GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"H ωριμότητα των πολιτών θα δικαιώσει τελικά τη Νέα Δημοκρατία..."

Τι λέει στο Press-gr για τις εκλογές η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη . Συνέντευξη στον Χρήστο Λουτράδη , Ερ. H Νέα Δημοκ...

Τι λέει στο Press-gr για τις εκλογές
η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη
.
Συνέντευξη στον Χρήστο Λουτράδη
,
Ερ. H Νέα Δημοκρατία υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις. Tι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να καλύψει τη διαφορά;
Απ. Για να είμαστε ακριβείς υπήρχε μια υπεροχή του ΠΑΣΟΚ περίπου 10 ημέρες πριν να ισχύσει η απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, που ψηφίσαμε με πρόσφατο νόμο, απόλυτα σωστό κατά την εκτίμησή μου, αφού δε μεταφέρει τη συζήτηση στα δημοσκοπικά νούμερα αλλά στην ουσία της πολιτικής. Σήμερα, να είστε βέβαιοι πως το πολιτικό κλίμα έχει μεταβληθεί. Από το debate Καραμανλής και Παπανδρέου, που ανάδειξε τη διαφορά εμπειρίας, ειλικρίνειας και υπευθυνότητας των δύο ανδρών. Από την καθημερινή εκφορά του πολιτικού μας λόγου, που αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για σημαντικά θέματα που αφορούν τον πολίτη. Από τις ξεκάθαρες θέσεις του προγράμματός μας, που δημιουργεί στους πολίτες μια σιγουριά για το πρόσωπο που θα εμπιστευτούμε να μας οδηγήσει στο μέλλον. Εγώ πιστεύω πως η ωριμότητα των πολιτών θα δικαιώσει τελικά τη δική μας πρόταση.
Ερ. Ποιος είναι ο κύριος στόχος σας μετά την εκλογή σας; Τι θα θεωρήσετε εσείς επιτυχία;
Απ.
Στόχος και επιτυχία ταυτίζονται στο σκηνικό της επόμενης μέρας. Είναι να...

μειωθούν τα καθημερινά προβλήματα της Θεσσαλονίκηςκαι των πολιτών της. Να δώσουμε λύσεις σε όσα περισσότερα μπορούμε. Επιτυχία στην πολιτική είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τααυτονόητα, με όσα οι πολίτες δίκαια περιμένουν από ένα κράτος που λειτουργεί σωστά. Έτσι μπορούμε να τελειοποιήσουμε τη δημοκρατία μας. Στόχος μου, λοιπόν είναι να δουλέψω ακόμη πιο διεκδικητικά για τη Θεσσαλονίκη που δικαιούται περισσότερα, να συνεχίσω δίπλα στους πολίτες και στην κοινωνία, όπως έκανα πάντοτε, επιμένοντας να τους στηρίζω στον αγώνα τους.
Ερ. Γνωρίζω την εθελοντική σας προσφορά στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύετε ότι η πολιτεία έχει κάνει αυτά που πρέπει να κάνει για την λεγόμενη κοινωνία των πολιτών;
Απ. Η πολιτεία μπορεί να προσφέρει το πλαίσιο για να ευδοκιμήσει ηκοινωνία των ενεργών πολιτών. Το έχει ήδη κάνει με το ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, με νόμο που ψηφίστηκε ήδη στην πρώτη κυβερνητική μας θητεία, αλλά και με την έμπρακτη στήριξή της σε κάθε μορφή και πρωτοβουλία εθελοντικού χαρακτήρα. Η κοινωνία όμως των πολιτών χτίζεται από την ίδια την κοινωνία. Από τη διαμόρφωση της ατομικής μας συνείδησης, από τη διάθεσή μας για κοινωνική προσφορά, από την ένταξή μας στην οικογένεια του εθελοντισμού, από την επιλογή μας να διαθέσουμε χρόνο για αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας. Ο εθελοντισμός αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό κεφάλαιο. Μια μοναδική αξία. Συμπληρώνει το κράτος, δημιουργεί ενεργούς ανθρώπους με ευαισθησία και ευθύνη, βαθαίνει την κοινωνική μας συνείδηση. Όσοι περισσότεροι γίνουμε οι εθελοντές, τόσο πιο αξιόλογη θα γίνει η κοινωνία μας.
Ερ. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη;
Απ.
Θα σας έλεγα το κυκλοφοριακό. Ο όγκος των αυτοκινήτων μέσα στην πόλη και η αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης επιβαρύνουν δραματικά τις ημερήσιες συνθήκες κυκλοφορίας. Παράλληλα, θεωρώ πως και οι περιορισμένες επιλογές μέσων μαζικής μεταφοράς σε μια σύγχρονη πόλη μεαυξανόμενο πληθυσμό και ανάγκες δείχνουν πλέον να μην επαρκούν. Η λύσημπορεί να δοθεί με τα έργα πνοής που υλοποιούνται και σχεδιάζονται. Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα συντελέσει στην ταχύτητα και την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών. Θα αντικαταστήσει πολλές από τις μετακινήσεις για τις οποίες σήμερα επιλέγεται το αυτοκίνητο. Μαζί με τη χρήση του ποδηλάτου, για το οποίο ήδη έχουν χαραχθεί οι λωρίδες αποκλειστικής χρήσης, θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για καθαρότερο αστικό περιβάλλον. Είναι πολύ χαρακτηριστικό πως ο χρόνος που απαιτείται για την κίνηση με το ποδήλατο έναντι των μέσων μαζικής μεταφοράς και του αυτοκινήτου είναι σημαντικά μικρότερος για τις αστικές μετακινήσεις, ενώ πολύ φθηνότερο είναι και το κόστος μετακίνησης. Σημαντική είναι και η πρόταση για τη θαλάσσια συγκοινωνία που θα πρέπει να αποτελέσει συγκοινωνιακή επιλογή, σε μια πόλη με πολλά χιλιόμετρα θαλάσσιο μέτωπο, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη. Αυτά κάνουμε πράξη, αυτός είναι ο σχεδιασμός μας, σε αυτήτη λογική θα συνεχίσουμε.

17 σχόλια

  1. Απίστευτα μαστάρια.
    Αντιστρόφως ανάλογα του εγκεφάλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούκλα μου άν θεωρείς ωριμότητα πολιτών να ψηφίσουν για τρίτη φορά αυτό το παχύσαρκο κτήνος για πρωθυπουργό αυτό δείχνει εγκεφαλική παράνοια. Δέν το λέω προσωπικά για σένα για τον οποιονδήποτε που λέει το ίδιο, οι πολίτες έκαναν την γκάφα της ζωής τους να τον ψηφίσουν δύο φορές τρίτη ευτυχώς δέν υπάρχει.
    Προσωπικά σου εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ – ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ

    10 πράσινες εξαγγελίες του Γιωργάκη για να μας κλέψει την ψήφο:

    1. «Θα προχωρήσουμε σε πλήρη καταγραφή των δημοσιονομικών για να ξέρουμε τι παραλάβαμε».
    Είναι η κορωνίδα της κοροϊδίας για την επόμενη μέρα. Το πασόκ ήδη προετοιμάζει το σχέδιο της «καμένης γης», υποστηρίζοντας ότι παρέλαβαν «άδεια ταμεία». Στόχος, να αθετήσει ακόμα και τις πενιχρές εξαγγελίες του και να βάλει τις βάσεις για τη νέα επιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.

    2. «Θα βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα».
    Προκλητική κοροϊδία σε βάρος, γιατί ο ΓΑΠ, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δεσμεύτηκε για την τήρηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
    -- Ν. 1892/90 (ΝΔ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
    -- Ν. 2639/98 (ΠΑΣΟΚ): καθιέρωση της εκ περιτροπής απασχόλησης ως μορφής της μερικής απασχόλησης. «Βελτίωσε» τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της.
    -- Ν. 3174/03 (ΠΑΣΟΚ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στο δημόσιο.
    -- Ν. 3250/04 (ΝΔ): επέκταση της μερικής απασχόλησης και σε άλλους τομείς του δημοσίου.
    -- Ν. 3385/05 (ΝΔ): επαναφορά της υπερεργασίας, παραπέρα μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Νέα «βελτίωση» της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

    3. «Καταργούνται οι κομματικοί εκβιασμοί των stage και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο. Τα stage θα επεκταθούν στον ιδιωτικό τομέα».
    Προκλητικός εμπαιγμός. Πρώτον, γιατί προσπαθεί να κρύψει ότι τα stage τα θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Ν. 2636/1998) και σήμερα με το συγκεκριμένο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς απασχολούνται περίπου 200.000 άνθρωποι
    Το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3174/2003 έχει φροντίσει να εισαχθεί η μερική απασχόληση σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

    4. «Θα προωθήσουμε προγράμματα "κοινωνικής εργασίας" ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ηλικιωμένους ανέργους».
    Με τη συγκεκριμένη πρόταση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επαναφέρει τα stage από το ...παράθυρο, με τη μορφή κυρίως της μαθητείας, όπου στο όνομα της πρακτικής εξάσκησης σπουδαστές σχολών ΟΑΕΔ θα δουλεύουν τζάμπα για τους επιχειρηματίες.

    5. «Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων».
    Μας δουλεύουν άγρια. Ως κυβέρνηση το πασόκ νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων με το νόμο 2956/01. Εξάλλου, ο ίδιος ο ΓΑΠ ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί αποτελεί «κοινοτική οδηγία»!!!

    6. «Θα καθιερώσουμε μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα».
    Η απάτη είναι εξόφθαλμη. Δεν προσδιορίζει το πρώτο κλιμάκιο των εισοδημάτων που δε θα φορολογούνται (σήμερα 12.000 ευρώ). Δε δημοσιοποιεί τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης (σήμερα είναι 40%). Δεν καθορίζει ποια θεωρεί «μεσαία εισοδήματα» και αποφεύγει να ξεδιαλύνει ποια θα είναι τα ενδιάμεσα κλιμάκια του φορολογικού του συστήματος (σήμερα είναι 2).

    7. «Στήριξη του πραγματικού εισοδήματος. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού».
    Σήμερα ο πληθωρισμός κινείται στο 0,8%. Με δεδομένο αυτό, ο κατώτερος βασικός μεικτός μισθός στο δημόσιο, που είναι 710 ευρώ, με την αύξηση θα γίνει ...715,6 ευρώ! Δηλαδή, 19 λεπτά τη μέρα!, Μας δουλεύει κι’ άλλο.

    8. «Θα χορηγήσουμε έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
    “Θα» χωρίς καμμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση για οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Έπεα πτερόεντα

    9. «Θα καλύψουμε τις ελλείψεις στα νοσοκομεία».
    Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του το 2004 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού! Τα λόγια είναι περιττά, η υποκρισία στο απόγειό της.,

    10. «Θα επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής».
    Εμπαίζει το λαό με τα περί «δίκαιης φορολογίας», καθώς οι συγκεκριμένοι φόροι πλήττουν κυρίως τις λαϊκές οικογένειες. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν πολλούς τρόπους να αποφεύγουν τη φορολόγηση κληρονομιάς (μέσω εταιριών, μέσω οφσόρ, κλπ).

    ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ – ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τώρα το μωρό αυτό είναι πιό πολύ για γλάστρα παρά για ουσιαστικό ρόλο στα δρόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkey-becomes-hot-topic-in-greek-elections-2009-09-28

    Χρήστος Λουτράδης τουρκόσπορος και αρθρογράφος της Hurriyet.

    Δεν σου φτάνουν αυτά που παίρνεις με Καψαμπέλη αληταρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΡΕ ΒΛΗΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΔΕΞΙΑ ΜΟΝΟ ΔΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΟΘΕΙ , ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 e ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΣΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ 400 ΚΑΙ 700 ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΖΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.
    ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ
    ΛΥΠΗΣΗΣ ΕΠΙΣΗΣ.
    ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ PRESS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΛΕΝΕΤΑΙ Ο ΑΣΚΗΤΗΣ
    Ο ΣΕΞΟΛΟΓΟΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΕΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ press...
    ΠΟΛΥ
    ...ΠΟΥΤΣΤΑΡΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξανθιές χαζοβιόλες, Ψωμιάδηδες, Καραμανλήδες...
    Περιμένετε προκοπή στη Θεσσαλονίκη εσείς οι ψηφορόροι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΜΠΟΝΙ. ΜΕ 100.000 ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητή κ. Έλενα Ράπτη,
    η σχέση με τα κόμματα είναι όπως όταν παντρεύεται κάποιος:
    Παντρεύεσαι την εξωτερική εμφάνιση αλλά ζεις με το χαρακτήρα. Αν ξέρεις το χαρακτήρα και δε σου πάει καλά θα παντρευτείς μόνο και μόνο για την εμφάνιση;

    Καπετάν Μακρής. Πιο ώριμοι πολιτικοί:
    Ron Paul and Glenn Beck Discuss One World Government

    http://www.youtube.com/watch?v=wVL_qZaRjK4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ωριμότητα ποτέ,η μαλακία ίσως, αγαπητή μου Ελενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελενίτσα ο Πάριος σε συγχάρικε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση