GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ομιλία Σαμαρά στο κόσκινο...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη . Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Σαμαρά , Μετά το άκουσμα και την ανάγνωση της ομιλία σας, μου γεννήθηκαν κάποια ερω...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
.
Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Σαμαρά,
Μετά το άκουσμα και την ανάγνωση της ομιλία σας, μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα και προχώρησα σε κάποιες διαπιστώσεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Παραθέτω λοιπόν, κάποια αποσπάσματα του λόγου σας και τον δικό μου ευδιάκριτο σχολιασμό, με ορισμένα ερωτήματα.
-«Μην αποδέχεστε λοιπόν το δίλημμα, το ψεύτικο δίλημμα, αν πρέπει να κρατήσουμε τις διαχρονικές αξίες ή να ενστερνιστούμε σύγχρονες αντιλήψεις. Πρέπει να κάνουμε και τα δύο. Οι διαχρονικές αξίες μας ορίζουν, οι σύγχρονες αντιλήψεις μας δείχνουν το μέλλον. Ο συνδυασμός των δύο μας δίνει ώθηση, μας δίνει δύναμη. Δεν διαλέγουμε ένα από τα δύο, συνδυάζουμε και τα δύο».
«Παρουσιάστηκε ένα πλασματικό δίλλημα. Ότι...

κάπου έξω βρίσκονται δικοί μας, που πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Οι δικοί μας ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, οργισμένοι, πήγαν και ψήφισαν. Κάναμε λάθη, είχαμε συμπεριφορές, που εξόργισαν τον κόσμο. Αυτούς θα τους προσεγγίσουμε δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα» είπε η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε εσάς κατά τη δευτερολογία της. Είναι λανθασμένη η αντίληψη μου ότι λέτε το ίδιο ακριβώς και ποντάρετε στη διαφορετικότητα της διατύπωσης;;
Όπου η ισονομία δεν θα είναι άγνωστη λέξη, αλλά καθημερινή ρουτίνα».
Καθώς, η λέξη «ρουτίνα» είναι αρνητικά φορτισμένη στο λεξιλόγιο του νεοέλληνα, παρακαλώ σας να χρησιμοποιείτε μία αντικαταστάτριά της για να γίνεται περισσότερο πιστευτός και εύηχος.
Όπου οι ηγέτες δεν θα φοβούνται τους ψηφοφόρους τους και όπου τα κόμματα δεν θα φοβούνται τα μέλη τους».
Λανθάνω όταν στο άκουσμα αυτής της πρότασης, στο νου μου ζωγραφίζεται ο απελθών πρόεδρος της Νδούλας;;
-«.. σε αυτή τη νέα αρχή ο πήχης του δημοσίου ήθους θα μπει ψηλά, πολύ ψηλά για να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, το στοίχημα του δημοσίου ήθους θα κερδίζεται καθημερινά και θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που θα μας προσβάλλουν όλους και ας αφορούν πολύ λίγους. Η αναφορά στο δημόσιο ήθος δεν είναι ηθικολογία είναι ουσιώδης προϋπόθεση πολιτικής αποτελεσματικότητας. Κανείς δεν απαιτεί από έναν πολιτικό να είναι αλάνθαστος αλλά όλοι απαιτούν να είναι ακέραιος. Η ακεραιότητα για τον απλό πολίτη είναι αρετή, για τον πολιτικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ένας πολίτης αρκεί να είναι νόμιμος, ένας πολιτικός εκτός από νόμιμος οφείλει να είναι και ηθικός και ακέραιος. Τελεία και παύλα».
Συνακόλουθα, να θεωρήσω δεδομένο ότι θα διαγράψετε τους εμφανείς υποστηρικτές σας κ. Στυλιανίδη και κ. Λιάπη, μετά την αποκάλυψη –πλην των άλλων- της REAL NEWS και του έγκριτου κ. Χατζηνικολάου για ανάμειξή τους σε κύκλωμα αδειών για φορτηγά;; Αλήθεια, με τον κ. Βουλγαράκη έχετε μιλήσει; Τον πήρε το μάτι σας στο συνέδριο; Τον αναφέρω, γιατί η χρήση του «νόμιμου και του ηθικού» μου έφερε την έντονη θύμησή του. Στην ενδεχόμενη προεδρεία σας, ποια θα είναι η τύχη του;
Αντίθετα, όταν κυνηγάμε μερίδες ψηφοφόρων πότε από δω και πότε από κει, είναι πιθανότερο ότι τελικά χάνουμε περισσότερους από όσους θα κερδίσουμε. Και δυναμική νίκης, αέρα νίκης, δεν αποκτάμε ποτέ. Είναι σημαντικό λοιπόν να ανοίξουμε τα φτερά μας, να επεκτείνουμε την επιρροή μας, αλλά όχι και να μετακινηθούμε πολιτικά. Είμαστε Κεντροδεξιό Κόμμα, δεν θα μετακινηθούμε προς το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουμε ταλαντευόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τα μεγάλα κόμματα κερδίζουν πείθοντας την κοινωνία, όχι ξεγελώντας οριακές ομάδες της κοινωνίας. Είμαστε Κεντροδεξιό Κόμμα, θα γίνουμε μεγαλύτερο, θα γίνουμε καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, πιο ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Κόμμα. Δε θα γίνουμε ολίγον από απομίμηση του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα και μας φτάνει δεν χρειαζόμαστε δεύτερο».
Νομίζω οφείλετε να διαπιστώσετε ότι πια έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που μετακινείται ευκόλως, για πολλούς λόγους. Είτε γιατί είναι περισσότερο απολιτικ και λιγότερο κομματικοποιημένο. Είτε γιατί ζει σε ένα ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον και μετακινείται ανάλογα με το ποιος του ψιθυρίζει καλύτερα την φωνή της ελπίδας στα όνειρά του. Είτε.. Είτε .. Είτε. Αυτούς αναγκάζεστε, θέλοντας και μη, να τους κυνηγάτε και ενίοτε τους βαφτίζετε αναλόγως (πχ. «μεσαίος χώρος» ή «ινδικός ωκεανός» αν προτιμάτε..) για να μπορέσετε να τους οριοθετήσετε και να τους μετρήσετε. Όσο μιλάτε για πολιτική ιδεολογία και δεν περνάτε στην πραγματική πολιτική, αφήνοντας τον Μανώλη και την Παπακώστα να σας υποστηρίζει θερμά, αυτό το ποσοστό θα το χάνετε και εσείς και το κόμμα. Και μια ακόμη παρατήρηση. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που ασκεί γίνεται ολίγον έως πολύ Νέα Δημοκρατία και όχι το αντίστροφο. Μη του δίνετε, όντας σε πρόσκαιρη αδυναμία, την ευχαρίστηση και μη του χαρίζετε περαιτέρω στιγμές ηδονής με το να του προσάπτετε ότι αποτελεί εκείνο το παράδειγμα προς μίμηση και ότι του μοιάζετε.
Διαλέξτε λοιπόν ποιος… μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα ένα σύγχρονο κόμμα με ρόλο και λόγο στη βάση, χωρίς «φέουδα»… ποιος μπορεί την επόμενη φορά όπου μπορεί να προκύψει κάποιο Σχέδιο Ανάν στο μέλλον να το αποκρούσει
Υπονοείται ότι η συνυποψήφια σας είναι φεουδάρχης και σε ανάλογη περίπτωση κάποιου οποιουδήποτε Σχεδίου θα έχει τη παθητική διάθεση μιας υπόδουλου ελληνίδας;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Ο τιμώμενος,
Α.Μ.Π

17 σχόλια

  1. Και φυσικα προεδρος της Νεας Δημοκρατιας ,θα εκλεγει ο κ.Παναγιωτης Ψωμιαδης.

    Ασχετα τι λενε οι πληρωμενες δημοσκοπησεις.

    Ο λαος εχει και ευφυια και κριση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. FOUNTA KALAMATIANH!!!

    O MARANTONA ...STHN KALAMATA GIA FOUNTA....LEGAN KAPOTE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Ntora htan "synegaths"
    ths 17M ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΟ

    ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

    ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΖΩΓΙΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ

    ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ ΖΩΓΙΑΝΑ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ!!

    ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΖΩΓΙΑΝΩΝ!

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΝΔ
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

    ΡΕΠΟΡΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΛΗ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΚΑΤΟΑΡΑΒΩΝ ΜΑΥΡΙΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ "ΚΡΗΤΙΚΟΙ"!!!! ΟΥΣΤ, ΜΑΥΡΟΝΤΥΜΕΝΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδηση
    τρεχουν στο συνεδριο
    και οι καλαματιανοι σωμετεμποροι...οι ισχυροτεροι της ελλαδας

    πολλα λεφτα!!

    καημενη ντορα σε φαγανε οι καλαματιανοι νταβαδες με τις καλαματιανες πουτανες....

    τση κρητης το νησι κλαιγει την κορη του ψηλορειτη
    κλαψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚΟ ΒΛΑΚΑ. Πάρε κράνος για τις ΡΟΧΑΛΕΣ.
    ΕΚΤΟΣ αν κάνουν καλο στην μάσκα
    ομορφιάς σας !

    Η Κατσελη ηδη τακανε ροιδο και θελουν να την κανουν Επιτροπο για να παρει δρομο.
    Αυριο μετα το Ecofin,θα καμαρωσεις τον Γιωργακη να κανει κολοτουμπα πιο θεαματικη κι απο το πεσιμο απο το ποδηλατο.
    Η Ελλαδα χρωστα το 130% του ΑΕΠ οταν οι υπολοιπες χωρες δε χρωστουν ουτε τα μισα.
    Ο Παπακων/νου θα φαει σφαλιαρα για τον προυπολογισμο ανεκδοτο που τους πηγαινει και αν δεν κοψει τις δαπανες κατα 30%,
    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, μιας και βλεπουν οτι τα λεφτα θελουν να τα φανε οι Κολαδες του 2009.
    Αν νομιζεις οτι επειδη οι καραγκιοζηδες που σημερα ειναι Υπουργοι υποσχεθηκαν ο,τι τους ηρθε στο κεφαλι,αποτελει επιχειρημα ωστε να μην πληρωνουμε τα δανεικα αλλα να δανειζομαστε εκ νεου,ζεις στην εποχη της Μιμης και του Τσοβολα δωσ’τα ολα,μονο που δεν υπαρχουν πλεον για να δωσει.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΟΓΩ Ε.Ε. ΟΙ ΠΕΙΝΑΛΕΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ
    ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΟΥΣΤ ΡΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ
    ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ - ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ - ΕΜΠΟΡΟΙ
    ΚΟΚΚΑΙΝΗΣ - ΟΠΛΩΝ - ΣΑΡΚΟΣ -
    70 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΓΚΑΣΤΕΡ ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ
    ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ.
    ΑΝΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η ΝΔ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ
    ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ,Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣΜΟ..ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΟΤΙ Η ΠΕΤΡΙΝΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ,ΘΑ ΣΕ ΤΥΛΙΓΕ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΝΕ. ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΤΟΝ ΦΑΝΦΑΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΝΤΑΡΑ.ΣΑΠΟΥΝΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΚΟΣΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΙΤΟΥΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΓΙΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ Η ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΙΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. papagiwti malaka pali psolo me tin mpakogiannh???se gamise to pasok twra 8a se gamish kai o samaras...10 Νοε 2009 11:37:00 πμ ti les vre xazovlima xountostagonidio tis deksias???tolmas kai milas vre xazomalaka???katse 8 xronia stin antipolitefsi twra kai toumpekaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Παπαγιώτη,

    Φοβάμαι πως κάνεις λάθος εκτιμήσεις.
    Δεν είναι πλασματικό το δίλημμα αλλά πραγματικότητα : Όσοι ΝΔ δεν ψήφισαν ΝΔ, απείχαν για τους γνωστούς λόγους , που θα αναπτυχθούν εκτεταμένα στο Συνέδριο με το νέο αρχηγό. Μεγάλο ποσοστό αυτών περιμένει δείγματα νέας γραφής για να εκτιμήσει (εξ αρχής και τα 2 κόμματα εξουσίας) και να επανέλθει ή να φύγει παντελώς από τη ΝΔ. Αυτοί διάκεινται ευμενώς προς τη ΝΔ αλλά δεν χαρίζουν τη ψήφο τους εάν συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, με τις ίδιες πολιτικές και τα ίδια πρόσωπα που εξασφάλισαν την πρόσφατη ήττα με τη συμπεριφορά τους. Αυτοι πείθονται ευκολότερα οτι κατάλαβαν τα λάθη και κάτι αλλάζει προς το καλλίτερο.
    Αναφορικά με τη λέξη ρουτίνα, πιθανόν η λέξη να μη σας ικανοποιεί αλλά αντιλαμβάνεσε τι ακριβώς εννοεί. Την αναγκαιότητα η ισονομία να γίνει μη αμφισβητήσιμη καθημερινή πρακτική, δηλ. να μεταφερθούμε από το "εγώ" στο "εμείς" από το ατομικισμό στο συνολικό συμφέρον. Ομολογώ, πολύ δύσκολο για την νοοτροπία του Έλληνα.
    Για τον απελθόντα Πρόεδρο της ΝΔ, είναι πανθομολογούμενο ότι είναι ΗΓΕΤΗΣ του μέλλοντος και για κοινωνίες πολύ προχωρημένες, ακριβώς όπου το δημόσιο συμφέρον κυριαρχεί του προσωπικού οφέλους. Για μένα, του ταιριάζει το τραγούδι " με προδώσαν οι φίλοι μου , μα να είναι καλά....."
    Αλλά κάτι θα πρέπει να σας λέει το γεγονός οτι με τη Ντόρα συντάχθηκαν όλα τα παλιά στελέχη που συμμετείχαν αξιοπρεπώς στη πρόσφατη καταπόντηση της ΝΔ. Μη ψάχνεται λοιπόν για στελέχη που αποδειξαν εμπράκτως την πολιτική ικανότητα και ηθική τους

    kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαμός στην Ν. Δ.

    Πλακώνονται μεταξύ τους και αλληλοκαφώνονται!!


    Βγάζει ο ένας τα μάτια και τα σκάνδαλα του άλλου!!

    Η χασούρα φέρνει ανακατωσούρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

    ΟΤΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΟ ΤΡΟΠΟ


    ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση