GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μαύρη οικονομία της ελληνικής Favelas...

Γράφει ο Απόστολος Τσοράκης . Έχουν περάσει 35 ημέρες από τις εκλογές και στη διάρκεια αυτή η νέα Ελληνική κυβέρνηση έχει «φάει» απανωτές «π...

Γράφει ο Απόστολος Τσοράκης
.
Έχουν περάσει 35 ημέρες από τις εκλογές και στη διάρκεια αυτή η νέα Ελληνική κυβέρνηση έχει «φάει» απανωτές «προσβολές» από την ΕΕ και τους οικονομικούς κλειδοκράτορες της, στην προσπάθεια της να διαμορφώσει και να παρουσιάσει την οικονομική πρόταση διακυβέρνησης της Favela Ελλάδα.
Η πολιτική πίσω από την πρόταση αυτή βέβαια είναι προφανής, να κατευνάσουμε τα πάθη, να καλοπιάσουμε τους ψηφοφόρους (κοινωνική πολιτική) και να εμπεδώσουμε την επιρροή μας ως οι καλοί μπαμπάδες που προστατεύουν τα κακομαθημένα τους. Και ακριβώς αυτό είναι το κεντρικό σημείο το οποίο πλέον η ΕΕ έχει βάλει στο στόχαστρο της (ε! ρε γλέντια).
Αυτό όμως ήταν το μήνυμα των εκλογών; Να διαιωνίσουμε το πρόβλημα και...

να αναθρέψουμε ακόμα μια γενιά κακομαθημένων πολιτών που θα εχθρεύονται τον πλούσιο θείο;
Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα έχει τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα κι' αντιμετωπίζει την εφιαλτική προοπτική της χρεοκοπίας. Ο όρος αυτός «χρεοκοπία» αντικατοπτρίζει το προφανές: δεν υπάρχει χρήμα. Δεν υπάρχουν δηλαδή λεφτά που να εξυπηρετήσουν τα χρέη της χώρας και ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει πενηνταράκι στην άκρη για να γίνουν και οι στοιχειώδεις πληρωμές. Για φανταστείτε να μην έχετε στο τέλος του μήνα να πληρώσετε το ενοίκιο σας, την ΔΕΗ, το πετρέλαιο… θα μείνετε απλά στο δρόμο, μέσα στο κρύο και στο σκοτάδι.
Η κυβέρνηση, στην δική της αντιστοιχία χρεών εν τούτοις, αποφασίζει να κάνει παροχές που προφανώς είναι δίκαιες (στη λογική του κακομαθημένου). Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπόσχεται τις παροχές αυτές με χρήματα που δεν υπάρχουν. Και για να καλύψει την νέα τρύπα, αντί να βάλει το χέρι στην δική της τσέπη (μειώνοντας δηλ. δραστικά τις δημόσιες δαπάνες) βάζει νέους φόρους.
Σαν να λέμε δηλαδή ότι παρότι δεν έχω να πληρώσω το νοίκι μου και θα μείνω στο δρόμο, αντί να μειώσω τα έξοδα μου για να συγκεντρώσω το ποσό ή να παράγω περισσότερα για να προσφέρω συνολική βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, αγοράζω καινούργια φανταχτερά και ακριβά ρούχα για να μην δημιουργήσω την εικόνα το φτωχού. Και αυτό το πετυχαίνω αντλώντας έσοδα από τον πλούσιο γείτονα μου αυξάνοντας παράλογα το κόστος της δικής του διαβίωσης με τις υπηρεσίες που του προσφέρω. Νομιμοποιεί δηλαδή το κράτος την παράλογη αλλαγή των κανόνων χωρίς έννοια αντικειμενικής δικαιοσύνης.
Βάζει έτσι το χέρι στις τσέπες ορισμένων κατηγοριών πολιτών (τους πλούσιους γείτονες) τους οποίους διαχωρίζει ταξικά από τους άλλους που θέλει να κακομάθει. Φορολογεί ταυτόχρονα τα μεγάλα κέρδη επιχειρήσεων και, όπως πάντα, την ιδιοκτησία. Βέβαια στην λογική του ελληνικού φέουδου φορολογείται μόνο η νόμιμη ιδιοκτησία και όχι η αυθαίρετη. Μια ταξική διαφοροποίηση και καλόπιασμα των κακομαθημένων παιδιών (πολιτών, ψηφοφόρων) που η νέα κυβέρνηση θέλει εκ νέου να στρατολογήσει στους οπαδούς της.
Με την ίδια ακριβώς λογική του ταξικού (ψηφοθηρικού) διαχωρισμού, σχεδιάζει τις παροχές χωρίς κανένα έλεγχο αν ανάμεσα στους αποδέκτες βρίσκονται και στυγνοί φοροφυγάδες, ισχυροποιώντας έτσι τον πολλαπλασιασμό τους. Φαύλος κύκλος δηλαδή.
Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι απλά, υπάρχει ταξικός διαχωρισμός όχι μόνο μεταξύ των πολιτών αλλά και μεταξύ του νόμιμου και του παράνομου ΑΕΠ. Κάτι σαν ένας νέος "εμφύλιος", οι ταξικά χαρακτηρισμένοι έχοντες και κατέχοντες, που η κυβέρνηση περιθωριοποίησε στους άνω των 30.000 ευρώ το χρόνο που συμμετέχουν - παράγουν και νέμονται το νόμιμο ΑΕΠ, και οι άλλοι που για να επιβιώσουν (αφού το ποσό των 30.000 ευρώ είναι το όριο) ζουν σε αυθαίρετες ιδιοκτησίες, και διακινούν το παράνομο ΑΕΠ που ονομάζουμε και μαύρο χρήμα.
Ο νέος "εμφύλιος" όμως έχει ένα οξύμωρο στην κοινωνική του διαστρωμάτωση και την λειτουργία του, το παράνομο ΑΕΠ της Favela Ελλάδα είναι, στα πλαίσια του αδίστακτου ελεύθερου ανταγωνισμού της μαύρης αγοράς, περισσότερο κοινωνικό από τους μηχανισμούς του νόμιμου ΑΕΠ, οδηγώντας τους πολίτες ενστικτωδώς στην ισχυροποίηση του και στην προστασία του με μια σιωπηρή ομερτά.
Έχει με λίγα λόγια γίνει το νόμιμο κράτος υποδεέστερο του παράνομου κράτους, λόγος για τον οποίο και δεν μπορεί να επιβληθεί καμία νόμιμη πολιτική. Είναι τηλεοπτικά προφανές ότι για να κατέβει από το νόμιμο σύστημα στο παράνομο μια πολιτική απόφαση μεταρρύθμισης του, στην Favela Ελλάδα, μεσολαβούν οι συνδικαλιστές, που όπως όλοι παρακολουθούμε στα ΜΜΕ, με την ευκαιρία της κρίσης στο λιμάνι αλλά και την αντίδραση των υπαλλήλων στην στατιστική υπηρεσία, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην αλλάξει το «status guo». Έτσι εμποδίζουν κάθε έννοια εφαρμογής πολιτικής, με αντάλλαγμα τον κατευνασμό των παθών της κοινωνίας και των εργαζομένων, ως μέσο ισχυροποίησης του ρόλου τους.
«Πιάσε το αυγό και κούρεψε το» θα μπορούσε να είναι το επιχείρημα στην ΕΕ για την Ελληνική οικονομία, κάτι που άλλωστε με την στυγνή επιτήρηση που επιβάλλεται από τους κοινοτικούς θα έχουν οι ίδιοι τη δυνατότητα να διαπιστώσουν σύντομα.

12 σχόλια

  1. ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΜΕ ΣΤΥΛ ...ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ!


    ΕΚΑΝΑΝ “ΠΑΡΤΥ” ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ & ΜΟΥΧΛΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
    ! Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας καταστήματος στον Πειραιά που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες


    Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας εστιατορίου – πιτσαρίας που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες στον Πειραιά, σε βαθμό που όπως επισημαίνουν στην έκθεσή τους οι επόπτες υγείας της Νομαρχίας να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των πελατών, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.

    Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα με τον διακριτικό τίτλο «Artisti Macaroni» της εταιρείας «Χ. Χριστόγλου & ΣΙΑ ΟΕ» που βρίσκεται στην οδό Ακτή Κουμουνδούρου 18 στον Πειραιά, στο οποίο το μικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά των Διευθύνσεων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Κτηνιατρικής και Υγειονομικών Ελέγχων κατέγραψε πλήθος υγειονομικών παραβάσεων, ενώ προχώρησε και σε κατασχέσεις ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, τυριών και διαφόρων τεμαχίων προϊόντων με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης.

    Ειδικότερα στο εν λόγω κατάστημα και σύμφωνα με τις εκθέσεις των ελεγκτών διαπιστώθηκαν :

    ? Στον χώρο πλύσης σκευών και επεξεργασίας λαχανικών υπήρχαν ζωντανά αρθρόποδα (κατσαρίδες). Στον χώρο παρασκευαστηρίου, αλλά και της αίθουσας πελατών υπήρχαν έντομα υγειονομικής σημασίας (μύγες)

    ? Το δάπεδο και η τοιχοποιία κάτω και πίσω από τα ψυγεία και τους πάγκους εργασίας στο παρασκευαστήριο ήταν ρυπαρό (είχε σχηματιστεί στρώμα σκουρόχρωμης λιπαρής ουσίας και υπήρχαν υπολείμματα φαγητών)

    ? Δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης των πλακιδίων στο δάπεδο του παρασκευαστηρίου και του χώρου πλύσης σκευών με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι λείο, οπότε να καθίσταται δυσχερής ο αποτελεσματικός καθαρισμός αυτού.

    ? Στο ψυγείο συντήρησης γλυκών, τα γλυκίσματα, αλλά και στο ψυγείο συντήρησης υλικών για σαλάτες, τα τρόφιμα (κομμένο τυρί, τομάτες, βρασμένα αυγά κλπ) ήταν τοποθετημένα σε δοχεία ακάλυπτα, κάτω από ρυπαρές σχάρες επί των οποίων είχε αναπτυχθεί ευρωτίαση (μούχλα)

    ? Στο ψυγείο συντήρησης αλλαντικών και ζύμης για πίτσα οι σχάρες παρουσίαζαν φθορές και οξειδώσεις

    ? Τα ψυγεία συντήρησης λαχανικών και τυροκομικών είχαν υποστεί φθορές με αποτέλεσμα να υπάρχει υγροποίηση και διαρροή υδάτων εντός αυτών

    ? Στο δάπεδο μπροστά από τα παραπάνω ψυγεία υπήρχαν λιμνάζοντα ύδατα

    ? Τα σκεύη εστίασης και παρασκευής φαγητών φυλάσσονταν σε ανοικτές προθήκες εκτεθειμένα σε έντομα, αρθρόποδα, κονιορτό ή άλλες ρυπάνσεις

    ? Η οροφή του παρασκευαστηρίου και του χώρου πλύσης σκευών ήταν ρυπαρή, είχαν αναπτυχθεί ιστοί αράχνης και έχρηζε υδροχρωματισμού. Επίσης σε σημείο της οροφής του χώρου πλύσης σκευών υπήρχε άνοιγμα που επικοινωνούσε (χωρίς προστασία) με μη ελεγχόμενο ρυπαρό χώρο (αεραγωγοί, καπναγωγοί κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ? Η μηχανή παρασκευής παγοκύβων ήταν τοποθετημένη εκτός του καταστήματος, σε ακάλυπτο χώρο, χωρίς υγειονομική προστασία. Οι εξωτερικές της επιφάνειες ήταν ρυπαρές.

    ? Τα ισοθερμικά δοχεία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά παγοκύβων ήταν ρυπαρά εσωτερικά και εξωτερικά

    ? Κατασχέθηκαν 40 κιλά φιλέτο μόσχου, μπιφτέκι μόσχου, μπιφτέκι κοτόπουλου, φιλέτο κοτόπουλου, ψαρονέφρι, προσούτο και διάφορα τυριά ως ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία (αποθηκευμένα σε χώρο υγειονομικά μη αποδεκτό, χωρίς σημάνσεις, σε θερμοκρασία υψηλότερη από την προβλεπόμενη κατά περίπτωση)

    ? Κατασχέθηκαν ακόμη 14 τεμάχια κρέμα κολοκύθας, 6 τεμάχια μακαρόνια και 2 τεμάχια σιμιγδάλι ψιλό με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης (31/10/09, 19/7/09 και 8/9/09 αντίστοιχα).

    Η υλοποίηση της απόφασης της Νομαρχίας Πειραιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, ενώ για την υπόθεση υπεβλήθη υγειονομική έκθεση (μηνυτήρια αναφορά) προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

    Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Οι έλεγχοί μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών πραγματοποιούνται και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με αμείωτους ρυθμούς. Στόχος μας, οι συμπολίτες μας καταναλωτές να αισθάνονται αλλά και να είναι στις καθημερινές τους επιλογές ασφαλείς από ενδεχόμενους υγειονομικούς και διατροφικούς κινδύνους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΝΙΝΟΥ
    ΧΤΥΠΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΞΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ


    Βόμβες Τρισέ: Είστε αναξιόπιστοι, μπαίνετε σε επιτήρηση

    Μετά τα χαστούκια από Αλμούνια και Γιούνκερ πριν από 15 ημέρες, ήλθε και ο κεντρικός τραπεζίτης, Ζ. Κ. Τρισέ (μιλώντας στον ΑΝΤ) να βάλει τη σφραγίδα του στην σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση στην οποία εισέρχεται η χώρα. Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν ακόμη πιο σκληρός για το οικονομικό χάλι της Ελλάδας και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η χώρα μας θα μπει σε ειδικό καθεστώς επιτήρησης αφού όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα κορόιδευε τις κοινοτικές αρχές με τα ψεύτικα στοιχεία που έστελνε. Μάλιστα, ο κ. Τρισέ έκανε λόγο για ένα κακοδιαχειρισμένο κράτος σε οικονομικό επίπεδο και προειδοποίησε ότι το δημόσιο χρέος και η αδυναμία να αποπληρώνει η χώρα το δανεισμό της θα αποτελέσουν βρόχο στο άμεσο μέλλον.

    ΠΑΕΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ.
    ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ.
    - ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ---------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
    Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και
    κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

    Άντε και εις ανώτερα.

    Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...
    ΠαΣοΚ ειμαστε
    ο,τι θελουμε κανουμε
    σας γ@μουμε οπως θελουμε και μη μιλατε
    γραικυλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποκαλυπτικές είναι οι συνεχείς ειδήσεις που ακούμε από τους οικονομικούς κύκλους της ΕΕ. Η οικονομική θέση της χώρας είναι η χειρότερη που είχε ποτέ.
    Οι αποχωρήσαντες , ενώ παρέλαβαν μία αξιόπιστη και σεβαστή χώρα, παρέδωσαν το σημερινό ναυάγιο. Όλοι θυμόμαστε ότι ήθελαν να επανιδρύσουν το κράτος.. και το διέλυσαν. Όμως μην παραπονιόμαστε, ο φερόμενος , έως πριν ένα περίπου μήνα, ως πρωθυπουργός ανέλαβε, λέει,την ευθύνη, οι κύριοι υπεύθυνοι της κατεδάφισης της οικονομίας, εγκατέλειψαν την πολιτική αφού αποδοκιμάστηκαν εκλογικά ..και όλα ΟΚ.
    Τιτάνιο έργο περιμένει την κυβέρνηση ώστε ο τόπος να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία, αρκεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις να κατανοήσουν την κατάσταση. Αποτελεί κατάντημα για τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να λένε ότι ανήκουν στην αριστερή (συγνώμη... αριστερά*)που χωρίς να λογαριάζουν
    την χώρα , υποκινούν μερίδα εργαζομένων σε κινητοποιήσεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, πριν ακόμα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση!!
    Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στην τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει.Ο λαός δεν ψήφισε τους συνδικαλιστές του Λιμένος Πειραιώς!!
    * Αλίμονο αν η αριστερά στην Ελλάδα αριθμούσε , ως κοινωνικό ρεύμα, 10%!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

    Η ΟΥΕΦΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΚΕΛ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗ ΟΥΕΦΑ?

    Η UEFA, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο κυπριακός σύλλογος, προχώρησε σε καταγγελία για την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στην αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας απέναντι στην Πόρτο στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες το απόγευμα νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση Ελληνικών σημαιών από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.

    Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεση μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.

    Επιθυμούμε επίσης να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαίων αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.

    Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια Δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του Σωματείου μας».

    Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του ΑΠΟΕΛ, Άντης Πολυδώρου, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο, τόνισε ότι η στάση της UEFA. είναι υπερβολική και εκτός νομικών πλαισίων: «Ναι είναι γεγονός ότι από χθες μας έχει κοινοποιηθεί νέα καταγγελία από την UEFA για την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στον αγώνα με την Πόρτο. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σε αρκετά γήπεδα σημαίες κρατών. Για μας σαν ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα. Η στάση της UEFA είναι υπερβολική και εκτός νομικών πλαισίων. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι. Όταν οι Τούρκοι έβγαζαν σημαίες του ψευδοκράτους στους αγώνες της Τραμπζονσπορ, δεν είχε κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΛΑ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΦΟΥΣ ,ΜΠΟΥΛΗΣ ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΟΙ.
    ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O σημερινός πρωθυπουργός αν και είχε ενημερωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον κ.Προβόπουλο για το χάλι της οικονομίας , έλεγε ότι υπάρχουν τα λεφτά . Τώρα επιβάλλει νέους φόρους . Η συνέπεια σε όλο της το μεγαλείο ????

    Εχουμε ένα κράτος που έχει τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από Αγγλία και Γερμανία , χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό και οι οποίοι έχουν πάρα πολλά προνόμια σε σχέση με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα .

    Δεν μάθαμε τι έγινε με το δημόσιο υπάλληλο που ο Γερουλάνος τον έπιασε να ξύνει τα @@@@ του ????? Πόσοι αργόμισθοι υπάρχουν ; Γνωρίζει κανείς να μας πληροφορήσει ; Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα βγει αυτή η κατάσταση ; Γιατί να μην ισχύουν τα ίδια κριτήρια με τον ιδιωτικό τομέα .

    Το να πάρουμε δάνειο σαν ιδιώτες , επειδή μας έτυχε μια ασθένεια , θέλουμε να φτιάξουμε ένα σπίτι , να αγοράσουμε αυτοκίνητο , να μεγαλώσουμε την επιχείρηση μας κ.λ.π , είναι θεμιτό . Και μέχρι να το ξεχρεώσουμε θα υποστούμε στερήσεις , για να απολαύσουμε μετά το αποτέλεσμα . Με το Ελληνικό κράτος τι συμβαίνει ; Μπορεί να χρωστάμε 260 δις € ( ίσως και περισσότερα ) και πάλι θέλουμε να δανειστούμε . Και λογικό θα είναι στο τέλος οι δανειστές μας να μας στριμώξουν άγρια , προκειμένου να πάρουν τα λεφτά τους πίσω .
    Και λογικό είναι να μας στριμώξουν άγρια οι Βρυξέλες , διότι δίναμε ψευδή στοιχεία και δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας σαν μέλη της Ευρωζώνης.

    Ο τεράστιος δημόσιος τομέας αποτελεί τροχοπέδη στη ανάπτυξη . Όταν το μεγαλύτερο μέρος των φόρων πηγαίνει για μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων τι να περιμένουμε .
    Η ανάπτυξη προέρχεται από τη βιομηχανία , την ανταγωνιστική γεωργία (αν σταματήσουν οι επιδοτήσουν να δούμε πόσοι θα μείνουν αγρότες) , τον τουρισμό , την ναυτιλία . Που βρισκόμαστε άραγε ;

    Θα πρέπει να γίνει δραστικός περιορισμός του δημοσίου , να σταματήσει η σπατάλη του δημοσίου χρήματος και να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας που συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας μας.
    Και βεβαίως δεν θα πρέπει υιοθετηθούν ελαστικές μορφές εργασίας στον ιδιωτικό τομέα , θα πρέπει να καταργηθούν οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι και αυτοί με τα μπλοκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να δεις αυτοί που πανηγύριζαν τη νίκη του ΠΑΣΟΚ , θα πάθουν σιγά- σιγά τη πλάκα τους , όταν θα δουν να καταρρέουν ένα-ένα όλα όσα τους υπόσχοταν , για να τους ψηφίσουν.
    Ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει και τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο για το χάλι της οικονομίας . Γιατί μας το έκρυψαν ;
    O σημερινός πρωθυπουργός έλεγε ότι υπάρχουν τα λεφτά.
    Υποσχόταν καλύτερη απόσυρση και κόβει την απόσυρση αλλά αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας.
    Αυξάνει τους έμμεσους φόρους αλλά τους καταδίκαζε προεκλογικά.
    Τι έγινε με τις χιλιάδες κρατικές λιμουζίνες ; Τι έγινε με τον δημόσιο υπάλληλο που δεν είχε τρόπο να περάσει την ώρα του και έπιασε ο ίδιος ο Γερουλάνος ; Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν ;
    Τoν έπιασε κοινωνική ευαισθησία να δώσει μερικά ψίχουλα στους αναξιοπαθούντες φορολογώντας εμάς περισσότερο. Δεν είδα όμως να μειώνονται οι μισθοί και τα προνόμια των βουλευτών. Γιατί να έχουν 4 δημόσιους υπαλλήλους στα γραφεία τους ;
    Λόγω επιτήρησης υπόσχεται περιστολή των δημοσίων δαπανών . Τα ίδια έλεγε και ο Καραμανλής πριν μερικά χρόνια , αλλά τελικά αυξήθηκαν. Θα το κάνει λόγω επιτήρησης ;

    Εχουμε ξύπνια" κυβέρνηση που μας θεωρεί ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ΦΑΒΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΜΥΑΛΟΦΥΓΟΔΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O σημερινός πρωθυπουργός αν και είχε ενημερωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον κ.Προβόπουλο για το χάλι της οικονομίας , έλεγε ότι υπάρχουν τα λεφτά . Τώρα επιβάλλει νέους φόρους . Η συνέπεια σε όλο της το μεγαλείο ????

    10 Νοε 2009 9:55:00 μμ
    =============================

    Που την βλεπεις την ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ρε φιλε;
    Φυσικα και ειχε γινει ενημερωση
    φυσικα και γνωριζουμε οτι υπαρχουν λεφτα
    οχι ομως στην κυβερνηση!
    ΕΚΕΙ ειναι το problem, I'd like to say!
    Because the money υπαρχουν στα ΜΠΑΟΥΛΟΝΤΙΒΑΛΑ
    και στις ΨΑΡΟΚΑΣΕΛΕΣ
    στα ντουλαπια ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
    και στους ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ
    κρυμμενα!
    ΑΥΤΑ θελουμε να μαζεψουμε!
    stupid !

    Hope to get my point, right?
    μικροτσουστουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση