GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυο φορές...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη . Κατά τη διάρκεια μου σπουδών μου στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, θυμάμαι τους καθηγητές μου πάντα να μας υπογρ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
Κατά τη διάρκεια μου σπουδών μου στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, θυμάμαι τους καθηγητές μου πάντα να μας υπογραμμίζουν ότι μετά το Θουκυδίδη λίγα μπορούμε να προσθέσουμε στη στρατηγική του πολέμου, στη δομή του ρεαλισμού και και στη φιλοσοφία της πολιτικής. Μετά από μια διαδικτυακή βόλτα στο facebook, βρήκα μία ωραία συγκέντρωση των πιο επίκαιρων σημείων της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, από τον κ. Γιάννη Φαλκονάκη, και σας τα παραθέτω..
"...Γιά να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων. Η παράλογη τόλμη θεωρήθηκε ανδρεία και αφοσίωση στο κόμμα, η προσωπική διστακτικότητα θεωρήθηκε δειλία που κρύβεται εύκολα πίσω από εύλογες προφάσεις και η σωφροσύνη προσωπίδα της ανανδρείας. Η παραφορά θεωρήθηκε ανδρική αρετή, ανώ η τάση να ...

εξετάζωνται προσεκτικά όλες οι όψεις ενός ζητήματος θεωρήθηκε πρόφαση για υπεκφυγή. (σελ. 66)
Όποιος ήταν έξαλλος γινόταν ακουστός, ενώ όποιος έφερνε αντιρρήσεις γινόταν ύποπτος. (σελ.66)
(...) ...επειδή τα κόμματα δεν σχηματίσθηκαν για να επιδιώξουν κοινή ωφέλεια με νόμιμα μέσα, αλλά, αντίθετα, για να ικανοποιήσουν την πλεονεξία τους παρανομώντας και η μεταξύ τους αλληλεγγύη βασιζόταν περισσότερο στην συνενοχή τους παρά στους όρκους στους θεούς. (σελ. 66-67)
Γενικά είναι ευκολώτερο να φαίνονται επιδέξιοι οι κακούργοι, παρά να θεωρούνται τίμιοι όσοι δεν είναι δόλιοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν το κακό και να θεωρούνται έξυπνοι, παρά να είναι καλοί και να τους λένε κουτούς. (σελ 67)
Καμία από τις δύο παρατάξεις δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό κι εκτιμούσε περισσότερο όσους κατόρθωναν να κρύβουν κάτω από ωραία λόγια φοβερές πράξεις. (σελ 68)
Τις περισσότερες φορές επικρατούσαν οι διανοητικά κατώτεροι. Φοβόνταν την δική τους ανεπάρκεια και την ικανότητα των αντιπάλων τους κι έτσι, για να μη νικηθούν στη συζήτηση και για να μην πέσουν θύματα των όσων οι άλλοι θα επινοούσαν, δεν είχαν κανένα δισταγμό να προχωρήσουν σε βίαιες πράξεις. (σελ 68
)"
[ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΒΙΒΛΙΟ Γ στιχ 82-84, Εκδ. Εστία, Αθήνα, 2003, Μετάφραση: Αγγελος Βλάχος]
Σκέφτομαι ότι παρά τα 2500 χρόνια που έχουν περάσει, πορευόμαστε ομοιοτρόπως, η ιστορία επαναλαμβάνεται κυκλωτικά και της δίνουμε έτσι το δικαίωμα να επαναλαμβάνεται.. Πόσες φορές διερωτήθηκες ρητορικά αν σε κυβερνούν δυο κατηγορίες ανθρώπων; Οι διανοητικά κατώτεροι ή/και τα λαμόγια που μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες σου το παίζουν έξυπνοι; Πόσες φόρες συνακόλουθα, δεν ένιωσες δυο φορές μαλάκας..;;

21 σχόλια

  1. Aν είχαν χιούμορ στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ θα ξαναέπαιζαν τις διαφημίσεις που παρουσίασε στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία. Θα έδειχναν τα γνωστά παπαγαλάκια, κρεμώντας τους όμως νέες ταμπέλες, όπως «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ», «Παγκόσμια Τράπεζα», «Ευρωπαϊκή Επιτροπή», «Διεθνής Διαφάνεια» κ. λπ. Θα ντουμπλάριζαν τις τσιριχτές φωνούλες των παλιών ψιττακών και θα τους έβαζαν να λένε «Θα κατακρημνιστεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας» (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ), «κανείς δεν θα προτιμάει την Ελλάδα για επενδύσεις» (Παγκόσμια Τράπεζα), «Η ελληνική οικονομία θα μπει σε ύφεση» (Κομισιόν), «Οι δείκτες διαφθοράς στην Ελλάδα ανεβαίνουν» (Διεθνής Διαφάνεια).

    Δυστυχώς τα βασικά ζητήματα αυτών των εκλογών -τα οποία, σημειωτέον, είναι και ο λόγος για τον οποίο προκηρύχθηκαν- δεν παίζουν στα κανάλια. Στριμώχνονται στις σομόν σελίδες των εφημερίδων, αυτές που λίγοι προσέχουν και λιγότεροι διαβάζουν. Και όμως! Αυτό που θα επηρεάσει περισσότερο τη ζωή των Ελλήνων πολιτών δεν είναι αν ο κ. Χρήστος Βερελής θα είναι ή όχι υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είναι καν αν ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ θα είναι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν. Δ.

    Τα βασικά ζητήματα της 4ης Οκτωβρίου είναι αυτά που αφορούν την τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι το μέλλον του κ. Πάχτα ή του κ. Δούκα, αλλά των μέλλον ημών των πολιτών και των παιδιών μας. Το βασικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί είναι ποιες πολιτικές θα αυξήσουν τον συνολικό πλούτο της χώρας, τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πώς πρέπει αν πορευτούμε προκειμένου να περισσέψουν λεφτά για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον. Ολα αυτά εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως από το αν έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα ή αν η ανταγωνιστικότητά μας φθίνει.

    Δυστυχώς τα μαντάτα που μας φέρνουν τα «παπαγαλάκια εξωτερικού» δεν είναι καθόλου καλά για την ελληνική οικονομία. Η ανταγωνιστικότητά της, για παράδειγμα, έπεσε δραματικά. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στις τελευταίες μέρες του επάρατου ΠΑΣΟΚ -δηλαδή το 2003- η Ελλάδα βρισκόταν στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην 71η. Αυτό δεν οφείλεται σε καμιά διεθνή οικονομική κρίση και σε κανένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Η Μποτσουάνα τα πάει καλύτερα, και ας υφίσταται την ίδια διεθνή οικονομική κρίση.

    Το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται διαρκώς δυσμενέστερο για την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα (άλλο «παπαγαλάκι εξωτερικού» κι αυτό!) από τις 183 οικονομίες του πλανήτη η Ελλάδα είναι η 109η πιο «φιλόξενη» για τις επιχειρήσεις. Ηταν στην 100ή θέση πριν από ένα χρόνο.

    Το πρόβλημα με τους δείκτες που λένε τα «παπαγαλάκια εξωτερικού» είναι ότι δεν αποτελούν απλές ασκήσεις κάποιων οικονομολόγων. Η χαμένη ανταγωνιστικότητα σημαίνει ότι τα προϊόντα των Αζερμπαϊτζανών (προσοχή, δεν είναι αστείο: και το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται πιο πάνω από την Ελλάδα σε ανταγωνιστικότητα) είναι φθηνότερα στις διεθνείς αγορές. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις θα κλείσουν. Ετσι, θα δικαιωθούν τα άλλα παπαγαλάκια που έλεγαν «θα κλείσουν επιχειρήσεις», «θα μείνεις άνεργος», «δεν θα έχεις λεφτά» κ. ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τρεξτε να ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ.
    τα SEX και και την ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ DVD.......

    Χαμός στα επιτελεία του ΒΗΜΑΤΟΣ, των ΝΕΩΝ , του ΕΘΝΟΥΣ και του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    - Αγώνας δρόμου για το πια εφημερίδα
    θα βάλει DVD με τις ΤΣΟΝΤΕΣ της ΑΝΝΑΣ ΦΟΝΣΟΥ ! ( Υποψήφια Βουλευτής του πασοκ ).

    - Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα έχει κασσετίνα με 4 ΤΣΟΝΤΕΣ της παλαμαριάρας του πασοκ ( διαχρονικές ) -.

    - Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σαν πιο κουλτουριάρικη θα έχει ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΕΡΩΤΙΚΟ δράμα...με την ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ
    (άλλη υποψήφια και αυτη, του πασοκ)
    to Η ΛΕΣΒΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    - Η πληροφορία ότι η ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΑ απο πίκα θα κυκλοφορήσει ΣΕΧ ΦΩΤΟ
    ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΟ DVD , στις FREE εφημερίδες....ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟ
    ΠΑΙΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ.. το ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενάς ΑΛΛΟΣ Γιώργος Δίνει ΟΡΑΜΑ για ενά ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!
    Σε μια εξαιρετική ομιλία που μόλις πριν από λίγο τελείωσε ο Γιώργος έδωσε απτά δείγματα σπάνιου ΗΘΟΥΣ και ΟΡΑΜΑΤΟΣ!!
    Στο που θα βρούμε τα λεφτά είναι συνακόλουθο το πάνε τα λεφτά!
    Για την παιδεία αφιερώνουμε το 5% συν 1 δις !!
    Στην υγεία θα καλύψουμε τις ελλείψεις άμεσα! Δεν χρειαζόμαστε άλλους αγροφύλακες!!
    Το ασφαλιστικό θα το ανοίξουμε στον πρώτο χρόνο!!
    Συντάξεις σε τρείς μήνες!!
    Την ιστορία μιας ΧΩΡΑΣ δεν την γράφουν μόνο οι ηγέτες την γράφουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι πολιτες της!!
    Σας καλώ να γράψουμε ΜΑΖΙ την ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός αγνώριστος και προβληματισμένος όσο ποτέ , μίλησε πριν από λίγο στον κλειστόν χώρον του Ιντερκοντινέταλ προς τους κομματικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης !! Μπροστά σένα αποσβολωμένο - αμήχανο όσο και λιγοστό ακροατήριο - οι πληροφορίες μας αυτό λένε- επαναλαμβάνοντας τις γνωσγτές ανοησίες περί ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ για να σωθεί η οικονομία μας!! Αυτό δεν έχει προηγούμενο! Η εικόνα μίλαγε από μόνη της τόσο που το MEGA κάναλο έδειχνε εικόνες από την επισκεψή του την περασμένη βδομάδα στην Θεσσαλονίκη!!! ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΧΑΛΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και περί Σημίτη …κολοκυθόπιτα!
    Γιατί δεν λέω τίποτε για την περίπτωση Σημίτη, όπως δεν έγραψα τίποτε για την περίπτωση Αλαβάνου, ίσως να αναρωτηθεί κάποιος φίλος.

    Δεν είναι σοβαρά ζητήματα για σχολιασμό;
    Είναι και παραείναι …τα σοβαρότερα μέχρι στιγμής προεκλογικά επεισόδια, θα έλεγα – και θα έβαζα τελεία, όχι όμως και παύλα.

    Για το μόνο που είμαι απολύτως βέβαιος είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις μη-συμμετοχής αυτών των σημαντικών μορφών του πολιτικού σκηνικού στις εκλογές δεν έχουμε ιδέα του παρασκηνίου που τις συνόδευσε και της πραγματικής αιτίας που επέφερε αυτό το αποτέλεσμα.

    Οι ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές και το συνακόλουθο «ρεπορτάζ», αποτελούν κακότεχνα κατασκευάσματα για να κρύψουν τα πραγματικά αίτια τα οποία δεν είναι ασφαλώς αποκλειστικά συναρτημένα με τη στάση και συγκυριακή συμπεριφορά του Γιώργου και του Αλέξη αντίστοιχα.

    Η αλήθεια είναι ότι και ο Σημίτης και ο Αλέκος καθόλου δεν… βολεύονταν σε αυτές τις εκλογές και πολύ θα ήθελαν να ξεκαθαρίσει εκλογικά το τοπίο και μετά να κρίνουν σε τι πρωτοβουλίες θα πρέπει να προβούν.

    Ο Αλέξης και ο Γιώργος απλώς βοήθησαν τα πράγματα να γίνουν όπως ήθελαν ο Σημίτης και ο Αλέκος αντίστοιχα.

    Άρα, μη μας σερβίρετε ότι και ότι, όσο για τα περί Σημίτη …κολοκυθόπιτα!

    Δ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ
    ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟ:
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ..

    ακουσε το και ΤΩΡΑ
    για τον Γιωργάκη. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΔΙΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαλαντζί οι-ΚΟΛΟ-γοι στου καρατζαφύρερ

    Κατά την σουπερ διεύρυνση τους οιΚΟΛΟγους του γραφικού Παπανικόλα στο από-κομμα του ο χέρι-χερις, είπε μεταξύ άλλων:
    "Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ικανοποιητική θέση, να ανακοινώσουμε σήμερα, την συνεργασία των αυθεντικών Οικολόγων. Οι Οικολόγοι Ελλάδος υπό τον Πρόεδρο κ. Παπανικόλα θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, σε όλη την χώρα, με την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πνεύματος της Οικολογίας μέσα στην Βουλή των Ελλήνων. Εξάλλου το "Ο" του ΛΑΟΣ εκτός από Ορθοδοξία, θα μπορούσε άριστα να σημαίνει και Οικολογία."

    Ποιους οικολόγους και παραμύθια μας σερβίρει? Ο τύπος έχει κάτι μαγαζάκια με «βιολογικά και υγιεινά» προϊόντα και πλασάρει το εμπόρευμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα δεν είναι πιο φαίνεται στο γυαλί. Αλλά ποιος ελέγχει ποιος θα βγει στο "γυαλί".


    Καπετάν Μακρής. Αντί για επίλογο:
    http://www.youtube.com/watch?v=tLzRlLS4V-w
    (Total Onslaught - A New World Order)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tον παρατησε μεχρι και ο πιο πιστος του Στρατιωτης ο Γ.Πρετεντερης..ο οποιος γνωριζωντας οτι δημοσιογραφικα θα ειναι τελειωμενος στις 5 ΟΚΤ. προσπαθησε με μια μη προσυμφωνημενη ερωτηση να βγαλει απο πανω του την Ρετσινια του πληρωμενου απο την Ρηγιλης κομματοσκυλου-δημοσιογραφου.
    Η ερωτηση που εκανε στον "Καταλληλοτερο" δεν ηταν συμφωνημενη με τον Πρωθυπουργο Γ.Λουλη, ετσι ο "Καταλληλοτερος" ή "Καρπαζοεισπρακτορας" την πατησε, ενω ο χρυσοπληρομενος Στρατιωτης της Ρηγιλης νομιζει πως μας κοροιδεψε, παριστανωντας τον δηθεν ανεξαρτητο δημοσιογραφο...
    Δυστυχως ομως και για τους δυο οι μερες τους ειναι μετρημενες...το βραδυ της 04 ΟΚΤ δεν θα ξερουν που να κρυφτουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΙΜΙΤΗ.Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑΜΑΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΑΜΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Γ Κουρής ...ξαναψάχνετε για το ΠΑΣOK!

    Ε ρε γλέντια...Είδε οτι το κλίμα αλλάζει και το γύρισε αλλιώς ! Ο παντός καιρού εκδότης Γιώργος Κουρής βρήκε το κόλπο για να την κάνει γυριστή στον Καραμανλή ! Έδιωξε τον Σημίτη! Αρα ως κυνηγημένος και αδικημένος του Σημιτικού Καθεστώτος έχει κάθε λόγο να χαίρεται και να πλησιάζει προς το ΠΑΣΟΚ ! Το έδειξε σήμερα μέσα απο το πρωτοσέλιδο της Αυριανής!
    Και να δείτε τι έχει να γίνει μετά την 4 Οκτωβρίου!
    Είναι σε θέση να βάλει υπότιτλο Η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό (Ν2)

    Θα γλύφει και όταν δει ότι δεν θα έχει ανταπόκριση θα το ξαναγυρίσει! Κούρης Παντός καιρού ....
    Μόνο ο Μάκης Κουρής θα μείνει πιστός ...ή θα την κάνει και αυτός γυριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ : ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ ΒΡΑΖΟΥΝ ΡΥΖΙ..........
    ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ;;; πως είπατε;;;

    -Να μας που πως θα φροντίσουν να αποκαταστήσουν τις αδικίες που έγιναν με την επέλαση της λαίλαπας της επανίδρυσης…

    -Να μας πουν πως θα φροντίσουν ώστε να γίνουν έλεγχοι σε όλους τους τομείς του δημοσίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση (ειδικά στο Δήμο Φιλιατών);

    -Να μας πουν πως θα φροντίσουν να στείλουν στη δικαιοσύνη τους διαπλεκόμενους και να μάθει ο λαός όλη την αλήθεια για τα σκάνδαλα;

    -Και μια συμβουλή: Να μην έχουν- οι υποψήφιοι- κοντά τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδειξαν αυτά τα χρόνια της δεξιάς διακυβέρνησης ότι ξέρουν και συνεργάζονται ή ξέρουν και συμβιβάζονται; (Είδα μια μέρα, ένα τέτοιο στέλεχος, παρέα με έναν Δήμαρχο ο οποίος άμα έβλεπε πασοκτζή έβγαζε σπυράκια. Τι ήθελε δίπλα του ο πασοκτζής; Να του δώσει συγχωροχάρτι ενόψει της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ή να πάρει κανένα βάψιμο ακόμη;).

    «ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ…»

    Κυκλοφορεί ότι στο υπ σύσταση Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα προσλάβουν για υπεύθυνο κάποιον «καθηγητή- Θεολόγο». Εξαιρετικός άνθρωπος κατά τα άλλα ο κ. καθηγητής αλλά δεν φαίνετε να κατέχει το αντικείμενο. Είναι όμως καλός άνθρωπος, θα κάνει αυτό που θα του λένε και αυτό τους φτάνει. Αρκεί να είναι δικός τους και…ας μην λειτουργήσει καλά το Κέντρο, ας μην λειτουργήσει ποτέ. Έτσι κάπως δεν έκαναν και με την Μαθητική Εστία η οποία έχει σήμερα το ¼ από τα παιδιά που είχε εδώ και 4 χρόνια;

    «ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ… ΜΠ(Λ)ΕΖΑΚΙΑ»

    Τα παιδάκια, τα φιλαράκια, που ακούραστα οι κυβερνήσεις δουλεύουν και θα δουλεύουν, όπως λέει κι ο Σφακιανάκης στο τραγούδι του «όσο υπάρχουν πρόβατα…θα υπάρχουν και λύκοι». Θα έρθουν λοιπόν να υπερασπιστούν τα 3μηνα, 6μηνά και 12μηνά που μπήκαν στη θυρίδα και…έγλυψαν κόκαλο. Να τα προσέξουμε λοιπόν τα φιλαράκια τα καλά, να μην γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως», να τους θυμίζομε το άλλο τραγούδι που λέει ¨οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει…¨.

    Ο ελεύθερος σκοπευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα, κυνηγάνε και παιδιά…
    Στις 25 Σεπτεμβρίου γίνεται μια δίκη αρκετά «ευαίσθητη» και ασυνήθιστη για τα δεδομένα της πόλης, όχι όμως και της… διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια.


    Τρεις μαθητές σχολείου των Ιωαννίνων οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάληψη, στις κινητοποιήσεις πριν ακριβώς 2 χρόνια και σήμερα κάποιοι από αυτούς είναι πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστημιακές σχολές, πηγαίνουν κατηγορούμενοι μετά από μήνυση καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που κινείται πολιτικά στο χώρο της Ν.Δ. Οι τρεις μαθητές, οι οποίοι εγκαλούνται με τη νομοθεσία περί ανηλίκων, κατηγορούνται ακριβώς και μόνο για την κατάληψη, την κινητοποίησή τους δηλαδή, την οποία αποφάσισε η συνέλευση του σχολείου τους (4ο λύκειο), χωρίς να υπάρχει κάποια κατηγορία για φθορές ή κάτι ανάλογο.
    Το σκεπτικό της κατηγορίας ξεπερνάει πολύ τα όρια της ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων, ακόμη και αυτών που αποφασίζονται συλλογικά από τους μαθητές. Κατηγορούνται ότι «ενεργώντας από κοινού και κατόπιν κοινής συναπόφασης με άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους» λες και πρόκειται για σύσταση κάποιας συμμορίας, έκαναν την κατάληψη του σχολείου στις 17 Οκτωβρίου του 2007. Η κατάληψη κράτησε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, σε μια περίοδο όπου το μαθητικό κίνημα βρισκόταν σε εγρήγορση και το κύμα των καταλήψεων είχε εξαπλωθεί στα σχολεία όλης της χώρας. Τότε, η Ασφάλεια… τηλεφωνούσε στα σπίτια των μαθητών, θυμίζοντας εποχές χούντας και ζητούσε από τα παιδιά «να περάσουν από την Ασφάλεια για υπόθεσή τους», χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις στους γονείς τους. Σήμερα, οι τρεις για τους οποίους «προέκυψαν κατηγορίες» με τη στήριξη, όπως κατήγγειλαν τότε ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων, της τοπικής ηγεσίας της περιφερειακής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έκαναν λόγο για εισαγγελικές επεμβάσεις στα κατειλημμένα σχολεία, οδηγούνται στο εδώλιο.
    Τελικά φαίνεται ότι η… έκκληση έπιασε και τώρα, οι τρεις νεαροί κατηγορούνται με «γλαφυρό» τρόπο, που σίγουρα δεν ταιριάζει σε κινητοποιήσεις. Κατηγορούνται ότι έκλεισαν με λουκέτο την πόρτα του σχολείου και εμπόδισαν την είσοδο στον διευθυντή που τους ζήτησε να αποχωρήσουν και ότι παρακώλυσαν τη λειτουργία του για το διάστημα της κατάληψης. Στα πρόσωπα των μαθητών δηλαδή δικάζεται η απόφαση της συνέλευσης για κινητοποίηση και ποινικοποιείται η ίδια η ενδοσχολική λειτουργία. Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναμένεται να συζητήσει το θέμα στην προσεχή της συνεδρίαση.


    ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
    ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΚΟΝΤΑ), ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΔΕΞΙΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ (ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΞΙΑΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΕΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρήκε περιφέρεια η ανεκδιήγητηΠατριανάκου. Αντί να την πετάξουν έξω από τις λίστες με τις κλωτσιές, συζητάνε για όλους τους άλλους σχετικά με τα "καθαρά" ψηφοδέλτια εκτός από την Πατριανάκου, οι περίεργοι λογαριασμοί της οποίας σε συνδυασμό με τις δουλειές που έπαιρνε η εταιρεία του άντρα της από το δημόσιο έχουν... δημοσιευτεί αρκετές φορές σε αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες. Η Πατριανάκου λοιπόν θα είναι υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Λακωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro στην περιοχή έχουν ξεσηκωθεί βουλευτές και πολιτευτές κατηγορώντας τον Καραμανλήγια την σκανδαλώδη προώθησή της. "Αίσχος" φωνάζουν οιγαλάζιοι Λάκωνες ψηφοφόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι άχρηστοι που μας κυβέρνησαν επί 5,5 χρόνια, από τα πρώτα πράγματα που έκαναν όταν πήραν την εξουσία ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ που τον έτρεμαν όλοι όσοι είχαν να κάνουν με την εφορία, δίνοντας έτσι το σύνθημα, ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΦΠΑ, ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ και έκαμαν έτσι την αγορά ξέφραγο αμπέλι, και τώρα έρχονται και ζητούν άκουσον άκουσον να τους ξαναψηφίσουμε για να ΠΑΤΑΞΟΥΝ την φοροδιαφυγή!
    Επιμύθιο, Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΙΜΙΤΗ.Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑΜΑΣ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
    ΟΠΟΤΕ ΔΕΞΙΟΥΛΙΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΑΜΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. »Η ΣΙΔΕΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ!‏
    Ο Πέτρος Δούκας φεύγει από το υπόλοιπο Αττικής, η Γεωργία Σιδέρη έρχεται! Τη θέση του απερχόμενου από το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο, πρώην υφυπουργού Οικονομικών, παίρνει η γνωστή ψυχολόγος και πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού! Η Γεωργία Σιδέρη είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για τις δημόσιες παρεμβάσεις της στην πολύκροτη υπόθεση του μικρού Άλεξ. Έτσι κι αλλιώς φέρνει μαζί της έναν άνεμο ανανέωσης στο "μουχλιασμένο" ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι γνώμες είναι σαν τις ****τρυπίδες.
    Ο καθένας έχει από μία.
    Θεμιτή και αποδεκτή σε όλες τις δημοκρατίες.
    Μπορεί εσείς οι φανατικοί πρασινοφρουροί να είσαστε μικρά ανεγκέφαλα ανθρωπάκια αλλά, αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι να προσπαθείτε, με νύχια και με δόντια, να μας αποδείξετε ότι ο Γιωργάκης, εκτός από αργόστροφος και υποκριτής σαρδαμάκιας, έχει και ρεύμα νίκης.
    Ο λαός την αισθάνεται την κοροϊδία που του έχουν στήσει οι επιχειρηματίες που ελέγχουν τα κανάλια.
    Όσα μαϊμού γκάλοπ και να βγάζει ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος και ο Λαμπράκης, ο Γιωργάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός, για ένα απλό λόγο.
    Δεν είναι πια δεκαετία του 80.
    Ο κόσμος έχει μάθει να ξεχωρίζει τους αληθινούς πολιτικούς από τους ψεύτες.
    Έχει μάθει να ξεχωρίζει τις πραγματικές λύσεις από τις κούφιες αερολογίες.
    Έχει καταλάβει τί παίζεται από τους Αμερικανούς σε βάρος της Μακεδονίας μας, σε βάρος του Κυπριακού και σε βάρος των σχέσεών μας με τη Ρωσία και την Κίνα.
    Με αρνητικό πρωταγωνιστή βέβαια το γιό της κυρίας τσάντ.
    Ξέρετε ποιόν, αυτόν με τα πλαστικά χαμόγελα και τις ατέλειωτες χειραψίες σε ότι περπατάει, κολυμπάει και πετάει.
    American style, όπως ο ίδιος.
    Η αχίλλειος πτέρνα του αμερικάνικου αυτού σεναρίου, όμως, είναι η υπόθεση στην οποία βασίζεται.
    Ότι οι Έλληνες είναι αμερικανάκια.
    Think again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στις 100 ημέρες θα αλλάξει όλος ο...πλανήτης

    Τελικά σε 100 ημέρες αν έρθει ο Παπανδρέου στην εξουσία θα αλλάξει όλος ο πλανήτης. Σύμφωνα με το έκτο νομοσχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου τα βουνά θα φυτρώσουν, οι λίμνες θα γεμίσουν νερό, η Μύκονος θα γίνει σαν την Φολέγανδρο, η κακιά σκάλα θα γίνει καλή και...αλλα πολλά που ακόμα δεν μας τα λέει.
    Έτσι όπως τα είπε χθες πάντως όχι σε 100 αλλά ούτε σε 1000 ημέρες δεν θα τα κάνει.
    Σιγά μην κυνηγήσει την φοροδιαφυγή στους επώνυμους. Κοίτα ρε συ Γιωργάκη να πιάσεις τους εκδότες με το ΙΚΑ που χρωστάνε και τα εικονικά τιμολόγια και μετά μας λες για μέτρα. Σιγά μην σκιστεί το καλσόν δηλαδή...
    Α και μην πάρεις και εσύ δάνειο και μας χρεώσεις.

    Y.Γ: Με τον αγωγό θα μας πεις τι θα κάνεις; Θα μας βάλεις σε μπελάδες με την Ρωσία για τα Αμερικανάκια;

    Υ.Γ. Γιωργάκη ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ..ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ?
    ΜΕ COCA COLA ή με light ZERO COLA !

    TEΛΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ
    Γιωργάκη...για χαζά αμερικανάκια μας πέρασες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χα.χα..χουχαααα.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΕΖΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΑΛΑΡΑ..
    Γιωργάκη !
    ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΔΙΟΥ ΣΟΥ..
    ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ !

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ ΣΟΥ
    ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ !!!!!
    ουχα...χουχααα..ουυυυυυυυυυυυυυυυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ? ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΙΑ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ? Η ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΗΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟ? ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ….ΕΛΕΟΣ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση