GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν λένε κουβέντα για τον πολιτισμό και την αρχαιολογία...

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου Πρόεδρο Σ.ΕΚ.Α. . O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων πραγματοποιεί Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 24/09/09στα γραφε...

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Πρόεδρο Σ.ΕΚ.Α.
.
O Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων πραγματοποιεί Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 24/09/09στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αντικείμενο της θα αποτελέσουν τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου, το αίτημα απόσυρσης της ερμηνευτικής εγκυκλίου και διεύρυνση της αντίστοιχης τροπολογίας Σαμαρά για όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και κυρίως, η προβληματική επαγγελματική αποκατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και παγιωθεί με το Π.Δ. 164/2004.
Στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων και υποσχέσεων, αλλά και...

γενικά στο προγραμματικό λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, απουσιάζει η οιαδήποτε αναφορά σε θέματα πολιτισμού και δη στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της αρχαιολογίας.
Καμία αναφορά στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των πολιτιστικών οργανισμών και των μουσείων
Καμία αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον 24μηνό περιορισμό, ως μέγιστος χρόνος εργασίας στο Υπουργείο Πολιτισμού από το Π.Δ. 164/2004.
Καμία αναφορά στη θεσμοθέτηση επιτέλους ενός τακτικού και τακτού τρόπου πρόσληψης των αρχαιολόγων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Καμία αναφορά στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ελαχιστοποίηση των χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων για την ανασκαφή και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και τη μετατροπή τους σε χώρους τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Εμείς, οι αρχαιολόγοι, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Ο 24μηνος περιορισμός του ΠΔ164/2004 δεν μας επιτρέπει να δουλέψουμε ποτέ ξανά, μιας και ο μόνος αποδέκτης της εργασίας μας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιστήμονες με σοβαρές σπουδές, πολυετή πρακτική εμπειρία σε σωστικές ανασκαφές, εκθέσεις μουσείων και αναδείξεις αρχαιολογικών χώρων πετιούνται κυριολεκτικά στα σκουπίδια για να ανακυκλωθούν με νέους συναδέλφους, ανεκπαίδευτους και με ημερομηνία λήξης τους 24 μήνες.
Η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ιδίως στην περιφέρεια, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο της, αυτό της προστασίας των αρχαιοτήτων, ελλείψει προσωπικού. Οι κενές οργανικές θέσεις των αρχαιολόγων ξεπερνούν τις 550, ενώ οι μόνιμοι συνάδελφοί μας που συνταξιοδοτούνται είναι διπλάσιοι από αυτούς που προσλαμβάνονται.
Μουσεία κλειστά, αρχαιολογικοί χώροι ρημαγμένοι, αυτή είναι η «βαριά βιομηχανία» που θα μπορούσε να τονώσει τον τουρισμό στην περιφέρεια. Και όσοι θελήσουν να χτίσουν ένα σπίτι και ήταν τόσο άτυχοι ώστε το οικόπεδό τους να κρύβει την Ιστορία, περιμένουν χρόνια μέχρι να βρεθεί το προσωπικό να το ανασκάψει.
Θα μπορούσαμε ίσως να καταλάβουμε την αδιαφορία του Υπουργείου για το πρόβλημα της επιβίωσής μας (700 αρχαιολόγοι δεν είναι αρκετοί ψήφοι), δεν κατανοούμε όμως την αδιαφορία για την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και για τον Έλληνα πολίτη. Είναι παράλογο όμως να διαψεύδεις με τόσο βάρβαρο τρόπο τις προσδοκίες επιστημόνων, δημιουργώντας αναλώσιμους υπαλλήλους των 24 μηνών, και να διαγράφεις με μια γραμμή το κεφάλαιο που επενδύθηκε από τη ζωής τους, για την απόκτηση της επιστημονικής γνώσης, την οποία πλήρωσε ο ελληνικός λαός, αλλά και της επαγγελματικής εξειδίκευσης που αποκτήθηκε στο πεδίο.

Άραγε να ελπίζουμε πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος ή επειδή τα κόμματα εξουσίας κρίνουν πως δε διαθέτουμε τόσο μεγάλη ψηφοθηρική δύναμη και πάλι θα παλεύουμε για το αυτονόητο;
Ζητάμε:
· Άμεση εξαίρεση των αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις του Π.Δ. 164/2004 (24μηνο) καθώς αποτελεί ακύρωση του επαγγελματικού μας δικαιώματος.
· Κατάργηση των προσλήψεων με αδιαφανή τρόπο μέσω της Γενικής Διεύθυνσης (Γραφείο Υπουργού) και θέσπιση πλαισίου, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια των προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση, κ.λπ.)
· Άμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των Υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.
Για το Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Α.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θεοδωροπούλου Χριστίνα
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κουτής Παναγιώτης

14 σχόλια

  1. δήλωση του Νίκου Παπανδρέου αδερφού του σημερινού προέδρου του πα.σο.κ. στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:
    «Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια κατάρα να μην ξαναβρεί την Ελλάδα.

    

Αυτά είναι μερικά από τα γλοιώδη υποκείμενα που μας κυβέρνησαν 6 χρόνια που μόνο με τους κατοχικούς δοτούς - νενέκους των Γερμανών μπορούν να συγκριθούν:

    
1. Ο υπ' αρ. 1 κάποτε της κομματικής ιεραρχίας της Ν.Δ. πήγε από παντόφλα κερατά (ψοφώντας στις σκάλες μιας πολυκατοικίας με το σώβρακο και τον πουτ..ο στο χέρι.



    2. Ο αντ' ΑΥΤΟΥ και μέντορας του καταλληλότερου Ζαχό φουντάρησε από τον 4ο όροφο στον ακάλυπτο. 



    3. Ο υπ' αρ. 1 υπουργός πιάστηκε στο κρεβάτι παντρεμένης στην Κυψέλη. Ο κερατωμένος σύζυγος του έκανε τη μούρη σάπιο χταπόδι.

    

4. Ο επί κεφαλής της ΝΔ στην Αρτα απεδείχθη μέγας προαγωγός ανηλίκων κοριτσιών.



    5. Ο επί κεφαλής κομματάρχης της ΝΔ στη Β! περιφέρεια Αθηνών και ομοτράπεζος του ζεύγους των Καραμάν εξέδιδε ανήλικα παιδιά και τώρα βρίσκεται στη φυλακή.



    Αυτοί είναι οι δεξιοί. Στον αγύριστο η πανούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ (τέως ΤΕΒΕ) κατόπιν εντολής του διοικητού μοίραζαν προεκλογικό υλικό της ΝΔ.

    Προϊσταντο επιφανή διευθυντικά στελέχη της ΝΔ στον ΟΑΕΕ (π.χ. κυρία Ζωγράφ.., κ.λπ. Αν κάποιος θέλει και άλλα ονόματα στη διάθεσή του).


    ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέτοια κατάρα να μην ξαναβρεί την Ελλάδα.

    

Αυτά είναι μερικά από τα γλοιώδη υποκείμενα που μας κυβέρνησαν 6 χρόνια που μόνο με τους κατοχικούς δοτούς - νενέκους των Γερμανών μπορούν να συγκριθούν:

    
1. Ο υπ' αρ. 1 κάποτε της κομματικής ιεραρχίας της Ν.Δ. πήγε από παντόφλα κερατά (ψοφώντας στις σκάλες μιας πολυκατοικίας με το σώβρακο και τον πουτ..ο στο χέρι.



    2. Ο αντ' ΑΥΤΟΥ και μέντορας του καταλληλότερου Ζαχό φουντάρησε από τον 4ο όροφο στον ακάλυπτο. 



    3. Ο υπ' αρ. 1 υπουργός πιάστηκε στο κρεβάτι παντρεμένης στην Κυψέλη. Ο κερατωμένος σύζυγος του έκανε τη μούρη σάπιο χταπόδι.

    

4. Ο επί κεφαλής της ΝΔ στην Αρτα απεδείχθη μέγας προαγωγός ανηλίκων κοριτσιών.



    5. Ο επί κεφαλής κομματάρχης της ΝΔ στη Β! περιφέρεια Αθηνών και ομοτράπεζος του ζεύγους των Καραμάν εξέδιδε ανήλικα παιδιά και τώρα βρίσκεται στη φυλακή.



    Αυτοί είναι οι δεξιοί. Στον αγύριστο η πανούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ;
    Γιατί με λέτε Πινόκιο;
    ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;
    Μόνο 100 ημέρες.
    Αφού σας το υποσχέθηκα.
    Σε 100 ημέρες όλα θα έχουν αλλάξει.
    Αφού σας το εγγυήθηκα, τι, δεν με πιστεύετε;
    Αν είναι δυνατόν!
    Αφού είμαι ο μάγος.
    Είμαι ο Ντέϊβιντ Κόππερφιλντ.
    Βγάζω και λαγούς από τα καπέλα.
    ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ.
    Γιατί, δύσκολο είναι;
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    Εγώ είμαι εδώ.
    Κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    Εμπιστευθείτε με.
    Είμαι φερέγγυος.
    Σας το εγγυώμαι.
    Προσωπικά.
    Τι είπατε;
    Θα κλείσουν ένα σωρό μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτά που λέω;
    Ας κλείσουν.
    Καλύτερα να κλείσουν, οι περισσότεροι είναι νέο-δημοκράτες.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
    Και πού θέλετε να πάει;
    Αστη να πάει όπου θέλει.
    Εμένα τι με νοιάζει;
    Εγώ, θα πάρω μπόλικα δανειάκια για κανα δύο χρόνια, θα βολέψω στο δημόσιο κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μου και κανένα πρόβλημα.
    Γαία πυρί μυχθήτω.
    No problem.
    Τελικά, είναι μεγάλος αγαθιάρης αυτός ο Καραμανλής.
    Αντί να κάνει το ίδιο, ο μπουνταλάς, βάλθηκε να φτιάξει την οικονομία, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
    Θέλει να πληρώσουμε το χρέος γιατί τρέχουν οι τόκοι, λέει.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΗ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ, ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ;
    Τώρα, που έχουμε και το καλύτερο άλλοθι;
    Άσε τους τόκους να τρέχουνε, σάμπως ΕΜΕΙΣ θα τους πληρώσουμε;
    Τελικά, δεν παίζομαι ο μπαγάσας, είμαι μέγας, είμαι γιγαντο-τεράστιος.
    Καλά μου τάλεγε η mummy ότι είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός.
    Φτού μου, να μην με ματιάσω.
    Φτού.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΡΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γυμνός ο Βασιληάς λοιπόν !

    Τσίτσιδο. Ολα του τα "χαρίσματα" ήταν μαϊμού. Μα ανεδείχθη σαν ο καταλληλότερος. Και ας μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, όπως και κάθε Καραμανλής. Και ας έγιναν μέχρι και εθνάρχες.

    Με 19 χρόνια πρωθυπουργία το Καραμανλέϊκο "δημιούργησε" μια τεράστια περιουσία, συναγωνίσιμη της βασιλικής περιουσίας της πάλαι ποτέ Φρειδερίκως.

    Καράβια, κότερα, χιλιάδες στρέμματα γής, οικόπεδα χιλιάδων στρεμμάτων σε όλα τα καλά προάστεια (Εκάλη, Πολιτεία, Φιλοθέη, κ.λπ.). Επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, Βίλες, μετοχές εκατομμυρίων, καταθέσεις.

    Μιλάμε για το σόϊ συνολικά: Ανηψιός, Θείος, θείτσες, ξαδέλφες, εγγόνια, κουνιάδοι, γαμπροί, πεθεροί και όλο το σκυλολόϊ).

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ.

    Και βγαίνουν τώρα με θράσσος και βγάζουν γλώσσα στον ελληνικό λαό, υποσχόμενοι ξανά λιτότητα. Και απαιτούν με αυτοκρατορικό ύφος να τους ξαναψηφίσουμε για να τριπλασιάσουν την περιουσία τους.

    Βγαίνουν επίσης τα τσιράκια τους και μιλούν για σκάνδαλα των Παπανδρέου, αυτών που όλη τους η περιουσία είναι ένα διώροφο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Μπογιατίου.

    Γυμνός, Ξετσίπωτος, Θρασύς ο Αυτοκράτωρ.

    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτή τη διακυβέρνηση με τον καταλληλότερο ο λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Ενα βλακόμουτρο, αχαϊρευτο και κουρασμένο "παληκάρι" έκανε όσο άντεχε πλάτες στα κοράκια του να ΑΡΠΑΞΟΥΝ και να ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ την Ελλάδα.

    Οπως τη δεκαετία του 50, όπως τη δεκαετία του 30. Στην πρώτη ξεκοκάλισαν όλο το σχέδιο Μάρσαλ, στη δεύτερη κατασφάζοντας με τη βοήθεια των Βουλγάρων τσετών τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδος, άρπαξαν την περιουσία τους, τη γή που τους έδοσε η νέα τους πατρίδα.


    ΓΥΜΝΟΣ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν την λαίλαπα των Ούνων, των Μογγόλων, των πειρατών της Αβαρίας.

    Ας πάνε στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολος ο κοσμος θέλει να μονιμοποιηθεί,
    αιντε να δουμε ποιοι μαλακες θα ξεπατωθούν στη δουλειά για να πληρώσουν και εσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tι να σχολιάσει για τον πολιτισμό ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΜΕΝ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά τη διάρκεια του debate της 22/9/09, και κατά τη συζήτηση της ενότητας για το περιβάλλον κ.λ.π., ο κ. Καραμανλής επισείοντας ένα χαρτί προς τον κ. Παπανδρέου,(ΦΕΚ 27/8/09 όπως είπε,- ελπίζω συγκράτησα σωστά την ημερομηνία), τον κατηγόρησε πως εκεί μέσα υπήρχε απόφαση την οποία είχε συνυπογράψει, και βάσει της οποίας έγινε αποχαρακτηρισμός ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ της ανατολικής Αττικής....
    Την οποία φεκ, "αν ήθελε, θα του την έδειχνε, έξω!...."
    Αργότερα το ίδιο βράδυ, και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του mega "η ώρα της κάλπης", με τον Π.Τσίμα και προσκεκλημένους, εμφανίστηκε ο κ. Παντελής Καψής, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, και δήλωσε πως έψαξε, από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον προφανώς, και βρήκε τη προαναφερόμενη ΦΕΚ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ δε επί τόπου, ότι αυτή ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, αλλά την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ, για κάποια θέματα ενδιαφέροντός της,(κάτι για το Δημαρχείο νομίζω), με σύμφωνία των τοπικών φορέων....
    Ωραίο debate, σεβασμός στους πολίτες και στη δεοντολογία!...
    Πολύ ωραία!...

    Ο δε εκ των προσκεκλημένων του πάνελ κ. Χατζηδάκης, "νέος άνθρωπος και πολιτικός", και υπουργός της ΝΔ, "απαντώντας" σχετικά, και εναντι των καυστικών σχολίων και μειδιαμάτων των παρευρισκομένων, είπε...:
    "Ε!... και η Ανθούσα στην ανατολική Αττική είναι.., τι να κάνουμε τώρα....?"
    Μάλλιστα, ευρηματικός ο κ. Χατζηδάκης...
    Τι να κάνουμε τώρα...?
    Μήπως να σας μαυρίζαμε, κ. Χατζηδάκη?

    Λοιπόν αυτοί είναι, θαυμάστε τους, κρίνετε και ΨΗΦΙΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολιτική του ντιμπέϊτ και πολιτικοί για τον πολιτισμό...

    http://kafeneio-gr-art.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γυμνός ο Βασιληάς λοιπόν !

    Τσίτσιδο. Ολα του τα "χαρίσματα" ήταν μαϊμού. Μα ανεδείχθη σαν ο καταλληλότερος. Και ας μην είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, όπως και κάθε Καραμανλής. Και ας έγιναν μέχρι και εθνάρχες.

    Με 19 χρόνια πρωθυπουργία η Καραμανλέϊκη ορδή "δημιούργησε" μια τεράστια περιουσία, συναγωνίσιμη της βασιλικής περιουσίας της πάλαι ποτέ Φρειδερίκως.

    Καράβια, κότερα, χιλιάδες στρέμματα γής, οικόπεδα χιλιάδων στρεμμάτων σε όλα τα καλά προάστεια (Εκάλη, Πολιτεία, Φιλοθέη, κ.λπ.). Επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα, Βίλες, μετοχές εκατομμυρίων, καταθέσεις.

    Μιλάμε για το σόϊ συνολικά: Ανηψιός, Θείος, θείτσες, ξαδέλφες, εγγόνια, κουνιάδοι, γαμπροί, πεθεροί και όλο το σκυλολόϊ).

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ.

    Και βγαίνουν τώρα με θράσσος και βγάζουν γλώσσα στον ελληνικό λαό, υποσχόμενοι ξανά λιτότητα. Και απαιτούν με αυτοκρατορικό ύφος να τους ξαναψηφίσουμε για να τριπλασιάσουν την περιουσία τους.

    Βγαίνουν επίσης τα τσιράκια τους και μιλούν για σκάνδαλα των Παπανδρέου, αυτών που όλη τους η περιουσία είναι ένα διώροφο στην πάλαι ποτέ συνοικία του Μπογιατίου.

    Γυμνός, Ξετσίπωτος, Θρασύς ο Αυτοκράτωρ.

    Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτή τη διακυβέρνηση με τον καταλληλότερο ο λαός υπέφερε τα πάνδεινα. Ενα βλακόμουτρο, αχαϊρευτο και κουρασμένο "παληκάρι" έκανε όσο άντεχε πλάτες στα κοράκια του να ΑΡΠΑΞΟΥΝ και να ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ την Ελλάδα.

    Οπως τη δεκαετία του 50, όπως τη δεκαετία του 30. Στην πρώτη ξεκοκάλισαν όλο το σχέδιο Μάρσαλ, στη δεύτερη κατασφάζοντας με τη βοήθεια των Βουλγάρων τσετών τους πρόσφυγες της Β. Ελλάδος, άρπαξαν την περιουσία τους, τη γή που τους έδοσε η νέα τους πατρίδα.

    Και στα στερνά χρόνια πρωτοστάτησαν στη ληστεία του χρηματιστηρίου (θείος Αχιλέας, Λίζα Εβερτ, Καμένος, κ.α.) αυτή τη φορά με τις πλάτες των εκσυγχρονιστών.

    ΓΥΜΝΟΣ, ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν ττις ορδές των Ούνων, των Μογγόλων, των πειρατών της Αβαρίας.

    Ας πάνε στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ορισμενα μαθηματα του πως να κλεβετε και να βγαινετε λαδι απο το ΠΑΣΟΚ.

    1. Φτιαχνουμε εθνικη οδο (βλεπε ΠΑΘΕ) χωρις λωριδα ασφαλειας και χωρις εγκοπη στη νησιδα για να κανουν αναστροφη τα ασθενοφορα. (made by Λαλιωτης)

    2. Φτιαχνουμε περιφεριακη στη Θεσσαλονικη, πληρωνομαστε για ανισοπεδους κομβους και τελικα ο περιφεριακος εχει την παγκοσμια πρωτοτυπια να εχει φαναρια αντι για ανισοπεδους κομβους (χρατς χρατς Λαλιωτης)

    3. Λεμε σ ολους τους Ελληνες να πανε χρηματηστηριο, οταν βαλουν τα λεφτα τους το βουλιαζουμε και μετα κανουμε την παπια.

    4. Αρπαζουμε τις επιδοτησεις της ΕΕ (κτηματολογιο, ΚΑΠ) τις τρωμε σε συμβουλια και "επιμορφωτικα σεμιναρια" και ο,τι περισευει το γυρναμε πισω. (βλεπε 1ο και 2ο ΚΠΣ)

    5. Χωνουμε παντου "αξιοκρατικα" δικους μας και ελγχουμε το κρατος, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ακομη και μετα απο 5 χρονια ΝΔ. Παραδειγματα (Αποστολος Ζαπρης, Γεωργιος Σβαρνιας επιφανη στελεχη του ΠΑΣΟΚ που λυνουν και δενουν μεσα στο Υπουργειο Γεωργικης Αναπτυξης).

    6. Λεμε οτι "εγω δε χρωσταω σε κανενα" και Μπομπολας Αλαφουζος μας αποθεωνουν νυχθημερον και προβαλλουν πρασινη προπαγανδα.

    7. Ανταλλασει η Ελλαδα τον Λαλα με Αμερικανους και το βαφτιζουμε σκανδαλο υποκλοπων αφου αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να απαντηθει δημοσιως. (Ετσουξε Τζεφρυ?)

    8. Κανουμε Ολυμπιακους αγωνες στην Αθηνα με 22δις και ψωμολυσα ολη η Ελλαδα για να νιωσουν οι Αθηναιοι Εθνικα υπερηφανοι. Εδωσε δε τετοια σημασια στην υπολοιπη Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ που η Θεσσαλονικη δεν εχει ακομη διεθνη αερολιμενα (τωρα κτιζεται ο νεος αεροδιαδρομος) και το ΜΕΤΡΟ ειχε καταντησει ανεκδοτο.

    9. Ανταλλασεται ενα δημοσιο κτιριο με κατι χιλιαδες στρεμματα στη Βιστωνιδα (απιστευτη φυσικη ομορφια) με εκπληκτικες δυνατοτητες τουριστικης αναπτυξης και αποδοσης των δεοντων στο Ελληνικο δημοσιο και οι καναλαρχες για να ριξουν την αξια της γης εκει το βγαζουν σκανδαλο και μετα ορμανε να φανε τα φιλετα και να χτισουν ξενοδοχεια. Καντε καμια βολτα εκει να δειτε τι χτιζεται.

    10. Οταν τα λογια και τα επιχειρηματα στερευουν κολαμε μια ταμπελα φασιστα και την αμολαμε σαν την σουπια.

    11. Α κατι για τα δαση. Μηπως και στο Los Angeles δεν εχουν μεσα και σχεδιο που καιγοταν για εβδομαδες? Γιατι αν δεν εχουν να στειλουμε τον Tzefry να τους σωσει.

    12. Βαζουμε στην Ολυμπιακη, τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ εργατες του ΠΑΣΟΚ και αφου γινουν ζημιωγονες εκληπαρουμε να πουληθουν.

    13. Δανειζομαστε μεχρι σκασμου κανουμε την οικονομια μπαχαλο και φευγουμε απο την εξουσια. Κι οταν ο αλλος δεν τα καταφερει αμολαμε πρασινες κοσμοθεωριες και επιστρεφουμε νικητες.

    Λιγη τσιπα ρε. Ελεος. Ο προεδρος της ΓΣΕΕ τι ειναι με 24.000 ευρω μισθο. Ο εργατοπατερας. Δεν ειναι golden boy? Αν καταφερει κανεις απο σας εκει εξω να μιλησει χωρις να βρισει τοτε ας απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Καψαμπέλη, νομίζεις ότι μπορείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο με τέτοιες παιδικές αναρτήσεις;
    Οι μισοί Έλληνες θα μείνουμε άνεργοι εάν αναλάβει ο Γιωργάκης.
    Έχετε το θράσος να κάνετε και συγκρίσεις με τον Καραμανλή, που λέει αλήθειες;
    Νομίζετε ότι ο κόσμος δεν βλέπει ποίου τα πόδια πατάνε στη γή και ποίου ίπτανται στο διάστημα, από όπου και προέρχεται;
    Νομίζετε ότι μπορεί ένας αργόστροφος αμερικάνος να μας βγάλει από την παγκόσμια κρίση, μόνο και μόνο επειδή εμπορεύεται ψεύτικες ελπίδες;
    Νομίζετε ότι είναι ακόμα η δεκαετία του 80;
    Νομίζετε ότι ο κόσμος τσιμπάει στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις των καναλαρχών και των εφημεριδάδων που έχουν τα γνωστά πάρε-δώσε με το Γιωργάκη;
    Ξεχάστε αυτές σας τις φαντασιώσεις.
    Θα φάει μαύρο που θα βάλει και στις τσέπες ο παραμυθάς Γιωργάκης σε λίγες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση