GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν δέχεται εγκαυματίες για νοσηλεία...

...το Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο Από το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων,...

...το Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο

Από το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ


Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, με απόφαση του Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής και με την ανοχή της διοίκησης του Θριασίου νοσοκομείου, από τις 18 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Εγκαυμάτων δεν δέχεται για νοσηλεία εγκαυματίες ασθενείς.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εγκαυματίες ασθενείς δεν γίνονται δεκτοί για νοσηλεία με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους, ενώ τα κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Κέντρου Εγκαυμάτων παραμένουν άδεια.
Η διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου είναι απολύτως ενήμερη, έχει εκδώσει απόφαση για κανονική συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Εγκαυμάτων αλλά ...

στην πράξη αφήνει ανενόχλητο τον διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής να εμποδίζει τη λειτουργία του Κέντρου Εγκαυμάτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Κέντρο Εγκαυμάτων εξακολουθεί να μην νοσηλεύει εγκαυματίες ασθενείς.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής συνειδητά βάζει εμπόδια και στην λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων, που εδράζεται στον 1ο όροφο του Κέντρου Εγκαυμάτων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο συγκεκριμένος διευθυντής συνειδητά δημιουργεί προβλήματα στην χειρουργική αντιμετώπιση των εγκαυματίων ασθενών, που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων, οι απαράδεκτες κινήσεις του διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής σχετίζονται με την ειλημμένη απόφαση για εγκατάσταση Πανεπιστημιακής Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Κέντρο Εγκαυμάτων.
Είναι φανερό ότι εδώ υπάρχουν τεράστιες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι το Κέντρο Εγκαυμάτων του Θριασίου νοσοκομείου βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής του Θριασίου Πεδίου, όπου εδράζονται εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες, μεταξύ αυτών διυλιστήρια, μεταλλεργοστάσια, τσιμεντεργοστάσια, χημικές βιομηχανίες, εταιρείες υγραερίου και βιομηχανικών αερίων. Πρόκειται για μια περιοχή όπου τα «εργατικά ατυχήματα» (εργοδοτικά εγκλήματα) είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και όπου παραμονεύει ο κίνδυνος για βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης. Και εδώ βέβαια, χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας χιλιάδων εργαζομένων, μέτρα ουσιαστικής πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου. Τα μέτρα αυτά δεν θέλουν να πάρουν οι μεγαλοεργοδότες γιατί μειώνουν την κερδοφορία τους και προτιμούν να θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες εργαζόμενους.
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ο διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής, σε έγγραφο του προς την διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου, χαρακτηρίζει ως επικίνδυνη για τους ασθενείς την προϊσταμένη νοσηλεύτρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής και απαιτεί την απομάκρυνση της, χωρίς να αιτιολογεί τίποτα από τα παραπάνω.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μετά από καταγγελία της προϊσταμένης νοσηλεύτριας διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) το 2008 σε βάρος του διευθυντή, αλλά το πόρισμα δεν έχει κοινοποιηθεί στην άμεσα ενδιαφερόμενη.
Ενήμερη για την κατάσταση του Κέντρου Εγκαυμάτων, αλλά και για την επίθεση σε βάρος της εργαζόμενης, είναι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΚΙΒΩΤΟΣ), η οποία «κάνει την πάπια». Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου «κρύβει» από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ τις καταγγελίες για την υπολειτουργία του Κέντρου Εγκαυμάτων. Αυτή είναι η κατάντια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που επιτρέπει να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της υγείας των λαϊκών οικογενειών αλλά και να καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, ώστε:
● να ξαναρχίσει η κανονική λειτουργία του Κέντρου Εγκαυμάτων και να ενισχυθεί με τον αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, ώστε να αξιοποιείται το σύνολο των υποδομών του προς όφελος της υγείας των λαϊκών οικογενειών
● να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό η Εντατική Μονάδα Θεραπείας Εγκαυμάτων, ώστε να λειτουργούν όλα τα κρεβάτια
● να κοινοποιηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ του 2008 στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια
● να λογοδοτήσουν όσοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της υγείας των λαϊκών οικογενειών

8 σχόλια

  1. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΛΩΝΙΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΑ ΜΕ ΔΟΧΕΙΑ ΛΑΔΙΟΥ.
    ΤΕΤΙΟΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ).
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΧΑΧΟΛΥ.
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΣΤΗ ΠΑΜΕ.
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΛΛΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ.

    ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΟΙ ΜΑΖΟΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΡΟΤΑΣΗ "ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ..ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ..ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ..ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ..ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ?ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ?ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ?ΛΟΓΙΑ Κ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ?? ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...ΑΝ ΕΧΕΤΕ! ΕΧΕΤΕ? ΔΩΣΤΕ ΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 2.. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ? ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΠΛΑ Κ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Η ΑΚΟΜΗ Κ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ; ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΩΣ ΕΣΑΣ Η ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΦΑΝΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βούρλο @4 Νοε 2009 9:50:00 μμ, ρατσισμός είναι να μην θέλει κανεις τα "επιτεύγματα" του υπαρκτού σοσιαλισμού και στην Ελλάδα, κάτι που θέλουν να μας χαρίσουν τα ΚΚΕ/ΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση