GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέλευση και δράση κατοίκων...

...ενάντια στην μετατροπή των Άνω Πετραλώνων σε Γκάζι και Ψυρρή . Aπό το http://indy.gr . Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πλατεία Μερκούρη...

...ενάντια στην μετατροπή των Άνω Πετραλώνων
σε Γκάζι και Ψυρρή
.
Aπό το http://indy.gr
.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, συνέλευση κατοίκων. Το θέμα της ήταν απάντηση στην αύξηση της παρουσίας και της αυθαιρεσίας νυχτομάγαζων, εστιατορίων και άλλων αντίστοιχων μαγαζιών.
­Ήδη σε αυτή την όμορφη συνοικία, που τη χαρακτηρίζει η κατοικία, διαφαίνεται ο κίνδυνος και οι ορέξεις κάποιων να μετατραπεί σε νέο Γκάζι και Ψυρρή. Όχι μόνο τα μαγαζιά αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, αλλά ταυτόχρονα αρχίζουν φυσικά να εξαφανίζονται και τα πεζοδρόμια. Το γνωστό όργιο παρανομίας με τις ευλογίες του Δήμου έχει πια εγκατασταθεί και στα Α. Πετράλωνα.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα νέο μαγαζί στην Πλατεία Μερκούρη -τη μοναδική της ευρύτερης περιοχής- το οποίο μέσα σε λίγες μέρες είχε καταλάβει δύο πεζοδρόμια, τις αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και ετοιμαζόταν να εισβάλει και...

μέσα στην πλατεία. Σχετιζόμενος με το μαγαζί αυτό είναι γνωστός μαγαζάτορας του Θησείου που ξεκίνησε με ένα μικρό καφέ και τώρα -παράνομα πάντα- έχει καταλάβει και καταστρέψει μέρος της οδού Ηρακλειδών.
Εκτός από την πλατεία Μερκούρη, η γνωστή από το θερινό σινεμά Ζέφυρος, οδός Τρων, αποτελεί το βασικό σημείο εξάπλωσης μαγαζιών και αυθαιρεσίας. Πριν κάποια χρόνια, κατά ένα περίεργο τρόπο η λαϊκή αγορά της Τρώων μεταφέρθηκε στον παράλληλο, στενό και ακατάλληλο δρόμο της Καλλισθένους. Όπως έγινε φανερό αργότερα αυτό είχε γίνει γιατί Δήμος και μαγαζάτορες είχαν σκοπό να καταλάβουν ολοκληρωτικά την Τρων με τραπεζοκαθίσματα και η Λαϊκή αποτελούσε εμπόδιο. Σήμερα μια σειρά από μαγαζιά έχουν κλείσει εντελώς τα πεζοδρόμια και είναι αδύνατο να διασχίσεις την Τρώων χωρίς να περπατήσεις από το δρόμο. Σε κάθετη οδό εστιάτορες έχουν κλείσει όχι μόνο το πεζοδρόμιο αλλά και το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του δρόμου με τραπεζοκαθίσματα τα οποία έχουν επεκτείνει πάντα παράνομα ακόμα και σε πιλοτή πολυκατοικίας που τους ανήκει.
Πολύ περισσότερο έχουν εμφανιστεί και μπράβοι. Που και χτες στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε τη συνέλευση εμφανίσθηκαν απειλητικοί και μάλιστα ένας με ανοιχτήρι στο χέρι σε στιλ "κρατάω μαχαίρι", υπονοώντας συμβολικά τη συνέχεια που θα μπορούσε να έχει η υπόθεση. Άλλωστε οι μπράβοι κάποιων μαγαζατόρων ήδη είχαν δείξει τις προθέσεις, όταν τις προηγούμενες μέρες είχαν βγει παγανιά και έσκιζαν και έβαφαν με σπρέι τις αφίσες που καλούσαν σε συνέλευση τους κατοίκους της γειτονιάς.
Πέρα από τις απειλές, το δυστύχημα είναι ότι και οι προσωπικές σχέσεις που υπάρχουν στη γειτονιά κάνουν τους αγανακτισμένους κατοίκους να μην μπορούν εύκολα να διαμαρτυρηθούν στους μαγαζάτορες με τους οποίους έχουν ζήσει ως γείτονες χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά στην ίδια τη συνέλευση η αγανάκτηση ήταν μεγάλη και ο φόβος για την καταστροφή της γειτονιάς μεγαλύτερος. Όλοι είπαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να υπάρχουν μαγαζιά, αλλά αυτά δεν μπορούν να κερδίζουν εις βάρος του δημόσιου χώρου και της ησυχίας των κατοίκων. Όσοι μένουν κοντά ή πίσω από μαγαζιά, έχουν κουραστεί από τη φασαρία και την κάπνα των φουγάρων, τη φασαρία του κόσμου και των αυτοκινήτων. Την τιμητική του είχε φυσικά ο Δήμος Αθηναίων που όπως τονίστηκε δεν είναι απλά ανίκανος ή αμέτοχος στην υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και την τήρηση των υποχρεώσεων από τα μαγαζιά, αλλά είναι ξεκάθαρος συνέταιρός στην παρανομία. Είναι προφανές ότι κερδίζει περισσότερα διατηρώντας την. Τώρα το πως ακριβώς κερδίζει το αφήνουμε στην κρίση σας. Πάντως ο κοινός παρονομαστής κάθε καταγγελίας που έχει γίνει για την περιοχή προς το Δήμο, είναι ότι δεν απέδωσε τίποτα!
Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τη γειτονιά. Δεν θα γίνουμε Γκάζι και Ψυρρή. Άλλωστε λίγο πριν φίλοι από σύλλογο της περιοχής του Γκαζιού, μας είχαν περιγράψει το δράμα της περιοχής τους. Εκεί που δημοτική αρχή είναι οι μαγαζάτορες, οι μπράβοι και οι ναρκέμποροι. Εκεί που ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει κατά τις επιταγές των μαγαζατόρων, εξωθώντας τους κατοίκους στη …«μετανάστευση».
Αμέσως μετά την συνέλευση ακολούθησε δεντροφύτευση στην πλατεία και στο σημείο που το νέο μαγαζί που αναφέραμε, είχε αραιώσει την βλάστηση με στόχο να περάσει σιγά σιγά μέσα στην πλατεία. Επίσης οι ζαρντινιέρες που είχε βάλει στο δρόμο και οι παράνομες καρέκλες «παραδόθηκαν» στην είσοδο του μαγαζιού. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και διαμαρτυρία έξω από μαγαζιά. Πολλοί μαγαζάτορες προκλητικά έλεγαν "εγώ πληρώνω", ξεχνώντας φυσικά ότι πληρώνουν μόνο για τα νόμιμα και όχι για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Αλλά όταν έχεις πλάτες στην παρανομία τον Δήμο, τότε έχεις και θράσος.
Πάντως το μήνυμα πέρασε. Φίλοι ξεφίλοι, γείτονες ξεγείτονες η αυθαιρεσία δεν θα περάσει στα Άνω Πετράλωνα. Νέα συνέλευση την μεθεπόμενη Κυριακή στην Πλατεία Μερκούρη στις 12μ.

7 σχόλια

  1. Το θέατρο του παραλόγου και η παραπληροφόρηση καλά κρατεί. Η ιστοσελίδα του Μ.Τριανταφυλλόπουλου την ίδια ώρα που με ευκολία φιλοξενεί άρθρα του αρχιδολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού, ενοχλείται που κάποιοι αντιδρούν στην εθνική ισοπέδωση που προωθείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που θέτουν, πλέον και επισήμως μέσω επερωτήσεων, το ζήτημα της απόσυρσης του σταυρού από τις σχολικές αίθουσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

    Η ΟΥΕΦΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΚΕΛ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗ ΟΥΕΦΑ?

    Η UEFA, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο κυπριακός σύλλογος, προχώρησε σε καταγγελία για την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στην αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Πόρτο στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες το απόγευμα νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση Ελληνικών σημαιών από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.

    Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεση μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.

    Επιθυμούμε επίσης να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαίων αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.

    Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια Δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του Σωματείου μας».

    Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του ΑΠΟΕΛ, Άντης Πολυδώρου, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο, τόνισε ότι η στάση της UEFA. είναι υπερβολική και εκτός νομικών πλαισίων: «Ναι είναι γεγονός ότι από χθες μας έχει κοινοποιηθεί νέα καταγγελία από την UEFA για την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στον αγώνα με την Πόρτο. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σε αρκετά γήπεδα σημαίες κρατών. Για μας σαν ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα. Η στάση της UEFA είναι υπερβολική και εκτός νομικών πλαισίων. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι. Όταν οι Τούρκοι έβγαζαν σημαίες του ψευδοκράτους στους αγώνες της Τραμπζονσπορ, δεν είχε κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009
    Τα έσπασαν στο κέντρο της Αθήνας
    10-15 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ

    "Eπίθεση" και φθορές πραγματοποίησε ομάδα περίπου 10-15 νεαρών, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι δράστες έσπασαν με...
    βαριοπούλες και λοστούς τα τζάμια της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Τζωρτζ 4, της χρηματιστηριακής εταιρείας «Πεντεδέκας» στην οδό Κλεισόβης 8 και της καφετέριας «Στάρμπαγκς» στην οδό Ακαδημίας 96.
    Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.

    $ Ο Αντιεξουσιαστής Υπουργός Προστασίας της Αμερικανικης Πρεσβείας ΒΕΒΑΙΑ στα ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ.
    Κάνει το FBI Κάτω Πετραλώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας Παπανδρέου υπέρ μίας Μητσοτάκη !

    Δεν είναι και πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς πόσο τρέμουν τον Αντώνη Σαμαρά τα Γιωργοκάναλα και οι μηχανισμοί προπαγάνδας του πασόκ.

    Είναι απίστευτο και όμως αληθινό.

    Ένας Παπανδρέου έχει βάλει λυτούς και δεμένους να σώσουν μία Μητσοτάκη!

    Είδατε που όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ρημάδα την κοινωνία;

    Συνεχείς αναρτήσεις στα prasina blogs με διακριτικό below the line υπέρ της Ντόρας, επιτηδευμένα σχόλια παντού, μαιμού γκάλοπ που υπονοούν ρεύμα νίκης, συνεχής προβολή των δηλώσεών της επί παντός επιστητού και ένα σωρό άλλες κατινιές.

    Πχ. Κάθε "στρατόπεδο" έχει τους σοβαρούς στρατιώτες και τους γραφικούς στρατιώτες. Τα Γιωργοκάναλα δείχνουν συνεχώς τους γραφικούς του Σαμαρά και τους σοβαρούς της αυτοκράτειρας. Καλό έ;

    Ξέρουν βλέπεις πολύ καλό marketing, ξέρουν εξαιρετικό marketing.

    Ξέρουν ότι εάν ΕΜΕΙΣ πέσουμε στην παγίδα να εκλέξουμε τη Ντόρα και την παρέα της που υπέσκαψαν τον Καραμανλή, μετά το να ρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στο 20% θα είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως κεραυνός εν αιθρία μού πεσε η είδηση που διαβάζω! Από ανώτερη βία έχω κάποιους μήνες να τα επισκεφτώ. Έμενα στα Άνω Πετράλωνα, στη Γκίκα , στα πέτρινα χρόνια του 49-58 ως φοιτητής και εργαζόμενος και αγάπησα τη γειτονιά. Το 1951 βοήθησα στην Απογραφή σε τομέα των Κάτω Πετραλώνων, που οι Πανωπετραλωνίτες θεωρούσαν ως παρακατιανή γειτονιά επειδή πολλά σπίτια ανήκαν ή ήταν ενοικιασμένα σε τσιγγάνους. Προσωπικά με την επαφή μου με τους ανθρώπους της διαπίστωσα πως και τα Κάτω Πετράλωνα ήταν όμορφη γειτονιά και οι τσιγγάνοι δεν την μείωναν. Από το 1959 που έφυγα μακριά ως την επιστροφή μου το 1970 δεν παρέλειπα να επισκέπτομαι πολλές φορές το χρόνο την Πλατεία Μερκούρη και να ζω τα χρόνια του 50 με τους παλιούς φίλους τότε που τα κουτσοπίναμε στα μπακαλοταρβενάκια με μαριδάκι και πατατούλα βαρελίσια ρετσίνα! Δεν άλλαξε παρά ελάχιστα. Και η αγάπη μου για το χώρο δεν άλλαξε. Μόνο που μεγάλωσε. Δεν είχα τη δυνατότητα ούτε και την πρόνοια να αγοράσω εκεί σπίτι και μακάριζα και μακαρίζω τους κατοίκους της που μπορούν να ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν έχει όμοιο η Αθήνα! Τώρα ακούω να θέλουν κάποιοι να τον καταστρέψουν για να βγάλουν, αν όχι μαύρα χρήματα, τουλάχιστο από υψηλότερη μισθοδοσία από τη θέση τους ως δημαρχιακοί άρχοντες! Γιατί οι μισθοί τους εξαρτώνται και από τα ανταποδοτικά! Αν ήμουν κάτοικος θα φρόντιζα να μπει φραγμός με κάθε μέσο! Πρώτα και γρήγορα με κυβερνητική παρέμβαση, αφού η δημοτική αρχή φάνηκε θετική στην καταστροφή. Μετά να οργανωθούν όλοι οι αντίθετοι στην καταστροφή ανεξάρτητα από πολιτικές θέσεις και να δημιουργήσουν πυρήνα από πιστούς στη διατήρηση της εικόνας της γειτονιάς από τον οποίο θα βγεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, από τις αμέσως επόμενες, που δεν αργούν, που θα κόψει την όρεξη όσων θέλουν να ασελγήσουν πάνω της! Θα υποστείτε πιέσεις πολλών ειδών, από χρηματισμούς μέχρι τρομοκρατία. Αν ενδώσετε ο Θεός να λυπηθεί το χώρο! Έρχεται, όπως φαίνεται από το άρθρο, πραγματική υποβάθμιση του χώρου , του όμορφου και μοναδικού στην Αθήνα αυτού χώρου!

    Ι.Μ.Μαθόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
    Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και
    κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

    Άντε και εις ανώτερα.

    Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...
    ΠαΣοΚ ειμαστε
    ο,τι θελουμε κανουμε
    σας γ@μουμε οπως θελουμε και μη μιλατε
    γραικυλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση