GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 50άρηδες θα ζουν μέχρι τα ...100!

Εντυπωσιακή επιστημονική πρόοδος στη Βρετανία Mε 50χρονους θα μοιάζουν οι 100χρονοι του μέλλοντος, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Όπως εκ...

Εντυπωσιακή επιστημονική πρόοδος στη Βρετανία

Mε 50χρονους θα μοιάζουν οι 100χρονοι του μέλλοντος, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.
Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα μισά παιδιά που γεννιούνται σήμερα στη Βρετανία θα φτάσουν μέχρι τα 100, χάρη στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου του Λιντς, ύψους 50 εκατ. στερλινών έχει στόχο την επίτευξη «50 ενεργών χρόνων μετά την ηλικία των 50».
Μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζουν είναι τα μοσχεύματα με μεγάλη διάρκεια, ακόμα και από κύτταρα του ίδιου του ασθενή.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου έχουν ήδη κατασκευάσει μόσχευμα ισχίου που θα μπορεί να κρατάει μια ζωή, αντί για 20 χρόνια αντοχής που...

έχουν τα σημερινά τεχνητά μοσχεύματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η ανάπτυξη μοσχευμάτων με τη βοήθεια του οργανισμού του ίδιου του ασθενή, καταργώντας έτσι το πρόβλημα της απόρριψης μοσχευμάτων που προέρχονται από δωρητή.
Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν απόλυτα λειτουργικές καρδιακές βαλβίδες. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει τον «καθαρισμό» μιας υγιούς βαλβίδας που προέρχεται από άνθρωπο ή ακόμα και από ζώο, χρησιμοποιώντας ένζυμα και χημικά. Ο «σκελετός» που μένει τοποθετείται στον ασθενή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απόρριψης, στο σώμα του οποίου παράγονται κύτταρα που καθιστούν τη βαλβίδα πλήρως λειτουργική.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μέθοδος αυτή έχει δοκιμαστεί σε ζώα και 40 ασθενείς στη Βραζιλία με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.
Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Κριστίνα Ντόιλ της εταιρείας Xeno Medical που συμβάλλει στη ανάπτυξη των τεχνολογιών, ο τελικός στόχος είναι να σταματήσει η εξάρτηση από μοσχεύματα δωρητών, κάτι που η ίδια ελπίζει ότι «θα επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 30 με 50 χρόνια».
Πηγή: BBC

2 σχόλια

  1. Λοιπόν:
    Εχει αποδειχθεί ότι ενα σημαντικο μέρος του εισοδήματος πολλών στον αναπτυγμενο κόσμο παεί σε πλάστικες επεμβασεις στο στηθος των γυναικών και για βιάγκρα στους ανδρες ενω ενα ελαχιστο ποσοστο παει για ερευνα κατα του Αλτζχάιμερ.
    Αποτέλεσμα: Γυρω στο 2040 οι γυναικες θα εχουν πλουσιοτατα στηθη, οι ανδρες φοβερες στυσεις αλλά...δεν θα ξερουν σε τι χρησιμευουν -:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση