Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

  To ψηφοδέλτιο Επικρατείας των "Δημοκρατικών"...

  Από το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

  Το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ (http://www.dimokratikoi.gr/) ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, το οποίο αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Επικεφαλής είναι ο πρέσβης επί τιμή, πρώην πρεσβευτής της Ελλάδος στον ΟΑΣΕ, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο Δημήτριος – Ανδρέας Νεζερίτης, ενώ την τελευταία τιμητική θέση καταλαμβάνει ο δικηγόρος – δημοσιογράφος και γνωστό στέλεχος της κοινωνίας πολιτών Αντώνης Παπαγιαννίδης. Επίσης, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν η Νέλλη Ανδρικοπούλου, σύζυγος του ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου, η Μαρία Κουρουπή, πρόεδρος του Συλλόγου «Αγνοούμενοι ‘74», η Γλυκερία Πεντζίκη Γκερώ, ανηψιά του ποιητή και συγγραφέα Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, ο πλαστικός χειρούργος Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου και ο ορθοπεδικός Δημήτριος Τσούκας.
  Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Δημοκρατικών συμμετέχουν 7 γυναίκες (ποσοστό 60%) και 5 άνδρες υποψήφιοι, μια επιλογή που έγινε για να τονισθεί η μεγάλη ανάγκη ενθάρρυνσης των Ελληνίδων να ασχοληθούν με τα κοινά.
  Η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει ως εξής:...

  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ
  2.ΝΕΛΛΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
  3. ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ
  4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
  5. ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΕΝΤΖΙΚΗ-ΓΚΕΡΩ
  6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  7. ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΔΗ
  8. ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ
  9. ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΙΝΤΗ
  10. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΑ
  11. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΙΟΥΤΟΥ
  12. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

  Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ
  Πρέσβης επί τιμή, πρώην πρεσβευτής της Ελλάδος στον ΟΑΣΕ, στην Άγκυρα και στο Βερολίνο.

  2.ΝΕΛΛΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
  Συγγραφέας, σύζυγος του ποιητή Νίκου Εγγονόπουλου. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και φοίτησε στο Ζάππειο. Φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, όπου διδάχθηκε ζωγραφική και γλυπτική με τον Τόμπρο. Το 1945 μετέβη στο Παρίσι με την ομάδα του ΜΑΤΑΡΟΑ, όπου συνέχισε τις σπουδές της στην γλυπτική με τον OSSIP ZADKINE. Το 1950 έως το 1954 ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Εγγονόπουλο, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο και δύο εγγονούς. Εργάσθηκε ως ξεναγός. Δημιούργησε το θέαμα <<ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ>> στην Αθήνα και στην Ρόδο. Επίσης συνέγραψε τα βιβλία Επί τα ίχνη του Νίκου Εγγονόπουλου(2003), Το ταξίδι του Ματαρόα (2007), την ποιητική συλλογή Νοοπαίγνια (2005) και μετέφρασε το έργο του Walter Benjamin Μονόδρομος(2004).

  3. ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ
  Πρόεδρος του συλλόγου «Αγνοούμενοι ‘74». Σύζυγος του αγνοούμενου ήρωα Διοικητή 251ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Παύλου Κουρουπή, που χάθηκε πολεμώντας στην Κερύνεια στην τουρκική εισβολή το 1974. Πρωτοστάτης με έντονη παρουσία στα εγχώρια και διεθνή φόρα για την εύρεση των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων κατά την εισβολή στην Κύπρο.

  4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
  Ορθοπεδικός Χειρουργός, Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής - Αθλητικών Κακώσεων της Ευρωκλινικής Αθηνών. Είναι εξειδικευμένος στις Αθλητικές Κακώσεις και στην Ελάχιστη Επεμβατική Ορθοπεδική Χειρουργική, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Πανεπιστημίου CNAM Παρισίων. Εργάσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St-Luc Catholique de Louvain στις Βρυξέλλες και κατείχε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Είναι. Συντονιστής της Ομάδας Υγείας και Αθλητισμού των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.

  5. ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΕΝΤΖΙΚΗ-ΓΚΕΡΩ
  Μεταφράστρια, ανηψιά του ποιητή και συγγραφέα Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη. Πτυχιούχος Μετάφρασης και Διερμηνείας, μεταφράστρια στο Γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ασχολείται με τα κοινά εδώ και μία δεκαετία ως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Ε' Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Βιομηχανία. Αναπληρώτρια-Συντονίστρια της Ομάδας Θεσσαλονίκης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.

  6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  Πλαστικός χειρουργός. Εξειδικευμένος στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, εξειδίκευση στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Toronto στον Καναδά και στην Μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο της Virginia των ΗΠΑ. Έχει πολυετή εμπειρία στις ΗΠΑ και Καναδά. Εργάζεται ιδιωτικά ως πλαστικός χειρουργός στην Αθήνα και είναι συνεργάτης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Είναι μέλος πολλών Διεθνών Επιστημονικών Εταιριών.

  7. ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΔΗ
  Δημοσιογράφος, κάτοχος του ευρωπαϊκού βραβείου για τα καλύτερα δημοσιογραφικά κείμενα που αφορούν τους μετανάστες.

  8. ΖΗΣΗΣ ΛΙΟΥΠΑΣ
  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, γενικός διευθυντής εταιρείας πληροφορικής.

  9. ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΙΝΤΗ
  Διευθυντικό στέλεχος εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διπλωματούχος Οικονομικών σπουδών Πανεπιστημίου RWTH-Άαχεν Γερμανίας, κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων σε Ευρωπαϊκές Σπουδές και ΜΒΑ(ΑLBA),στέλεχος Οργανωτικής Επιτροπής του Αθήνα 2004, διευθυντικό στέλεχος εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  10. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΛΑ
  Αρχιτέκτων, διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Greenwich, εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο.

  11. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΙΟΥΤΟΥ
  Μουσικός, πτυχιούχος πιάνου, καθηγήτρια με πολυετή εμπειρία σε Ωδεία.

  12. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣΔικηγόρος-δημοσιογράφος, δραστήριο στέλεχος της κοινωνίας πολιτών. Εργάσθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και το Βήμα (1971 έως 1996 και 2000 έως 2008). Φιλοξενήθηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (1996-1997) και την Ημερησία. Εξέδωσε το περιοδικό κριτικής ανάλυσης Σαμιζντάτ (1995-1996).Το 2008 διηύθυνε τον Ελεύθερο Τύπο. Από το 1995 σύμβουλος σε ευρωπαϊκά θέματα στην ΕΙΗΕΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 20 Σεπ 2009, 6:52:00 μ.μ.

  ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΕΣ. ΤΙ ΛΕΣ? ΜΟΚΟ.

  «Αγαπητέ μου Πρόεδρε,

  »Η επιθυμία σου να τεθείς στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως εκφράζεται στην επιστολή που μου έστειλες, σε τιμά.

  »Υπηρέτησες την παράταξή μας και το κόμμα με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας σε όλη τη μακρά πολιτική πορεία σου πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τον τόπο.

  »Απέδειξες με τη δράση σου τις δυνατότητες της πολιτικής, όταν υπάρχει θέληση και όραμα.

  »Η σημερινή σου απόφαση υπηρετεί τις αρχές της ανανέωσης σε πολιτικές και πρόσωπα, όπως πίστευες πάντα.

  »Η στάση σου είναι μία ακόμα απόδειξη του ήθους και της αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τη μακρά πολιτική σου διαδρομή.

  »Μία διαδρομή που δίδαξε μία ολόκληρη πολιτική γενιά στην οποία έχω την τιμή να ανήκω».

  Item Reviewed: To ψηφοδέλτιο Επικρατείας των "Δημοκρατικών"... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr