GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα...

Πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατσιουμπάνη, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας. Κ.

Πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατσιουμπάνη, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας.
Κ.

4 σχόλια

  1. Πολύ σκλήρυνε, προσφάτως, τις ρηματικές αναφορές εναντίον της μη-κομουνιστικής αριστεράς η κα Παπαρήγα.

    Δικαίωμά της και στρατηγική της, στην οποία δεν μου πέφτει λόγος.
    Μόνον που να, καλό θα ήταν να έχει συνείδηση τι λέει και να μην προκαλεί.
    «Κυβερνητικό παρτενέρ» αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διευκρινίσει ποιάς κυβέρνησης ακριβώς!

    Προφανώς ταράζεται και μόνον με την ιδέα μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι. Προτιμά μια κεντροδεξιά κυβέρνηση ή κάτι δεξιότερο για να ικανοποιηθεί το δόγμα που υπηρετεί και τα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται μέσα και στην περιφέρεια του ΚΚΕ.

    Μάλιστα η κα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 74η ΔΕΘ, προέβλεψε ότι μετά τις επικείμενες εκλογές η χώρα θα έχει αντιλαϊκή κυβέρνηση και αντιλαϊκή αντιπολίτευση.
    Υπέροχη πρόβλεψη, άκρως πολιτικοποιημένη…πάντα τέτοια!!! Μάλλον, η αγαπητή κυρία μπέρδεψε τις προσβλέψεις της με τις προβλέψεις της και τα έκανε μαντάρα προδικάζοντας την ψήφο του ελληνικού λαού.

    Στο τέλος δεν άντεξε και το έριξε στην προσφιλή για το ΚΚΕ τακτική της πρακτορολογίας, την όποια από πολύ νέος συνήθισα να αποκαλώ προστυχολογία, καθώς έχω κακές εμπειρίες προσωπικά στο ζήτημα.
    Έτσι, η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δέχεται αντικομμουνιστική επίθεση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ να έχουν μελετήσει κάποιο σχέδιο ανάλογης επίθεσης, η οποία όμως «μπορεί να είναι πιο κομψή ή να την προωθήσουν μέσω άλλων κέντρων».

    Παναγία μου, τι μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ και δεν το φανταζόμουνα! Εδώ οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν καλά-καλά ένα σχέδιο να απαλλαγεί το κόμμα τους από τη …Siemens, αυτοί στο ΚΚΕ το βλέπουν σαν κέντρο πρακτόρων και υπόγειων δυνάμεων, σαν αυτές που αντίστοιχα συνθέτουν την μυθοπλασία της ακροδεξιάς με τον Ντανίλο!

    Τέλος πάντων, εγώ επειδή δεν εκφράζω το ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα πρέπει να εντάσσομαι στην κατηγορία «άλλα κέντρα» αυτή τη στιγμή που τολμώ και σχολιάζω (πιάνω στο στόμα μου) το ΚΚΕ.
    Λοιπόν, ως «άλλο κέντρο» θα ήθελε να παρακαλέσω τα στελέχη του ΚΚΕ να σταματήσουν να μας αποκαλούν αντι-κομμουνιστές. Το ορθότερο είναι ότι είμαστε αντίθετοι στον ολοκληρωτισμό και στον αυταρχισμό κάθε μορφής και απόχρωσης και εδώ ακριβώς γίνεται η παρεξήγηση.

    Εμείς, τα «άλλα κέντρα», αγωνιζόμαστε εναντίον του αποκλεισμού κάθε μορφής, ενώ η κα Παπαρήγα στηρίζει την ρητορεία της στον αποκλεισμό του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα υπονοεί τον αποκλεισμό «σκεπτικιστών» της αριστεράς από το ΚΚΕ . Εμείς δεν σκεφτόμαστε ούτε λειτουργούμε με το «αντι-», αλλά με το «υπέρ-». Όσοι δεν είναι μαζί μας δεν είναι εχθροί μας και δεν τους φοβόμαστε, απλώς δεν ανεχόμαστε κάποιοι να μας συκοφαντούν, αποκλείουν, καταπιέζουν, παραπλανούν, ετεροκαθορίζουν και ασκούν αυταρχικές συμπεριφορές πάνω μας υπηρετώντας φασιστικά ή κομμουνιστικά/ολοκληρωτικά δόγματα και πρακτικές.

    Εμείς δεν επιδιώκουμε τον αποκλεισμό του ΚΚΕ. Αντίθετα το ΚΚΕ πολιτεύεται με αυτό το κριτήριο εναντίον όλων των άλλων ακόμη και εναντίον μελών ή στελεχών του κόμματος, αν ξεφύγουν λίγο και συγκυριακά από τη γραμμή του «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού». Η Λιάνα εξαιρείται και δεν χρειάζεται να δοθεί εξήγηση …γνωρίζουμε!

    Συνεπώς, με την ίδια έννοια που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται «κυβερνητικός παρτενέρ» από το ΚΚΕ, εμείς, τα «άλλα κέντρα» αναλογικά θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε την κα Παπαρήγα «παρτενέρ του Ολοκληρωτισμού».

    Χρειάζεται να πω με ποιόν χορεύει μαζί τα τελευταία χρόνια …η παρτενέρ, στα πάρτι της εξουσίας;
    Δεν θα το πω για να μη δικαιώσω τις αιτιάσεις της Παπαρήγα για τα «άλλα κέντρα». Θα αφήσω μετέωρο το ερώτημα να το απαντήσει ρητά η ίδια όποτε επιθυμεί, αν και κάνει ότι μπορεί για να υπαινίσσεται καθημερινά την απάντηση .

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι συνέβη, λοιπόν, μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια που οδήγησε τη Ν.Δ. στο σημερινό σημείο της – τουλάχιστον αυτό που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό στις δημοσκοπήσεις; Το «ορόσημο» ήταν η περσινή ΔΕΘ. Από τότε και μετά άρχισε η (δημοσκοπική, έστω...) αντίστροφη μέτρηση για το κυβερνών κόμμα. Η οικονομική κρίση (η χρόνια ενδημική, επιβαρυμένη έστω από την παγκόσμια) υπήρχε και πριν από την πρωθυπουργική εμφάνιση και δεν είχε αποτυπωθεί στις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος, όχι πάντως σε αυτό τον βαθμό και ρυθμό. Το ομολόγησε με τον τρόπο του, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Καραμανλής: «Πέρυσι, είχα κάνει λάθος...».

    Δυσαρέσκεια για συγκεκριμένα μέτρα, για διάψευση προσδοκιών και μη υλοποίηση «δεσμευτικών» προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, προϋπήρχε. Ο «θυμός» και η «οργή» εκδηλώθηκαν από τη ΔΕΘ και μετά – και μάλιστα με... αναδρομική ισχύ! Είχαν ήδη απασχολήσει προεκλογικά την επικαιρότητα οι «περίεργες» υποθέσεις των υποκλοπών, των «καρτέλ» στο γάλα και η ανάμειξη γαλάζιων στελεχών και... «κουμπάρων» – και πανω απ’ όλα το μείζον και σημαντικότατο ζήτημα με τα «δομημένα ομόλογα», που αν δεν είχε αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων θα ήταν σήμερα μη αναστρέψιμη...

    Αυτό που εξόργισε πέρυσι τον Σεπτέμβρη τον κόσμο ήταν η εικόνα ενός πρωθυπουργού που δεν είχε αντιληφθεί τίποτε το μεμπτό (σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς έστω...), που δεν είχε πρόβλημα να δεχθεί (ακόμη και εξ αντανακλάσεως) ως θεμιτή την άποψη πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», όταν ήδη απασχολούσε καταιγιστικά το πανελλήνιο η περιβόητη υπόθεση του Βατοπεδίου, που είχε συγκλονίσει τον κόσμο από το... πολυδαίδαλο και το πολυπρόσωπο των εμπλεκομένων και το τεράστιο ύψος της απάτης!

    Αναδρομικά, λοιπόν, άρχισε ο θυμός – ξαναθυμήθηκε η κοινωνία ό,τι είχε μέχρι τότε συμβεί, διαπίστωσε δισταγμό αποδοχής και μεταμέλειας από την πολιτική εξουσία, ήρθαν και... στον δρόμο Siemens, αναψυκτήρια, «άγονες γραμμές», ατσαλοσύνες και προκλήσεις στη διαχείριση αυτών των οζουσών υποθέσεων με πολύ περίεργη και αξιόμεπτη συμμετοχή της δικαιοσύνης, η διακηρυγμένη πρόθεση «να χυθεί άπλετο φως»... χάθηκε στο σκοτάδι των πολιτικάντικων κινήσεων, των αποχωρήσεων από τη Βουλή (από τον φόβο να αποφασιστεί σύσταση Εξεταστικής...), του πρόωρου και προσχηματικού κλεισίματος του Σώματος...

    Δεν είναι υπερβολή να θεωρήσει κανείς ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβερνώσα παράταξη δεν σηματοδοτήθηκε (όχι, τουλάχιστον, στον βαθμό που κάποιοι θέλουν να πιστεύουν) από την κακή πορεία της οικονομίας, από τη μη εκπλήρωση «δεσμεύσεων» και υποσχέσεων, τόσο προεκλογικών όσο και «προγραμματικών», αλλά από τη σταδιακή απώλεια του «ηθικού πλεονεκτήματος» που είχε κάνει σημαία η Ν.Δ. ήδη πριν από τις εκλογές του 2004. Πιο πολύ ενόχλησε τον κόσμο όχι η μη «επανίδρυση του κράτους», όχι η μη πραγματοποίηση υπεσχημένων «διαρθρωτικών αλλαγών», που... ξαναϋποσχέθηκε τώρα ο κ. Καραμανλής (φυσικά και επέδρασαν) όσο η διάψευση της «σεμνότητας και ταπεινότητας», της «διαφάνειας» και της αδιάφθορης διακυβέρνησης. Και γι’ αυτά άργησε πολύ ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SEX - και ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ DVD.......
    ----------------------------------
    Χαμός στα επιτελεία του ΒΗΜΑΤΟΣ, των ΝΕΩΝ , του ΕΘΝΟΥΣ και του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    - Αγώνας δρόμου για το πια εφημερίδα
    θα βάλει DVD με τις ΤΣΟΝΤΕΣ της ΑΝΝΑΣ ΦΟΝΣΟΥ ! ( Υποψήφια Βουλευτής του πασοκ ).
    - Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα έχει κασσετίνα με 4 ΤΣΟΝΤΕΣ της παλαμαριάρας του πασοκ ( διαχρονικές ) -.
    - Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σαν πιο κουλτουριάρικη θα έχει ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΕΡΩΤΙΚΟ δράμα...με την ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ
    (άλλη υποψήφια και αυτη, του πασοκ)
    to Η ΛΕΣΒΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    - Η πληροφορία ότι η ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΑ απο πίκα θα κυκλοφορήσει ΣΕΧ ΦΩΤΟ
    ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΟ DVD , στις FREE εφημερίδες....ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟ
    ΠΑΙΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ.. το ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση