GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tης αδικοφροσύνης…

Aπό τον παπα -Ηλία Υφαντή http://papailiasyfantis.wordpress.com/ http://www.papailiasyfantis.blogspot.com/ e-mail: papailiasyfantis@gmail....

Aπό τον παπα -Ηλία Υφαντή
http://papailiasyfantis.wordpress.com/
http://www.papailiasyfantis.blogspot.com/
e-mail: papailiasyfantis@gmail.com
.
Στη ζούγκλα τα σαρκοφάγα ακολουθούνται από τα όρνια. Και στην κατοχή οι Γερμανοί ακολουθούνταν απ’ το σκυλολόι των Ράλληδων. Οι οποίοι Ράλληδες πλιατσικολογούσαν σε βάρος των χωρικών, που αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν το βιος τους, για να σώσουν τη ζωή τους.
Το Σεπτέμβρη του ’44, στην τελευταία επιδρομή των Γερμανών προς τα μέρη μας, δεν μας άφησαν απολύτως τίποτε. Ζωντανά, γεννήματα, ρούχα, τα εξαφάνισαν. «Ούτε σάλιο στη γλώσσα μας», όπως έλεγε η μακαρίτισσα η μάννα μου. Και, από νοικοκυραίους, μας κατάντησαν διακονιαραίους.
Μετά την κατοχή, την πλιατσικοφροσύνη την αντικατέστησε η αδικοφροσύνη, που την είχαν βαφτίσει νομιμοφροσύνη. Και όσους δεν προσκυνούσαν την αδικοφροσύνη τους, τους ξυλοφόρτωναν και τους βασάνιζαν αγρίως. Έτσι που τους ανάγκαζαν να παίρνουν τα βουνά. Για να ζήσει η ελληνική ύπαιθρος την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου.
Μετά τον εμφύλιο το καθεστώς της αδικοφροσύνης συνεχίστηκε με την χαφιεδοφροσύνη. Οπότε ο κάθε διεστραμμένος ρουφιάνος μπορούσε να καταθέτει στα κιτάπια της αστυνομίας, σε βάρος σου, ο, τι η φθονερή φύση του, του υπαγόρευε, προκειμένου να σου φράξει το δρόμο, στην οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ζωής σου.
Το ’57 βρισκόμουνα στην Αθήνα, για να δώσω εξετάσεις. Πήγε, λοιπόν, ο πατέρας μου στην αστυνομία, για να...

ζητήσει το «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων»:
-Μπάρμπα, του είπαν, σε ποια σχολή θα δώσει εξετάσεις ο γιος σου;
-Στη θεολογική, αποκρίθηκε.
-Μα εδώ λένε ότι είναι άθεος, υλιστής, μασόνος, κομμουνιστής, κλπ.
-Εγώ αυτά πρώτη μου φορά τ’ ακούω, τους αποκρίθηκε. Και ξέρω ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Και ασφαλώς, ούτε αυτοί, που τα ’γραψαν, ξέρουν τι λένε. Γιατί, αν είναι, όπως λένε, άθεος, γιατί να θέλει να γίνει θεολόγος;
Ο αστυνομικός προβληματίστηκε. Και είπε στον πατέρα μου:
Άφησε, μπάρμπα, να το ψάξουμε το θέμα. Κι έλα ξανά ύστερα από λίγες μέρες.
Το έψαξαν. Παρακάμπτοντας τους ρουφιάνους. Και τελικά μου ’δωσαν το πιστοποιητικό.
Με τη μεταπολίτευση είπαν πως καταργήθηκε το πιστοποιητικό της αδικοφροσύνης. Αλλά πάμπολλά περιστατικά δείχνουν ότι δεν έλεγαν την αλήθεια.
Είχα πάρει μετάθεση, ως καθηγητής, από την επαρχία για την Αθήνα. Και επισκέφτηκα την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να δηλώσω το σχολείο της προτίμησής μου.
Με καλοδέχτηκαν, σαν παπά, αλλά κοιτάζοντας τα χαρτιά μου, συνοφρυώθηκαν και αμέσως άλλαξε η απέναντί μου συμπεριφορά τους. Και βέβαια με τοποθέτησαν σε περιοχή και σχολείο τελείως διαφορετικό απ’ ο, τι είχα ζητήσει….
Που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν καταργήθηκε, το πιστοποιητικό της αδικοφροσύνης, αλλά έγινε μάλιστα και έγχρωμο: Εναλλάξ, δηλαδή, της γαλαζοφροσύνης ή της πρασινοφροσύνης.
Και ασφαλώς, ανεξάρτητα από το χρώμα του πιστοποιητικού, το καθεστώς της αδικοφροσύνης παρέμεινε το ίδιο. Με συνέπεια τα παιδιά, που δεν διέθεταν το πιστοποιητικό της απόχρωσης μιας ή της άλλης αλητείας να πετιούνται-για χάρη των γαλαζοαίματων και πρσινοαίματων σοκολατόπαιδων- στον Καιάδα της ανεργίας.
Κι από το άλλο μέρος το πλιάτσικο σε βάρος του λαού, συνεχίστηκε ακάθεκτο. Ολοένα και αγριότερο. Και φτάσαμε εδώ, που φτάσαμε. Με τα τεράστια χρέη και τα ελλείμματα και την ανεργία. Και τα τόσα άλλα δεινά, που μας βρήκαν ή που μπορεί να μας βρουν…
Με αποτέλεσμα το καθεστώς της αδικοφροσύνης, να μας εξασφαλίσει, όπως φαίνεται, το πιστοποιητικό της πανευρωπαϊκής και ίσως και της παγκόσμιας ανυποληψίας και αναξιοπιστίας.

16 σχόλια

  1. Πόσο ικανοποιημένος θα ήμουν, πάτερ, αν είχατε άδικο. Αλλά καιπόσοικανοποιημένος είμαι που τα λέτε καθαρά και ξάστερα. Αν όλοι μας μιλούσαμε έτσι και κυρίως οι ταγοί μας (μεταξύ των οποίων και ο κλήρος) ίσως - λέω ίσως - τα πράγματα να ήσαν πιο καλά. Αλλά η υποκρισία, η κουτοπονηριά, η ευπροσαρμοστικότητα, η μαγκιά του κώλου (συγνώμη πάτερ), ο φόβος, η απειλή, ο χωροφύλακας που πάρα λίγο να ξαναγίνει όπως επί ΕΡΕ, η προσπάθεια να βολευτούμε - αξίζουμε δεν αξίζουμε και τόσα άλλα -, μας εμποδίζουν να είμαστε ευθείς και να λέμε την αλήθεια... Αυτά μας τα δίδαξαν πρώτοι και καλύτεροι οι πολιτικοί μας και στη συνέχεια τόσοι άλλοι όλων των βαθμίδων της κρατικής και κοινωνικής ιεραρχίας... Να είστε καλά πάτερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παππά στο τέλος δεν μας τα καλο λές.

    Είναι γνωστό πως οι τοποθετήσεις στην Μέση εκπαίδευση γίνονται με μόρια και είναι, κατά τεκμήριο, αντικειμενικές.
    Είχες μόρια; Γιατί δεν διεκδίκησες την θέση;
    Οταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τα ιδεολογήματά μας, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι και εγώ νόμιζα ότι το, επαίσχυντο, πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων,καταργήθηκε το 1974, δηλαδή μετά την πτώση της, Αμερικανοκίνητης, δικτατορίας*, από τον Κων/νο Καραμανλή. Τότε που νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ, δεν ήταν φαίνεται ώριμα τα πράματα, κατά τον "εθνάρχη" για την κατάργηση αυτού του δημοσίου εγγράφου.
    Έπρεπε και αυτό να το κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η εθνική συμφιλίωση προχώρησε με την κατάργηση του πονεμένου πιστοποιητικού και με την αναγνώρηση της εθνικής αντίστασης. Θυμίζω στον σεβαστό ιερέα ότι η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων (ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη στο δημόσιο , κάτι που εξίσωσε τους Έλληνες από πλευράς φρονημάτων, έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ,συνεπώς , αληθής η εξίσωση που αυτός επιχειρεί.
    *Ο Κλίντον το ομολόγησε, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΧ ΠΑΤΕΡ .ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.
    ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΞΕΤΝΙΤΕΥΤΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΣΠΙΟΥΝΟΙ, ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΛΗΣΤΟΙ ,ΜΟΙΧΟΙ,ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.ΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ ΕΔΩ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ,ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ,ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ,ΠΛΑΣΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ . ΑΝΤΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ.ΠΟΣΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟ ΡΑΣΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΙΜΟΥΝ .ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ΄΄ΑΥΤΟΥΣ .ΜΑΣΟΝΟΙ,ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟ 1924 ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΩΘΗΣΑΝ.ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΒΥΣΣΟΣ.ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ .ΜΥΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΛΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχην τι δουλεια εχουν οι επαγγελματιες ενος δογματος στα σχολεια ενος κοσμικου κρατους...
    Και κυριοτερο ωραια τα αποκαλυπτεις για οσους δεν ξερουν την ιστορια της δεξιας και των ηγετων της οπως οι Ραλληδες αλλα πανω στην απατη των θρησκειων σας στηριχθηκε η δεξια και απο αυτην στηριχθηκατε οι επαγγελματιες της θρησκευτικης απατης...
    Ας θυμηθουμε τον Παλαμα και τους καλογερους του

    ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ
    Είμαστ' οι άνεργοι και οι άχαροι,
    και της ζωής είμαστ' εμείς οι καταλαλητάδες,
    για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε
    τα ωραία και τ' αληθινά, τ' άνθια και τις λαμπάδες.
    Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,
    και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,
    με νεκροσάβανο σκεπάζουμε
    το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.
    Είμαστ' ο κούφιος ήχος ο παράταιρος
    στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαδημάτων,
    χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε
    τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.
    Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,
    "Ζωή!" ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις "Νίκη!"
    φύγαμε τότε και τρυπώσαμε
    μέσ' στων ερήμων τις μονιές και γίναμεν οι λύκοι.
    Και τώρα κάθε που απαντήσουμε
    την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
    τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
    και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουν περασει 30 χρονια που απολυθηκα απο φανταρος.Ποτε ομως δεν θα ξεχασω το διεστραμενο ρουφιανο της ασφαλειας της περιοχης μου που επειδη ειχε διαφορες με το πατερα μου,φροντησε στη Κορινθο που παρουσιαστικα να με συνοδευσει ενα χαρτι πολιτικων φρονηματων φωτια και λαυρα,ετσι για να εκδηκηθει την οικογενεια μου,γιατι ποτε δεν ειχα παρε δωσε με την ασφαλεια ουτε με ακροτητες,ουτε ενεργο μελλος καμιας ακραιας οργανωσης ειμουν,ουτε καν κοματος.Το χαρτι αυτο των πολιτικων φρονηματων με συνοδευσε και στη μοναδα που πηγα οπου φυσικα τα φασιστοειδη που οχι τυχαιως βεβαια δεν ηταν απλοι φανταροι τους 28 μηνες που υπηρετησα με περιποιηθηκαν δεοντος.Μεχρι να πεθανω αυτος ο εφιαλτης ποτε δεν θα με αφεισει.Και το ερωτημα που παντοτε παντα θα εχω θα ειναι ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ.Ουτε τη πατριδα μου υπηρετησα σωστα που ηταν και ο σκοπος της στρατευσης μου ουτε το ατομο μου ωφελησε σε κατι.Οταν απολυθηκα εκτος απο τα 2,5 χρονια απο τη ζωη μου που πηγαν τελειως χαμενα,δεν ειμουν πια ο ιδιος ανθρωπος και μολονοτι εχουν περασει τοσα χρονια απο τοτε τα σημαδια παραμενουν παντα νωπα οπως και το ερωτημα ΓΙΑΤΙ? Τετοια ανθρωπομορφα κτηνη σαν και αυτο τον ασφαλητη ποια δημοκρατια και ποια δυναμη θα τον τιμωρησει για το κακο που μου εκανε?Αντιθετα εαν ζει ακομα θ απολαμβανει καποια παχουλη συνταξη,επιβαρυνοντας ακομα και τα θυματα του με τους φορους τους και τις εισφορες τους να συνεισφερουν για να περναει αυτος καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ βρε Παπαλια, από πούθε είσαι;
    Σε ποιά χωριά μεγάλωσες; Γιατί στα δικά μας στη Λαμία όπως μ΄έλεγε ο πατέρας μου και ή μάνα μου, πέρναγαν ο Αρης και ο Χάρης και άφηναν πίσω τους, εκτός απο την πείνα, τον φόβο και την ερημιά, κατακρεουργημένα πτώματα ολόκληρων οικογενειών.
    Τα έργα τους και οι μέρες τους, ζουν ακόμα σήμερα μέσα από τα παραληρήματα παιδιών που ενστερνήστηκαν το μηδενισμό και την ηλιθιότητά τους σκορπίζοντας θάνατο και φωτιά στους συνανθρώπους τους.
    Τα μεγαλώσατε να πιστεύουν στους "παραδείσους" που κάποτε γέμισαν τους άλλους, της πίστης σου, μαζί με την κόλαση που ζήσαν στη πραγματική τους ζωή από το λεπιδι των ομοδόξων σου!
    Έγινε ό,τι έγινε τότε, χωρίς αιτία, χωρίς αντικείμενο, χωρίς χρέη...ε Παπαλιά;
    Αυτήν την αλήθεια διδάσκεις στα παιδιά που πέφτουν στα χέρια σου;
    Ακόμα τα χρέη των συντρόφων σου πληρώνει η κακόμοιρη "πατρίδα σου", παπαΛιά.
    35 χρόνια υπόδουλη στους Αμερικάνους που υποτίθεται πολέμησαν, χαρι στα 45άρια τους, η Ελλαδα δεχτηκε πολιτικές, εθνικές,οικονομικές πιέσεις κι αυτοί οι "εχθροί" των Αδικοφρόνων ξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στους Σλάβους υποκινητές τους.
    Η "Μακεδονία" στα βόρεια Σύνορά μας είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
    Οι 1,5 εκ «άλλοι» που την εποίκισαν , που την "περιποιούνται" με τα καλάσνικοφ, τις πόρνες, τις ληστείες, τις δολοφονίες, τις απειλές και τις πυρκαϊές μαρτυρούν τα επερχόμενα μαρτυριά της.
    Τι να πώ;;; ψυχή βαθειά παπά μου! Μεσα απ τα πηγάδια και τα ρέμματα των αδικημένων μακελάρηδων!
    ΥΓ. Δεν κάηκαν όλα όσα κατάστρεψε το ΠΑΣΟΚ παπά μου! Υπάρχουν φωτογραφίες μαρτυρίες δικών τους ζωντανοί ακόμα που θυμούνται!
    Με δυο τρύπες να χάσκουν…Μια στο στόμα μια στο λαιμό…Μεγάλη, τερατώδης σαν να μη έφτανε μια κραυγή να εκφράσει τον τρόμο κι ήθελε κι άλλο στόμα να μιλήσει στον θάνατο!!!
    ΄Αει στο γέρο διάολο παπαΛια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για τον "31 Οκτ 2009 6:15:00 μμ"

    τα "μετρήσιμα μόρια" για το δικαίωμα της μετάθεσης, θεσμοθετηθηκαν μετά το 1993.

    ο παπάς διορίστηκε αν πήγε στη θεολογική το 1957, οπως γράφει, περί το 1965... άρα το 1993 ήδη ήταν συνταξιούχος, είχε πάρει σχεδόν το ΜΚ1 ή το ΠΕ όπως το έλεγαν τότε... έβγαιναν στη σύνταξη από τα 30... χρόνια υπηρεσίας+ τα 2 χρόνια του στρατού.

    κι ακόμα, μετά το 1993, η διοίκηση και ο αιρετός εύρισκαν τρόπο να στείλουν στις καλές θέσεις τους δικούς της. καλή θέση= όπου είχε πολλά φροντιστήρια, πλήρωναν οι γονείς..

    έχει μεγάλο δίκιο ο παπάς, αλλά ποιος τον ακούει!

    εδώ τον παπαρού... το αστέρι της εσπρεσσο (σκύψε ευλογημένη) τον έκαναν και λυκειάρχη!

    και εσύ μιλάς για μετρήσιμα μόρια!
    εκτός κι αν εννοείς το άλλο μόριο.

    btw σήμερα οι ζαχοπουλαίοι της εκπαίδευσης μαζεύουν στο γραφείο εκπαίδευσης δασκαλίτσες μόνο πάνω από 1,75 κι όχι πάνω από 30, μετά καίγονται.

    αυτές έχουν μόρια?

    ή παίρνουν μόρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπα - Ηλία όταν με το καλό πήρες την σύνταξη γιατί επιστρέφοντας στην Αιτωλοακαρνανία κύρηξες τον "πόλεμο" στον μακαρίτη τον Θεόκλητο;;;
    Παπα - Ηλία είναι αλήθεια ότι έφυγες για τα "ξένα" επειδή δεν πήρες θέση σε μεγάλη ενορία του Αγρινίου μιας και ήσουν ήδη καθηγητής;
    Παπα - Ηλία πάρε επιτέλους θέση γι΄αυτον τον πόλεμο κατά του αείμνηστου Θεόκλητου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και να μην ξεχνάμαι οτι η εκκλησία που υπηρετείς ήταν ΚΑΙ είναι και με το ΧΙΤΛΕΡ και με τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ και ήταν και η ίδια ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ και ΦΑΣΙΣΤΑΣ και ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!

    Και μη μου πεί κανένας το γνωστό, άλλο η επίσημη εκκλησία άλλο ο απλός κήρος γιατι βαρέθηκα να ακούω δικαιολογίες και ανοησίες.

    όταν ανήκεις στο τάγμα των SS είσαι ναζί ΚΑΙ ΕΣΥ.

    Μη μου βγαίνεις με το ράσο να μου πάρεις το μέρος των αδικημένων τώρα...

    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΡΑΣΟΦΟΡΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλω να πω κάτι σε όσους από εσάς δεξιοφέρνετε και εκφράζετε άποψη από εδώ μέσα: Εσείς δεν είχατε (και έχετε ακόμη) το δόγμα "μη μιλάς, άκου βλέπε σιώπα, γιατί θα σε τυλίξω σε μια κόλα χαρτί"; ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε; Ας βγαίνουν όλα στο φως να βλέπουμε τις λαμογιές όλων και τότε θα δείτε ο λαός πως θα σας εξηγηθεί. όπως εξηγήθηκε στην Πετραλιά με τους διορισμούς της πριν τις εκλογές. Θα πρέπει και η νέα γενιά να μαθαίνει τα "κατορθώματά σας" και όλων των άλλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνούσα με τον παπα-Ηλία Υφαντή σε όλα αν δεν έβαζε τη λέξη πρασινοαίματων. Αν το έκανε για να φέρει ισορροπία έκανε λάθος. Δεν ισορροπεί το ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά είτε Συναγερμός λέγεται είτε ΕΡΕ είτε Ν.Δ. Ο κόσμος που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τον κορμό της Εθνικής Αντίστασης και ήταν το ΠΑΣΟΚ που την αναγνώρισε και έδωσε και συντάξεις στους αγωνιστές της.
    Αναφερόμενος στον 31-Οκτ 2009 11-00-00 δεν σχολιάζω παρά μόνο την άγνοιά του που οφείλεται μάλλον στην πληροφορία που σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν έχουν κάποια σκοπημότητα διαστρέβλωσης έχουν τουλάχιστο κάλυψη ενοχής δοσιλογισμού και χαφιεδισμού που επί του "Εθνάρχη" τρομάρα μας αποτέλεσε καθεστώς που έφατασε ως τη Χούντα. Η αναγνώριση του ΚΚΕ ως νόμιμου κόμματος δεν ήταν αποτέλεσμα συνείδησης του εν λόγω πολιτικού αλλά ανάγκης για να μπει η χώρα στην Ε.Κοινότητα, στην οποία δε χώραγαν χώρες με διάκριση των κατοίκων ανάλογα με τα φρονήματά τους. Η διάκριση έμεινε και μετά τη μεταπολίτευση ενδοϋπερησιακά μόνο για θέσεις διοικητικές ακόμα και όταν υπουργός παιδείας ήταν ο Ράλλης, που έφερε και τη Δημοτική στην εκπαίδευση και τη Διοήκηση!
    Ένα όμως πράγμα στιγματίζει το Γ.Γ του ΚΚΕ Φλωράκη όταν ζήτησε από τον Καραμανλή και το πέτυχε να καούν οι φάλελλοι των πολιτών, που κρατούνταν στις υπηρεσίας της Ασφάλειας. Τότε υπήρξαν πολλοί που ζήτησαν να μήν καούν για να υππάρχουν ντοκουμέντα της αντισταιακής δράσης τους αλλά και των σπιούνων που δρούσαν για να μαρτυρούν με ψέμματα άδικες πράξεις στους αντιφρονούντες. Όμως ο Φλωράκης δε δέχτηκε εξαιρέσεις γιατί δεν ήθελε να φανούν πόσοι από τις γραμμές του έπαξαν προδοτικούς ρόλους και πόσοι ήτανε γνήσιοι, για να μπορεί να τους ελέγχει όλους. Μόνο που έπεσε έξω στο τελευταίο γιατί οι πραγματικοί αγωνιστές κατάλαβαν πως τους εμπαίζεικαι τον άφησαν στα κρύα του λουτρού περιορίζοντας τα ποσοστά του ΚΚΕ γύρο από το 5%.

    Και πάλι συνιστώ στο νεαρό που έγραψε τα όσα κατά της Εθνικής Αντίστασης να διαβάζει για να μαθαίνει όχι τις φυλλάδες της Φασιστοδεξιάς των προδοτών δοσίλογων!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να το θυμάστε μια ζωή όλοι σας. Η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει. Δεξιοί και αριστεροί προδότες θα είστε μια ζωή μέχρι να λιώσετε. Χαφιέδες των αγγλοβασιλιάδων οι μεν , πληρωμένοι ρουφιάνοι της Σοβιετικής Ένωσης οι δε. ΦΤΟΥ σας απόγονοι ανθελλήνων προδοτών και χαφιέδων, βγάλτε επιτέλους ΟΛΟΙ ΣΑΣ τον σκασμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΙΜΜ και λοιποί μή δεξιοί συγγενείς και φίλοι,

    Αν δε σεβεσαι την θρησκεία του άλλου δημοκράτη αντιδεξιέ που σιχαίνεσαι τα άντερά σου μη περιμένεις να σε σεβαστουν κι εκείνοι που έταξες εχθρούς σου. Γιατί να μη σταθούν απέναντί σου σ΄αυτο το 60 χρονο κυνήγι της ουρά τους φιδιού;
    Γι αυτό απ οπου πέρασαν οι ελασίτες φίλοι σου, τους πρώτους που καθάριζαν, ηταν το παπά και τον δάσκαλο του χωριού. Τον πρώτο γιατί΄μάθαινε στα παιδιά την αγάπη του θεού άρα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κονσερβοκούτια και να γίνοουν "ηρωικοί" πολεμιστές του ΔημοκρατικουμηΧεσωΣρατού, και ο δεύτερος γιατι τα γράμματα που τους μάθαινε κάπου θα τους εντύπωναν το "εαν" και το "διότι" που οδηγεί στη κριση και την λογική, άρα μακριά από τα νύχια τους!
    Γι αυτό τα στρατευμενα τους κοθώνια,απο της γεννέσεως του ΚΚε, πρώτα την γλώσσα και την θρησκεία πολέμησαν αφού ήταν αλληλένδετα στην εκγύμναση του μυαλού. Κιβωτός για την γλώσσα ήταν η εκκλησία για τους αιώνες του σκοταδιου και αυτή ήταν ο εχθρός τους.
    Σου παραθέτω να διαβάσεις από «Tο σπίτι με τις Δύο Πόρτες» της Bάσας Ξανθάκη - Σολωμού. οπως το αναφέρει ο Αντώνης Καρκαγιάννης ο αριστερός ομοιδεάτης σου ...

    Γράφει για τον Σωκράτη Σολωμο...
    "Tον Δάσκαλο Σωκράτη Σολωμό (θα εξηγήσω γιατί με Δ κεφαλαίο) τον θυμάμαι περισσότερο σαν δάσκαλο στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και λιγότερο σαν θείο. Συμπλήρωσα μέσα μου την προσωπικότητά του από μεταγενέστερες διηγήσεις. Hταν προσωπικότητα πολύ ευρύτερη ενός ιστορικού μεν αλλά ασήμαντου χωριού όπως τα Aμπελάκια, τα οποία δεν θέλησε να εγκαταλείψει και όταν ακόμη οι απειλές για τη ζωή του ήταν φανερές. Δεν πιστεύω ότι ήθελε να συναντήσει τη μοίρα του. Mάλλον δεν πίστευε ότι θα αποτολμούσαν ένα τέτοιο έγκλημα.
    Πολυτάλαντος και πολύγλωσσος, εξαίρετος δάσκαλος, καλός μουσικός και καλός ζωγράφος, είχε διδάξει στην Aμπέτειο Σχολή της ελληνικής παροικίας του Καΐρου. Γνήσιος δημοκράτης, φανατικός οπαδός του Eλευθερίου Bενιζέλου και ορκισμένος αντίπαλος της τετραυγουστιανής δικτατορίας δολοφονήθηκε μαζί με τον επίσης δημοκράτη και φιλελεύθερο Eυθύμιο Eυθυμιάδη, τον νονό μου... Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, τέτοια αποτρόπαια περιστατικά σημειώθηκαν την ίδια εποχή σε όλη την ανταρτοκρατούμενη Eλλάδα. Διερωτώμαι αν εκείνο που ενοχλούσε μερικά «επαναστατικά» μυαλά ήταν ακριβώς το δημοκράτης και φιλελεύθερος...
    "
    Διάβασε φίλε τί λεει η ίδια η κόρη του Σολωμού, που ανήκει στο χώρο της αριστερά παρ΄ ότι ηταν η ιδεολογία και οι φορείς της ήταν η αιτια της δολοφονίας του ποτέρα της.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_29/05/2005_145306
    Κι οπως βλέπεις κακόμοιρε ινστρούχτορα δεν είναι διαβάσματα φασιστοσαιτ και νεανικές αμάθιες!
    Ψαξτε και ξεστραβωθείτε, γιατί μπροστά σας θα τα βρείτε και τα παιδιά σας θα κρατάνε τα δαδιά που εσείς τους δώσατε για να μας κάψουν ολους!Ως λαμπαδηδρομία ηλιθιότητας, ανθελληνισμού,
    αναισθησίας και ξενοδουλείας, που αυτή την φορά οι "κεφαλες" επέλεξαν να είναι οι Αμερικάνοι, όψιμοι "μακεδονόφιλοι", τοτινοι πειραματιστές των ΝΑπαλμ, στα λαγκάδια του Γράμμου και του Βιτσίου!
    Με τρανή απόδειξη τον Γιώργο Τζέφρυ Παπανδρέου και την μέλλουσα(!;) Αργηγό της αντιπολίτευσης Νδορα Μητσοτακη Μπακογιάννη Κουβελου και ότι ήθελε προκύψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει Ράλληδες;

    Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε ξενόδουλους αλλά Ξένους;

    Τι σκατά μαθαίνετε στο διαδίκτυο τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ θεωρώ ότι ένας ιερέας δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική, και κυρίως να αναφέρεται σε γεγονότα 60 χρόνων παλιά.

    Όσο για τους άλλους σχολιαστές δεν θα μπω στην διαπάλη δεξιάς - αριστεράς. Αλλά θα θυμίσω την μεγάλη ρύση του αριστερού καθηγητή Πανούση: "Στην Ελλάδα κυριαρχεί η ιδεολογία της κολοτούμπας"

    Μην προκαλείτε γιατί θα σας φέρω την ιστορία του Γεωργίου Παπανδρέου και την ιστορία του ιδρυτή της νέας Δεξίας Δημ. Λαμπράκη για να δείτε τι σημαίνει κολοτούμπα. Όχι από τον Δημ. Λαμπράκη ή από τον Γέρο αλλά από τους υποστηρικτές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση