και για δυο χρόνια χρημάτισε αντινομάρχης (2005-2006). Υπό τον Γιώργο Παπαδάκη εκλέχτηκε για τρίτη φορά νομαρχιακή σύμβουλος, πέμπτη μάλιστα σε αριθμό σταυρών προτίμησης και για μια ακόμα χρονιά (2008) χρημάτισε αντινομάρχης. Η κυρία Αρχοντάκη κατάγεται από το Χαμαλεύρι του δήμου Αρκαδίου.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο έκλεισε χθες νωρίς το απόγευμα, με την τετράδα Ηλίας Λαμπίρης-Μανώλης Όθωνας-Γιάννης Δραμουντάνης και Μαρία Αρχοντάκη.
Η κυρία Αρχοντάκη, που προτάθηκε ως υποψήφια την Κυριακή από την Νομαρχιακή Επιτροπή, δέχτηκε χθες το πρωί επίσημη πρόταση από την Ιπποκράτους στην οποία αρχικά ήταν αρνητική, ωστόσο η διαβούλευση συνεχίστηκε και αργά το απόγευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Αθανασάκη, η νομαρχιακή σύμβουλος απάντησε θετικά.
Επίσημη ανακοίνωση για το ψηφοδέλτιο του νομού όπως και εκείνων των άλλων εκλογικών περιφερειών, αναμένεται να γίνει σήμερα, μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, όπου θα εγκριθούν τυπικά τα ψηφοδέλτια όλης της χώρας. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, χθες και προχθές ήταν μαραθώνιες και τα μέλη της κατάφεραν να κλείσουν το μεγάλο θέμα των υποψηφίων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον προεκλογικό χρόνο των 25 ημερών που απομένουν ως τις 4 Οκτωβρίου. Ανοιχτό έχει μείνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε χρόνο που εκείνος θα επιλέξει, και όπως κρίνει ότι θα ευνοήσει επικοινωνιακά το κόμμα.
Εν τω μεταξύ, αυστηρή προειδοποίηση, για την τήρηση των κανόνων διαφάνειας και δεοντολογίας, όπως αυτοί προβλέπονται τόσο στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ όσο και στην εκλογική νομοθεσία, στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, απέστειλε στους υποψηφίους του κόμματος χθες, με μήνυμα του, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.
Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν δήλωση «πόθεν έσχες» στην Επιτροπή Διαφάνειας του κόμματος και να εφαρμόσουν με «θρησκευτική» ευλάβεια όσα προβλέπει η εκλογική νομοθεσία για τις δαπάνες του προεκλογικού τους αγώνα.
Ο κ. Παπανδρέου, τονίζει ότι δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές, οι οποίες είναι αντίθετες με όσα ο ίδιος πρεσβεύει: «Δεν είναι ανεκτή και θα αντιμετωπιστεί με τα πιο δραστικά μέτρα κάθε συμπεριφορά με λόγια ή πράξεις που θα μπορούσε να σκιάσει την απόλυτη καθαρότητα και να υπονομεύσει την αξιοπιστία της κοινής μας δέσμευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Σήμερα αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, όπου και τυπικά θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, χθες και προχθές ήταν μαραθώνιες και τα μέλη της κατάφεραν να κλείσουν το μεγάλο θέμα της επιλογής των υποψηφίων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον προεκλογικό χρόνο των 25 ημερών που απομένουν ως τις εκλογές. Ανοιχτό έχει μείνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε χρόνο που εκείνος θα επιλέξει, και όπως κρίνει ότι θα ευνοήσει επικοινωνιακά το κόμμα.
Ο Ηλίας Λαμπίρης, ο Μανώλης Όθωνας, ο Γιάννης Δραμουντάνης και η Μαρία Αρχοντάκη θα είναι οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο για τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Το πράσινο ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου απασχόλησε τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων στην χθεσινή τους συνεδρίαση και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλήξουν στην απόφαση τους εφ' όσον η Μαρία Αρχοντάκη αποδέχτηκε την πρόταση υποψηφιότητας.
Σε περίπτωση που επέμενε στην άρνηση της, η τετράδα των υποψηφίων θα ήταν αντρική. Στην Ιπποκράτους επικρατούσαν διάφορες απόψεις για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων γενικότερα. Η εντολή που είχε δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Επιτροπή, ήταν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για την εκπροσώπηση του γυναικείου φύλλου σε όλες τις περιφέρειες αν ήταν δυνατόν με την προϋπόθεση ότι η τοποθέτηση γυναικών δεν θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και ψηφοσυλλεκτικό.
Η άρνηση γυναικών στο Ρέθυμνο, όπως αυτή της Μαίρης Λιονή, της Πέπης Μπιρλιράκη, ακόμα και της Ζωής Σιταρένιου-Μπριλάκη αλλά και της Κάρεν Πολίτη, δεν έδινε πολλά περιθώρια στο κόμμα για αναζήτηση άλλων, ενώ νωρίς είχαν απορριφθεί από το ΠΑΣΟΚ ονόματα που δεν είχαν δυναμική για να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο. Έτσι, αφού και η Μαρία Αρχοντάκη, όταν προ ημερών είχε βολιδοσκοπηθεί δεν έδειχνε καμία επιθυμία να αναμειχτεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει και η τέταρτη θέση με άνδρα υποψήφιο. Η επιλογή σε μια τέτοια περίπτωση, από την στιγμή που η συμμετοχή του Γιάννη Δραμουντάνη οριστικοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, θα ήταν μεταξύ του Βαγγέλη Μουνδριανάκη και του Αντώνη Μπαγιαρτάκη, εφ' όσον κάποιος από τους δυο το επιθυμούσε.
Το πρώτο τηλεφώνημα στην Μαρία Αρχοντάκη, έγινε χθες από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Δημήτρη Ρέππα, που της πρότεινε να είναι υποψήφια. Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια φέρεται να αρνήθηκε κατ' αρχήν, όμως όταν κλήθηκε στην Νομαρχιακή Επιτροπή από τον γραμματέα Γ. Παπακωνσταντή έγινε νέα διαβούλευση στην διάρκεια της οποίας λέγεται ότι δέχτηκε νέο τηλεφώνημα από τον κ. Ρέππα ζητώντας της να συστρατευθεί στο κόμμα και να δεχτεί την πρόταση υποψηφιότητας και τότε η νομαρχιακή σύμβουλος απάντησε θετικά.
Απροθυμία υποψηφίων στη Ν.Δ.
Στη Ν.Δ. Ρεθύμνου, ανοιχτές παραμένουν δυο θέσεις υποψηφίων. Χθες βράδυ, σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, οριστικοποιήθηκαν μόνο οι δυο γυναικείες υποψηφιότητες: Η αυτοδίκαιη της Όλγας Κεφαλογιάννη και αυτή της Άννας Ραπτάκη.
Για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου φαίνεται να ασκούνται πιέσεις στον Μανώλη Φουρφουλάκη, τον Θοδωρή Νίνο και τον Γιώργο Κατικά. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να δεχτεί ο κ. Φουρφουλάκης, ενώ και οι δυο άλλοι ήταν αρνητικοί μέχρι χθες το βράδυ. Στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, συζητήθηκε και η υποψηφιότητα που κατέθεσε ο Γρύλλος Παπαδάκης (συνοδευόμενη από 50 υπογραφές)από τα Ζωνιανά, ωστόσο αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στην Ρηγίλλης ώστε να εξεταστεί η περίπτωση από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος.
Η Μαριάνθη Παπαγιαννάκη-Ανδρουλάκη, της οποίας το όνομα χθες δημοσίευσε η εφημερίδα μας, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται να εμπλακεί με τα πολιτικά και πολύ περισσότερο ότι θα είναι υποψήφια.(Διαβάστε παρακάτω και τα προηγούμενα θέματα με τις επιπτώσεις για τη Ν.Δ.από την διαγραφή Σχοινά,τι λέει το περιβάλλον του)
Η εσωστρέφεια αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις. Αντίπαλος του κόμματος είναι η εσωστρέφεια που επικρατεί, ενώ οι φόβοι του αποκλεισμού του από την βουλή είναι υπαρκτοί αν δεν αναστραφεί το αρνητικό κλίμα. Οι καταιγιστικές εξελίξεις, που κορυφώθηκαν με την παραίτηση υποψηφιότητας του Αλέκου Αλαβάνου προχθές, σημειώθηκαν σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί ζητούμενο αν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου εκτονωθεί η κρίση.
Εμφανής είναι η αγωνία των στελεχών του κόμματος και στο Ρέθυμνο, που τις μέρες αυτές βρίσκονται σε διεργασίες για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου τους. Το θέμα απασχόλησε χθες τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, αύριο ή μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των μελών του κόμματος, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα κλείσει.
«Το ψηφοδέλτιο μας του 2007 είναι η βάση συζήτησης αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αλλαγές στα ονόματα», είπε στα «Ρ.Ν.» ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός δεν έκρυψε την αγωνία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου αλλά και για το μέλλον του κόμματος, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα πως θα ξεπεραστεί η κρίση.
«Η αφετηρία της εκλογικής μάχης δεν είναι η καλύτερη για μας. Όμως, πιστεύουμε ότι έχουμε τα περιθώρια να αναστρέψουμε σε ένα βαθμό το αρνητικό κλίμα. Τα ψηφοδέλτια θα φροντίσουμε να είναι εκπρόσωπα σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν κοινωνικά και πολιτικά στελέχη που έχουν παρουσία στις τοπικές κοινωνίες και νομίζω ότι αν και κεντρικά το κόμμα εκπέμψει μια εικόνα σοβαρότητας το επόμενο διάστημα, υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης», δήλωσε στα «Ρ.Ν.», ο κ. Ξανθός, συμπληρώνοντας:
«Ένας κόσμος αυτήν την στιγμή σαφώς και έχει ενοχληθεί από την ηγετική μας εικόνα και σ' αυτήν την φάση είναι στους αναποφάσιστους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μέχρι τώρα παρακολουθούσαν με προσδοκία το εγχείρημα. Τώρα έχουν ενοχληθεί, έχουν πολλά ερωτηματικά, έχουν αμφιβολίες. Όμως πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια να επανακάμψουν και να συστρατευτούν στο τέλος. Το κρίσιμο σημείο είναι αν θα εκτονωθεί οριστικά η εσωστρέφεια στο ηγετικό επίπεδο».

18 σχόλια

  1. Ο Γιωργάκης πάει για συμβουλές στο σοφό Κομφούκιο:
    "Γιώργος: Δάσκαλε από μικρός δεν τα κατάφερνα πάρα πολύ καλά με τις δουλειές που μου ανέθεταν. Τι πρέπει να κάνω;
    Κομφούκιος: "Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου."
    Γιώργος: Αυτό... επιδιώκω Δάσκαλε. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Απλά έχω φάει πολλές ήττες μέχρι σήμερα…
    Κομφούκιος: "Η μεγαλύτερη μας δόξα δεν είναι ότι δεν πέφτουμε ποτέ, αλλά ότι ξανασηκωνόμαστε κάθε φορά που πέφτουμε."
    Γιώργος: Τα λόγια σου, μού δίνουν μεγάλη δύναμη Δάσκαλε. Πες μου σε παρακαλώ όμως… ποιος είναι ο ιδανικός επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ;
    Κομφούκιος: «Όποιος μπορεί να πραγματώνει τις Πέντε Αρετές, είναι τέλειος άνθρωπος. Σεβασμός, γενναιοδωρία, ειλικρίνεια, εξυπνάδα, ευσπλαχνία: Σεβαστικός; Δεν ταπεινώνεσαι. Γενναιόδωρος; Κερδίζεις το πλήθος. Ειλικρινής; Σ’ εμπιστεύονται οι άνθρωποι. Έξυπνος; Επιτυγχάνεις πολλά. Ευσπλαχνικός; Αρκεί αυτό για να ‘χεις στην υπηρεσία σου άλλους».
    Γιώργος: Αυτά που λες, τον Παπακωνσταντίνου μού φέρνουν στο μυαλό….
    Κομφούκιος: "Καθετί έχει την ομορφιά του, αλλά δεν τη βλέπει ο καθένας."
    Γιώργος: Τώρα καταλαβαίνω Δάσκαλε τι είδε ο Χρυσοχοίδης στην Ματσούκα….
    Κομφούκιος: «Τρεις είναι οι δρόμοι προς τη σύνεση: ο δρόμος σκέψης ο πιο ευγενικός, ο δρόμος μίμησης ο πιο εύκολος, ο δρόμος εμπειρίας ο πιο δύσκολος.».
    Γιώργος: Θα τις κερδίσω λες τις ευρωεκλογές;
    Κομφούκιος: "Απαίτησε πολλά από τον εαυτό σου και περίμενε λίγα από τους άλλους. Θα γλιτώσεις από πολλές σκοτούρες."
    Γιώργος: Και σ’ αυτό έχεις δίκιο Δάσκαλε. Πάντως ο χοντρός Μπένυ με περιμένει στη γωνία. Έτσι και η νίκη δεν είναι μεγάλη, θα αρχίσουν πάλι τα όργανα…
    Κομφούκιος: "Το να υφίστασαι αδικία είναι σοβαρό. Σοβαρότερο, όμως, είναι να συνεχίζεις να το θυμάσαι."
    Γιώργος: Μένω έκπληκτος με τη σοφία σου Δάσκαλε. Τώρα να σε ρωτήσω κάτι δύσκολο. Να επιδιώξω να γίνω τώρα πρωθυπουργός ή να περιμένω λίγο να βγάλει ο Καραμανλής το «μαύρο φίδι» της κρίσης από την τρύπα;
    Κομφούκιος: "Ακόμη και η μικρή ανυπομονησία μπορεί να εμποδίζει στην πραγματοποίηση των μεγάλων στόχων."
    Γιώργος: Το έπιασα το μήνυμα Δάσκαλε. Με το καρτέλ των εκδοτών όμως και τη διαπλοκή τι να κάνω; Να πηγαίνω στα δείπνα που με καλούν;
    Κομφούκιος: "Αν συναντήσεις έναν άνθρωπο που αξίζει να του μιλήσεις και δεν του μιλήσεις χάνεις τον άνθρωπο. Αν συναντήσεις έναν άνθρωπο που δεν αξίζει να του μιλήσεις και του μιλήσεις χάνεις τα λόγια σου. Σοφός είναι εκείνος που δεν χάνει ούτε τον άνθρωπο ούτε τα λόγια του."
    Γιώργος: Με την Κατσέλη τι να κάνω; Δεν «τραβάει» στην οικονομία….
    Κομφούκιος: «Μόνο οι γυναίκες και οι μικροπρεπείς είναι κουραστικοί μες στο σπίτι. Όταν αποκτήσουν οικειότητα μαζί σου, παύουν να συμβιβάζονται. Και όταν τους κρατάς σε απόσταση, γίνονται εκδικητικοί.»
    Γιώργος: Και κάτι τελευταίο Δάσκαλε για να μη σε κουράζω… Ξέρεις καμιά φορά κάνω σαρδάμ, λέω άλλα αντί άλλων και αυτοί που με ακούν δεν με καταλαβαίνουν. Λες αυτό να μου στοιχίσει;
    Κομφούκιος: «Μην ανησυχείς αν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν. Να ανησυχείς όταν εσύ δεν καταλαβαίνεις τους άλλους.». "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ενοχλεί πάρα πολύ η στάση των ιδιωτικών καναλιών, διότι μας υποτιμούν.
    Μας θεωρούν χαζούς και κακόμοιρους υπηκόους, που μας λένε τι να ψηφίσουμε.
    Εφτασαν ακόμη και σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, για να μας φέρουν γιό της κυρίας τσάντ.
    ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ;
    Τόσο μακιαβέλλι;
    Το τελευταίο εξάμηνο, ιδιαίτερα, χρησιμοποιούν κάθε άμεσο ή έμμεσο τρόπο για να αναδείξουν τον Καρατζαφέρη, να κατασυκοφαντήσουν και να λοιδωρήσουν τη ΝΔ και να θάψουν το Σύριζα και το ΚΚΕ.
    ΡΕ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ;
    Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε τι παίζει;
    Νυν υπέρ πάντων Γιωργάκης;
    Κρίμα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να έχουμε τον 21ο αιώνα τη "δημοκρατία" των Μπόμπολα, Λαμπράκη, Αλαφούζου και Κυριακού.
    Μεγάλο κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΩΣΗ ΣΙΧΑΜΕΝΩΝ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
    Σας ευχαριστούμε για τον κόπο σας αλλά «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» κύριοι της “ενημέρωσης»;
    Πόθεν έσχες κύριε Χατζηνικολάου, Τράγκα, Οικονομέα, Τσίμα, Τριανταφυλλόπουλε, Καμπουράκη, Αναστασιάδη, Ευαγγελάτο και σία και όλοι εσείς οι μεγιστάνες του τύπου, από πού προέρχονται τα τεράστια εισοδήματά σας;
    ΑΜΕΙΒΕΣΤΕ ΑΔΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΕΣΤΡΙΑ, ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.
    *Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις τον Γιωργάκη και την Θεοδώρα ως την ελπίδα του αύριο.
    *Θέλει μαεστρία να μηδενίζεις και να κρύβεις το τεράστιο έργο που έχει κάνει ο Καραμανλής την πενταετία που πέρασε.
    *Θέλει μαεστρία να παρουσιάζεις την Αττική οδό ως έργο πνοής αποκρύπτοντας τον παράγοντα Μπόμπολα που έβαλε μόνο 80 δις δρχ ενώ το δημόσιο πάνω από 1.100, αλλά αυτός εισπράττει τα διόδια για 20 χρόνια.
    *Θέλει μαεστρία να εξυμνείς τον Χρυσοχοϊδη για την ”εξάρθρωση” της 17Ν, αποκρύπτοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν σε απόσταση 2 βημάτων από την Αμερικάνικη ή την Εβραίικη πρεσβεία.
    *Θέλει μαεστρία να κατηγορείς τις τράπεζες και τα καρτέλ ενώ δεν μιλάς για την EUROBANK του Λάτση, τα πετρέλαια του Βαρδινογιάννη, τις μπουλντόζες του Μπόμπολα, τις αλητείες του Κυριακού και του Κοντομηνά, τις σπιουνιές του Αλαφούζου, τις πονηριές του Λαμπράκη, που όλως τυχαίως είναι ιδιοκτήτες των MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA, ALTER, ΣΚΑΙ, του Βήματος, των Νέων, του Εθνους, του Πρώτου Ψλεμματος, της Καθημερινής και πάει λέγοντας το παραμύθι.
    ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ.
    Τόσο καιρό διευθύνετε άψογα την ορχήστρα και από κάτω ο λαός τραγουδάει.
    ΕΓΩ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ.
    Και θα σας πω τι θα γίνει:
    Κάποια στιγμή θα πάρουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητά τους τα αγορασμένα με δάνεια της EUROBANK, θα βάλουν βενζίνη MOTOR OIL, θα διαβούν πάνω και κάτω από τις γέφυρες του ΑΚΤΩΡΟΣ, θα κάνουν ντου μέσα στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και σε συνθήκες ΖΟΥΓΚΛΑΣ θα σας χώσουν την μπαγκέτα στον κώλο.
    Θα σας περικυκλώσουν τις βίλες και τα παλάτια σας και γίνετε βούκινο σαν το Διευθυντή της Continental στη Γαλλία και τους τραπεζίτες στην Αμερική.
    θα σας παίρνουν στα βίντεο των ξένων καναλιών (τα δικά σας θα έχουν εξαφανιστεί βέβαια) και μετά θα βλέπετε κάμερα και θα αλλάζετε πεζοδρόμιο.
    ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ «ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.
    Αυτά είναι REAL NEWS, έτσι τζιτζιφιόγκο, που φλόμωσες και εσύ στα χαβιάρια, στις πισίνες και στη χλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θυμάται κανείς την ιστορία των Κοζάκων στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που παρέδωσαν οι Άγγλοι στους Σοβιετικούς ? Γιατί είχα μια συζήτηση με ένα Άγγλο αλλά δεν θυμόμουνα ακριβώς τα γεγονότα.
    ευχαριστώ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ.

    1.Τον Αμερικανό πολίτη ιδρυτή του, για την αξεπέραστη «αναξιοπιστία» του (άλλα λέω σήμερα, άλλα αύριο)
    2.Τη μασόνα Αμερικανίδα μανούλα του χαζούλη , που δίνει ακόμη και για διαζύγια για μερικά εκατομμύρια δολάρια
    3.Την ξανθιά χοντρομπεμπούλα μεγαλο-κοπέλλα (και τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που την είχαν πάρει, ειδικά από τη ναυτιλία)
    4.Τον αστρολόγο της και τους πνευματικούς, καφετζούδες και χαρτορίχτρες που κυβερνούσαν τη χώρα (και γελούσε κάθε πικραμένος στο εξωτερικό)
    5.Τό σκάνδαλο Μποσκωτά με τις πράσινες εφημερίδες (και τα μαιμού ρόζ χαρτιά)
    6.Τον ψυχικό διχασμό του λαού σε «εκείνοι και εμείς». «Εκείνοι» είναι οι κακοί Έλληνες (όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας) και «εμείς» οι καλοί Έλληνες (που συμφωνούν, με το αζημείωτο βέβαια, οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι με μονιμότητα, επιδόματα και εφάπαξ, οι λοιποί είναι λαμόγια επιχειρηματίες που παίρνουν δουλειές ΜΟΝΟ από το κράτος)
    7. Την «κουλτούρα της αρπαχτής», με τα στελέχη και τους οπαδούς μας να κλέβουν «όσο μποροιύν» και τους μαλάκες να πληρώνουν τα χρέη του κράτους μέχρι να πεθάνουν
    8.Την ταρίφα ότι να κλέβεις «μέχρι 500 εκατ είναι φυσιολογικό», όταν είσαι υπουργός
    9.Τον Τσόμπρα που παρακολουθούσε παράνομα τη μισή Ελλάδα (τους άλλους (εκείνους) αλλά και τους δικούς μας, για τα απαιτούμενα τσεκαρίσματα)
    10.Το ζαράκια ξάδελφο της ξανθο-μπεμπούλας που έχασε στο μπαρμπούτι ένα πίνακα του Τσαρούχη που ανήκε στο Υπουργείο
    11.Τον «κουβαλητή» Κουλόγιωργα με τα πάμπερς (αδυναμία στο μετρητό). Τον ίδιο Κουλόγιωργα σε ρόλο εκλογομάγειρα Κουλόγιωργα και τα 2 εκατ. δολάρια (για να κάνουμε «σωστούς» κατά παραγγελία νόμους)
    12.Το γκαιμπελίσκο Σκαλιώτη με τις αδιάκοπες καμπάνιες λάσπης και συκοφαντίας προς κάθε αντίπαλο (και εσωτερικό ανταγωνιστή). Επίσης για την πανάκριβη και υπερτιμολογημένη κατασκευή του αεροδρομίου για την προικούλα του
    13.Τον έμπορων όπλων Χάλατς, το χαζοχαρούμενο Μπλιατσιφάρα, τον μασόνο Κλιβάνη και τους λοιπούς δανειστές για να δικαιολογηθεί η αγορά του «κωλόσπιτου» (από τις μίζες των F16 και Μιράζ το 1988)
    14.Την προεδρική εκλογή του Γκατζετάκη με τα Μπλέ και Λευκά ψηφοδέλτια, σαν κλασσικό δείγμα πίστης στη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών
    15.Το λιγούρη Γκατζετάκη που γέμισε ένα αεροπλάνο αφορολόγητα όταν γυρνούσε από την Ιαπωνία (δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν οι Γιαπωνέζοι)
    16.Το Ζέν-πρεμιέ Άκη Μποχα-τζόπουλο, που κονόμισε τα άντερά του από τα υποβρύχια που μπατάρουν και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους που πάνε στο γάμο του Καραγκιόζη
    17.Το Μπάχτα και τους λοιπούς πρώην πειναλέους «αγωνιστές της δημοκρατίας», που μένοντας τώρα στις βιλάρες και κολυμπώντας στις πισίνες ξέχασαν ότι πριν βρώμαγε το στόμα τους από την πείνα (δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός-Μπλιατσιφάρας)
    18.Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και το κλέψιμο της περιουσίας των περισσότερων «αγαθών» Ελλήνων, για να ταϊστούν οι επιχειρηματίες μας (πάτρονες με τα κανάλια τους και χρηματοδότες με το ρευστό τους)
    19.Το «γίγαντα» ελιά πρωθυπουργό που παρέδωσε στους απέναντι συγκυριαρχία στο Αιγαίο και ευχαρίστησε δημόσια και τους Αμερικανούς φίλους του για τη διευκόλυνση αυτή.
    20.Τον ανεκδιήγητο φαφλατά Γκάγκαλο για την παράδοση του Ντοτσαλάν στους απέναντι
    21.Το Μπαμπουτζή για τους 82 νεκρούς του Σάμινα
    22.Τον αλλοδαπό τουρίστα γυιό του ιδρυτή με τις ρήσεις του για την καλλιέργεια φούντας και χασίς στις γλάστρες του σπιτιού
    23.Τον αλλοδαπό τουρίστα γιό του ιδρυτή που είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα «σαν Έλληνας»
    24. Τη συμφωνία του αλλοδαπού τουρίστα στο σχέδιο Ανάν που νομιμοποιούσε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία.
    25.Την αλλαγή του εκλογικού νόμου κάθε φορά που φαινόταν ότι θα χάσουν τις εκλογές, «δημοκράτες» και έντιμοι, όπως πάντα.

    Για όλα αυτά και δεκάδες άλλα λοιπόν, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ.

    Μας δουλεύουν χοντρά και δεν καταπίνεται με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι άχρηστοι που μας κυβέρνησαν επί 5,5 χρόνια, από τα πρώτα πράγματα που έκαναν όταν πήραν την εξουσία ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ που τον έτρεμαν όλοι όσοι είχαν να κάνουν με την εφορία, δίνοντας έτσι το σύνθημα, ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΦΠΑ, ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ και έκαμαν έτσι την αγορά ξέφραγο αμπέλι, και τώρα έρχονται και ζητούν άκουσον άκουσον να τους ξαναψηφίσουμε για να ΠΑΤΑΞΟΥΝ την φοροδιαφυγή!
    Επιμύθιο, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπε ο ο Γιωργάκης να τον κρίνουμε σαν υποψήφιο με βάση αυτά που έχει ήδη κάνει.

    Άς τα θυμήσουμε και λίγο στο Μπόμπολα, το Λαμπράκη, τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, τον Κουρή και τον Βρυώνη που, για κάποιο λόγο, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ:

    -Θυμάμαι τη στάση σου στο ευχαριστώ από τον Σημίτη στους Αμερικάνους για τα Ίμια.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι τα ζεϊμπέκικα με τον Τζέμ την ώρα που κάνανε βόλτες στο Αιγαίο τα τούρκικα F16.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη το 2002 ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων .
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που έσπρωχνες άοκνα το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν για πάντα η Κύπρος.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που έχεις τάξει στους οικονομικούς μετανάστες την Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου, κ.λ.π.), λες και δεν έχουμε αρκετή ανεργία από μόνοι μας.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ξεχνώντας ότι και εσύ ζούσες κάποτε στο εξωτερικό.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που επέλεξες να εκπροσωπούν το πασόκ μουσουλμάνοι βουλευτές που δήλωναν ότι νιώθουν Τούρκοι και ζητούσαν από την Τουρκία να διεκδικήσει τη Δυτική Θράκη από την Ελλάδα.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που την εποχή Οτσαλάν, που παραιτήθηκε ντροπιασμένος από ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος, ενώ εσύ κρυβόσουν για να του αρπάξεις τη θέση.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που έκανες την πάπια για την κλοπή των 35 τρισεκατομμυρίων του Χρηματιστηρίου από τους απατεώνες επιχειρηματίες, μαζί με πολλούς από τους οποίους έτρωγες κρυφά την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του Λάτση στην Εκάλη.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που το 2004, στην προσπάθειά σου να πάρεις το κέντρο, κάλεσες στο πασόκ τους νεοφιλελεύθερους Μάνο και Ανδριανόπουλο.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Θυμάμαι που το 2004, στην προσπάθειά σου να πάρεις ψήφους και από την αριστερά, δεν δίστασες να φέρεις τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη που ήθελαν να βάλουν τον πατέρα σου φυλακή το 1989 για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
    ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΟ MEGA, ο ΑΝΤ-1, ο ΣΚΑΙ, ο ALPHA και ο ALTER.
    -Τέλος, Γιώργο, θυμάμαι ότι όταν πήρες το δαχτυλίδι από το Σημίτη (με ενόχλησε η «δημοκρατική» διαδικασία) ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ.
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑΞΕΣ ΓΙΩΡΓΟ; Πάλι τις αγκαλίτσες με το Σημίτη και τα λαμόγια του άρχισες.

    Παρόλα αυτά Γιωργάκη, αυτό που με απωθεί περισσότερο σε σένα, δεν είναι ότι έχεις παρελθόν στα ΨΕΜΑΤΑ και τις ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

    Πιο πολύ με απωθεί η ξεδιάντροπη υποστήριξη που έχεις από πάμπλουτους επαγγελματίες σαν τον Ευαγγελάτο, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, το Χατζηνικολάου, τον Οικονομέα, τον Καψή, την Τρέμη, το Βερύκιο, τον Κύρτσο και τον Καμπουράκη.

    ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Για να θυμούνται οι παληοί κα να μαθαίνουν οι νέοι.

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @10 Σεπ 2009 10:25:00 πμ
    Οι σοβιετικοί με το τέλος του 2ου ΠΠ απαίτησαν τον επαναπατρισμό όλων των ρωσικης καταγωγής ευρισκομένων στην Ευρώπη. Ανάμεσα τους ήταν οι αιχμάλωτοι πολεμου, οι σοβιετικοί πολίτες που μεταφέρθηκαν για καταναγκαστική εργασία στην Γερμανία η που πολέμησαν εθελοντικά με τους γερμανούς (ως ένα μεγάλο μέρος Κοζάκοι), καθώς και οι φυγάδες από την Ρωσία μετά το 1917 (ακόμη και άτομα που δεν είχαν γεννηθεί στην ΣΕ). Οι Κοζάκοι αντιστάθηκαν στην παράδοση τους από τους συμμαχους στους σοβιετικούς, πολλοί Κοζάκοι αυτοκτόνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρασμα

    Μετά τον βουλευτή των δύο ημερών κ. Δ. Κρανιά, έχουμε και τον διευθύνοντα σύμβουλο των τεσσάρων μηνών. Πρόκειται για τον κ. Στ.Μαύρο (σκίτσο), ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Κυκλάδων με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.


    * * *

    Αποχωρώντας, ο κ. Μαύρος ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ για τη συνεργασία τους και τόνισε τις προκλήσεις των ΕΛΤΑ εν όψει της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς. Δεν αναφέρθηκε, όμως, στις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό το σύντομο πέρασμά του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Διότι σε κάθε επιχείρηση η συχνή αλλαγή ηγεσίας μόνο καλό δεν κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γιωργάκης προορίζεται από τους αμερικανούς να είναι ο ΙΔΕΩΔΗΣ πρωθυπουργός άλλης μιας υποτελούς αποικίας τους στη βαλκανική.
    ΚΑΙ αργόστροφος ΚΑΙ μισός (εξ’ αίματος) αμερικάνος.
    Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ.
    Εντάξει, ξέρουμε ότι τα έχουν συμφωνήσει με τους γνωστούς 4 καναλάρχες (Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού, Αλαφούζο), πάντα με το αζημείωτο.
    ΕΜΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Αφήστε τους υποψήφιους, για τη γυριστή του Γιωργάκη ότι δεν θα προωθήσει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη θα γράψετε τίποτα;;; Άρχισε να εκτελεί τις εντολές των ΗΠΑ, το παιντί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ..Γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πνίγει τον καημό του στην ...καλύβα του

    Στην φτωχή καλύβα του πνίγει τον καημό του που δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου. Πώς να το αντέξει ο άνθρωπος και απομονώθηκε σε μια φτωχοπεριοχή που βρίσκεται…

    Στην Μύκονο και στο ΕΝΑ απο ΤΑ εξοχικά που έχει πάρει εδώ και λίγα χρόνια. Ο Γιάννος Παπαντωνίου όπως είναι γνωστό δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και τον έχει πιάσει το μαράζι.

    α..ρε πασόκοιμε την φτώχεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ
    ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ
    ΓΙΑ ΤΩΝ Ο.. ΜΠΑΜΙΑ ΤΟΥΣ Γιωργάκη.
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    “Διαφωνούν στους …χειροκροτητές”

    1. ΠΑΣΟΚ : απόλυτη μεταφορά της αμερικανικής πρακτικής για απόλυτη εμπέδωση της αμερικανικής πολιτική κουλτούρας.

    2. Αν μίλαγαν και αμερικάνικα, ο Γιώργος θα ήταν ευτυχής.

    3. Θέλουν όρθιο το GAP γιατί πάλι θα ξεπατικώσουν καμιά Ομπαμιά.

    4. Με τέτοια και αλλά παρόμοια «τρικακια» ασχολούνται τα αστεράκια και ο κόσμος τους έχει σιχαθεί .

    5. Τι θα πει ψηλός και λεπτός / κοντός και γεματούλης; πρωθυπουργό θέλουμε, όχι γαμπρό(!)όπως έλεγε και ο Χαρίλαος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς τον 10 Σεπ 2009 12:14:00 μμ ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ.... ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ.
    ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ..Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
    ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ. ΚΑΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ.
    ΣΥΜΠΤΩΣΗ.... ΕΕΕΕ !!!!!

    Ο ΠΟΥΣΤΡΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΦΙΕΡΗ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ
    ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ.
    ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΩ
    ( ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ ΕΕΕ )..
    ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΕΕΕ....

    Η ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ. ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΡΠΑΧΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ. ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ
    ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΦΑΓΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ..

    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ
    Η ΠΑΡΕΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ΑΑΑΑΑ....ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΑΚΙ.
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ.
    ΑΠΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ. !!!!!!
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση