GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεξιά και Αριστερά, η ειδοποιός διαφορά...

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη . Τα συμπεράσματα της έρευνας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ για το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι συγκλονιστικά. ...

Από τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη
.
Τα συμπεράσματα της έρευνας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ για το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι συγκλονιστικά. « Στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, κάθε 12 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος, από τα 45 εκατομμύρια των αμερικανών που είναι ανασφάλιστοι, γιατί δεν έχει πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας. Εδώ και καιρό, στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου, κλείνουν συνεχώς δημόσια νοσοκομεία λόγω των περικοπών των δαπανών στον τομέα της δημόσιας υγείας». Αυτό, που είναι αυτονόητο σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου θεωρείται πολυτέλεια. Στην προσπάθεια των Δημοκρατικών του Ομπάμα να δημιουργήσει ένα σύστημα υγείας για όλους, αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι με δυναμικές κινητοποιήσεις. «Στη χώρα της ελευθερίας», λένε, «όποιος θέλει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει να πληρώσει». Αν δεν έχει λεφτά, ας πληρώσει ακόμη και με την ίδια του τη ζωή. Τόσο απλά είναι τα πράγματα..
Στη χώρα όπου υπάρχουν οργανώσεις για τη διάσωση των φιδιών, των αλιγατόρων, μέχρι και των μυρμηγκιών, στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας (της αγοράς) περισσεύει η υποκρισία. Κινητοποιούνται, διαμαρτύρονται και ...

συγκινούνται ακόμη, μαζικά, για ασήμαντα πράγματα, κατευθυνόμενοι από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και όχι από το συναίσθημα και τη λογική τους.
Μια τέτοια συμπεριφορά, φέρνει στην επιφάνεια την αρχέγονη διαμάχη ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά. Η αριστερά θεωρεί χρέος την αλληλεγγύη με τους αδυνάτους, τους καταπιεσμένους και τους βασανισμένους και όχι με τους ισχυρούς, τους καταπιεστές και τους βασανιστές.
Η δεξιά, στο όνομα ενός άκρατου φιλελευθερισμού και νιτσεϊκού δαρβινισμού, θεωρεί, ότι είναι νόμιμο να αφεθεί η κοινωνία να λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο της φυσικής επιλογής, όπου επικρατούν οι ισχυροί και κονιορτοποιούνται οι αδύναμοι. Παίρνει από τη φύση ότι την βολεύει για να στηρίξει τις θέσεις της. Στη φύση όμως δεν υπάρχουν ζώα που ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους να περιορίζεται στο να εργάζονται, να υπηρετούν και να φροντίζουν άλλα ζώα ανώτερης ποιότητας, που πλάστηκαν για να παραβιάζουν τους κανόνες της φύσης.
Μια επίσης σημαντική λεπτομέρεια που δεν απασχόλησε τον Δαρβίνο αλλά είναι βασικός κανόνας στην ισορροπία της φύσης είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ζωντανούς οργανισμούς του ίδιου είδους. Στη φύση, όλα σχεδόν τα ζώα του ίδιου είδους συνεργάζονται και αλληλοβοηθούνται, η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο ένστικτο επιβίωσης του είδους.
Ο δήθεν φιλελευθερισμός της δεξιάς, είναι διαιρετός και επιλεκτικός με βάση τον κανόνα: «δίκαιο και σωστό είναι ότι με συμφέρει». Το βασικό πρόβλημα είναι το πώς αντιλαμβάνεται κανείς το συμφέρον του: Ατομικά ή συλλογικά. Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος που ζει πλούσια ατομική ζωή σε κατάσταση πολιορκίας, κάνοντας το σπίτι του εξοπλισμένο φρούριο αδιαφορώντας για όλους εκείνους τους εξαγριωμένους που είναι έξω από τα τείχη; Πριν μερικά χρόνια, όταν μια κληρονόμος της γνωστής οικογένειας Gucci, έφαγε 29 χρόνια φυλακή για τον φόνο ενός άλλου μέλους της οικογένειας για λόγους κληρονομιάς, είπε στους δημοσιογράφους: «προτιμώ να κλαίω διαρκώς από απελπισία μέσα σε μια ρολς ρόϊς παρά να είμαι διαρκώς ευτυχισμένη πάνω σε ένα ποδήλατο»!
Η κυρία αυτή δεν ήταν αλληλέγγυα ούτε με τον ίδιο τον εαυτό της πόσο μάλλον με τους άλλους. Σαν την κυρία αυτή υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί.
Πολλά από τα δεινά της ανθρωπότητας οφείλονται σε τέτοιες συμπεριφορές, στην αδιαφορία για τον διπλανό μας και στο έλλειμμα αλληλεγγύης. Ακόμη και το μεταναστευτικό σχετίζεται άμεσα με αυτά. Όταν σου είναι αδιάφορο αν πεινάνε σε άλλα μέρη του κόσμου ή αν ο στρατός σου, απρόσκλητα, βομβαρδίζει σπίτια στο Ιρακ και αλλού, αναπόφευκτα, κάποιοι από αυτούς θα έρθουν να μείνουν στο δικό σου σπίτι, επίσης απρόσκλητοι.
Η Αλληλεγγύη λοιπόν δεν είναι θέμα ηθικής αλλά ευφυίας και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην αριστερά και στη δεξιά. Οι αριστεροί δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι από τους δεξιούς.

18 σχόλια

  1. ΣΧΕΔΙΑ.
    ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    Οποιαδήποτε σχόλια για τα διάφορα σχέδια του Γιωργάκη (αντιμετώπιση παγκόσμιας κρίσης, πανδημίας, τρομοκρατίας, τουρκίας, πγδμ, μαλακίας, ανεμοβλογιάς, κλπ) είναι πραγματικά ΠΕΡΙΤΤΑ.
    Μοιράζει αόριστες υποσχέσεις δεξιά και αριστερά χωρίς κανένα περιεχόμενο, συγκεκριμένη δέσμευση, θεσμική συνοχή ή οικονομική κοστολόγηση.
    Όποιος τον πιστεύει είναι είτε παντελώς ηλίθιος ή έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.
    Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το άτομο αυτό είναι από άλλο πλανήτη.
    Αν γίνει πρωθυπουργός ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
    (στα σπίτια μας βέβαια γιατί οι περισσότεροι Έλληνες θα είμαστε άνεργοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ;

    Η παραπληροφόρηση από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ειδικά στις οι επονομαζόμενες «ειδήσεις», έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου.

    Το παιγνίδι είναι εντελώς στημένο!

    Όλες οι λέξεις και φράσεις και η ροή των τηλεοπτικών σχολίων είναι από πριν σκηνοθετημένες και οι σχολιαστές / παρουσιαστές / δημοσιογράφοι ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΣΤΟ ΟΤΟ-ΚΙΟΥ.

    Με λίγη προσοχή καταλαβαίνεις πόσο ΣΙΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ και πόσο «ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ» είναι τα σχόλια:

    1. ΟΙ ΤΗΛΕ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ που ξέρεις ότι αποκλείεται να σκέπτονται με αυτούς τους ρυθμούς, απλά διαβάζουν αυτά που έχουν μπροστά τους στο μόνιτορ.

    2. ΌΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ τον βάζουν στο αριστερό τηλεοπτικό παράθυρο και τον αντίπαλό του στο δεξί, (όπως κοιτάμε, εάν δεν το ξέρετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελκύεται περισσότερο από αυτά που βλέπει στο αριστερό μέρος της οθόνης, προσέξτε πχ. τις διαφημίσεις καταναλωτικών προϊόντων).

    3. ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ εάν θέλουν να ευνοήσουν κάποιον και την χαμηλώνουν εάν όχι. ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ των καλεσμένων, κάνοντας πιό μπάσες όσων θέλουν να συμπαθήσουμε και πιο τσιριχτές όσων θέλουν να μην πάρουμε στα σοβαρά ή να λοιδορήσουμε.

    4. ΒΑΖΟΥΝ ΓΡΑΠΤΟ ΤΙΤΛΟ στο κάτω μέρος της οθόνης, ανάλογα με το τι λέει ένας τηλε-ηθοποιός ή πολιτικός, διότι ξέρουν ότι ο γραπτός λόγος συγκρατείται στο μυαλό του ανυποψίαστου πολύ ευκολότερα από τον προφορικό του τηλε-ηθοποιού. Η πλάκα είναι ότι πολλές φορές το μπάνερ βγαίνει ΠΡΙΝ να πεί τη φράση ο δημοσιογράφος και έτσι ξεβρακώνεται η σκηνοθεσία. Τα γραπτά μπάνερ στο κάτω μέρος της οθόνης είναι η πιο ύπουλη μορφή παραπληροφόρησης, πχ. η μεγαλοκοπέλα – παρουσιάστρια ΛΕΕΙ "σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ΧΧΧ έχει πάρει μίζα" και το μπάνερ ΓΡΑΦΕΙ "ο ΧΧΧ έχει πάρει μίζα". Προφανώς το "σύμφωνα με το ρεπορτάζ" το λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ σαν άλλοθι για να μη φάνε αγωγές, αλλά η λάσπη που αφήνει το γραπτό μπάνερ παραμένει το μυαλό πολύ περισσότερη ώρα από την προφορική φράση «σύμφωνα με το ρεπορτάζ». Να τους δώσω και μία ιδέα,να κάνουν το μπάνερ να αναβοσβήνει για να περνούν ακόμη πιο έντονα την παραπληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5. ΌΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ προσκαλούν τους πιο επικοινωνιακούς και διαβασμένους από το κόμμα που θέλουν να ευνοήσουν και τους πιο γραφικούς από αυτό που θέλουν να απαξιώσουν.

    6. ΣΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ, είτε αλλάζουν το θέμα της συζήτησης (ακόμη και διακόπτοντας άγαρμπα τον καλεσμένο τους) ή του επιτίθενται με συνεχείς κακοπροαίρετες τοποθετήσεις και πριν προλάβει αυτός να απαντήσει μας αναγγέλλουν ότι τελείωσε ο χρόνος. Εννοείται ότι ο καλεσμένος αυτός θα ξαναβγεί στο κανάλι όταν παγώσει η κόλαση.

    7. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ παρουσιάζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα τις απόψεις των στελεχών του ενώ εάν θέλουν να το «θάψουν» εξαφανίζονται οι δηλώσεις τους για εβδομάδες. Το τελευταίο τρίμηνο, για παράδειγμα, βλέπουμε καθημερινά τα στελέχη του Λάος και σπανιότατα τα στελέχη του Σύριζα.

    8. ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ σε κάποια θέματα και μηδαμινό ή καθόλου σε άλλα πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας και σημασίας. Για παράδειγμα μπορεί να ακούμε καθημερινά το ίδιο (βαρετό) ρεπορτάζ για την ακρίβεια επί χρόνια αλλά να μην μαθαίνουμε ποτέ για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως η εξέλιξη της Εγνατίας οδού ή η συμφωνία με τους κινέζους για τον ΟΛΠ ή η εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης βαριών ναρκωτικών .

    9. ΟΙ ΤΗΛΕ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, (πχ. Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη, Καψής, Οικονομέας, Παπαχελάς, Καμπουράκης, Ευαγγελάτος, Βερύκιος, Μακρή, Λιαρέλλης, Παπαδάκης, Αναγνωστάκης, Σρόιτερ) με λίγες εξαιρέσεις, που όμως όταν, κατάλαβαν ότι το παιγνίδι έχει χρήμα, ευθυγραμμίστηκαν με τους πρώτους (πχ. Χατζηνικολάου, Τράγκας, Αυτιάς, Κύρτσος).

    10. ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ βασίζονται κυρίως στο Δημόσιο (άμεσα ή έμμεσα) για τα έσοδα των άλλων επιχειρήσεών τους, χωρίς το οποίο θα έμεναν ταπί. Αυτό είναι ξεκάθαρο διότι όσοι από αυτούς προσπάθησαν να πετύχουν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδας απέτυχαν.

    Ζήτω λοιπόν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης και ο Κουρής.

    Τους αγαπάμε γιατί είναι πολύ καλοί άνθρωποι και, πάνω από όλα, αλτρουιστές!

    ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι ο κακομοίρης ο Γιωργάκης το κύριο πρόβλημα για τις προπτικές της χώρας
    Ο Γιωργάκης είναι απλά ένας Ελληνοαμερικάνος, που εάν δεν είχε διάσημο πατέρα σήμερα θα δούλευε δασκαλάκος σε κάποιο δημόσιο σχολείο στην Αμερική. Μιά μαριονέτα και μάλιστα ψιλο-αστεία.
    Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα, που ευνοούνται από τη λογική του μεγάλου κράτους.
    Με ένα μεγάλο κράτος κάνουν "εξαιρετικά κερδοφόρες δουλειές" χωρίς αξιόλογο ανταγωνισμό, που θα μπορούσε να ρίξει τα περιθώρια κέρδους τους.
    Τα καρτέλ γιγαντώθηκαν επί Σημίτη και μας πίνουν ασταμάτητα το αίμα. Είτε πρόκειται για τραπεζίτες, είτε σουπερ-μαρκετάδες, είτε πετρελαιάδες, είτε εταιρίες λιανικού εμπορίου, όλοι αυτοί υποστηρίζουν το κόμμα που ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ να αναπτυχθούν καινούργιες επιχειρήσεις.
    Δεν τους συμφέρει ο ανταγωνισμός, όπως δεν τους συμφέρει και η διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    Αιχμή του δόρατος των ντόπιων συμφερόντων είναι οι γνωστοί 5 επιχειρηματίες που ελέγχουν το 95% των εργαλείων προπαγάνδας, τα ιδιωτικά κανάλια και τις εφημερίδες.
    Αυτοί πληρώνουν πλουσιοπάροχα τους λακέδες δημοσιογράφους.
    Αυτοί κάνουν την τρίχα-τριχιά για τη Ν.Δ. και κρύβουν τις βρωμιές του Γιωργάκη.
    Αυτοί φτιάχνουν τις μαϊμού δημοσκοπήσεις για να φτιάξουν «ρεύμα».
    Όλοι ξέρουμε ότι η δημοκρατία είναι δίκοπο μαχαίρι.
    Εάν ο λαός καταλαβαίνει το παιγνίδι τους, θα κερδίσει.
    Εάν όχι, θα χάσει.
    Όλα τα άλλα είναι μεμψιμοιρίες και κουβέντες καφενείου.
    Ας πάρει ο καθένας τις προσωπικές ευθύνες που του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΜΑΦΙΑ
    Πριν από 100 χρόνια στην Αμερική άνθισε η μαφία.
    Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν όρεξη να δουλέψουν γι’ αυτό αποφάσισαν να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά των άλλων. Αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλό.
    ΣΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ (προστασία καταστημάτων, επιχειρήσεων, ιδιωτών) και ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.
    Πρώτα σε απειλούσαν (εσένα και την οικογένειά σου).
    Εάν δεν υποχωρούσες, σε συκοφαντούσαν στον κοινωνικό και επαγγελματικό σου περίγυρο.
    Εάν πάλι δεν υποχωρούσες σε τραυμάτιζαν (εσένα και την οικογένειά σου) και
    Εάν πάλι δεν ενέδιδες σε σκότωναν για παραδειγματισμό στους υπόλοιπους.
    Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ:
    1.μπράβους για τις απειλές και τους τραυματισμούς,
    2.δημοσιογράφους και ψιθυριστές για την συκοφάντηση και
    3.κρατικούς υπάλληλους (πολιτικούς, αστυνομικούς, δικαστές, εφοριακούς) για συλλογή «πληροφοριών» και κατασκευή ενόχων
    4.δολοφόνους για τους σκοτωμούς.
    5.επιχειρήσεις για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος (καζίνα, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κλπ).
    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    Πέντε, κυρίως ιταλικής καταγωγής, οικογένειες που πλούτιζαν με τον ιδρώτα των άλλων, απολάμβαναν υψηλής κοινωνικής καταξίωσης, λόγω του απίθανου πλούτου που συσσώρευαν.
    Βέβαια, η χώρα βούλιαζε αλλά τι τους ένοιαζε;
    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;
    Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΦΙΑ.
    ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
    Έχουμε το Βόβολα, τον Αμαφούζο, τον Καμπράκη, τον Μυριακού και τον Μπουρή.
    Οι δικοί μας δεν χρειάζονται ούτε φυσικούς μπράβους, ούτε φυσικούς δολοφόνους.
    Χρειάζονται μόνο τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.
    Τους πολιτικούς τους χρειάζονται γιατί αυτοί ελέγχουν τις κρατικές αποφάσεις (ποιος επιχειρηματίας θα πάρει το κρατικό χρήμα)
    Τους δημοσιογράφους τους χρειάζονται για τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Οι σύγχρονοι μαφιόζοι δεν χρειάζονται πια το φυσικό τραυματισμό ή δολοφονία του εκβιαζόμενου, έχουν τους δημοσιογράφους γι’ αυτά.
    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΡΕΒΟΛΒΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, Η ΤΡΕΜΗ, Ο ΤΣΙΜΑΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ, Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ, Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΚΥΡΤΣΟΣ, Η ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.
    Αν τολμάς, κύριε πολιτικέ, αγνόησέ μας, θα πείς το δεσπότη Παναγιώτη!
    Θα σε απειλήσουμε, θα σε συκοφαντήσουμε, θα σε τραυματίσουμε και στο τέλος θα πάς άκλαυτος!
    ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ.
    Να μην έχεις καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.
    ΚΑΚΟΗΧΗ ΛΕΞΗ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.
    (Έρχεται ο γιός της κυρία Τσάντ που «δεν χρωστάει σε κανένα»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΧΕΔΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ.
    Υπομονή και στα οικονομικά, έρχεται το σχέδιο του Γιωργάκη, λέει.
    Δεν το ανακοίνωνε το σχέδιο μέχρι τώρα σε κανένα για να μη του το κλέψουν.
    ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΛΕΕΙ.
    Να είστε όλοι προετοιμασμένοι.
    ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΘΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡ.
    ΘΑ για τους δημοσίους υπάλληλους.
    ΘΑ για τους ιδιωτικούς υπάλληλους.
    ΘΑ για τις νοικοκυρές.
    ΘΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
    ΘΑ για τους φοιτητές.
    ΘΑ για τα τιμημένα γηρατειά.
    ΘΑ για την υγεία.
    ΘΑ για τα σκόπια.
    ΘΑ για την τουρκία.
    ΘΑ για το κυπριακό.
    Θα σας φτιάξω και χιονοδρομικό στη Λούτσα.
    Θα σας φτιάξω παραλίες στα Ζαγοροχώρια.
    Γενικώς, ΘΑ.
    ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ;
    Απλά πράγματα.
    Μπαγάσα Γιωργάκη, ευτυχώς που είσαι και σύ εδώ να μας σώσεις.
    Να κάνεις όλα αυτά που δεν κατάφεραν ο πατέρας σου και ο Σημίτης.
    ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ;
    Μόνο που καλό θα είναι να μάθεις πρώτα πρόσθεση και αφαίρεση και μετά να μας μιλάς για τα οικονομικά.
    Ρε βλαμμένο αμερικανάκι, μας δούλευε ο πατέρας αλλά αυτός τουλάχιστον ήταν γλυκόλογος, παρόλο που ήταν μαέστρος της ψευτιάς.
    Εσένα ποιος λογικός άνθρωπος να σε ψηφίσει, αφού βρωμάς χαζαμάρα (και κουτοπονηριά) από χιλιόμετρα.
    Εσένα σε ψηφίζουν μόνο οι ανεγκέφαλοι αφισσοκολλητές και όσοι θέλουν να βολέψουν το μαλθακό παιδί τους στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ DEBATE ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ:
    Μία από τα ίδια από το γνωστό «παραμυθά» Γιωργάκη (επονομαζόμενο και ο άνθρωπος άλλαντάλλων - άλλο τον ρωτάς και άλλο σου απαντάει).
    Σιγά μην πούμε κάτι συγκεκριμένο, μαλάκες είμαστε σαν τους νεοδημοκράτες;
    Άστους αυτούς να μιλάνε και εμείς θα τους κάνουμε κριτική.
    Εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι και εμείς οι πασόκοι.
    Και είναι προφανές γιατί.
    Γιατί δεν δουλεύουμε.
    Το ότι ΣΑΣ δουλεύουμε, πάντως, δυστυχώς δεν θεωρείται επίσημη εργασία.
    Γι’ αυτό, μην μας ρωτάτε για το σχέδιό μας για την οικονομία.
    Είναι δικό μας, κατά-δικό μας και το κρατάμε για τον εαυτό μας.
    Μην ρωτάτε λεπτομέρειες, να μας έχετε εμπιστοσύνη, αλλοίμονο.
    Εμείς ΔΕΝ είμαστε για συγκεκριμένα πράγματα.
    Εμείς είμαστε για ΝΕΑ οράματα, ΝΕΕΣ ιδέες, ΝΕΑ σχέδια, ΝΕΑ προγράμματα, και πάει λέγοντας.
    Φαντασία στο φούλ.
    Εμείς έχουμε μυαλό, δεν είμαστε χειρώνακτες.
    Εμείς είμαστε για να σκεπτόμαστε μόνο.
    Τίποτε συγκεκριμένο βέβαια αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
    Οι χαζοί ΜΟΝΟ μιλάνε συγκεκριμένα.
    Οι έξυπνοι μιλάνε αόριστα, θεσμικά, υπεράνω, conceptually, πώς να στο πω στα Ελλήνικος.
    Εάν μας ξαναρωτήσεις για αυτά τα συγκεκριμένα, πως τα είπες, θα σου κόψω την καλημέρα!
    Σε προειδοποίησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρία πουλάκια κάθονταν.
    Η "ανάλυση" απαιτεί στοιχεία και αυτά δεν τα έχεις. Σταματήστε να κάνετε σχόλια, βασιζόμενοι στα θέλω σας.
    Οι δημοκρατικοί αντιδρούν περισσότερο στην μεταρύθμιση, γιατί ο μέσος αμερικανός δεν εμπιστεύεται το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλό το παραμύθι...ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ
    ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΘΕΑΤΡΟ.

    Έκανε πάρτι για την επέτειο από τότε που έγινε υπουργός!

    Πραγματικά από αυτόν δεν το περιμέναμε.
    Πήγε και γιόρτασε σε γνωστό μαγαζί στο κολωνάκι μαζί με φίλους και έκανε πάρτυ για τα 20 χρόνια από τότε που έγινε υπουργός!
    Ο άνθρωπος έκανε ...επέτειο για το υπουργιλίκι του.

    Ο...βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης είναι από τους λίγους σοβαρούς και αν αρχίζει και κάνει τέτοια τότε...δέσαμε...

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ! ΚΟΛΩΝΑΚΙ - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΑΣΟΚ. ΧΥΤΗΡΗΣ..
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΚΑΤΑ !
    ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΩΝ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΣΑΠΟΣΚΥΛΩΝ
    ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ..

    - Κάνουν τα πάντα για να μας προστατέψουν από την λάμψη του μυαλού του Αϊνστάιν-GAP.
    - Τρελλή αβάντα με παρέμβαση ακατανόητη.
    - Κάνουν πως θίγονται κιόλας όταν πριν είκοσι χρόνια έτρεχαν πίσω από τις περιοδίες για να “τσακώσουν” μια είδηση και μια καλή κουβέντα, γλύφοντας δεξιά και αριστερά.
    - Τεμπέληδες και ανίκανοι να προσφέρουν στοιχιώδη ενημέρωση τη στιγμή που με περισπούδαστο ύφος αυτοχαρακτηρίζονται έγκυροι και αντικειμενικοί.

    ΟΙ ΚΟΠΡΟΙ. ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ .. ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ.
    Δημοσιοκάφροι γλειώδη σκουπιδοειδή
    απορρίμματα.
    φτου...ΕΜΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παπατζής, μητσοτακέικο και αριστεροί φασίστες ας πάνε να πνιγούν στα Κατεχόμενα της Κύπρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τραπεζίτες που ανέβασαν τον Ομπόμπα και άρπαξαν περισσότερα τρις, με δόλωμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θέλουν να φορολογήσουν κι άλλο τους φτωχούς (ποινικοποιώντας το ΑΘΩΟ διοξείδιο τού άνθρακα της φωτοσύνθεσης και της αναπνοής), ενόψει μεγάλων παγωνιών και ΤΕΛΟΣ των καυσίμων που θα οδηγήσουν και στο δικό τους τέλος.
    http://www.youtube.com/watch?v=x_-ZsdBA2XI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολυ ευστοχη αναλυση."Πιανει" τον πυρηνα του ζητηματος για οσους,βεβαια,θελουν και εχουν την
    συναισθηματικη νοημοσυνη να καταλαβουν και να προβληματιστουν και δεν μενουν πεισματικα στην ρηχη
    αντιληψη του "ο σωζων εαυτον σωθητω".ΜΠΡΑΒΟ Κε ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με όσα γράφεις μόνο που όλα αυτά είναι στο θεωρητικό επίπεδο. Στην πράξη, από ότι είδαμε στην Σοβιετική Ένωση και στην Κίνα μπορεί να υπήρχε κράτος πρόνοιας αλλά οι άνθρωποι ζούσαν σε ζωώδη κατάσταση. Στην, καλλίτερη , περίπτωση που κάνουμε μια αναγωγή σε αγριολούλουδα και λουλούδια θερμοκηπίου προσωπικά προτιμώ τα αγριολούλουδα… 10.59 20-9-09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» είναι το «δεύτερο» επικοινωνιακό τρικ του Καραμανλή. Το πρώτο ήταν ότι τάχατες χρειαζόταν... «νωπή εντολή» για να κυνηγήσει τη «φοροδιαφυγή», να πατάξει τη «σπατάλη» και να κάνει «διαρθρωτικές» αλλαγές!

    Το πρώτο επικοινωνιακό τρικ αυτοακυρώθηκε πάραυτα, με την εύλογη απορία όλων ποιος τον εμπόδισε πεντέμισι χρόνια, που κυβερνάει τον τόπο, να κάνει όλα αυτά, που, εξάλλου, είχε εξαγγείλει άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια. Ούτε επίσης «στέκει» το επιχείρημα ότι τάχατες τον εμπόδισε ο... λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, την υποτιθέμενη «αντιπολιτευτική ανικανότητα» του ΠΑΣΟΚ χλεύαζαν «κατ εξακολούθηση» τα τελευταία χρόνια... «Αυτή» τους εμπόδισε;

    Το δεύτερο «επικοινωνιακό τρικ», που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι τα «καθαρά» τάχατες ψηφοδέλτια που φτιάχνει ο Καραμανλής.

    Αφού πρώτα συγκάλυψαν πολιτικά και αθώωσαν από τυχόν ποινικές ευθύνες όλους όσους είχαν εμπλακεί στα σκάνδαλα, τώρα αποδεχόμενοι (εκ των υστέρων) τις ευθύνες που υπήρχαν τους «πιέζουν» να βγουν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή θα τους βγάλουν στο τέλος «διά της βίας»!

    Αλλά η αλήθεια δυστυχώς είναι μία: Ή ήταν «ένοχοι» και κακώς συγκάλυψαν τις ευθύνες τους. Ή ήταν «αθώοι» και κακώς και απαράδεκτα ηθικά τους αποπέμπουν τώρα και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο! Ουσιαστικά με τη θέση για «καθαρά ψηφοδέλτια» αποδέχονται και ομολογούν τις ευθύνες τους για τη συγκάλυψη που έγινε.
    Το μέγα πρόβλημα της κυβέρνησης της Νέας Δυστυχίας δεν ήταν κυρίως τα «σκάνδαλα» αυτά καθαυτά. Αυτά μπορούν να συμβούν και στις... καλύτερες κυβερνήσεις.

    Το πραγματικό σκάνδαλο ήταν ο τρόπος αντιμετώπισής τους, που ήταν η συγκάλυψη!

    Οι πειθαρχικές περιπέτειες του ανακριτή της υπόθεσης Siemens είναι αποκαλυπτικές πολλών πραγμάτων. Και, βέβαια, στη συνέχεια θα βγουν και άλλα πολλά...

    Το συμπέρασμα είναι ότι όσο υπάρχουν ένοχες για τη συγκάλυψη των σκανδάλων ηγεσίες, η απομάκρυνση των εμπλεκομένων, και με τον «μουγκό» τρόπο που γίνεται, δεν «καθαρίζει» την ηγεσία της ΝΔ από το «ανεξίτηλο στίγμα» των ευθυνών της... Η συγκάλυψη δεν «παραγράφεται»!

    Northwest Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ, «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    ***************************************************************

    Πρώτα αρνήθηκε Εξεταστικές για όλα τα σκάνδαλα. Σύρθηκε μόνο να συμφωνήσει σε Εξεταστική για το Βατοπέδι. Μετά διέταξε την ατιμωτική αποχώρηση των βουλευτών του από τη Βουλή δυο φορές για το Βατοπέδι και μια για την υπόθεση Παυλίδη, για να μην ψηφιστεί προανακριτική. Κάλυψε τους πάντες για το Βατοπέδι λέγοντας «το υποτίμησα, δικό μου το λάθος». Και μετά διέταξε το κλείσιμο της Βουλής νύχτα, από αρχές Μαΐου, για να παραγραφούν γρήγορα όλες οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες. Ο κ. Καραμανλής «καθάρισε» τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων για όλα τα σκάνδαλα.

    Μετά άρχισε να ψελλίζει κάτι για «καθαρά ψηφοδέλτια». Τελικά άφησε μέσα τους μισούς από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Συμπέρασμα: 6 χρόνια κυβέρνησε τη χώρα ως έρμαιο συμφερόντων και στελεχών του, όμηρος μικρών και μεγάλων σκανδάλων τα οποία συγκάλυψε με κάθε τρόπο. «Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα».

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΚΑΦΑΛΗΣ ΤΟ ..ΓΙΔΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ !
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕΣΑ
    ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ.

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ... ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ
    ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ...ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ...

    ΜΠΡΑΒΟ.....
    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ PRESS
    ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΗ Η ΣΚΑΤΙΛΑ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση