GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παιχνίδι που παίζεται με τον Σημίτη...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ . Βρήκε τροφή με την δήθεν ρήξη Σημίτη-Γιωργάκη η παραπολιτική παραπληροφόρηση και οι «...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
.
Βρήκε τροφή με την δήθεν ρήξη Σημίτη-Γιωργάκη η παραπολιτική παραπληροφόρηση και οι «εγκάθετοι» των «νταβάδων» να πλασάρουν όχι μόνο τη σύγχυση, αλλά και τα υφάδια των πολιτικών κατασκευών που ετοιμάζουν τα αφεντικά τους. Λέμε «υφάδια» γιατί ολόκληρο το πλεκτό μένει ακόμα στο «σκοτάδι».
Οι πρωταγωνιστές αυτού του θεάτρου (οι «νταβάδες» και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα) εμφανίζουν (σε αυτούς που γνωρίζουν, φυσικά, να διαβάζουν) κομμάτια μόνο του πολιτικού παζλ. Κάποια μάλιστα είναι και αλληλοσυγκρουόμενα εξωτερικά. Αντιφάσεις που απορρέουν από ...

τη διαφορετική ματιά που έχουν και μεταξύ τους οι «νταβάδες» στην ακολουθούμενη τακτική (όχι στρατηγική) αποδόμησης του πολιτικού σκηνικού.
Κάποιοι επιχειρούν με τη «ρήξη» αυτή να χρωματίσουν το Γ.Π. με «ηγετική αποφασιστικότητα»: αγωνιώδης προσπάθεια να επικαλύψουν την πολιτική του μετριότητα και τις φλύαρες ανοησίες του.
Έτσι αυτοί που θέλουν να φιλοτεχνήσουν ένα τέτοιο «δυναμικό» προφίλ του Γ.Π. (ο άνθρωπος με τις φαιδρότητες που ξεστομίζει μπορεί να χαλάσει το «παιχνίδι»), φτάνουν και μέχρι το σημείο να πουν την παρακάτω ηλιθιότητα: «Ότι ο Γιωργάκης «καθαρίζει τους εκσυγχρονιστές». Ένα καλοστημένο δόκανο απάτης για εκείνα τα εκλογικά κορόιδα που ήταν πολύ δυσαρεστημένα από το σημιτισμό.
Δόκανο απάτης γιατί ο «εκσυγχρονισμός» είναι το όλο σύστημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ και όχι κάποια πρόσωπα.
Ο Σημίτης ήταν ο «αχυράνθρωπος» αυτού του συστήματος και όχι ο παραγωγός του. Ακόμα, όμως και σε επίπεδο προσώπων, εκτός ελαχίστων, όλο το άλλο κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό σώμα του ΠΑΣΟΚ παραμένει το ίδιο: Από Διαμαντοπούλου, Ευθυμίου, Χρυσοχοϊδη, Ρέππα, Ανδρουλάκη, Βενιζέλο μέχρι τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου. Ο «εκσυγχρονιστικός» μηχανισμός και οι σημιτικοί υπουργοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ζουν και βασιλεύουν.
Ότι «ξηλώνεται» ο «σημιτισμός» είναι μέγιστη απάτη. Ο αποκεφαλισμός κάποιων πολύ εκτεθειμένων και επικίνδυνων για τον Γιώργο πρόσωπα, συνίσταται ακριβώς στη διάσωση του «σημιτισμού» ως σύστημα.
Ένα ιστορικό παράδειγμα για τους αφελείς: Ο σταλινισμός π.χ. δεν εξαλείφτηκε και μετά την κατηγορηματική καταδίκη του Στάλιν ως πρόσωπο.
Η «ρήξη» συνεπώς με το Σημίτη δεν είναι ρήξη: ούτε ιδεολογική, ούτε πολιτική, ούτε οργανωτικής εκκαθάρισης…
Είναι μια δήθεν ρήξη που εντάσσεται στα μελλούμενα νταβατζίδικα παιχνίδια.
Είναι μια διατεταγμένη ρήξη ενταγμένη στο στρατηγικό σχέδιο των «νταβάδων».
Δεν μπορούμε να την ερμηνεύσουμε με ψυχολογικούς όρους, με βάση τις «ανταγωνιστικές» προσωπικές κόντρες που ασφαλώς και υπάρχουν.
Ούτε μπορεί να υπολογίσουμε με ακρίβεια τις εκλογικές επιπτώσεις. Οι «νταβάδες», βεβαίως είναι σε θέση να υπολογίσουν κάποια πρακτικά αποτελέσματα καλύτερα από εμάς. Διαθέτουν μηχανισμούς και εικόνα όλων των δεδομένων.
Γενικά κρίνοντας, πιστεύουμε ότι η «κόντρα» αυτή θα επιφέρει κάποιες μικρές εκλογικές ζημιές στο ΠΑΣΟΚ, τόσες που να μη σχηματίσει αυτοδυναμία…
Εξετάζοντας, όμως, συνολικά τα πολιτικά μας πράγματα, μπορεί να δώσουμε ένα «κλειδί» ερμηνείας αυτής της διατεταγμένης «κόντρας»:
α). Αυτός που καθοδήγησε τη «ρήξη» ήταν ο Σημίτης. Δεν ήταν υποτιμητικό γι’ αυτόν να δεχτεί να ηγηθεί οποιουδήποτε ψηφοδελτίου. Η ίδια η ιστορική πρακτική λέει ότι κανένας πρώην Πρωθυπουργός δεν «κράτησε» θέση στο Επικρατείας. Ο Σημίτης «εγκλώβισε» τον Παπανδρέου, έτσι ώστε να βρει πρόσχημα να μην είναι στα ψηφοδέλτια…
β). Ο Σημίτης αποτελεί το εκλεκτό «τέκνο» των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας: Ξένων και εγχώριων.
Ένα ισχυρό πολιτικό τους χαρτί που θα παίξει…
γ). Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Δημήτρης Τσάτσος, ο συνταγματολόγος (φίλος του Σημίτη και «εκτελεστής» σεναρίων), καυτηρίαζε την πολιτική του Γιώργου για την Προεδρία ΚΑΙ εμμέσως πλην σαφώς απαιτούσε από τον κ. Παπούλια να παραιτηθεί: Πίσω από αυτή την «πρωτοβουλία» φωτογραφιζόταν ο Σημίτης.
δ). Αμέσως μετά, ένας άλλος «διακινητής» και «δοκιμαστής» των νταβάδικων σεναρίων, ο Καρατζαφέρης, μίλαγε για το μεγάλο κεφάλαιο Σημίτη!!!
ε). Η μεταλλαγμένη στάση της Ν.Δ. απέναντι στον Σημίτη. Ιδιαίτερα η «εκσυγχρονιστική» της τάση, με την Ντόρα επικεφαλής δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα: Έχει «ενθουσιαστεί» από το «μεγάλο κεφάλαιο» Σημίτη.
Η επιστήμη των σημείων εδώ είναι πολλαπλά αποκαλυπτική: Ιδιαίτερα οι «ταυτίσεις» Ντόρας και Καρατζαφέρη!!!
Όλα αυτά δείχνουν ολοκάθαρα ότι το παιχνίδι θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια…
Οι «χρησμοί» Καρατζαφέρη (διατεταγμένοι «χρησμοί») αρχίζουν να «βγαίνουν».
Τώρα μας απομένει ο Παπαδήμος: Αυτός ο τραπεζίτης της Ε.Ε. που τον πρότεινε ο Καρατζαφερης ως Πρωθυπουργό πριν από μερικούς μήνες…

18 σχόλια

  1. ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ
    Ο ΣΙΜΗΤΗΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ
    ΣΟΒΡΑΚΑ.
    ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΑ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ
    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΗΤΑΝ
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΒΑΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι συνέβη, λοιπόν, μέσα σ’ αυτά τα δύο χρόνια που οδήγησε τη Ν.Δ. στο σημερινό σημείο της – τουλάχιστον αυτό που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό στις δημοσκοπήσεις; Το «ορόσημο» ήταν η περσινή ΔΕΘ. Από τότε και μετά άρχισε η (δημοσκοπική, έστω...) αντίστροφη μέτρηση για το κυβερνών κόμμα. Η οικονομική κρίση (η χρόνια ενδημική, επιβαρυμένη έστω από την παγκόσμια) υπήρχε και πριν από την πρωθυπουργική εμφάνιση και δεν είχε αποτυπωθεί στις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος, όχι πάντως σε αυτό τον βαθμό και ρυθμό. Το ομολόγησε με τον τρόπο του, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Καραμανλής: «Πέρυσι, είχα κάνει λάθος...».

    Δυσαρέσκεια για συγκεκριμένα μέτρα, για διάψευση προσδοκιών και μη υλοποίηση «δεσμευτικών» προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, προϋπήρχε. Ο «θυμός» και η «οργή» εκδηλώθηκαν από τη ΔΕΘ και μετά – και μάλιστα με... αναδρομική ισχύ! Είχαν ήδη απασχολήσει προεκλογικά την επικαιρότητα οι «περίεργες» υποθέσεις των υποκλοπών, των «καρτέλ» στο γάλα και η ανάμειξη γαλάζιων στελεχών και... «κουμπάρων» – και πανω απ’ όλα το μείζον και σημαντικότατο ζήτημα με τα «δομημένα ομόλογα», που αν δεν είχε αποκαλυφθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα, η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων θα ήταν σήμερα μη αναστρέψιμη...

    Αυτό που εξόργισε πέρυσι τον Σεπτέμβρη τον κόσμο ήταν η εικόνα ενός πρωθυπουργού που δεν είχε αντιληφθεί τίποτε το μεμπτό (σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς έστω...), που δεν είχε πρόβλημα να δεχθεί (ακόμη και εξ αντανακλάσεως) ως θεμιτή την άποψη πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», όταν ήδη απασχολούσε καταιγιστικά το πανελλήνιο η περιβόητη υπόθεση του Βατοπεδίου, που είχε συγκλονίσει τον κόσμο από το... πολυδαίδαλο και το πολυπρόσωπο των εμπλεκομένων και το τεράστιο ύψος της απάτης!

    Αναδρομικά, λοιπόν, άρχισε ο θυμός – ξαναθυμήθηκε η κοινωνία ό,τι είχε μέχρι τότε συμβεί, διαπίστωσε δισταγμό αποδοχής και μεταμέλειας από την πολιτική εξουσία, ήρθαν και... στον δρόμο Siemens, αναψυκτήρια, «άγονες γραμμές», ατσαλοσύνες και προκλήσεις στη διαχείριση αυτών των οζουσών υποθέσεων με πολύ περίεργη και αξιόμεπτη συμμετοχή της δικαιοσύνης, η διακηρυγμένη πρόθεση «να χυθεί άπλετο φως»... χάθηκε στο σκοτάδι των πολιτικάντικων κινήσεων, των αποχωρήσεων από τη Βουλή (από τον φόβο να αποφασιστεί σύσταση Εξεταστικής...), του πρόωρου και προσχηματικού κλεισίματος του Σώματος...

    Δεν είναι υπερβολή να θεωρήσει κανείς ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβερνώσα παράταξη δεν σηματοδοτήθηκε (όχι, τουλάχιστον, στον βαθμό που κάποιοι θέλουν να πιστεύουν) από την κακή πορεία της οικονομίας, από τη μη εκπλήρωση «δεσμεύσεων» και υποσχέσεων, τόσο προεκλογικών όσο και «προγραμματικών», αλλά από τη σταδιακή απώλεια του «ηθικού πλεονεκτήματος» που είχε κάνει σημαία η Ν.Δ. ήδη πριν από τις εκλογές του 2004. Πιο πολύ ενόχλησε τον κόσμο όχι η μη «επανίδρυση του κράτους», όχι η μη πραγματοποίηση υπεσχημένων «διαρθρωτικών αλλαγών», που... ξαναϋποσχέθηκε τώρα ο κ. Καραμανλής (φυσικά και επέδρασαν) όσο η διάψευση της «σεμνότητας και ταπεινότητας», της «διαφάνειας» και της αδιάφθορης διακυβέρνησης. Και γι’ αυτά άργησε πολύ ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστός, πολύ σωστός και αρκετά αναλυτικός ακόμη και για εκείνους που έμαθαν να βλέπουν μόνο μαύρο-άσπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μασωνοι ραγκουσηδες παντου και εβραιες απο την Ταρσο...
    τα @@@ μας θα παρεις που ραβεις κοστουμι Πρωθυπουργου στον Γιαννετο....

    11 Σεπ 2009 5:27:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο Παπανδρέου αθώωσε τον Κ.Γείτονα πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη!


    Ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε το θέμα της siemens με το που έβαλε τον Κώστα Γείτονα στα ψηφοδέλτια. Και να μην εκλεγεί ο Γείτονας λίγο τον απασχολεί από την στιγμή που κατάφερε να μπει στις λίστες και ενώ έχει καταγγελθεί στον ανακριτή από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

    11 Σεπ 2009 5:35:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Πασοκ

    Κοστουμια ραβει η παρεα Ραγκουση...

    αλλοι τρεχαν αγωνιστηκαν πληρωσαν και αλλοι θα φορεσουν τα κουστουμια εξουσιας!!

    Γιωργο προσεξε τις εκφρασεις σου γιατι θα σου μεινει ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΟΥ

    γιωργο μην βριζεις τα στελεχη που τρεχουν για το Πασοκ

    Επειδη οι "συμβουλοι " σου θελουν να βαλουν σε θεση οσους τους λαδωνουν και τις γκομενιτσες τους σε βαζουν να βριζεις εντιμα στελεχη.

    ΓΙΩΡΓΟ
    ΜΑΖΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΑΕΡΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ

    ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕς "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ" ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΕ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΣ "ΧΡΩΣΤΑΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΑΟ"

    ΓΙΩΡΓΟ

    ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟΝ "ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!!

    ΓΙΩΡΓΟ

    ΠΕΣ "ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΟΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ"

    ΜΑΖΕΨΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ

    11 Σεπ 2009 5:44:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Τελος η αυτοδυναμια

    μετα τις μαλακιες και τα ψηφοδελτια Γιωργου

    τυχεραιας ο καραμανλης....

    θα εχει υφυπουργο τον Γιωργο...που εραβε κοστουμι πρωθυπουργου!!

    αντε Γιωργο ψηλα σε αναβασαμε και ζαλιστηκες

    Ερχεται η προσγειωση...

    11 Σεπ 2009 5:48:00 πμ


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Mazepste ton Giorgo....

    lalise.....

    exei parageilei kostoymi
    Pro8ypoyrgoy!!!!!

    xa xa xa

    11 Σεπ 2009 5:50:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΡΧΙΦΑΚΕΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΒΙΛΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΥΒΑΚΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
    ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ.ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ "ΧΑΖΟΣ" Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ "ΧΑΖΟΥΣ" ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Χ. Ν.ΤΣΩΝΗΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοκράτη πολίτη της Ελλάδας

    Τις επόμενες μέρες θα παρακολουθήσετε μια μεγάλη προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμφερόντων Βαρδινογιάννη του γνωστού προστάτη των χασισοκαλλιεργητών και μεγάλο εξαγωγέα χασίς στην Ολλανδία που στήριξε και διόρισε στην εξουσία τη συμμορία Καραμανλή.
    Στην προπαγάνδα αυτή θα συμμετέχει και ο ΠουστοΛαζόπουλος αλλά και η κομπλεξική τσίτα της δημοσιογραφίας και πολλά φερέφωνα τους.
    Η προπαγάνδα αυτή θα προτρέπει ξανά τους νέους σε ηλικία αλλά και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στην ανεύθυνη στάση της αποχής από τις κάλπες ετσι ώστε να μην εκφραστεί ξανά η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και δυσφορία του Ελληνικού λαού στον χειρότερο και ανικανότερο πολιτικό που κυβέρνησε ποτέ αυτό τον τόπο.
    Μην αφήσετε να πραγματοποιήσουν τα σκοτεινά σχέδια τους που προέρχονται από το γνωστό αλήτη Λούλη που τα τελευταία χρόνια κυβερνά την πατρίδα μας.
    Εμποδίστε τους να κάνουν πράξη τα σχέδια τους με οποιοδήποτε τρόπο.
    Μην τους αφήσετε να χειραγωγήσουν την ψήφο μας.
    Η ψήφος είναι στάση ευθύνης απέναντι στο μέλλον μας.
    Είναι μια δύναμη που πρέπει να εκφραστεί.
    Κάθε μέσο αποτροπής του σχεδίου τους είναι θεμιτό.

    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣΕΧΤΕ

    ΤΙ ΜΑΣ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

    ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΚΑΣ Η Ο ΕΒΕΡΤ

    ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


    ΚΚΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ

    ΣΥΡΙΖΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ

    ΛΑΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

    ΝΤΥΠΕΙΤ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΙ Η ΟΡΘΙΟΙ

    ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΛΟΚΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά.
    Με δεδομένο ότι στην οικονομία δεν έχουν σημασία ούτε τα σλόγκαν ούτε τα μαγικά ραβδάκια, έρχονται πολύ δύσκολες μέρες.
    Εάν η επόμενη κυβέρνηση δεν κάνει αιματηρές δημοσιονομικές οικονομίες και δεν κτυπήσει τη φοροδιαφυγή πάμε για την καταστροφή.
    Ο ΓΑΠ δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Παλινωδεί, αυτοσχεδιάζει και φαίνεται απόλυτα ανεπαρκής να χειρισθεί σοβαρά θέματα και ιδιαίτερα την οικονομία.
    Η πρωθυπουργία του έχει γίνει αυτοσκοπός και γι’ αυτό είναι επικίνδυνος για τη χώρα.
    Εάν εκλεγεί, το πολύ σε ένα εξάμηνο θα αναγκαστεί να προσφύγει στο ΔΝΤ.
    Θα ανεβάσει το ΦΠΑ στο 22% και τον ΕΦΚ κατά 20%.
    Τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά προβλήματα θα λυθούν αλλά ο κόσμος θα στενάξει.
    Θα εμφανιστεί πάλι ο πληθωρισμός, θα γονατίσει ο τουρισμός και κάθε είδους εξαγωγές.
    Όσοι έχουν σταθερά εισοδήματα, δηλ. οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα γονατίσουν.
    Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα, με μεγάλη διαφορά, θα είναι η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 15% (κατακαημένη ρούμελη).
    Φοβάμαι ότι οι κοινωνικές επιπτώσεις θα είναι τραγικές, για πολύ κόσμο, και ιδιαίτερα για όσους έχουν πάρει τραπεζικά δάνεια.
    Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πολιτική είναι – κυρίως – έκφραση και σηματοδότηση. Εκφράζει τα συμφέροντα, τις ελπίδες και τα οράματα του λαού και σηματοδοτεί τις προσεγγίσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις για την προώθησή τους.


    Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Σημίτη αρχηγό, χαρακτηρίστηκε από την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία είχε αρκετά καλά για τον τόπο, στον τομέα, όμως, της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων επικρίθηκε σκληρά και το 2004, αποδοκιμάστηκε έντονα…

    Το νέο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου κάνοντας την πρέπουσα σύνθεση, αλλά και την δύσκολη υπέρβαση, διεκδικεί εκ νέου την κυβερνητική εξουσία, μ΄ ένα νέο Πρόγραμμα, το οποίο σε πολλά σημεία, (με χαρακτηριστικότερα την Οικονομία και τα ζητήματα διαφάνειας), κινείται σε, σχεδόν, αντίθετες κατευθύνσεις, απ΄ εκείνες, που ακολουθήθηκαν την περίοδο 1996-2003 και κυρίως, μετά το 2000…


    Ο κάθε πολιτικός, ιδιαίτερα τα ιστορικά στελέχη, έχουν τη θέση τους και το ρόλο τους, σ΄ αυτή τη μεγάλη και κρίσιμη μάχη της 4ης Οκτωβρίου, η παρουσία τους, όμως και ειδικότερα η θέση από την οποία γίνεται, σηματοδοτεί στάσεις και επιλογές του κόμματος… Εκπέμπει μηνύματα !...

    Ο Κ. Σημίτης, σχεδίασε και υλοποίησε, στην πρωθυπουργική θητεία του, μια πολιτική, που σήμερα, σ΄ ό,τι αφορά στα βασικά σημεία, μπαίνει στην άκρη… Σαφώς και δεν μπορούσε, λοιπόν, να είναι ο σηματοδότης της άλλης πολιτικής, η οποία αντικαθιστά τη δική του…
    ΄Αλλωστε, ούτε το 2004, ούτε το 2007 έγινε κάτι τέτοιο… Πως θα γίνονταν το 2009 ?...

    Υ.Γ. ΄Ολ΄ αυτά ήταν άγνωστα στον πρώην πρωθυπουργό ; Όχι, βέβαια ! Τα γνώριζε καλά, όπως, πολύ καλά, γνώριζε και που θα κατέληγε η επιμονή στο αίτημά του… Και το προκάλεσε !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΝΤΡΕΝΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗΣ ΟΤΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΞΙΑ 1000000 ΕΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 4500 ΕΥΡΟ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 800 ΕΥΡΟ ΑΠΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ.
    Ο ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 800 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΡΕ ΣΕΙΣΣΣΣΣΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ?????ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΚΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????????
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑ
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι εγινε νουδουληδεσ??????24 σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

    Από τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, η επιδίωξη για την κάθαρση του πολιτικού χώρου, μέσω της αποκάλυψης στο λαό, όλης της αλήθειας για τα σκάνδαλα και ταυτόχρο-να η θεσμοθέτηση αξιόπι-στων κανόνων διαφάνειας, ελέγχου και δημοσιότητας, οι οποίοι θ΄ αποτρέπουν την εμφάνιση νέων, απαράδε-κτων, φαινομένων.


    ΄Οσοι και όποιοι, (όπου κι αν βρίσκονται), πίστεψαν, πως οι μέχρι τώρα θέσεις και απόψεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αφορούσαν τακτικίστικα κόλπα, για προεκλογικά οφέλη, ας φροντίσουν ν΄ απογοητευτούν, καθώς ο Παπανδρέου είναι …αγύριστο κεφάλι : μία από τις πρώτες ημέρες, (μπορεί και την πρώτη), λειτουργίας του νέου κοινοβουλίου, θα επανακατατεθούν οι προτάσεις για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, για τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπαιδίου.



    Το δόγμα «πρέπει να καθαρίσουμε, ακόμα κι αν χρειαστεί να ματώσουμε», θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας, προς όλες τις κατευθύνσεις…
    Είναι ο μοναδικός τρόπος για να πειστεί ο λαός, πως κάτι αλλάζει και ν΄ απαλλαγεί, (όσο γίνεται), η Πολιτική από τις λίγδες και τις ρετσινιές του παρελθόντος.
    Βέβαια, αυτό σημαίνει, πως χρειάζεται και θα υπάρξουν, ο καταλογισμός ευθυνών, (πολιτικών και ποινικών) και η πρέπουσα τιμωρία, όπου και σ΄ όποιον πρέπει !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΥΜΙΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΔΙΑΡΗΣ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ :



    ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ α) ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ, ΕΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .


    ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ,ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ,ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ -ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

    ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟ;



    ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

    ΣΕ ΠΟΣΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ ΑΥΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ.ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΩΔΟ. ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΡΑΓΙΑΣ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ,Ο ΠΑΣΑΣ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ. ΝΤΡΟΠΗ .Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ,ΛΕΙΠΕΙ ,ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ. ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ, ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ.Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ . ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ,ΟΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ.ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ.ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ,ΠΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ.ΦΘΑΣΑΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ, ΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σοκ και δέος προκαλεί η στάση του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το θέμα Σημίτη. Είναι μια ιστορικής σημασίας απόφαση που αναδεικνύει τη βούληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπάσει- έναντι οποιουδήποτε κόστους- τα δεσμά με το παρελθόν και να ζωγραφίσει με τα χρώματα της επιλογής του το μέλλον. Ένα μέλλον που προοιωνίζονταν ζοφερό και που αίφνης αρχίζει να αλλάζει χρώματα

    Ταυτόχρονα η απόφαση Παπανδρέου στέλνει ηχηρό και σαφές μήνυμα προς όλους ότι δεν υπαρχει πεδίο συναλλαγής ή έστω μυστικών συμφωνιών…

    Δεν είναι βεβαίως εύκολο να γίνει τώρα αποτίμηση αυτής της εξέλιξης αν και τα μέχρι τώρα μηνύματα είναι μάλλον θετικά για το Γιώργο Παπανδρέου.

    Το μόνο βέβαιο είναι ότι η μη συμμετοχή Σημίτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στριμώχνει στο καναβάτσο τον απερχόμενο πρωθυπουργό ο οποίος όχι μόνο δεν τόλμησε να αφήσει εκτός του υπέργηρο θείο του αλλά και να απομακρύνει αυτούς που ό ίδιος φωτογραφίζει ότι πλήγωσαν την παράταξή του…

    Φαίνεται ότι πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου- έχοντας διαπιστώσει ότι ουδείς ως πρόσωπο είναι απαραίτητος- πολιτεύεται με όρους απόλυτης κυριαρχίας και με το βλέμμα στο μέλλον. Με γνώμονα το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που όπως προιδεάζουν οι εξελίξεις, θα εμπεριέχει εκπλήξεις και σε πρόσωπα και σε πολιτικές.

    Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου σπάει τους δεσμούς με το παρελθόν και αρχίζει να διαγράφει τη δική του τροχιά στο πολιτικό στερέωμα του τόπου.

    Και επειδή πέραν της ιδιότητας του πρωθυπουργού είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου γίνεται τώρα διεθνής παίκτης στο ζατρίκιο της παγκόσμιας σκηνής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή φαίνεται ότι μερικοί άνθρωποι έχουν επιλέξει να ζούν στον δικό τους κόσμο του ονείρου και της φαντασίας κύριοι έχω να πώ τα εξής:
    Έχουμε 2009, όχι 1979.
    Σας πιστέψαμε, σας φέραμε, σας λουστήκαμε και σας σιχαθήκαμε.
    Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ.
    Ότι και να κάνουν οι καναλάρχες που προσπαθούν να τον αναστήσουν με νύχια και με δόντια δεν θα το καταφέρουν.
    Σε ότι αφορά τους ίδιους τους οπαδούς του πασόκ ειδικά τώρα που διώξανε το Σημίτη, να προσέξουν γιατί εάν δεν σοβαρευτούν λίγο, σε λίγα χρόνια το κόμμα τους θα είναι σαν το ΚΚΕ.
    ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

    Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:

    1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"

    ( Hazo-giorgo Παπανδρεου, από ομιλία του στη Βουλή 16-5-2007 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση