GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Οδυσσέας ψάχνει τη δική του Ιθάκη...

Πού χάθηκαν άραγε οι ονειροπόλοι του τίποτα... . Από την Vicky Zar . "Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν δια...

Πού χάθηκαν άραγε οι ονειροπόλοι του τίποτα...
.
Από την Vicky Zar
.
"Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν διακινδυνεύει την βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο..." Μ' αυτή τη φράση του Πάμπλο Νερούντα μόνο μπορούμε να περιγράψουμε τη νωχελικότητα μιας κοινωνίας στην οποία η έννοια της ιδεολογίας έγινε ταυτόσημη με μικροκομματικά συμφέροντα.. Που χάθηκαν άραγε οι ονειροπόλοι του τίποτα...;
Υποτίθεται ότι...

οι πολιτικές παρατάξεις αντλούν την στρατηγική τους από ένα ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά το μόνο που έμεινε να συσπειρώνει πλέον τα κόμματα είναι το συμφέρων. Δεν έχει σημασία τι υποστήριζες, σε ποιον εναντιώθηκες κι αν για κάποια στιγμή πίστεψες ότι θα αλλάξεις κάτι.. όλα είναι προς πώληση για μια θέση στον ήλιο.. Γιατί αλλιώς πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι πάλαι ποτέ δημιουργοί κομμάτων διεκδικούν την προεδρία του κόμματος από το οποίο έφυγαν ως διαφωνούντες; Φαίνεται ότι η εξουσία είναι τόσο ελκυστική που στην Ελλάδα είμαστε καταδικασμένοι να κυβερνούν η οικογενειοκρατία και η απληστία.
Ο εκσυγχρονισμός έφερε την εμπορευματοποίηση των πάντων το να έχεις οράματα είναι πλέον αστείο κακόγουστο και ξεπερασμένο ...Όλοι κινούνται όπου πάει ο άνεμος αρκεί να ικανοποιείται η μεγαλομανία τους σ' ένα σύμπαν χωρίς ταυτότητα. Δεν υφίστανται κοσμοϊστορικές αλλαγές σε παλιό μοτίβο, αν δεν ξεκινήσεις από το μηδέν σπάζοντας κάθε παλιό και τετριμμένο, παρά μόνο στείρα ανακύκλωση ...Όσοι μιλάνε για αλλαγές απλά βαυκαλίζονται σε μια κεκαλυμμένη επανάληψη παλεύοντας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κι όσοι ελπίζουνε μάταια σε από μηχανής θεούς γίνονται απλά σιωπηλοί συνένοχοι..
Ποια είναι όμως η σωτηρία όταν το αύριο γίνεται χτες χωρίς να γίνει σήμερα; Η απάντηση είναι απλή να σταματήσουμε να αργοπεθαίνουμε με τη νοοτροπία ότι "στο βασίλειο των τυφλών επικρατεί ο μονόφθαλμος" και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να μην αφήνουμε να ευνουχίζουν τις σκέψεις μας. Μπορούμε και οφείλουμε να μην είμαστε έρμαια. Αφού εν κατακλείδι σ' ένα κρεσέντο παρακμής και παθητικότητας στην Ελλάδα ο Οδυσσέας είναι καταραμένος να ψάχνει ακόμα τη δική του Ιθάκη.

6 σχόλια

  1. ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ.ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ,ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΝ ΓΡΑΦΙΚΟ, ΤΡΕΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ. ΟΛΛΟΙ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΟΥΔΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ,ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ.ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ,ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΠΕΣ.ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ ,ΑΠΟ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΙΕΣ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΗΣΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστα, χαθηκαν οι ονειροπολοι του τιποτα. Γιατι οι ονειροπολοι του "κατι", δούλευαν stage τεσσερα-πεντε χρονια, και ψηφισαν ΠΑΣΟΚ μπας και μονιμοποιηθουν και ασφαλιστουν. Δεν πειραζει, τα λαθη πληρωνονται. Και τα ΜΜΕ βεβαια ολα υπερ! Καθαρη λυση λενε, τομη στο δημοσιο λενε. Αν το ειχε κανει ο Καραμανλης θα ειχαν ξεσηκωθει και οι πετρες. Αλλα τωρα το εκανε το Αγιο ΠΑΣΟΚ. Ευχομαι να σας κανει τοσα κι αλλα τοσα το ΠΑΣΟΚ, ανοητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΛΕΠΩ ΤΣΙΤΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ
    ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥ .ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ.ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ,
    ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ.ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΣΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΦΥΛΑΓΜΕΝΑ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ Η ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΜΙΛΑΣ.
    ΝΕΚΡΩΣΕ Η ΑΓΟΡΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,
    ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ,ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ,ΚΤΛ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να γνωρίζουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι
    Το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εδώ!

    ΜΕ το αποκρουστικό ΑΛΗΤΙΚΟ ΣΤΥΛ.
    ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΚΟ ΑΝΟΗΤΟ ΚΑΦΡΙΚΟ.ΑΧΡΗΣΤΟ
    ΣΚΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ
    ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ.

    Το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εδώ!.
    Για να μας δείξει το πρόσωπο των ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ. ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ
    ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ. ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΤΗ
    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.
    ΠΟΥ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣ THΣ
    CIA.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΥΦΤΟΣ.

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση