GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς είδαν τη σύγκρουση Καραμανλή - Παπανδρέου...

Προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των επιστημών σχολιάζουν αποκλειστικά στο Press-gr και στον Αντώνη-Μάριο Π...

Προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των επιστημών σχολιάζουν αποκλειστικά στο Press-gr και στον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη την τηλεμαχία των διεκδικητών της πρωθυπουργίας

«Η τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κατέδειξε περίτρανα γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προωθήσει καμία αναγκαία μεταρρύθμιση. Δεν γνώριζε εξ αρχής το βάθος των προβλημάτων και όταν τα συνειδητοποίησε δεν είχε την διάθεση ούτε τη βούληση να τα επιλύσει. Με απερίγραπτο πολιτικό θράσος, ο Κ. Καραμανλής απαιτεί να επιλύσει τα προβλήματα που αυτός δημιούργησε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε το απαιτούμενο όραμα. Ανέφερε, με συγκεκριμένο λόγο, τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων. Μια συνταγή εφικτή, που μετουσιώνεται σε μια φράση: πολιτικές στοχευμένες. Πολιτικές που στόχο έχουν την αναδιανομή του πλούτου, την δημιουργία ισχυρού και αντι-γραφειοκρατικού κράτους πρόνοιας και πάνω απ’ όλα την δημιουργία ελπίδας και ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη

Δέσποινα Μαρκόσογλου Λουτράδη, Υποψήφια βουλευτής στην Β’ Αθηνών,
με το ΠΑΣΟΚ

«Σοφότεροι, δε γίναμε. Ούτε και θέλαμε. Μεστώσαμε πια. Βγήκαμε από το κέλυφος του "μύθου" περί σωτήρων και μαγικών συνταγών. Αλλά το να διαψεύσουν δύο υποψήφιοι πρωθυπουργοί τις προσδοκίες του φιλοθεάμονος και αδημονούντος κοινού για μια "τηλεοπτική αρένα" αντάξια των ρωμαϊκών, αυτό ναι, ήταν μια έκπληξη. Ούτε αυτό; Έστω αυτό..;»
Άγγελος Μόσχοβας, δημοσιογράφος

«Από τη μια, γίναμε θεατές ενός κουρασμένου Πρωθυπουργού, που δε δίστασε να επικαλεστεί το ’81 για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των κυβερνήσεων του. Με εξέπληξε η αυτογνωσία της κακής εμφάνισής του, που μετουσιώθηκε σε μια πρόσκληση για τέλεση ενός ακόμα debate. Ομολογώ ότι...

δε περίμενα μια τόσο εμφανή κίνηση ηττοπάθειας.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε για άλλη μια φορά για ποιο λόγο πρέπει να τον επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες. Γνωρίζει τα προβλήματα και έχει απαντήσεις για αυτά. Έχει προτάσεις που απαντούν στις προκλήσεις της νέας εποχής. Πράσινη ανάπτυξη. Ισχυρή παιδεία. Και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Είναι οι επιλογές μας. Και θα τις κάνουμε πράξη.»

Θωμάς Στάϊκος, υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Φθιώτιδας, με το ΠΑΣΟΚ

«Δε μπήκα στον κόπο να δώσω 2+ ώρες από τη ζωή μου για να παρακολουθήσω ένα πρόγραμμα που δεν είναι ούτε δράμα ούτε κωμωδία αλλά μια καλοστημένη σαπουνόπερα. Το έργο έχει παιχτεί και τώρα με τη "μεταγλώττιση" προσπαθούν να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, αλλά το αποτέλεσμα είναι κακό γιατί χρησιμοποιούνται σκόρπια λόγια. Και ό,τι δεν ταιριάζει στο στημένο, πηγαίνει δεξιά και αριστερά γιατί... χωρίς γιατί. Μια απλή κόντρα στη κόντρα! Γιατί να βλέπω λοιπόν πού θα κοπεί η πίτα αφού ο τεμαχισμός έχει ήδη γίνει από κάτω; Μέχρι να ανανεωθεί η πολιτική ζωή με κόμματα αληθινά που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για το καλό της Ελλάδας, προτιμώ να μη χαλώ τα ματάκια μου με επιπρόσθετα αντιαισθητικά προγράμματα!
ΥΓ: Η ΨΗΦΟΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!»

Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τελειόφοιτος φοιτητής ιατρικής

«Και η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία των δύο εγένετο! Η «πρωτιά» ενεγράφη στην ιστορία...Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου άνοιξαν το δρόμο των τετ α τετ αναμετρήσεων, σε μία 75λεπτη «υποχρεωτική» τηλεοπτική συνύπαρξη των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών! Και λοιπόν; Γίναμε σοφότεροι; Μάθαμε κάτι που δεν το γνωρίζαμε; Παράλληλους μονολόγους δεν ακούσαμε; Μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των κανόνων της τηλεμαχίας, που τα ίδια τα κόμματα επέβαλαν, τι το διαφορετικό είχε να προσφέρει αυτή η αναμέτρηση στον αναποφάσιστο και υποψιασμένο ψηφοφόρο; Θύμιζε περισσότερο συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με τη διαφορά ότι αυτή η διαδικασία, όπως και η τηλεμαχία των 6, ήταν αποστειρωμένη από τους γνωστούς κοινοβουλευτικούς διαξιφισμούς και τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, που ενδεχομένως να τόνωναν τη διάθεση του τηλεθεατή και να προκαλούσαν το θυμικό του. Ασφυκτικό το πλαίσιο κανόνων που επέβαλλαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ασφυκτικό και το «τηλεοπτικό κάδρο» που δεν άφηνε κανένα περιθώριο έστω για μία «δημιουργική» σκηνοθετική ματιά…
Ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος στην Ελλάδα του 2009 που αγγίζει σχεδόν το 15% και αναδεικνύει κυβερνήσεις, σίγουρα δεν θα διαμορφώσει άποψη ούτε από το κοστούμι και τη γραβάτα του μεν ή του δε, ούτε βέβαια από τα σαρδάμ του ενός ή τη λεκτική δεινότητα του άλλου.
Τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να επιχαίρουν! Όλα πήγαν καλά! Ο στόχος επετεύχθη! Και οι δύο, για τους δικούς τους λόγους, ήταν «νικητές»!
Και η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία Καραμανλή – Παπανδρέου ενεγράφη στην ιστορία…»

Χάρης Αρβανιτίδης, δημοσιογράφος

«Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής εμφανίστηκε με σταθερό προσανατολισμό και σαφή λόγο, αναγνώρισε τις παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας και χρησιμοποίησε καθαρά λόγια για το πώς η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή πορεία. Εν κατακλείδι μίλησε με σαφήνεια και τεχνοκρατική τεκμηρίωση.
Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ως τιμητής του πολίτικου ήθους και των αυτονόητων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Μίλησε με ασάφειες και με όρους μάρκετινγκ, λέγοντας αυτά που όλοι θέλουμε να ακούσουμε, δίχως να δώσει ούτε μια συγκεκριμένη απάντηση για το πώς θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του. Με χαρά ακούμε τα περί πράσινης ανάπτυξης αλλά ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε που θα βρεθούν οι απαιτούμενοι κρατικοί πόροι για την επιχορήγηση των πράσινων επιχειρήσεων. Εν κατακλείδι, μίλησε με τον κλασικό ανεύθυνο μικροπολιτικό λόγο που πολύ συχνά εκφέρεται στη χώρα μας.»

Βασίλης Ξυπολυτάς, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς,
Πρόεδρος Green Belt Ελλάδος, Μέλος Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας

«Το debate ήταν ένα βήμα μπροστά για την ελληνική δημοκρατία… Οι δύο υποψήφιοι Πρωθυπουργοί ανέλυσαν σχέδια και πρόγραμμα για την επόμενη κυβέρνηση στις 5 Οκτωβρίου. Πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν καλός σε γενικές γραμμές εν αντιθέσει με τον Γιώργο Παπανδρέου, που με πιο χαμηλούς τόνους θέλησε να ζητήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον λαό..»
Χάρης Λεμπιδάκης, δημοσιογράφος

«Ο Καραμανλής προσπάθησε να δικαιολογήσει με το γνωστό ύφος του εξαπατημένου αφελούς πλην τίμιου σπιτονοικοκύρη τα αδικαιολόγητα των πεντέμιση χρόνων διακυβέρνησής του. Οι δηλώσεις του φάνηκαν σε αυτιά που έχουν συνηθίσει να τον ακούν εξίσου ανιαρές με λαϊκό ποπ χιτ, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του.
Ο Παπανδρέου έδειξε να είναι απλός και ήρεμος, δείχνοντας πως ίσως έχει κάτι από το όραμα και τη θέληση να κυβερνήσει με γνώμονα το κοινό καλό που είχε επιδείξει το 2004. Οι πράσινες αιχμές ήταν παρούσες στο λόγο του, σε μια αρκετά επιτυχημένη προσπάθεια να αποκρούσει τη μομφή πως η πράσινη ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ είναι πυροτέχνημα. Θα μπορέσει όμως να επιβάλλει τις θέσεις του στον κρατικοδίαιτο και αρκετά διαπλεκόμενο μηχανισμό του κόμματός του και να τις εφαρμόσει;»

Χρήστος Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών,
με τους Οικολόγους Πράσινους

28 σχόλια

  1. Δεν κατάλαβα.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ;
    Γιατί με λέτε Πινόκιο;
    ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;
    Μόνο 100 ημέρες.
    Αφού σας το υποσχέθηκα.
    Σε 100 ημέρες όλα θα έχουν αλλάξει.
    Αφού σας το εγγυήθηκα, τι, δεν με πιστεύετε;
    Αν είναι δυνατόν!
    Αφού είμαι ο μάγος.
    Είμαι ο Ντέϊβιντ Κόππερφιλντ.
    Βγάζω και λαγούς από τα καπέλα.
    ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ.
    Γιατί, δύσκολο είναι;
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    Εγώ είμαι εδώ.
    Κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    Εμπιστευθείτε με.
    Είμαι φερέγγυος.
    Σας το εγγυώμαι.
    Προσωπικά.
    Τι είπατε;
    Θα κλείσουν ένα σωρό μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτά που λέω;
    Ας κλείσουν.
    Καλύτερα να κλείσουν, οι περισσότεροι είναι νέο-δημοκράτες.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
    Και πού θέλετε να πάει;
    Αστη πάει όπου θέλει.
    Εμένα τι με νοιάζει;
    Εγώ, θα πάρω μπόλικα δανειάκια για κανα δύο χρόνια, θα βολέψω στο δημόσιο κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μου και κανένα πρόβλημα.
    Γαία πυρί μυχθήτω.
    No problem.
    Τελικά, μεγάλος μάπας αυτός ο Καραμανλής.
    Αντί να κάνει το ίδιο, ο μπουνταλάς, βάλθηκε να φτιάξει την οικονομία, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
    Εδώ δεν τη φτιάξαμε ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ, τώρα θα τη φτιάξουμε;
    Τώρα, που έχουμε και το καλύτερο άλλοθι;
    Τελικά, δεν παίζομαι ο μπαγάσας, είμαι μέγας οικονομολόγος.
    Καλά μου τάλεγε η mummy ότι είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός.
    Φτού μου, να μην με ματιάσω.
    Φτού.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια κατάρα να μην ξαναβρεί την Ελλάδα.

    Τέτοια γλοιώδη υποκείμενα σαν αυτά που μας κυβέρνησαν 6 χρόνια μόνο επί κατοχής -δοτοί των γερμανών υπήρξαν:

    1. Ο υπ' αρ. 1 κάποτε της κομματικής ιεραρχίας της Ν.Δ. πήγε από παντόφλα κερατά (ψοφώντας στις σκάλες μιας πολυκατοικίας με το σώβρακο και τον πουτ..ο στο χέρι.

    2. Ο αντ' ΑΥΤΟΥ και μέντορας του καταλληλότερου Ζαχό φουντάρησε από τον 4ο όροφο στον ακάλυπτο.

    3. Ο υπ' αρ. 1 υπουργός πιάστηκε στο κρεβάτι παντρεμένης στην Κυψέλη. Ο κερατωμένος σύζυγος του έκανε τη μούρη κάρβουνο.

    4. Ο επί κεφαλής της ΝΔ στην Αρτα απεδείχθη μέγας προαγωγός ανηλίκων κοριτσιών.

    5. Ο επί κεφαλής κομματάρχης της ΝΔ στη Β! περιφέρεια Αθηνών και ομοτράπεζος του ζεύγους των Καραμάν εξέδιδε ανήλικα παιδιά και τώρα βρίσκεται στη φυλακή.

    Αυτοί είναι οι δεξιοί. Στον αγύριστο η πανούκλα.





    Τέτοια κατάρα να μην ξαναβρεί την Ελλάδα.

    Τέτοια γλοιώδη υποκείμενα σαν αυτά που μας κυβέρνησαν 6 χρόνια μόνο επί κατοχής -δοτοί των γερμανών υπήρξαν:

    1. Ο υπ' αρ. 1 κάποτε της κομματικής ιεραρχίας της Ν.Δ. πήγε από παντόφλα κερατά (ψοφώντας στις σκάλες μιας πολυκατοικίας με το σώβρακο και τον πουτ..ο στο χέρι.

    2. Ο αντ' ΑΥΤΟΥ και μέντορας του καταλληλότερου Ζαχό φουντάρησε από τον 4ο όροφο στον ακάλυπτο.

    3. Ο υπ' αρ. 1 υπουργός πιάστηκε στο κρεβάτι παντρεμένης στην Κυψέλη. Ο κερατωμένος σύζυγος του έκανε τη μούρη κάρβουνο.

    4. Ο επί κεφαλής της ΝΔ στην Αρτα απεδείχθη μέγας προαγωγός ανηλίκων κοριτσιών.

    5. Ο επί κεφαλής κομματάρχης της ΝΔ στη Β! περιφέρεια Αθηνών και ομοτράπεζος του ζεύγους των Καραμάν εξέδιδε ανήλικα παιδιά και τώρα βρίσκεται στη φυλακή.

    Αυτοί είναι οι δεξιοί. Στον αγύριστο η πανούκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΕΩΚΟΠΙΕΣ-ΦΕΣΙΑ-ΛΟΥΚΕΤΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ
    Φεύγουν και αφήνουν πίσω τους ερείπια


    ΑΣΠΙΣ: 3000 ΑΝΕΡΓΟΙ και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΕΣΙΑ

    ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: 1500 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ

    ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ:ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 7 ΜΗΝΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ


    ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΑΙΜΟΥ

    Είναι τυχαία όλα αυτά ??

    Η μήπως ο καταλληλότερος θέλει να αφήσει πίσω του ΜΟΝΟ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=kjTN3tN7niI&feature=player_embedded

    ..μαααταια περιμενατε την Εγνατια,μααααταια .. ο jefrey προσπαθει να πεισει με περιλυπο υφος λογου τον λαο στα Γιαννενα, ενω η Εγνατια τελειωμενη σε χρηση εδω κ μηνες,αρε Giorgo εκτοσ τοπου κ χρονου γκαφατζη της ζουγκλας, περασε η δεκαετια του 80 πασοκια ,το επιπεδο η μορφωση του κοσμου η αντιληψη αλλαζει,δεν πεναει ο λαικισμοσ κ τα ψεμματα ,λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας...


    Σε 12 μέρες ένα καθεστώς, από τα πιο γλοιώδη και διεφθαρμένα φεύγει από τον σβέρκο του ελληνικού λαού.

    Ενα καθεστώς του οποίου ηγείτο ένας ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ-ΚΛΩΝΟΣτης οικογένειας ενός βαπτισμένου και ως ΕΘΝΑΡΧΗ που το μόνο που προσέφερε στον τόπο ήταν προδοσίες, χαφιεδιλίκια, τοκογλυφίες, απάτες με τεράστια συσώρευση πλούτου στα ταμεία της ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ των Καραμαν-ΑΛΗ.

    Ας πάνε στον αγύριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11+1 MEINANE

    ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ

    ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ!!
    ΜΠΟΥΜΠΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟ ΜΤΙΜΠΕΙΤ!!

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ 11% ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ 47% ΚΑΙ 165 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΡΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ!!

    ΣΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ GAP για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
    ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
    ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.

    ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.

    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΧΗ ΠΑΙΔΙΑ....
    " Πάση...ΘΕΟΥ ( Γιωργάκης)"
    ...ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΔΟ !

    ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
    ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ
    .....ας πρόσεχαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά την χθεσινή τηλεμαχία, ο Κώστα Καραμανλής, φαίνεται πως κέρδισε τις εντυπώσεις σύμφωνα με την Λιάνα Κανέλλη. Είναι πιο άνετος με την κάμερα, αλλά και με την μητρική γλώσσα, που είναι τα ελληνικά,σε αντίθεση...



    με τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχει τα αγγλικά. Αυτά κατά την Λιάνα Κανέλλη.
    real fm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λιάνα Κανέλλη στο REAL FM:

    "Ο Παπανδρέου είπε ότι θα παγώσει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αλλά δε λέει ότι οι ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) είναι στο χρηματιστήριο. Άρα θα αποφασίσουν πάλι τα μεγάλα fund και οι μέτοχοι. Πλάκα μας κάνει;
    Αυτό που είπε ο Παπανδρέου λέμε εμείς ότι λέγεται πολιτική απάτη! Κοροιδεύει τον κόσμο με τις ΔΕΚΟ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν παραμύθι, Σαν ιστορία

    Για να θυμούνται οι παληοί κα να μαθαίνουν οι νέοι .

    Τα πολύ παληά χρόνια αλώνιζε στο πέλαγος του Αιγαία η πιο όμορφη και πιο περήφανη γαλέρα του κόσμου. Όνομα δεν έφερε. Μόνο δύο φλάμπουρα πάνω στο κατάρτι της, τόνα πούγραφε Σεμνότης και το άλλο Ταπεινότης, πρόδιναν το μεγαλείο της.

    Αλώνιζε και θρυττανελούσε πως ήταν η ομορφότερη που οι θάλασσες και τα θηρία της είδαν ποτέ. Κι' αν δεν ήταν πολυτάξιδη: Αιγαίο, Μέλας Πόντος, Βαρβαρία, πέλαγος της Αφροδίτης, είχαν υποκύψει στη σαγήνη των λυρισμών της. Και εξ εώας έως των κορυφών του Ατλαντα και τη γή των Εσπερίδων, και εκ βορράν έως νότου, πάσαι αι φυλαί υμνούσαν το κάθε πέρασμά της.

    Σαν την πολύφερνη νύφη καμάρωνε, γιατί πιο όμορφή της, πιο τσαχπίνα άλλη δεν υπήρξε και δεν υπήρχε. Οι αυτοκράτορες που την είχαν φτιάξει, έτσι της είχαν πεί.

    -Είσαι η καλύτερη. Μας φέρνεις από χώρες μακρυνές και εγγύτερες όλα τα καλά. Και μέριμναν περί σού, υπερτέραν διαθέτουμε. Και σου δίνουμε το καλύτερο πλήρωμα: καπετάνιους, κωπηλάτες, μηχανικούς, μαγείρους, λαντζέρηδες. Και αστρολόγους και σοφούς και ποιητές και αυλητές και αυλήτριες. Τη νύχτα να σε νανουρίζουν, το πρωϊ να σε κάνουν πιο σοφό, τα δειλινά να σε μαγεύουν.

    Και διέσχιζε η γαλέρα τους μυχούς των όμορφων νησιών και τα πέλαγα και τις θάλασσες και τους ωκεανούς αμέριμνη. Και οι μέρες και οι μήνες και οι ενιαυτοί περνούσαν όλο και πιο αμέριμνα, όλο και πιο ηδονικά. Και μαύρες σκέψεις δεν φάνηκαν, οι νύχτες γίνονταν κρυφές αγκαλιές και οι χειμώνες φτερουγίσματα αγγέλων.

    Πέρασαν σχεδόν ενιαυτοί πέντε, πότε διάβηκαν σκεφτόνταν στην ανάπαυλα της μακαριότητας η όμορφη γαλέρα. Και ξανά αφήνονταν στο θρόϊσμα των κυμάτων και στην ευδαιμονία της σιγουριάς. Γιατί ήταν η καλύτερη, η καταλληλότερη. Ετσι της είχαν πεί. Μα και οι καπεταναίοι, και οι κωπηλάτες, και οι μηχανικοί, και οι μάγειροι, και οι λαντζέρηδες. Και οι σοφοί αστρολόγοι, και όλοι οι φιλόσοφοι και οι ποιητές και οι αυλητές και οι αυλήτριες με αιθέρια φωνή τη νανούριζαν: Είσαι η καταλληλότερη. Και ακούγονταν το νανούρισμα σαν μουσική θεϊκή, σαν ουράνια μελωδία, ώσπου...

    ...ώσπου, μίαν όμορφην ημέραν, ανήμερα του Αγίου Σώζοντος του εκ Λυκαόνων,
    ...Εκεί κατά τη μεριά, που παληότερα ήξερε να βγάζει τη γλώσσα στα αφρισμένα κύματα και στα θηρία της θάλασσας,
    ...Εκεί στις ξέρες της χώρας των δέθ, όπου βασιλείς γύμνασαν και δοκίμασαν τη σοφία τους, και άλλοι απέτυχαν και άλλοι ευτύχησαν, ...
    ...Εκεί η πιο όμορφη και η πιο περήφανη γαλέρα, λησμονώντας μια παληά προφητεία, έγινε συντρίμια και σκέλεθρο άχαρο και σκοτεινό στα βάθη της θάλασσας της χώρας των δέθ.

    Και, όταν το χτικιό κτύπησε την όμορφη γαλέρα, οι μελωδίες των αυλητών και οι παρηγορίες των σοφών και οι ρίμες των ποιητών χάθηκαν μεμιάς, σαν να κιότεψαν απρόσμενα. Ούτε θρήνος, ούτε μνήμη, ούτε στερνό αντίο.

    Μόνο ένα φλάμπουρο έμεινε να θυμίζει την όμορφη γαλέρα, που δεν είχε ούτε όνομα και τώρα δεν έχει ούτε μνημόνευση. Ενα φλάμπουρο με το μισό της παραγκόμι, και ένας κωπηλάτης. Πάνω στα κατάμαυρα βράχια, που περιφρονητικά επί πέντε ενιαυτούς διέσχιζε, η περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, να δέρνονται από τα κύματα που μανιασμένα, ακόμα και τις μελιχρές ημέρες του μήνα που η Περσεφόνη διάβαινε για τον κάτω κόσμο, λές και όλα τα στοιχειά είχαν συναχθεί στη χώρα τούτη των δέθ, να καταπιούν και να εκδικηθούν την περήφανη γαλέρα.

    Ενα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης....
    ....παραδαρμένος από τη μανία των στοιχειών, δεν μπορούσε να μην θυμηθεί την αρχαία προφητεία πούλεγε πως τούτη η γαλέρα θα χανόταν έτσι , ανώνυμη και αμνημόνευτη. Και έλεγε η προφητεία πως η γαλέρα τούτη δεν είχε ούτε ομορφιά, ούτε σοφία. Πως της έδοσαν άλλης την ομορφιά και άλλης τη σοφία. Έλεγε πάλι, η προφητεία, πως τάχα κάποιοι την έδοσαν στα στοιχειά της θάλασσας να παίξουν μαζί της.

    ...Μόνο ένα φλάμπουρο και ένας κωπηλάτης, τίποτα άλλο.
    Και τούτες οι ρίμες, σαν θρήνος μιας γοργόνας των παραμυθιών, σαν επίκληση στο ρημαγμένο στο βυθό σκέλεθρο:

    Περήφανη γαλέρα μου,
    φλάμπουρο λουλουδάτο,
    τι στέκεσε και καρτερείς
    και δεν κινάς φουσάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΛΙΒΕΡΟΣ!!!ΘΛΙΒΕΡΟΣ!!!!ΘΛΙΒΕΡΟΣ!!!!................................ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ,ΘΛΙΒΕΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    AΡΜΕΝΙΖΕ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ !!
    ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ ΣΤΙς ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗΝ, ΤΩΡΑ !

    ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ !
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΩΡΑΙΟΣ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚΟΣ. ΠΟΥΣΤΑΡΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί οί,σέ διατεταγμένη πολιτική/ΠΑΣΟΚ υπηρεσία,δημοσιογράφοι,θεωρούν,ότι οί Ελληνες είμεθα τελείως μαλάκες!!
    Μετά τήν προχθεσινή καί χθεσινή όμως τηλεμαχία τών 6 ΚΑΊ δύο αρχηγών,έχουν " ξεσκίσει" όλα τά
    κανάλια κι εκπομπές καί μέ επιχειρήματα πού δέν στέκουν ούτε σέ νηπιακή νοημοσύνη,προσπαθούν,
    στήν προσπάθειάν τους,νά εκτελέσουν τό ""ΚΑΘΗΚΟΝ"" τους,νά μάς παρουσιάσουν,ότι δήθεν ό Γιωργάκης,ανέδειξε κατά τήν διάρκειαν τών δύο τηλεμαχιών
    ''ΗΓΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ" κι ότι ήτο ό "ΝΙΚΗΤΗΣ",τών τηλεμαχιών!!!!
    Αφοι ΚΑΨΗ,ΤΣΙΜΑΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ,
    ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ,ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ,ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ κι όλη ή γνωστή σκατοπαρέα,τών ψευδολόγων καί προπαγανδιστών,
    συμπεριλαμβανομένων καί τών ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ (άλλη μορφή αλητείας κι αυτή),καί δήθεν επικοινωνιολόγων,προσπαθούν,νά ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ,τόν Γιωργάκη στόν θώκο τής εξουσίας,άν καί τό IQ του,είναι χαμηλότερο,ακόμη κι από τό Ροτβάιλλερ μου,τήν ΗΡΑ.
    Έχουν αποδεδειγμένα έναν γάιδαρο στά χέρια τους καί μάς τό παρουσιάζουν,διά καθαρόαιμο τού Ασκοτ!!
    Μού κάνει εντύπωση δέ,πού ό Γιωργάκης κάθε φορά,επαναλαμβάνει ότι ""θά συγκρουσθώ μέ τά συμφέροντα""!!!
    Οποίο ψεύδος καί παραπλάνησης!!!
    Ό κύριος ΄ΤΙΠΟΤΑ,πού πήρε τήν αρχηγία τού κόμματός του μέ δακτυλίδι,και υπεστηρίχθη σφόδρα αργότερα, από ολα τά ΜΜΕ,κατά τήν διάρκειαν τής διεκδίκησης τής ηγεσίας από τόν Βενιζέλο -ενθυμούμεθα άπαντες,ότι τόν Βενιζέλο,τόν παρουσίαζαν τότε πολλά ΜΜΕ/blogs,ώς ΤΟΥΡΚΟ,ακολουθούντες τήν προπαγάνδα Λαλιώτη -καθώς επίσης κι όλη τήν πολιτικήν υποστήριξη πού έδιδαν,τά δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια στόν Γιωργάκη,μάς δίδει μαθήματα τώρα ηθικής!!
    Ό κύριος ΜΗΔΕΝ,πού άν εργαζόταν σέ μία ιδιωτική επιχείρηση,μέ τήν προβληματική προσωπικότητα,πού τόν χαρακτηρίζει,δέν θά τού έδιδαν,ούτε τό καφενείο τής πολυκατοικίας,νά διαχειρισθή,όλα τά ΜΜΕ,μάς τόν παρουσιάζουν,ώς ηγέτη καί σωτήρα!!!
    Έλα μoυνί στόν τόπον σου.
    Κύριε ελέησον καί διαφύλαξον ημάς,από μαλάκες κι από πούστηδες!!!
    Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ JEFREY ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ!!!

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 23 Σεπ 2009 1:57:00 μμ

    Τον δρ Κουτσουκο δεν γαμαει καμενας αυτος γαμαει την ολιγαρχια...

    γκρεμισε μονος του την βαστιλλη εδω και τωρα!

    Ποσοι πιστευαν πριν ενα χρονο σε αυτα που ελεγε?? κανενας....και ομως γυρισε την πολιτικη σκηνη!!

    Δεν χρειαζεται κοστουμια ουτε σμοκιν...

    Τα επαναστατικα του αρθρα θα διδασκονται μετα απο χρονια στα πενεπιστημια::

    "Πως ενας διανοουμενος δρ με λιγους εμπιστους μπλογκερ γρκεμισαν την φεουδαρχια" !!!

    Ο Δρ ειναι ενας συγχρονος επαναστατης Ροβεσπιερος των μπλογκ!!

    Τακης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ,23 Σεπ 2009 12:33:00 μμ, ΑΝ ΠΑΡΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΗΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΜΟΥΝΙ!!
    ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγω θα πω πως ηταν κατι διαφορετικο απ`οτι βλεπαμε ολα αυτα τα χρονια το debate των δυο αρχηγων.Αναμετρηθηκαν σε λογικα πλαισια και ευπρεπως ο καλυτερος ας κερδισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαλακιασμενο,23 Σεπ 2009 2:04:00 μμ, κάνεις κτηνοβασίες με την ΗΡΑ σου??\
    Κάνει καλο γαμίση η ΗΡΑ σου η σκύλα??
    Πίπες σου παίρνει η ΗΡΑ σου, βρε??
    Πσοσεχε μην στον δαγκώση καμια μέρα και ιδίως τορα προεκλογικα και ψηφισης πούστικα, σαν τον πισωγλεντη Καραμανλάκα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γειά σου ρε μεγάλε,23 Σεπ 2009 1:52:00 μμ, που εκραζεσαι ποιητικα!!
    Πριν μασ παρης καμνιά πίπα, ρώτα την Σι...., στη ΕΡΤ3, να σου πει πως γαμνιότανε ο Κουρασμένος, στην Βίλλα του Βιλδιρίδη, στη Αγία Παρασκευή, πρώτο πόδι Χαλκιδικής!!
    Μετά ρώτα τον Μπόντη, τον που έκανε τα δίδυμα και μετα μας λες για προσώντα!
    Ρώτα γαιτί ο κουρασμενος, έχει ψυχαναλυτή τους τελευταίους 3 μήμες και τι είναι τα χάπια "Λιθείου" που του δίνουν!!
    Αυτα και αν θες σου λέμε και άλλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eγω πριν το debate ημουν αναποφασιστος.Μετα το debate θα δωσω ακομια μια ευκαιρια στον Καραμανλη.Ο Γιωργος δεν εμπνεει καμια εμπιστοσυνη και δεν ειπε τιποτα συγκεκριμενο σε αντιθεση με τον Καραμανλη που ηταν ξεκαθαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να τουφεκιστει με σβουνιες στη μαπα ο γιωργακης,

    και να γυρισει πισω στο sweden να κανει εκει παλι μακροβουτια και κανό το καθυστερημενο.


    ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑ
    ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατά τη διάρκεια του debate της 22/9/09, και κατά τη συζήτηση της ενότητας για το περιβάλλον κ.λ.π., ο κ. Καραμανλής επισείοντας ένα χαρτί προς τον κ. Παπανδρέου,(ΦΕΚ 27/8/09 όπως είπε,- ελπίζω συγκράτησα σωστά την ημερομηνία), τον κατηγόρησε πως εκεί μέσα υπήρχε απόφαση την οποία είχε συνυπογράψει, και βάσει της οποίας έγινε αποχαρακτηρισμός ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ της ανατολικής Αττικής....
    Την οποία φεκ, "αν ήθελε, θα του την έδειχνε, έξω!...."
    Αργότερα το ίδιο βράδυ, και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του mega "η ώρα της κάλπης", με τον Π.Τσίμα και προσκεκλημένους, εμφανίστηκε ο κ. Παντελής Καψής, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, και δήλωσε πως έψαξε, από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον προφανώς, και βρήκε τη προαναφερόμενη ΦΕΚ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ δε επί τόπου, ότι αυτή ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, αλλά την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ, για κάποια θέματα ενδιαφέροντός της,(κάτι για το Δημαρχείο νομίζω), με σύμφωνία των τοπικών φορέων....
    Ωραίο debate, σεβασμός στους πολίτες και στη δεοντολογία!...
    Πολύ ωραία!...

    Ο δε εκ των προσκεκλημένων του πάνελ κ. Χατζηδάκης, "νέος άνθρωπος και πολιτικός", και υπουργός της ΝΔ, "απαντώντας" σχετικά, και εναντι των καυστικών σχολίων και μειδιαμάτων των παρευρισκομένων, είπε...:
    "Ε!... και η Ανθούσα στην ανατολική Αττική είναι.., τι να κάνουμε τώρα....?"
    Μάλλιστα, ευρηματικός ο κ. Χατζηδάκης...
    Τι να κάνουμε τώρα...?
    Μήπως να σας μαυρίζαμε, κ. Χατζηδάκη?

    Λοιπόν αυτοί είναι, θαυμάστε τους, κρίνετε και ΨΗΦΙΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το κλεισιμο του Γιώργου ήταν το καλύτερο που μπορούσε να πει.
    Θέλετε ξανα Βατοπέδια, καμένη γη, πακιστανους, vodafone, τρουπηδες, κουμπάρους, ομόλογα, τι αλλο να πρωτοθυμηθώ...
    Ψηφίστε ξανά ΝΔ για να το νοιώσετε καλά το αγγούρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 23 3: 06 μμ
    ---------------


    Καί πού νά σού περιγράψω,τί πίππες μού έκανε ή μάννα σου!!
    Καλού-κακού δέν κάνεις κι ένα DNA,μήπως κι είσαι παιδί μου!!
    Αλλά ξέχασα.
    Τήν μάννα σου τήν πηδούσα,μόνο από πίσω,επομένως αποκλείεται νά είσαι κωλόπαιδο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 23 2:55 μ.μ
    ----------------

    Ναί ρέ μαλακκισμένο.
    Μετά από τήν σκύλα μου,τόν βάζω στό στόμα καί τόν κώλο τής μάννας σου.
    Ρώτησέ την γιά νά σού πή καί τί γεύση είχε,όταν μού τόν έγλειφε!!!
    Σήμερα θά τό επαναλάβω μαζί της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση