GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίτιμος διδάκτορας ο Δημ. Τριχόπουλος...

Aπό τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη . Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος, αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου ...

Aπό τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη
.
Ο Καθηγητής Δημήτριος Τριχόπουλος, αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με πρωτοβουλία του Πρύτανη Κωνσταντίνου Σιμόπουλου και του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 ώρα 20:00.
Κατά την Τελετή Αναγόρευσης θα απευθύνουν προσφωνήσεις ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος και...

ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ Καθηγητής Διονύσιος Αλέξανδρος Βερέττας. Παρουσίαση του Τιμώμενου Καθηγητή θα γίνει από τον Αν. Καθηγητή Θ.Κ. Κωνσταντινίδη. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Τελετής θα ακολουθήσει επίδοση των διασήμων του Πανεπιστημίου Θράκης και αναγόρευση του Τιμώμενου Καθηγητή από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση και ομιλία από τον Τιμώμενο Καθηγητή κ. Τριχόπουλο με θέμα: «Η υγεία των Ελλήνων».
Ο κ. Τριχόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1938. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία, Μικροβιολογία, Δημόσια Υγεία και Επιδημιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Harvard και Οξφόρδης. Είναι Καθηγητής Επιδημιολογίας και Καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, και Πρόσεδρος Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Karolinska της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Υπηρέτησε ως Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Διευθυντής στο αντίστοιχο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί 33 έτη. Είναι Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα της Σουηδίας, Μέλος της Εταιρείας Τιμών Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ και Επίτιμος Εταίρος (Honorary Fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας. Eχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής. Είναι Tακτικό Mέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Aντεπιστέλλον Mέλος της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας της Γαλλίας και της Βασιλικής Ιατρικής Ακαδημίας του Βελγίου. Eχει τιμηθεί από τη γενέτειρα του με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου και το Χρυσό Μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οποίο είναι Επίτιμος Διδάκτoρας.
Η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στην αιτιολογία των κακοήθων νεοπλασιών για την οποία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Julius Richmond για την ανακάλυψη του για το ρόλο του παθητικού καπνίσματος στην αιτιολογία του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς και του βραβείου Brinker του Ιδρύματος Susan Komen των ΗΠΑ και του Μεταλλίου Τιμής (Medal of Honour) του Διεθνούς Κέντρου Ερευνας Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Εχει συγγράψει περισσότερες από 1000 εργασίες στο διεθνή επιστημονικό τύπο, μία εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 27 σημαντικότερων ιατρικών εργασιών από των Ιπποκρατικών χρόνων μέχρι σήμερα σύμφωνα με δημοσίευση του διακεκριμένου ιατρικού περιοδικού Lancet.

6 σχόλια

  1. Καλά ο εν λόγω καθηγητής ΞΊΖΕΙ, οχι ομως και η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ...
    ημαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια, αλλά τι μας νοιάζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είναι Καθηγητής Επιδημιολογίας και Καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, και Πρόσεδρος Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Karolinska της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Υπηρέτησε ως Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Διευθυντής στο αντίστοιχο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί 33 έτη. "

    Και πως γίνεται να είναι ταυτόχρονα σε όλα αυτά τα μέρη ΚΑΙ στο πανεπιστήμιο αθηνών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα βιογραφικα της μαλακιας Πασοκ

    Μα το βιογραφικο
    του Γερουλανανου
    ειδαν και τον καναν υπουργο!!

    Επιχειρηματιας ελεγε
    εχει κανει ισολογισμους ελεγε
    ελεγε...
    και Γερουλανος στους ξενοδοχους που ξυναν τα @@ τους!

    Τετοιoυς μαλακες με Βιογραφικο
    εχει το Πασοκ
    γιαυτο θα εχουμε εκλογες Μαρτη!!

    η Νδ θα εχει νεο αρηγο και θα προτεινει για Προεδρο αντι Παπουλια Kαραμανλη!

    Ο Γιωργος ακομα να διαβασει τα βιογραφικα των Γενικων ?Γραμματέων!!

    Το Μαρτη Γιώργο ετοιμασε το βιογραφικο σου!!

    Απο Πρωθυπουργος ανεργος!!

    Α θα σε παρει ο Γερουλανος στις επιχειρησεις του!!

    χα χα !!

    Μα τοσους μαλακες ψηφισαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχαχα

    "αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης"

    χαχαχαχαχα

    άντε βρε, μετά να κάνετε και τον Ομπάμα, επίτιμο κοινοτάρχη των Κάτω Δρυμικλάνων! Ηλίθιοι!!!

    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε βρε λύσσα κακιά με τα γαλάζια παιδιά που με τα stage γεμίσανε το δημόσιο από αρκετούς και προπαντός από αυτούς που τα διορίσανε…τα καημένα τα παιδιά και από διάφορα κανάλια που διψούν να γεμίσουν με εικόνες, από διαδηλώσεις εκ μέρους τους, να δουν την κυβέρνηση να γονατίζει ματωμένη μπροστά τους, αποκαλούνται, ΝΕΟΙ, επίτηδες επειδή η λέξη αυτή δημιουργεί συμπάθεια.
    Φαρισαίοι και Υποκριτές! Όταν αυτοί οι ΝΕΟΙ αρπούσαν τις θέσεις στο Δημόσιο αδιάντροπα που είσασταν; Δεν υπήρχαν άλλοι ΝΕΟΙ εκτός από αυτούς με τις κομματικές πλάτες;
    Ήταν λίγα τα χρήματα; Ναι αλλά με την μέθοδο της συνέντευξης ΜΑΙΜΟΥ και τα μόρια που παίρνανε, στον πρώτο ας πούμε διαγωνισμό θα ήταν μπροστά από τους άλλους κατά ΕΝΕΝΉΝΤΑ τα εκατό και εκεί ήταν το ζουμί, γι’ αυτό χτυπιόντουσαν να μπούνε έστω με τα λίγα χρήματα!
    Βρε τα αθώα πλάσματα που ένα πρωί ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ, ήρθε ένας κακός λύκος και τα άρπαξε στις δοντάρες του από το σβέρκο και τα πήγε κολοσούρνοντας μέχρι τον τόπο που θα δουλέψουν και τους είπε, ΣΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!
    Βρε τα αθώα παιδιά που δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν τίποτα, δεν πήραν χαμπάρι όταν η μαμά και ο μπαμπάς τα στέλνανε στο αρμόδιο κομματικό γραφείο να δώσουν εξετάσεις και παρουσία για να προσληφθούν παρατύπως και αδιάντροπα σε βάρος των άλλων ΠΑΙΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ!
    Βρε τα αθώα παιδιά ιδίως τις παιδούλες που στόλιζαν πλείστες από αυτές με άκρως ιδιαίτερο sex apel παρουσία τα γραφεία των υπουργών, των γραμματέων, των τμηματαρχών, ( σε ένα υπουργό κατά την παράδοση του υπουργείου του, εθεάθησαν περίπου είκοσι ναι είκοσι μούνες μοντέλες άγνωστες στους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι εκείνη την ώρα με πρόσληψη stage και προφανώς η μόνη δουλειά που έκαναν ήταν να το ξύνουνε και να του τα ξύνουνε.
    Κατά τα άλλα ο πρώην υπουργός θεωρεί τον εαυτό του ικανότατο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στα κανάλια που και σήμερα βγαίνει είναι από τους υπεράνω και έντιμους!
    Βρε τα αθώα παιδιά που και μεταξύ τους βγάζανε τα μάτια τους , ποιος από αυτός και αυτές θα αρπάξει αδιάντροπα, ξετσίπωτα, και παρατύπως την όποια θέση, ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαίου, κάθε όνειρο ενός άλλου παιδιού, κάθε φιλοδοξία ενός άλλου παιδιού ικανότερου από αυτούς,
    Βρε τα αθώα παιδάκια που τώρα που σφίξανε οι κόλοι, σφίγγονται στις καρέκλες τους μην τυχόν και τις χάσουν, αδιαφορώντας αν εκτός από αυτούς και αυτές υπάρχουν και άλλοι και άλλες, που θα ήθελαν με δίκαιο τρόπο, με καθαρό διαγωνισμό να αξιωθούν μια θέση στο δημόσιο, και γιατί στο δημόσιο, ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΚΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΡΑΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΆΝΕΙ ΜΟΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΟΝΑΤΊΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση