GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γράμμα από μια αναγνώστρια...

. Αγαπητό μου PRESS-GR, . Η ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό έφερε αναστάτωση και φόβο σε ένα μεγάλο μέρος των νεοδημοκρατ...

.
Αγαπητό μου PRESS-GR,
.
Η ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό έφερε αναστάτωση και φόβο σε ένα μεγάλο μέρος των νεοδημοκρατών. Πιστεύουν πως σε μια τόσο αρνητικά δημοσκοπική περίοδο για το κόμμα ,το ενδεχόμενο των εκλογών δεν είναι παρά μια "κερδισμένη" ήττα και η απόλυτη ευκαιρία ο Γ. Παπανδρέου να προκύψει πρωθυπουργός.
Όσοι το σκέφτονται από αυτήν την πλευρά ίσως να μην έχουν άδικο και ίσως οι φόβοι τους να έχουν βάση και ουσία.
Προσωπικά, την απόφαση για πρόωρες εκλογές με μια και μόνο λέξη την περιγράφω ως απόλυτα ενδιαφέρουσα. Ίσως είναι μια περίοδος μετά από αρκετό καιρό που...

ο όρος "ενδιαφέρον" αποκτά ουσία. Πραγματκά αν σκεφτεί κανείς πως ο Καραμανλής πήρε προσωπικά μια τόσο συλλογική απόφαση ,τον καθιστά άμεσα ως τον κύριο ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων σήμερα. Έχοντας "κουραστεί" τόσο από τα ανεπαρκή και κατώτερα των περιστάσεων στελέχη του όσο και από την δίχως αιτία αύξηση της δημοσκοπικής αξίας του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει να βάλει μια τελεία. Βάζει μια τελεία για να αρχίσει μια νέα πρόταση.
Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ο Καραμανλής είναι σε θέση να γνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν το ξέρει. Αποφασίζει όμως να προετοιμάσει και να θέσει το κόμμα σε διαδικασία εκλογών με σκοπό να απαλλαγεί από όλα όσα τον έχουν κουράσει και να δείξει την δύναμη του χαρακτήρα του.
Ο Καραμανλής διαψεύστηκε από τις επιλογές πολιτικών προσώπων. Δεν έκρινε σωστά , δεν μετρούσε σωστά την κατάσταση, δεν υπήρχε σωστό timing στην διαχείριση κρίσεων,κάθε δύσκολη στιγμή προβάλλονταν με ένταση από όλα τα μέσα.Αποτέλεσμα; Να φανεί "λίγος". Δεν είναι όμως. Η απόφαση του αυτή επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Η ερμηνεία όμως που εγώ υιοθετώ είναι πως μετά το πέρασμα σχεδόν ενός χρόνου έντονης κριτικής και αρνητικής εικόνας αποφάσισε να υπερασπιστεί την προσωπικότητά του, την ευφυία ,το πνεύμα ,την ρητορική του δεινότητα και το έργο που όντως έχει πετύχει , ώστε να φανεί ο πρωθυπουργός που όλοι θέλουμε και αποδεχόμαστε.
Δυστυχώς για τον ίδιο η πρωθυπουργοκεντρική ηθική της Ελλάδας ίσως δεν του δώσει την τρίτη νίκη και ίσως δεν πιστέψει στην ευθύνη που ταυτίζεται με το λόγο και το πρόσωπό του. Ίσως οι Έλληνες πολίτες επιλέξουν κάτι άλλο, ίσως λιγότερο ικανό , λιγότερο υπεύθυνο και λιγότερο καλό.Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε και ο Καραμανλής θα γνωρίζει αν οι Έλληνες έπραξαν με βάση την λογική και όχι το συναίσθημα. Η ιστορία έχει να δείξει ανούσιες εναλλαγές των δύο κομμάτων στην εξουσία. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά,όλοι με την ψήφο θα πάρουμε μέρος στην μάχη για τον επόμενο πρωθυπουργό.
Ο Καραμανλής δικαιούται την 3η νίκη. Τη δικαιούται απλά και μόνο για να δικαιώσει όλον τον ελληνικό λαό.
Μια πιστή σου θαυμάστρια,
Β.Μ.

27 σχόλια

  1. ΑΜΑ ΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕΣ Η ΣΟΥ ΦΕΥΓΑΝΕ...ΑΚΟΥ ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ,ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ...ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία πουλάκι κάθονταν...Δυστυχισμένη νεοδομηκράτισα. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Και βέβαια ντροπή στον διαχειριστή του blog που εκθέτει στο κοινό ένα ψυχικό ράκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1999 (ακριβώς πριν δέκα χρόνια)
    Σαν σήμερα ήταν η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε ποτέ η Ελλάδα.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε τους Γιωργο-καναλάρχες, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Το πασόκ έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το πασόκ Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις-περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 έλεγαν στους κατεστραμμένους, καλά να πάθουν, άς πρόσεχαν και κλείνουν την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισαν επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές του 2000.
    ΚΑΙ Ο «ΧΑΖΟΣ» ΛΑΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ!
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΡΟΥΣΟ-ΠΙΛΟΤΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΚΟΥΦΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ. ΟΥΤΕ PLAYSTATION ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ;;;; ΕΛΑ ΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΧΕΔΙΑ.
    ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    Οποιαδήποτε σχόλια για τα διάφορα σχέδια του Γιωργάκη (αντιμετώπιση παγκόσμιας κρίσης, πανδημίας, τρομοκρατίας, τουρκίας, πγδμ, μαλακίας, ανεμοβλογιάς, κλπ) είναι πραγματικά ΠΕΡΙΤΤΑ.
    Μοιράζει αόριστες υποσχέσεις δεξιά και αριστερά χωρίς κανένα περιεχόμενο, συγκεκριμένη δέσμευση, θεσμική συνοχή ή οικονομική κοστολόγηση.
    Όποιος τον πιστεύει είναι είτε παντελώς ηλίθιος ή έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.
    Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το άτομο αυτό είναι από άλλο πλανήτη.
    Αν γίνει πρωθυπουργός ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
    (στα σπίτια μας βέβαια γιατί οι περισσότεροι Έλληνες θα είμαστε άνεργοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ Η ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΟΠΕΛΑΜΟΥ ΚΑΤΑΑΛΒΑΙΝΩ ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΑΛΛΑ ΣΟΡΡΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ????
    ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΕ???
    ΤΡΑΒΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΣΟΥ ΠΑΛΙΟΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΝΤΡΕΝΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗΣ ΟΤΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΞΙΑ 1000000 ΕΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 4500 ΕΥΡΟ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 800 ΕΥΡΟ ΑΠΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ.
    Ο ΠΡΕΝΤΕΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 800 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΡΕ ΣΕΙΣΣΣΣΣΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ?????ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΤΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΛΚΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????????
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑ
    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΚΟΜΟΥΤΣΑ ΤΩΝ 47000€ ΠΟΥ ΦΌΡΑΓΕ
    Η ΒΛΑΧΑ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΓΕ Η ΒΛΑΧΑ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
    Με το καθημερινό όργιο ψεμάτων και υπερβολών από τις εφημερίδες και τα κανάλια για ένα σωρό θέματα, όπως τα οικονομικά, την ασφάλεια, τις δημοσκοπήσεις, τα εθνικά και τη δικαιοσύνη είναι βέβαιο ότι οι εφημερίδες και τα κανάλια έχουν μετεξελίξει την ενημέρωση σε προπαγάνδα.
    Αυτό είναι πολύ εύκολο να το παρατηρήσει κάποιος.
    Για παράδειγμα στα βραδινά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών όπου πάνω από το 80% του χρόνου καταναλώνεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
    Τι και εάν συμφιλιώθηκαν οι Αμερικανοί με τους Ρώσους λόγω της οικονομικής κρίσης, τι και εάν η Βρετανία καταρρέει γιατί παρόλο που σχεδόν μηδενίστηκαν τα επιτόκια οι τράπεζες δεν δανείζουν, τι και εάν ο Σαρκοζί αντιμετωπίζει καθημερινές απεργίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους, τι και εάν έχουν πτωχεύσει 60.000 επιχειρήσεις στην Κίνα δημιουργώντας πάνω από 35 εκατομμύρια ανέργους που περιπλανώνται άστεγοι στις πόλεις.
    Εμείς ασχολούμαστε με τις ασυναρτησίες του Γιωργάκη και τις ντεμέκ «σφοδρές επιθέσεις του στον Καραμανλή» - σιγά θα σκίσεις τη φόδρα μεγάλε!
    Κάνουμε σενάρια, διότι, ακούστηκε ότι, ο Σουφλιάς έφαγε μεσημεριανό μαζί με τη Ντόρα στο Βυζαντινό.
    Κάνουμε δημοσκόπηση για το πόσο κουρασμένος φαίνεται ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με τα ιδιωτικά κανάλια των Μπόμπολα, Λαμπράκη, Αλαφούζου και Κυριακού. Παραλίγο να μας λέγανε ότι του βάλανε και κουρασιόμετρο, που τον έβγαλε πτώμα.
    Σοβαρά πράγματα δηλαδή!
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ;
    Πρέπει να είσαι πολύ αμόρφωτος και βλάξ για να δέχεσαι να σου συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.
    Κύριες και κύριοι Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη, Τσίμα, Οικονομέα, Καμπουράκη, Τράγκα, Τρέμη, Βερύκιε, Κύρτσο και Ευαγγελάτε σας βαρεθήκαμε, εντελώς.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΗ.
    Αν μη τι άλλο, θα βρίσκαμε την ψυχική μας ηρεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά θα κάνουμε να θυμόμαστε τα βασικά που τα ιδιωτικά κανάλια προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε.
    ΠΡΩΤΟ:
    Το ότι ο Γιωργάκης είναι αμερικανός το ξέρουμε. Το ότι μιλάει καλύτερα αγγλικά από ελληνικά και αυτό το ξέρουμε. Η μητέρα του είναι αμερικανίδα, γεννήθηκε στην αμερική, μεγάλωσε στην αμερική και σπούδασε στην αμερική.
    ΔΕΥΤΕΡΟ:
    Το ότι ο Γιωργάκης είναι άνθρωπος των αμερικανών επίσης το ξέρουμε. Την εποχή που ήταν Υπουργός εξωτερικών οι περισσότεροι σύμβουλοί του ήταν αμερικανοί και μάλιστα κάποιοι δεν ήξεραν καν Ελληνικά. Επίσης οι θέσεις του υπέρ του προδοτικού σχεδίου ανάν, η υποχωρητικότητά του με τα σκόπια, και η αρνητική του προδιάθεση τόσο για τους ρώσικους αγωγούς όσο και για τη συμφωνία με τους κινέζους για τα λιμάνια δείχνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι είναι ο κλασσικός πολιτικός μαριονέτα που ανταλάσσει την αμερικανική πολιτική υποστήριξη με τις εθνικές υποχωρήσεις.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΣ Ο ΦΡΟΫΝΤ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΛΥ.
    "Συχνά, το ξίφος είναι απλά ένα ξίφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΙΦΙΖΩ ΝΔ
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΙΦΙΖΩ ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΕΛΑΣΕ ΠΑΛΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΔΕΘ: 13-9-2009
    Ερώτηση...
    -Θα αλλάξετε το νόμο Παυλόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο εκλέγεται κάποιος δήμαρχος ή νομαρχης με 42%?
    Απάντηση γιγαντοτεράστιου:...
    -Θα υπάρξει νέα πνοή στην τοπική αυτοδιοίκηση."
    (Τι δεν καταλαβαίνει τελικά; Τις ερωτήσεις που του κάνουν ή τις απαντήσεις που δίνει;
    Δεν το χάνω το debate με τίποτε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδη αναφερεσαι στο Χρηματιστηριο,για ρωτησε τον 80αρη Αχιλλεα ποσα κερδισε,τον Δουκα και πολλους αλλους της παραταξη ςου που ειχαν κανει μαιμου εταιριες.Μια τριτη ευκαιρια, με δυο θανατους πολιτικων προσωπων και μια αποπειρα αυτοκτονιας. Το ερωτημα μου ειναι για σενα....γιατι ο Κωστας και η Νατασα δεν πηγανε ποτε στο νοσοκομειο να δουν τον Ζαχοπουλο που ηταν φιλος στενος? Για τα δομιμενα δεν μιλας,τα ταμεια δεν εχουν λεφτα να πληρωσουν συνταξεις,κουμπαροι και παρακουμπαροι.Χριστοφορακος και Καραβελος με ελευθερας εκτως Ελλαδος.Μια δικαιοσυνη σουροτηρι και εχεις το θρασος να μιλας για τριτη ευκαιρια? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΧ.. ΝΑΙ ! ΨΩΛΟΑΡΠΑΧΤΑ ΜΟΥ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ... ΑΧ... ΝΑΙ ΚΑΛΕ...
    ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΗΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑΣ- ΤΗΣ ΒΡΙΣΙΑΣ - ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ - ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΚΛΠ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ !!!!

    ΚΟΙΤΑ ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΙΧΑΜΑ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
    ΑΛΗΤΑΡΑ ΝΕΚΡΟΦΙΛΕ - ΚΟΠΡΟΛΟΓΝΕ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ - ΤΡΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
    ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΤΑΝΕΣ........ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ..
    καιλή-δαμανάκη-φόνσου-μιλένα-γκερεκου-ζουνη-αννα- και ξανα αννες-αποστολάκη-τζάκη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Για να θυμούνται οι παληοί κα να μαθαίνουν οι νέοι.

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή Αθώα; Αναγνώστρια, ναι ενδιαφέρουσα η πράξη όπως διαβάζω το δημοσίευμα σας, αλλά μήπως αυτή η πράξη ήταν αποτέλεσμα ίντριγκας από κάποιους και κάποιες μέσα στη Νέα Δημοκρατία για να τον ξεφορτωθούνε και να γίνουν Καίσαρες και Καισαρίνες, στην θέση του Καίσαρα, γιατί όπου υπάρχει βρώμα υπάρχει και ψοφίμι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. <>
    Οι χαρές της ωρας και ο τυφλός φανατισμός
    δεν μπορούν να αντισταθούν στο νόμο της φύσης,
    οταν κατέβη το νερό ο βράχος θα είναι παλι εκεί!

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΣΑΒΑΝΟ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΓΚΟΜΕΝΑ...
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ !
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ =
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΙΟΚ.

    ΗΛΙΘΙΑ ΘΕΑΤΡΙΝΑ ΠΑΣΟΚΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ. ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΗ ΝΑ ΣΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΕ ΑΥΤΗ ΔΡΑΠΕΤΕΨΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή μου κυρια, ο Κ.Κ.ειναι κατακριτεος οχι για τις "προωρες" εκλογες (τι Οκτωβης, τι Μάρτης) αλλα γαιτί οσα μας υποσχεθηκε δεν τα εκανε, δεν δοκιμασε να παλεψει και τωρα μας ζηταει να τον ξαναψηφισουμε για να εφαρμοσει οσα μας υποσχεθηκε το 2004 και το 2007:
    -Αναδιαρθρωση της Διοικησης
    -Παταξη της φοροδιαφυγής
    -Μειωση του χρέους....
    Δεν δεχομαι τα περι κακων συμβούλων, καθενας αξιζει τοσο οσο οι συμβουλοί του.Καταφερε μεσα σε ενα χρονο από +5 να πέσει στο -6 ..
    Ουτε η ισχνη πλειοψηφια ειναι δικαιολογία..Ας πάλευε και ας τον ριχνανε..Θα επεφε ενδοξα ενω τώρα εγινε , μαζι με όλο το κομμα, μασκαρας των σκυλιών...
    Γελάω με αυτούς που λένε τον Γ.Α.Π χαζο ( δεν ειναι καθολου).τότε ο Κ.κ. τι ειναι??
    Γι' αυτό συνιστώ...ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ ή ΜΑΝΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπαινω λοιπον στο press-gr, και διαβαζω το γραμμα της νεοδημοκρατισσας. Ευγενικο, με σωστα ελληνικα, με ροη λογου και με εκφραση αποψης (γι αυτο δεν δημιουργηθηκαν τα μπλογκς?). Κανω μετα το λαθος να μπω στα σχολια. Και πεφτω πανω σε εναν ευγενεστατο κυριο, ο οποιος απαντα στο γραμμα της "ΤΡΑΒΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΟΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ". Και τωρα εγω καθομαι και σκεφτομαι. Αυτος ο κυριος ειναι η ελπιδα της ελλαδας που εκφραζει το νεο ΠΑΣΟΚ? αυτοι οι κυριοι θα ελθουν στα πραγματα αν κερδισει ο Γιωργος Παπανδρεου? Αυτος δηλαδη ειναι σε θεση να κρινει για το μελλον της πατριδας μου? Ενας ανθρωπος που σε μια κυρια, που δεν την ξερει, κρυπτομενος πισω απο την ανωνυμια, απανταει σε ενα ευγενεστατο γραμμα με τη φραση "αντε γαμησου πατσαβουρα"? Δεν θα εκφρασω τη λυπη μου γιατι αυτο το σχολιο δημοσιευτηκε. Δεν ειμαι υπερ της λογοκρισιας, εξαλλου καλο ειναι να γραφονται αυτα, για να εκτιθεται αυτος που τα γραφει. Νομιζει αραγε ο κυριος, οτι απαντωντας ετσι, προσφερε υπηρεσια στο ΠΑΣΟΚ? Εκανε το κομμα του πιο ελκυστικο? Μηπως εκεινος ειναι αυτος που περιμενει ακονιζοντας τα μαχαιροπηρουνα για να πεσει με τα μουτρα στη μασα, και απο την ανυπομονησια εχει χασει την ψυχραιμια του? ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΕΣ ΚΥΡΙΕ? Ξερω οτι θα λαβω ισως κι εγω απαντησεις, του στυλ "αντε γαμησου εσυ και ο μπουχεσας σου" ή "δικηγορο σε βαλαμε" και τετοια. Αδιαφορω. Οταν αντικρυζω βλακεια, αγενεια και βαρβαροτητα (την οποια καταγγελει ο ευγενεστατος πραγματι αρχηγος σου) αντιδρω. Και δεν θελω την αδεια κανενος γι αυτο. οπως δεν ζητησες κι εσυ για να βρισεις μια κυρια. Οσο κυριοι για το αν η Νατασα φορουσε κουμουτσα 47.000 ευρω, δεν καταλαβα, τα εκλεψε τα λεφτα, ή ειναι καμια φτωχια? Λανσαριστηκε ποτε η Νατασα Καραμανλη ως φτωχια? Άλλοι παριστανουν τους φτωχους, και εχουν φαει το καταπετασμα. Τους νηστικους να φοβαστε, οχι τους χορτατους. Καλησπερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η καλύτερη επιλογή του ΚΚ είναι να αφήσει τον ΓΠ να βγάλει τα κάστανα απο τη φωτιά.
    Είναι πολύ φανερό οτι και τα δύο κόματα ευθύνονται για το μαύρο χάλι στο οποίο έχει πλέον φτάσει η Ελλάδα (35 χρόνια συνολικής διακυβέρνησης). Και όποιος νομίζει οτι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί δύναμη αλλαγής και ότι μέσα σε 5 χρόνια έχει αλλάξει χαρακτήρα, θα μπορούσε να ονομστεί επιοικά αφελής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα μια σοβαρή με προτάσεις διακυβέρνησης πολιτική δύναμη. Τα κόματα της αριστεράς είναι κόματα αντιπολίτευσης όσο για πιο δεξιά απο την ΝΔ....
    Με λίγα λόγια.....καήκαμε!!!!!!!!
    Άλλα όπως έλεγε και κάποιος, " οι λαοί εχούν τους ηγέτες που τους αξίζουν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @11.27

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΝΤΟΚΤΟΡΑ
    ΙΑΤΡΙΚΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΜΟΥΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ### ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

    ΠΟΥ ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ.. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΑΝΤΕ ΡΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ..
    ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΕΣΤΕ..
    ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ..
    ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ...
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ..
    ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑΚΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΛΗΚΡΑ..
    ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.. ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ !
    ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ
    ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ..
    ΣΚΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση