GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί ειλικρίνειας, υπευθυνότητας και εθνικού συμφέροντος...

Aπό τον Κώστα Βελουχη . Ηταν πραγματι αφοπλιστικη η ειλικρινεια του πρωην πρωθυπουργου στην προεκλογικη περιοδο. Τοσο μαλιστα ώστε και πολλο...

Aπό τον Κώστα Βελουχη
.
Ηταν πραγματι αφοπλιστικη η ειλικρινεια του πρωην πρωθυπουργου στην προεκλογικη περιοδο. Τοσο μαλιστα ώστε και πολλοι αλλοι πλην του ιδιου να θεωρουν ότι ηταν και ενας από τους λογους της εκλογικης ηττας.
Γιατι όμως εμενα που δεν ειμαι δα και κανενας σπουδαιος μου φανηκε σαν απατηλη η τοσο αφοπλιστικη ειλικρινεια του;
Θα προσπαθησω να εξηγησω στον εαυτο μου αυτό το πρωτοφανες, συμφωνα με τους θιασωτες του, τολμημα φερνοντας στο νου μου μερικες άλλες ενεργειες του που αποδεικνυουν η όχι την αγαπη του στην ειλικρινεια.
Μια πολύ προσφατη είναι η δηλωση του τρεις η τεσερες ημερες προ των εκλογων ότι...

το δημοσιο ελειμμα είναι 5% ενώ εγνωριζε όπως προκυπτει από τον Διοικητη της Τραπεζας της Ελλαδος ότι είναι 12%; Αφου λοιπον δεν θα μπορουσε να υποσχεται επαιξε το παιγνιδι του εντυπωσιασμου με την ειλικρινεια.
Η ειλικρινεια χρειαζοταν μερικες άλλες φορες όπως πχ όταν μας διαβεβαιωνε ότι δεν δεχεται μυγα στο σπαθι του.ότι εκλεισε την βουλη επειδη παντα ετσι γινεται ότι η οικονομια μας εχει θωρακιστη η όταν μας ελεγε, με διαγραφη μαλιστα βουλευτου, ότι στην παραταξη του δεν υπαρχουν κακοι.
Εάν πραγματι δεν υπηρχαν θα προσπαθησε πολύ για να ανακαλυψη τοσους πολλους αν τοσοι ηταν απαραιτητοι. Αν όμως κατεβαλε προσπαθεια ηταν λαθος;
Ο ιδιος ισχυριζοταν ότι εχει απολυτη επιγνωση και τωρα αποδεχεται οτι εκανε και λαθη. Για τον προκατοχο του όμως ελεγε ότι η εκοιματο η αποδεχοταν όλα οσα του καταμαρτηρουσε. Εχει ο καιρος γυρισματα και μαθαμε οτι εκτος από αρχιερεις υπαρχουν και πατριαρχες.
Ολοι οι βουλευτες της παραταξης ισχυριζονταν και εξακολουθουν να το λενε ότι είναι ικανοτατος και μαλιστα ότι αποτελει κεφαλαιο για την παραταξη και την χωρα. Εγω δεν εχω λογο να το αμφισβητησω αλλα τοτε πρεπει να του αποδοσουμε προθεση για οσα συνεβησαν τα τελευταια χρονια και μαλιστα με πρωταγωνιστες τους πλεον κοντινους φιλους κουμπαρους και πνευματικους αδελφους.
Οι ικανοι κατά την γνωμη μου δεν κατηγορουν τους αντιπαλους τους ως ανευθυνους και λαικιστες .απλως πειθουν με τα εργα τους ότι είναι καλυτεροι και οι προτασεις τους είναι πιο αξιοπιστες .Επισης αυτοι δεν ζητουν συνεναιση στις αποφασεις τους την κερδιζουν με τον διαλογο γιατι και η συνεναιση είναι όπως ο σεβασμος.Δεν ζητειται αλλα κερδιζεται. Οι ικανοι επισης όπως και οι υπευθυνοι δεν καμαρωνουν επειδη ο διαδοχος τους στην εξουσια δεν θα βρει τιποτα στο ταμειο και επομενως θα είναι ανακολουθος στις υποσχεσεις του.
Αληθεια ποσο κωμικοτραγικο είναι αυτό και επειδη το ειπε ο αρχηγος το ισχυριζονται τωρα χωρις ιχνος ντροπης και ολα τα στελεχη του.
Οι ικανοι και οι υπευθυνοι δεν φοβουνται να ακουσουν αυτους που αποτελουν την παραταξη τους .Δεν τους πειθαναγκαζουν να ψηφιζουν νομους με την απειλη της διαγραφης και εν τελει του στιγματος του προδοτη της παραταξης.
Υπευθυνοι δεν είναι οσοι από μονοι τους ισχυριζονται ότι ενεργουν με μονο γνωμονα το εθνικο συμφερον αλλα εκεινοι στους οποιους αυτό αναγνωριζεται αργοτερα επειδη αφησαν τη χωρα τους ισχυροτερη και πιο ευρωστη από ότι την βρηκαν. Αυτοι εχουν και την ελπιδα ότι υστερα από καποια χρονια θα τους θυμουνται για ότι αφησαν πισω τους.
Εσας γιατι θα θελατε να σας θυμουνται;

2 σχόλια

  1. ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ Ο ΣΙΡΑΚ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΥΠΑΙΞΕΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ.ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΤΑΦΩΡΑ,ΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ,ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρίνεια και υπευθυνότητα από αυτόν ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΤΗ ΛΕΞΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση