GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Πολυτεχνείο πεθαίνει...

Γράφει o Στέφανος Ληναίος από το http://www.resaltomag.gr/ . Για να μην πεθάνει, πρέπει να κάνουμε κάτι, όλοι μαζί, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι,...

Γράφει o Στέφανος Ληναίος
από το http://www.resaltomag.gr/
.
Για να μην πεθάνει, πρέπει να κάνουμε κάτι, όλοι μαζί, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι, εξουσία, νεολαία και κοινωνία. Και να το κάνουμε τώρα, πριν οι αυτόκλητοι "σωτήρες" του, άλλοτε με τη μορφή της δήθεν εξουσίας κι άλλοτε με διάφορα αναρχοαυτόνομα ψευδώνυμα, το "αυτοκτονήσουν" ή "αυτοκτονήσουν" εμάς.
Μελετήστε καλά αυτή την πρόσφατη προκήρυξη κάποιων νεόκοπων "μαχόμενων" σωτήρων και θα συνειδητοποιήσετε ότι τα γραφόμενά τους είναι άκρως επικίνδυνα. Και δεν είναι βέβαια επικίνδυνα μόνο και μόνο επειδή καταλήγουν σε γνωστές παλιομοδίτικες, ύποπτες και δολοφονικές πρακτικές αλλά γιατί λένε και πολλές αλήθειες.
Ναι, είναι γεγονός ότι...

αυτό το Πολυτεχνείο που ζήσαμε εμείς, μέσα κι έξω από την ιστορική αυλή του, δεν έχει καμιά σχέση με αυτή την...εμποροπανήγυρι των τελευταίων χρόνων. Ενα πραγματικό "πτώμα"που μυρίζει από μακριά, καπηλεία και ραδιοτηλεοπτικό μάρκετινγκ. Και που το "θάβουν" με τον πιό ανίερο τρόπο, κάθε χρόνο, όλοι αυτοί οι ύποπτοι, ιερόσυλοι, βάνδαλοι, με τα διάφορα δήθεν αναρχικά ψευδώνυμα… Κιόλοι αυτοί που το "ξεθάβουν" με τις δήθεν επεμβάσεις τους..
Ολοι εμείς λοιπόν που κατοικούμε στην περιοχή του Πολυτεχνείου και που δεν θεωρούμε τον εαυτό μας ήρωα… Ολοι έμείς που ζήσαμε τιςιστορικές μέρες και νύχτες της 17 Νοέμβρη του '73, θέλοντας και μη, άλλοι ζώντας και συμμετέχοντας στον αγώνα κατά της δικτατορίας κι άλλοι για να περιφρουρήσουν την περιουσία τους. Ολοι εμείς και μαζί μας όλοι όσοι, ακόμη και σήμερα, πιστεύουν στις ιδέες για τις οποίες γράφτηκε με αίμα η ιστορία του Πολυτεχνείου, έχουμε φωνάξειόλες αυτές τις μεγάλες αλήθειες, σε κάθε κατεύθυνση, εδώ και πολλά χρόνια, πριν, αυτές τις αλήθειες, τις κάνουν σημαία τους μερικοί "αγνώστων" στοιχείων πυρομανείς της περιοχής Εξαρχείων.
Οι εκάστοτε αρμόδιοι Υπουργοί, Δήμαρχοι, Πρυτάνεις και όλες οι φοιτητικές οργανώσεις, γνωρίζουν καλά τις πρακτικές προτάσεις μας, για να μην πεθάνει το Πολυτεχνείο μας. Προτάσεις που βγήκαν όχι μόνο από το πάθος για τις ιδέες του Πολυτεχνείου αλλά και την αγωνία πολλών να σώσουν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους, ζώντας, σε κάθε επέτειο, τις ολονύχτιες, εφιαλτικές ζούγκλες…Προτάσεις που δεν... "βολεύουν" κάποιους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες αρμόδιους, συνειδητούς ή επιπόλαιους, συντηρητές της ετήσιας συμφοράς..
Τις ξαναγράφουμε και τις ξαναφωνάζουμε και σήμερα:
1.- Να φύγουν όλες οι Σχολές του Πολυτεχνείου και να πάνε στις άνετες αίθουσες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.
2.- Να μετατραπεί το Πολυτεχνείο σε ένα Μουσείο Αγώνων… 3.- Να γκρεμιστούν όλες οι μάντρες του και να γίνει ένας απέραντος, ανοιχτός χώρος όπως ο χώρος Ακαδημίας-Πανεπιστημίου-Εθνικής Βιβλιοθήκης και το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη…
4.- Να πεζοδρομηθεί, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, να φωτιστεί όλη η περιοχή, από το Μουσείο μέχρι και την πλατεία Εξαρχείων και να γεμίσει δέντρα, λουλούδια και παιδιά..
5.- Οπως υπάρχει σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα μια ανοιχτή περιοχή ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, όπου, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πολιτικού και του Πανεπιστημιακού ασύλου, να εκθέτουν οι πάντες ελεύθερα και ατιμώρητα τις απόψεις τους, κάθε μέρα, κάθε ώρα…Ιδανικός χώρος το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Πρότυπό μας το Χάιντ Πάρκ του Λονδίνου...
6.- Και ώσπου να γίνουν όλα αυτά, η επέτειος να γιορτάζεται
ΕΞΩ από την πύλη του ΚΛΕΙΣΤΟΥ Πολυτεχνείου και όχι μέσα…Χωρίς
συγκεντρώσεις, χωρίς πορείες, χωρίς κομματικές μεγαλοστομίες και χωρις να μετατρέπεται όλη η περιοχή σε μεγαλομικρομαγαζάκια..
Οι περισσότεροι από τους αρμόδιους που γνωρίζουν, εδώ και
πολλά χρόνια τις προτάσεις μας, ξέρουν πολύ καλά την αποτελεσματικότητά τους. Στο Κοινωνικό Ασυλο θα εκτονώνεται το πάθος των
αδικημένων, θα γνωστοποιείται το δίκιο τους, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η αποφόρτισή τους σε κάποιες άγιες επετείους. Κι ας το καταλάβουμε όλοι, επί τέλους και οι νεολαίοι μας ιδιαίτερα.. Οι βανδαλισμοί στο Πολυτεχνείο και οι πορείες στην αμερικάνικη πρεσβεία το μόνο που πετυχαίνουν είναι να νομιμοποιούν τη νέα τάξη πραγμάτων.
Εμείς φωνάζουμε ελεύθερα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα και με μοναδικό
όπλο τη φωνή μας…Και η εξουσία πραγματοποιεί ελεύθερα, αυτό που θέλει, έχοντας όλα τα όπλα στα χέρια της. Η σκέτη φωνή, πια, ανήκει στο παρελθόν..
Χάνεται στον αέρα…Στο μέλλον ανήκει η μαζική ενημέρωση, η συσπείρωση
και η μέθοδος σε κάθε αγώνα..
Περιμένουμε, να δούμε πότε θ' ακουστούν οι φωνές μας. Ελπίζουμε
πριν είναι αργά. Πριν τα τρισεκατομμύρια των εξοπλισμών, η ατιμωρησία των εμπόρων των ναρκωτικών και η πλήρης υποδούλωσή μας
στις επιταγές των Βρυξελών, μετατρέψουν κι εμάς σε...βάνδαλους..
(Από το βιβλίο του Στέφανου Ληναίου: ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΕΣ-Εκδόσεις Λιβάνη,1996)
Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: Το κείμενο αυτό του Στεφ. Ληναίου (γράφτηκε το 1996) μοιάζει σαν να γράφτηκε σήμερα...

27 σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ.ΠΟΣΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΣΑΣΜΑΘΑΜΑΙ ΨΟΦΗΜΙΑ.
    ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ .
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.ΠΟΣΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΜΠΛΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΡΑΣΙΝΑ.ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΟΥΚ
    ΟΛΙΓΟΙ.ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣΤΙΓΑ..ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΕΤΣΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΕΦΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΒΟΡΩΝΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ.ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ .ΕΥΤΥΧΨΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΣΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ληναίε,

    εσύ παρά τα λεγόμενά σου, όχι μόνο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ το πολυτεχνείο, αλλά μαζί με την Φωτίου, έπαιζες ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ στο θέατρό σου. Το ίδιο έργο 170 χρόνια, όπως και τώρα, τα ίδια λόγια 40 χρόνια.

    Δεν πας λοιπόν Στέφανε μαζί με τους φίλους σου Γεωργάκη και Ορφανίδη να στήσετε καμιά ακόμα κομπίνα σε βάρος της Ευρώπης; Αντε να μην πέσει καμιά καταγγελία στο Βέλγιο ή στο Λουξεμβούργο, και τότε, τη γαμήσατε ΟΛΟΙ μαζί, θέατρο, ραδιόφωνο και δημαρχία.

    Σιχτίρ πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΑ.ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΟΦΙΟΕΙΔΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙ.ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΩΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ.ΑΧΝΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΗΣ.ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΟΤΑΝ ΣΙΩΠΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΣΩΝ ΤΑΙΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΣΠΑΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ
    ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΞΕΡΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ.ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ.ΒΓΗΚΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.ΟΥΣΤ.ΜΕ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ
    ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΑΤΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΘΗΛΙΑ.ΟΠΩΣ ΒΑΛΑΤΕ ΘΗΛΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΡΑΤΟΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΟΒΙΕΤ. ΖΗΤΩ Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟ 2 ΚΑΤΑΚΑΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ 4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NA PETHANI 1000 FORES......MONO KOLOKOUMOUNES KOLOMALAKES MAS DINEI TIPOTE ALLO,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η επέτειος να γιορτάζεται στο θέατρο Ριάλτο...

    Ζήτω η επιχειρηματικότητα, ζήτω σε αυτούς που κόβανε εισιτήρια, όταν οι άλλοι έδιναν τον αγώνα και την ζωή τους! Ζήτω οι ταξιθέτριες, ζήτω οι θεατρικοί επιχειρηματίες που ευνοήθηκαν όσο λίγοι από την δεξιά αλλά ΚΑΙ από το ΠΑΣΟΚ.
    Ζήτω σε αυτούς που καταδίκασαν την εξέγερση κατά της χούντας, ζήτω και σε αυτούς τους ίδιους που σαν καθυστερημένοι ηλίθιοι που είναι, διαπίστωσαν 2-3 χρόνια μετά ότι η βάση τους ήταν ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνείο, όταν αυτοί μαλακιζόντουσαν.

    Ζήτω στους άξιους ανθρώπους του πνεύματος του οινοπνεύματος του whiskey και των πούρων, που ότι έργο κι αν ανεβάσουν, πάντα τον ίδιο χαρακτήρα υποδύονται.
    Ζήτω σε αυτούς που δηλώνουν αγωνιστές του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα, όταν δεν είχαν κι ούτε έχουν καμία σχέση με αυτά.

    Ζήτω ο Στέφανος!

    Ζήτω τα σκουλίκια!
    Ζήτω τα ερπετά!
    Ζήτω οι φασίστες!
    Ζήτω οι ρατσιστές!
    Ζήτω οι οι ψεύτες!
    Ζήτω οι χέστες!
    Ζήτω και τα μουνόπανα...

    και...
    Ζήτω ο Στέφανος Ληναίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλωσορίζουμε (ξανά) τον καλό πελάτη "ρε σάλτα και... κυρ-Θύμιο" στο les-malakies.


    η επέτειος του Πολυτεχνείου, να γιορτάζεται στο θέατρο Ριάλτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κατι αφησε Στεφανε το πολυτεχνειο Οι αφραγκοι οπως Δαμανακη Τζουμακας κλπ γιναναι πλουσιοι και σπουδαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλλοι εφαγαν ξυλο,και αλλοι κατελαβαν τα εδρανα του κοινοβουλιου και εχουν την ιδιοτητα του 'μη μου απτου' στην πλατεια Εξαρχειων.Ο νεοελληνας,γνωστος αγραμματος και ανυποψιαστος καραγκιοζης,που τελευταια μορφωνεται και ενημερωνεται απο το wikipedia ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,που δεν εχει ανοιξει ουτε ενα ενα βιβλιο να ξεστραβωθει,δεν μπορει να καταλαβει που ειναι ο'μυθος' και που η 'παραμυθος'.Εχοντας μπερδεψει το 'χωνι με το μουνι',ασπαζεται την αποψη και την αποκλειστικοτητα οσων εζησαν τις στιγμες εκεινες,χωρις να κανει διακρισεις.Χρονια τωρα βλεπω στην τηλεοραση και αλλου, ανθρωπους που 'εκαναν αντισταση' και ειχαν κατεβει στο Πολυτεχνειο την νυκτα εκεινη.Ηρεμειστε ρε,καποιοι απο εσας εισασταν ακομη αγεννητοι η πιτσιρικαδες.Καποιοι εισασταν αδιαφοροι η ειχατε χεστει επανω σας,κανετε τωρα και τον επαναστατη;Απλα εισαστε ολοι μαλακες,και θελετε να συνυπαρχετε με τους αλλους μετριους και δηθεν.Και αυτο,γιατι ο νεοελληνας ειναι ενας ανιδεος ευκολοπιστος.Για επανασταση,ουτε λογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ιδεα της εξεγερσης του Πολυτεχνιου εχει διαχρονικο χαρακτηρα και οι στοχοι του ανεκπληρωτοι.Οιπραγματικοι και αγνοι αγωνιστες αυτοι που θυσιαστικαν απλως τους αναφερουμε και εμειναν στην αφανεια.Δυστυχως καποιοι αλλοι χρησημοποιησαν την αμφιβολη συμετοχη τους ως πριμοδοτηση για να μας εξουσιασουν στη συνεχεια απο τα ποστα που ο απλος λαος τους εμπιστευτηκε με τη ψηφο του.Αυτοι και καθε λογης δηθεν αντιστασιακοι φερουν τεραστια ευθυνη για τη μετα χουντας πορεια της χωρας.Ειναι οι νεοπλουτοι τα νεα τζακια που μας εξουσιαζαν και μας εξουσιαζουν.Ειναι οι υπηρετες της νεας ταξης πραγματων.Ειναι αυτοι που καπηλευτηκαν τον αγωνα αγνων ανθρωπων για να μας οδηγησουν απο τη μισητη χουντα του Παπαδοπουλου και του διεστραμενου Ιωαννιδη στην οικονομικη χουντα των ημερων μας.Αυτο επιτασει η νεα ταξη πραγματων,την εξαθλιωση με αλλα μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάτσε σε μια γωνιά του πλανήτη κ.Βουλευτή

    Κάποιος πρέπει να πει στην Μάγια Τσόκλη ότι δεν είναι σοβαρό να συνεχίζει να κάνει εκπομπές στο κρατικό κανάλι και να γυρίζει όλο τον πλανήτη όταν στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει...
    οτιδήποτε όπως τον περασμένο Δεκέμβριο.
    Έχει όρεξη να κάνει ταξίδια για την εκπομπή της; Τότε τι την ήθελε την βουλή.

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ.
    ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ
    ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. tosa xronia enas sygenis enos nekrou apo to tank iparxei?...enas...?
    exo ipirxan. gyro gyro ipirxan. alla mesa? afou ta lamogia (simera politikoi)tin ekanan egera!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ.

    ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΒΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. OTI MIΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
    ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΥΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
    ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ¨"ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"
    ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΠΟΎΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο έλεγχος από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα στην θεατρική επιχείρησή του, στην Ακτίνα ΕΠΕ και στο Δήμο Ηλιούπολης, είναι μια ευγενική προσφορά του Στέφανου Ληναίου επειδή τόλμησε να συσχετίσει τρομοκρατία και Πολυτεχνείο.

    Με τις υγείες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το παραμύθι των νεκρών του Πολυτεχνείου
    Χρόνια τώρα η ψευτοαριστερή βρώμικη προπαγάνδα, προσπαθεί να δημιουργήσει αισθήματα μίσους.

    Δεξιά είναι η μισή Ελλάδα. Είναι ο εργάτης, είναι ο αγρότης, είναι μικρομεσαίος, είναι ο συνταξιούχος, είναι ο βιοτέχνης.

    Άλλωστε η ζωή απέδειξε ότι όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοεκδότες είναι ΠΑΣΟΚ !

    Στα πλαίσια αυτής της γελοίας προπαγάνδας, δεν διστάζουν να δηλητηριάζουν τις ψυχές των παιδιών με ψέμματα, μιλώντας για "νεκρούς του πολυτεχνείου", όταν όλα τα λαμόγια, δήθεν προοδευτικοί, με τις παχυλές τραπεζικές καταθέσεις, γνωρίζουν ότι δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο χώρο του πολυτεχνείου τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη 1973. Ο-Υ-Τ-Ε Ε-Ν-Α-Σ.

    Για την ίστορική ακρίβεια:

    α. το γνωστό τανκ που εικονίζεται στην πασίγνωστη φωτογραφία, δεν συνέθλιψε κανέναν φοιτητή.

    β.Κανένας από τους έγκλειστους αγωνιστές (ναι αγωνιστές ήταν, δεν αμφισβητώ την αξία των αγώνων τους, τα γελοία ψέμματα των σημερινών παραμυθάδων κατακρίνω), δεν σκοτώθηκε. Οι στρατιώτες προστάτευαν τους φοιτητές από τους αστυνομικούς. Υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες για αυτό.

    γ. Το αν σκοτώθηκε κανείς, υπάρχει καταγεγραμμένο στην Αναφορά της Συγκλήτου του ΕΜΠ 33437/11-10-1974. Ας τη φέρει στο φως όποιος τολμάει ! Βγάλτε την στο διαδίκυο, κύριοι του ΕΜΠ σήμερα!

    δ. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και το ανεξάρτητο πόρισμα Τσεβά της 22-10-1974.

    ε. Τέσσερις ακόμη έρευνες, όλες από ανθρώπους "αριστερών" φρονημάτων, δηλαδή

    1. εισαγγελική (Τσεβάς, Φαφούτης, Ζαγκίνης)

    2. αστυνομική (Σαμπάνης)

    3. επιστημονική-ιατροδικαστική (Καλλιβρετάκης)

    κατέληξαν ότι οι νεκροί της περιόδου ήταν 23, άπαντες φονευθέντες σε διάφορους δρόμους της Αθήνας, μακριά από το Πολυτεχνείο .

    Κανείς δεν σκοτώθηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη 1973, παρά μόνο η αλήθεια. Δεν βοηθάει σε τίποτα να δηλητηριάζουμε τις ψυχές των παιδιών σήμερα, με τους δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου.
    Αν θέλουμε να κάνουμε άλλου είδους κουβέντα για το τι είναι δημοκρατία, να την κάνουμε.
    Όχι βασισμένη σε ψέμματα, που δημιουργούν τεχνητή εμπάθεια προς την "επάρατο δεξιά".
    Μια δεξιά, που έχει με τη χούντα, όση σχέση έχουν οι δολοφόνοι της 17Νοε του ΕΛΑ και της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς", με το ΠΑΣΟΚ. Ταυτίζονται οι κάφροι αυτοί με το ΠΑΣΟΚ; ΟΧΙ?
    Τότε γιατι κάποιοι προσπαθούν να ταυτίσουν τη Ν.Δ. με τη χούντα των συνταγματαρχών;
    Και ήρθε η ώρα να βάλουμε τον υπέροχο -ναι, υπέροχο- αγώνα των φοιτητών, στις πραγματικές του διαστασεις και να τον γιορτάζουμε όλοι οι Έλληνες, μαζί, ομόψυχα, σαν μια κατάκτηση όλων των Ελλήνων για τη δημοκρατία κι όχι σαν κομματικό επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Και να σταματήσει να στιγματίζεται η δεξιά με κάτι που δεν την αφορά.
    Άλλωστε τα εύσημα του πολυτεχνείου τα εξαργύρωσαν οι ΠΑΣΟΚοι αγωνιστές με Υπουργικές (και παράνομες) βίλες στη Μύκονο και πολυδαίδαλες offshore.
    H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.Σημερα θα ημασταν Αλβανια Βουλγαρια Σκοπια αν ο Ελληνικος Στρατός δεν νικουσε την επιβολη κοκκινης δικτατοριας στην Ελλαδα με θυσιες χιλιαδων νεων. Γιαυτη τη γιορτη δεν θα μιλαμε? Κοκκινη η μια Μαυρη η αλλη η δικτατορια. Ωραια Δημοκρατια του παρτα ολα για την αριστερα.
    Γι΄αυτό είμαι περήφανος Δεξιός. Γιατί εμείς οι Δεξιοί, δεν εξαργυρώνουμε τους αγώνες μας με αργομισθίες. Ζήτω η Δεξιά, ζήτω η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Ενα μίνι αφιέρωμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


    Ακούστε ένα κομμάτι από την ιστορία μας, ακούστε τον τρόπο που η τέχνη παρέκαμπτε την λογοκρισία, την τρομοκρατία και την δια των όπλων επιβολή.

    Ακούστε μεν, αλλά αγοράστε δε.
    Όχι για την τσέπη του Μάτσα που βλέπει την μουσική μας ιστορία σαν οικόπεδο.
    Οχι για τον μπουλτοζιέρη του πολιτισμού μας κτηματομεσίτη και σύζυγο εθνικού συμβολαιογράφου.
    Οχι γι αυτούς.

    Αγοράστε το επειδή είναι κομμάτι της ιστορίας του τόπου και του πολιτισμού μας.

    Το Μεγάλο μας Τσίρκο.


    Χαρισμένο στον μεγάλο τρόμπα θεατρικό επιχειρηματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χρυσαυγήτη Φον Γκρι,

    μαζέψου, γιατί θα φας λεπτομερέστατο outing και δεν θα τολμάς για πολύ καιρό να ξαναβγείς απ' το σπίτι.

    Κωλοπαίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ
    WWW.GOOGLE.GR

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ

    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ 3 ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ??

    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 11.41

    θα τα γράψω εγώ τα ονόματα:

    "Παντού στην ανάλυση του κ. Στριγά υπάρχουν πράκτορες.

    *Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέθετε, κατά τον κ. Στριγά, ταυτότητα πράκτορα της υπερυπηρεσίας των ΗΠΑ NSA («Εντολοδότες», σ. 372).

    *Πράκτορας και ο Καραμανλής και όλοι οι άλλοι πολιτικοί. Πράκτορας των Αγγλων η Αγγέλα Κοκόλα («Μαύρη Βίβλος», σ. 292).

    *Πράκτορας και μάλιστα πληρωμένος των «εξτρεμιστών» της «Τριμερούς» ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου, ο οποίος συνεδρίαζε κατά τον Στριγά με τους βασανιστές της χούντας Μάλλιο, Μπάμπαλη και Καραπαναγιώτη («Πολυτεχνείο», σ. 141).

    *Πράκτορες των Αμερικάνων και οι τρεις ηγέτες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος (εδώ ο κ. Στριγάς φωτογραφίζει τη Μαρία Δαμανάκη, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα), οι οποίοι συνεδρίαζαν στην αμερικανική πρεσβεία το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 1973.

    *Πράκτορας ακόμα και ο ολλανδός δημοσιογράφος Κουράντ που κινηματογράφησε την είσοδο του τανκ στο Πολυτεχνείο (σ. 141)."


    Διαβάστε και τις υπόλοιπες συνομωσιολογικές μαλακίες του πρώτου Κώλου, του Σοφού των Τρομπών, εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 16 Νοε 2009 4:46:00 πμ

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ,
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,
    ΚΥΡΙΟΙ Bloopers.
    ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ,
    ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΥΓ:ΑΜΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ,
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.
    ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    ΝΤΡΟΠΗ

    ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
    ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !! ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ!!

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ".

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΥΠΟΚΟΣΜΙΑΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ".

    ΑΠΟ ΕΡΑΣΤΕΣ ΥΠΕΡΓΗΡΩΝ ΒΟΥΛΕΦΤΙΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΧΑΦΙΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!!

    ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ? ΤΕΛΙΚΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ??

    ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΦΙΛΕ 17 Νοε 2009 5:51:00 μμ
    ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΛΑ...
    ΚΟΨΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση