GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικός ανήρ...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Δεν ανέμενα σε καμία περίπτωση η τηλεμαχία των 2 να είναι πιο βαρετή από εκείνη των 6. Ίσως, ήταν αναμενόμενο ε...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Δεν ανέμενα σε καμία περίπτωση η τηλεμαχία των 2 να είναι πιο βαρετή από εκείνη των 6. Ίσως, ήταν αναμενόμενο εξαιτίας της ανάγκης τεχνοκρατικών αναφορών και της επικοινωνιακής λούμπας της αναφοράς αριθμών. Κρατώ από το κ. Παπανδρέου, τη στιγμή που ενώ η θεματική ενότητα ήταν η «παιδεία» εκείνος μιλούσε για την ανεργία και τα προγράμματα stage, μια στιγμή που καταδηλώνει την θέση που έχει η παιδεία στην πολιτική του ατζέντα. (Αν και είναι καλό να γίνει επιτέλους, έστω και στη ρητορεία, από ένα σοσιαλιστικό κόμμα η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση). Η θεματική ήταν η παιδεία και εκείνος μιλούσε για τα απαραίτητα «κοννέ» επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και για τα δάση. Ξέχασε εύκολα τη πασοκική λαίλαπα στην κατάληψη δημοσίων θέσεων. Θυμάμαι δε, την στάση που κράτησε το κόμμα του στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν έγινε προσπάθεια να συζητηθούν όλα τα θέματα που αποτελούν σήμερα φόβητρα ψήφου.
Μιλά για «οικονομία» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ο ίδιος...

δεν μπορεί να «νοικοκυρέψει» (χρησιμοποιώ δική του φράση) τα οικονομικά του κόμματός του. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει το μεγαλύτερο χρέος απʼ όλα τα κόμματα. Ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που πριν από ένα χρόνο, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για τη θωράκιση των κομμάτων και τον αυστηρότερο έλεγχο των οικονομικών τους. Ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση. Η Νέα Δημοκρατία τότε, είχε καταθέσει σειρά προτάσεων για τον αυστηρότερο έλεγχο του λεγόμενου «πολιτικού» χρήματος, που δεν κατέστη δυνατό να γίνουν συνταγματική επιταγή, λόγω της άρνησης σύμπραξης της Αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ αποχώρησαν από το κοινοβούλιο.
Έλαβα ένα ενδιαφέρον απόσπασμα σε μήνυμα από το group των εκδόσεων «Κάκτος», όπου είμαι μέλος στο facebook, και σας το παραθέτω. Έχει νομίζω αξία η αναφορά και η υπενθύμισή του, απόψε μετά την θέαση εκείνων που ζητούν την εμπιστοσύνη μας.
«Ο άνδρας, όμως, που έχει κοινωνικό πνεύμα, που αγαπάει τους ανθρώπους και την πόλη του, που μεριμνά για τα δημόσια πράγματα και έχει στην αλήθεια πολιτική αντίληψη, ακόμα και αν δεν φόρεσε ποτέ χλαμύδα, πολιτεύεται πάντοτε με το να προτρέπει όσους έχουν δύναμη, να καθοδηγεί όσους χρειάζονται καθοδήγηση, να συμπαρίσταται σε όσους το επιθυμούν, να επανορθώνει όσους προχωρούν σε άσχημες πράξεις, να ενθαρρύνει όσους σκέφτονται σωστά, δηλώνοντας σαφώς ό,τι το ενδιαφέρον του για τα κοινά δεν είναι πάρεργο και ό,τι κατευθύνεται στο θέατρο και στο βουλευτήριο όχι για να καταλάβει την πρωτοκαθεδρία, όταν υπάρχει κάποιο σπουδαίο θέμα ή όταν έχει προσκληθεί, και ό,τι πηγαίνει εκεί, οπότε πηγαίνει, όχι για να ψυχαγωγηθεί απλώς ή για να παρακολουθήσει κάποιο θέαμα η ακρόαμα, αλλά ό,τι ακόμα κι όταν δεν είναι σωματικώς παρών, είναι παρών με το νου του κ με το ενδιαφέρον του να πληροφορηθεί, αποδεχόμενος τα μεν κι απορρίπτοντας τα δε από όσα διενεργούνται εκεί. Ούτε, άλλωστε, ο Αριστείδης κυβέρνησε πολλές φορές τους Αθηναίους, ούτε ο Κατων τους Ρωμαίους, αλλά προσέφεραν συνεχώς στις πατρίδες τους ενεργή ολόκληρη τη ζωή τους.....»
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
ΗΘΙΚΑ, ΤΟΜΟΣ 20 αρ. σειρας 362,
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

14 σχόλια

  1. Μάλιστα κ. Παπαγιώτη, έτσι είναι αφού έτσι νομίζετε. Με τη διαφορά ότι, όπως τα καταφέρατε, θα περιμένετε καμια εικοσαριά χρόνια πάλι, για να πείσετε αυτούς που θεωρείτε αφελείς, ότι είστε οι καλύτεροι των Ελλήνων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λέξη «Δημοκρατία» είναι ίσως η πιο καπηλευμένη έννοια της ελληνικής γλώσσας!
    Όπως δεν μπορεί μια γυναίκα να είναι «ολίγον έγκυος» και «ολίγον παρθένα», έτσι κι ένα πολίτευμα δεν μπορεί να είναι «ολίγον δημοκρατικό» και «ολίγον κάτι άλλο»! Επομένως, είναι ανεπίτρεπτο να αυτοαποκαλούνται ως δημοκρατικά, πολιτεύματα που δεν εφαρμόζουν τις Αρχές της Δημοκρατίας!
    Ο Κοινοβουλευτισμός, όσο κι αν αρέσκεται να αυτοαποκαλείται δημοκρατικό πολίτευμα, διαφέρει σημαντικά από τη Δημοκρατία.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σκοπίμως ψευδή αίσθηση που έχει περάσει στο ευρύ κοινό, ότι οι Εκλογές για την ανάδειξη αρχόντων - κορυφαία διαδικασία του Κοινοβουλευτισμού- αποτελούν τάχα, δημοκρατική διαδικασία! Δυστυχώς αυτό είναι μία μεγάλη απάτη! Ας αναλύσουμε, όμως, το γιατί:
    Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι «…Η κλήρωση θεωρείται δημοκρατικός τρόπος ανάδειξης των αρχόντων, ενώ η εκλογή θεωρείται ολιγαρχικός τρόπος ανάδειξης των αρχών…» (Αριστοτέλης, Πολιτικά Δ, 1294β 8-9).
    Ο καθηγητής Αλέξανδρος Κόντος, τεκμηριωμένα αναφέρει ότι: «Στη δημοκρατία τα κληρωτά αξιώματα είναι συντριπτικά πολυαριθμότερα από τα αιρετά. Στην αρχαία Αθήνα η αναλογία είναι: 99,14% κληρωτά αξιώματα, 0,75% αιρετά αξιώματα και 0,09% με διορισμό»! ( «ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ» τεύχ, 38/2004, σελ. 141-151).
    Επομένως, γίνεται φανερό ότι οι εκλογές είναι εργαλείο της ολιγαρχίας, η οποία στην περίπτωση της Ελλάδας, παίρνει σε μεγάλη έκταση τη μορφή της οικογενειοκρατίας! Σκεφτείτε μόνο πόσοι βουλευτές, αλλά και διορισμένοι ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί, είναι μεταξύ τους, πατεράδες και γιοί, θείοι και ανεψιοί, πεθεροί και γαμπροί, αδέρφια, ξαδέρφια, κουμπάροι, μπατζανάκια, συμπέθεροι, κτλ.! Έτσι καταργείται βάναυσα η βασική αρχή της Δημοκρατίας, η οποία προβλέπει ότι όλοι οι πολίτες με τη σειρά τους δικαιούνται να αναλαμβάνουν όλα τα πολιτικά αξιώματα. Με αυτόν τον τρόπο, στις σύγχρονες «Δημοκρατίες», η άσκηση της εξουσίας καταντάει μία επαγγελματική, μόνιμη απασχόληση για «κάποιους», και παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά αποδεικνύονται ανίκανοι να κυβερνήσουν, ώ του θαύματος, το «σύστημα» καταφέρνει, σχεδόν πάντα να τους επανεκλέξει!
    Μία άλλη βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική και η ανεξάρτητη λειτουργία τους. Ούτε αυτή η αρχή τηρείται από τον Κοινοβουλευτισμό, καθώς η νομοθετική εξουσία, εκλέγει την κυβέρνηση, και η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της δικαστικής εξουσίας. Δηλαδή η ανεξαρτησία των τριών εξουσιών πάει περίπατο! Επίσης η δικαστική εξουσία, αντί να αποτελείται από κληρωτούς δικαστές με βραχύβια θητεία, στον Κοινοβουλευτισμό συνίσταται από επαγγελματίες δικαστές, που η μονιμότητα της θέσης τους, τους καθιστά ευάλωτους, αν όχι επιρρεπείς στο χρηματισμό.
    Η επόμενη βασική αρχή της Δημοκρατίας, που δεν τηρείται επαρκώς στον Κοινοβουλευτισμό, είναι η αρχή της λογοδοσίας. Στη Δημοκρατία όσο πιο ισχυρή εξουσία απέρρεε από ένα αξίωμα, τόσο πιο βραχύβιο ήταν. Και σε κάθε περίπτωση, η λογοδοσία των αρχόντων ήταν όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και αυστηρή! Αντίθετα στον κοινοβουλευτισμό οι θητείες των αρχόντων είναι μακροχρόνιες και με διάφορα τεχνάσματα για αρκετούς γίνονται σχεδόν ισόβιες. Η λογοδοσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, και όταν γίνεται για κάποια αξιώματα, είναι ελλιπής και η αξιοπιστία της διάτρητη. Το εφεύρημα της βουλευτικής ασυλίας, δήθεν για τη διασφάλιση της ελεύθερης πολιτικής δράσης των βουλευτών, στην πράξη τους απαλλάσσει, ακόμα και από εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου! Η αίσθηση της ατιμωρησίας των αρχόντων είναι διάχυτη στους πολίτες.
    Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλές άλλες διαφοροποιήσεις της Δημοκρατίας από τον Κοινοβουλευτισμό, αλλά φοβάμαι ότι θα κάνω κατάχρηση αυτού του φιλόξενου χώρου.
    Φιλοδοξία μου είναι οι πολίτες να αρχίσουν να σκέπτονται προς την κατεύθυνση του τι πρέπει να αλλάξει και πώς μπορούν να δράσουν οι ίδιοι για να επιστρέψει, επιτέλους, η πραγματική Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε! Η συγκυρία για τέτοιου είδους προβληματισμούς κρίνεται ως η πλέον ώριμη, καθώς η ανάγκη για πραγματική Δημοκρατία είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paparioti exeis pethanei mazi me ton arxigo sou kai to komma sou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ...ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΩΡΕ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑΚΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ..ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΟ ΚΚΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανερά αυτοϊκανοποιημένος για όλα ο Καραμανλής.

    Τι να πει κανείς με αυτόν;
    Αφού δεν ντρέπεται εξήντα χρονών άνθρωπος, να τον παίζει δημόσια στη τηλεόραση...

    σιχτίρ μαλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρώ ότι ο κος Παπαγιώτης θα έπρεπε να είχε κατακτήσει τους μηχανισμούς ανάγνωσης και κατανόησης ενός κειμένου. Σας καλώ να ξαναδιαβάσετε το απόσπασμα που βάλατε και να μου πείτε σε ποια γραμμή, σε ποια λέξη συναντάτε τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας. ΠΟΥΘΕΝΑ. Καλύτερα λοιπόν να αφήσετε τα σχόλια και γυρίσεστε σελίδα στο κόμμα σας, γιατί ήδη ο λαός έχει γυρίσει σελίδα στα πολιτικά μας πράγματα. Με βερμπαλιστικά σχήματα και επίκληση των αρχαίων προγόνων δε σώζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΠΑΡΙ(Ω)ΤΗΣ!!!

    5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1999 ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...

    ΓΙΑ ΤΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΣΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... ΕΛΕΟΣ

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΡΑΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΟΡΓΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ... ''ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ'' ''ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ'' ''ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ'' ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

    Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

    5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ'ΡΧΕΤΑΙ

    ΚΑΙ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΠΑΠΑΡΙ(Ω)ΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ

    ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004-2007 ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

    ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΧΙ ΕΓΩ

    ΦΙΛΙΚΑ
    Θαλασσινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KARAMANLIS = ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια.
    Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο, ή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί οί,σέ διατεταγμένη πολιτική/ΠΑΣΟΚ υπηρεσία,δημοσιογράφοι,θεωρούν,ότι οί Ελληνες είμεθα τελείως μαλ......!!!
    Μετά καί τήν χθεσινή τηλεμαχία τών δύο αρχηγών,έχουν " ξεσκίσει" όλα τά κανάλια κι εκπομπές καί μέ επιχειρήματα πού δέν στέκουν ούτε σέ νηπιακή νοημοσύνη,προσπαθούν,στήν προσπάθειάν τους,νά εκτελέσουν τό ""ΚΑΘΗΚΟΝ"" τους,νά μάς παρουσιάσουν,ότι δήθεν ό Γιωργάκης,ανέδειξε κατά τήν διάρκειαν τών τηλεμαχιών ''ΗΓΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ" κι ότι ήτο ό "ΝΙΚΗΤΗΣ",τών τηλεμαχιών!!!!
    Αφοι ΚΑΨΗ,ΤΣΙΜΑΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ,ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ,ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ,ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ κι όλη ή γνωστή σκ...παρέα,τών ψευδολόγων καί προπαγανδιστών,συμπεριλαμβανομένων καί τών ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ (άλλη μορφή αλητείας κι αυτή),καί δήθεν επικοινωνιολόγων,προσπαθούν,νά ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ,τόν Γιωργάκη στόν θώκο τής εξουσίας,άν καί τό IQ του,είναι χαμηλότερο,ακόμη κι από τό Ροτβάιλλερ μου,τήν ΗΡΑ.
    Έχουν αποδεδειγμένα έναν γάιδαρο στά χέρια τους καί μάς τό παρουσιάζουν,διά καθαρόαιμο τού Ασκοτ!!
    Μού κάνει εντύπωση δέ,πού ό Γιωργάκης κάθε φορά,επαναλαμβάνει ότι ""θά συγκρουσθώ μέ τά συμφέροντα""!!!
    Οποίο ψεύδος καί παραπλάνησης!!!
    Ό κύριος ΄ΤΙΠΟΤΑ,πού πήρε τήν αρχηγία τού κόμματός του μέ δακτυλίδι,και υπεστηρίχθη σφόδρα αργότερα, από ολα τά ΜΜΕ,κατά τήν διάρκειαν τής διεκδίκησης τής ηγεσίας από τόν Βενιζέλο -ενθυμούμεθα άπαντες,ότι τόν Βενιζέλο,τόν παρουσίαζαν τότε πολλά ΜΜΕ/blogs,ώς ΤΟΥΡΚΟ,ακολουθούντες τήν προπαγάνδα Λαλιώτη -καθώς επίσης κι όλη τήν πολιτικήν υποστήριξη πού έδιδαν,τά δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια στόν Γιωργάκη,μάς δίδει μαθήματα τώρα ηθικής!!
    Ό κύριος ΜΗΔΕΝ,πού άν εργαζόταν σέ μία ιδιωτική επιχείρηση,μέ τήν προβληματική προσωπικότητα,πού τόν χαρακτηρίζει,δέν θά τού έδιδαν,ούτε τό καφενείο τής πολυκατοικίας,νά διαχειρισθή,όλα τά ΜΜΕ,μάς τόν παρουσιάζουν,ώς ηγέτη καί σωτήρα!!!
    Έλα μ....... στόν τόπον σου.
    Κύριε ελέησον καί διαφύλαξον ημάς,από μαλ.......ς!!!
    Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν κατάλαβα.
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ;
    Γιατί με λέτε Πινόκιο;
    ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;
    Μόνο 100 ημέρες.
    Αφού σας το υποσχέθηκα.
    Σε 100 ημέρες όλα θα έχουν αλλάξει.
    Αφού σας το εγγυήθηκα, τι, δεν με πιστεύετε;
    Αν είναι δυνατόν!
    Αφού είμαι ο μάγος.
    Είμαι ο Ντέϊβιντ Κόππερφιλντ.
    Βγάζω και λαγούς από τα καπέλα.
    ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ.
    Γιατί, δύσκολο είναι;
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟΠΑ, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    Εγώ είμαι εδώ.
    Κάρτες, στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!
    Ψηφίστε με εσείς ΤΩΡΑ και ΜΕΤΑ θα δείτε.
    Εμπιστευθείτε με.
    Είμαι φερέγγυος.
    Σας το εγγυώμαι.
    Προσωπικά.
    Τι είπατε;
    Θα κλείσουν ένα σωρό μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτά που λέω;
    Ας κλείσουν.
    Καλύτερα να κλείσουν, οι περισσότεροι είναι νέο-δημοκράτες.
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
    Και πού θέλετε να πάει;
    Αστη πάει όπου θέλει.
    Εμένα τι με νοιάζει;
    Εγώ, θα πάρω μπόλικα δανειάκια για κανα δύο χρόνια, θα βολέψω στο δημόσιο κάμποσες δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μου και κανένα πρόβλημα.
    Γαία πυρί μυχθήτω.
    No problem.
    Τελικά, μεγάλος μάπας αυτός ο Καραμανλής.
    Αντί να κάνει το ίδιο, ο μπουνταλάς, βάλθηκε να φτιάξει την οικονομία, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
    Εδώ δεν τη φτιάξαμε ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΙΣΗ, τώρα θα τη φτιάξουμε;
    Τώρα, που έχουμε και το καλύτερο άλλοθι;
    Τελικά, δεν παίζομαι ο μπαγάσας, είμαι μέγας οικονομολόγος.
    Καλά μου τάλεγε η mummy ότι είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός.
    Φτού μου, να μην με ματιάσω.
    Φτού.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΡΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι να κανουμε παιδια ετσι ειναι το παιδι ειναι αλλου αλλου φαν κλαμπ τωρα αν θα βγει θα το αντεξουμε και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην κοσμάρα του ζεί το πράσινο ούφο, ο Καψαμπέλης.
    Φαντασιώνεται ότι ο Γιωργάκης δεν είναι πολιτικός απατεώνας.
    Φαντασιώνεται ότι το bravo-giorgo δεν είναι ψευταράς.
    Φαντασιώνεται ότι το Giorgakis δεν είναι επιτετραμμένος των Αμερικάνων.
    Το καλύτερο είναι που φαντασιώνεται ότι οι κανονικοί Έλληνες θα εμπιστευθούν τις αερολογίες του γιού της κυρίας τσάντ.
    Συνέχισε αγόρι μου τις φαντασιώσεις σου.
    Αφού τις προτιμάς από την πραγματικότητα, με γειά σου με χαρά σου.
    Όπως έλεγε και μία άλλη μοναχική ψυχή:
    MΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ, ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ.
    Να τις προσέχεις όμως αγόρι μου τις φαντασιώσεις.
    Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
    Στις 4 Οκτωβρίου τελειώνουν οι φαντασιώσεις και αρχίζει η πραγματικότητα.
    Θα ρίξουμε το γέλιο της αρκούδας.
    Keep dreaming, ούφο.
    Όσο ακόμα μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά τη διάρκεια του debate της 22/9/09, και κατά τη συζήτηση της ενότητας για το περιβάλλον κ.λ.π., ο κ. Καραμανλής επισείοντας ένα χαρτί προς τον κ. Παπανδρέου,(ΦΕΚ 27/8/09 όπως είπε,- ελπίζω συγκράτησα σωστά την ημερομηνία), τον κατηγόρησε πως εκεί μέσα υπήρχε απόφαση την οποία είχε συνυπογράψει, και βάσει της οποίας έγινε αποχαρακτηρισμός ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ της ανατολικής Αττικής....
    Την οποία φεκ, "αν ήθελε, θα του την έδειχνε, έξω!...."
    Αργότερα το ίδιο βράδυ, και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του mega "η ώρα της κάλπης", με τον Π.Τσίμα και προσκεκλημένους, εμφανίστηκε ο κ. Παντελής Καψής, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, και δήλωσε πως έψαξε, από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον προφανώς, και βρήκε τη προαναφερόμενη ΦΕΚ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ δε επί τόπου, ότι αυτή ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, αλλά την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΟΥΣΑΣ, για κάποια θέματα ενδιαφέροντός της,(κάτι για το Δημαρχείο νομίζω), με σύμφωνία των τοπικών φορέων....
    Ωραίο debate, σεβασμός στους πολίτες και στη δεοντολογία!...
    Πολύ ωραία!...

    Ο δε εκ των προσκεκλημένων του πάνελ κ. Χατζηδάκης, "νέος άνθρωπος και πολιτικός", και υπουργός της ΝΔ, "απαντώντας" σχετικά, και εναντι των καυστικών σχολίων και μειδιαμάτων των παρευρισκομένων, είπε...:
    "Ε!... και η Ανθούσα στην ανατολική Αττική είναι.., τι να κάνουμε τώρα....?"
    Μάλλιστα, ευρηματικός ο κ. Χατζηδάκης...
    Τι να κάνουμε τώρα...?
    Μήπως να σας μαυρίζαμε, κ. Χατζηδάκη?

    Λοιπόν αυτοί είναι, θαυμάστε τους, κρίνετε και ΨΗΦΙΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση