GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H σύγχρονη ελληνική τηλεόραση...

Από τον Χαρδαβέλλα στον Φερεντίνο …και τούμπαλιν! . Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη . «Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής», «τραπεζικός διαμεσολαβητής», «...

Από τον Χαρδαβέλλα στον Φερεντίνο …και τούμπαλιν!
.
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
.
«Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής», «τραπεζικός διαμεσολαβητής», «ειδικός διαμεσολαβητής του επιχειρηματία», «ασφαλιστικός διαμεσολαβητής» είναι μερικοί διαπιστευμένοι τρόποι άσκησης της διαμεσολάβησης. Εκείνης δηλαδή της παρέμβασης ενός αμοιβαία αποδεκτού τρίτου σε μια διαμάχη, όπου δια μέσου μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας επιδιώκεται γεφύρωση των διαφορών και εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει κάποια διαμάχη και πρέπει να καλυφθεί ο χρόνος μιας και δυο τηλεοπτικών εκπομπών;;
Στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση πάντα βρίσκεται η λύσις. Δημιουργούνται διάττοντες «διαμεσολαβητές παράλληλων συμπάντων», ψυχών και...

πνευμάτων, που θα βρουν «μανούλες» -ή καλύτερα «γιαγιούλες» πια- στη πιάτσα των αποφαγιών της παγκόσμιας τηλεοπτικής σκηνής, ευελπιστώντας ότι θα καθηλώσουν βλέμματα και θα αγκυλώσουν δάχτυλα στο τηλεκοντρόλ. Στη προσπάθειά τους να το πετύχουν, καλούν για πανελίστες, φερόμενους «ειδικούς» και ανασύρουν videos 10ετίας από γραφικές μορφές της αλλοδαπής, παρουσιάζοντάς τους ως προσωπικότητες βεληνεκούς. Για συνοδευτικές στο ντεκόρ γλάστρες, τοποθετούν νέους ασκούμενους δημοσιογράφους, που ευελπιστούν κάποια μέρα να μοιάσουν στο «μέντορά» τους και τους δίδεται ως αντάλλαγμα η ικανοποίηση της εκφοράς μιας πρότασης. Όπου «γιαγιούλα», για σήμερα βάλε «Χαρδαβέλλας». Όπου «Χαρδαβέλλας» βάλε «φέρων την ανανέωση στην ελληνική τηλεόραση». Πρόσθεσε και το «προτείνων την αλλαγή στην οπισθοδρομική τηλεοπτική πραγματικότητα». Λανθάνεις αν στο άκουσμα του ονόματός του, εσύ σκέφτεσαι τον «ΕΤ τον εξωγήινο», τους «Βριλ», τον «Γκέλερ». Εξάλλου, με ύφος guru ο κ. «Χαρδαχάλιας» ξεκαθάρισε τη θέση του. «Μου χρεώνουν τον Γκέλερ» είπε. «Όντως εγώ τον πρωτοέφερα και θα πω απλά την άποψή μου, γιατί δε θέλω να πάρω θέση. Αρχικά, είναι ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός». Κοινώς, «σας δούλευα τότε που υποστήριζα ότι έχει ξεχωριστές ιδιότητες» (=αυτό δε το είπε, αλλά εννοείται από τα συμφραζόμενα). Παράλληλα, ο δημοσιογράφος σημείωσε και την υποκριτική στάση των Μέσων τότε και τώρα, όπου τότε όσοι τον «κατηγορούσαν» τώρα τον επευφημούν και τούμπαλιν.
Ανέτρεξε στο λεξικό για την εύρεση της λέξης «τούμπαλιν» και θα δεις ότι παραθέτει φράση παραδειγματική. «Από τον Άννα στον Καϊάφα… και τούμπαλιν». Άλλαξέ το. Μπορείς. «Από τον Χαρδαβέλλα στον Φερεντίνο... και τούμπαλιν». «Από τον mentalist στον διαμεσολαβητή (medium)… και τούμπαλιν». «Από την υποκρισία στη βλακεία.. και τούμπαλιν». Δείξ’ τους, ρε παιδί μου, ότι δεν είσαι ο αυνάνας, ο παθητικός δέκτης, ο σαβουροβλέπων. Εξέφρασε το παράπονό σου και μην αφήνεις δήθεν προοδευτικές πένες να νοιάζονται για το τηλεοπτικό μέλλον σου και για την υποβάθμιση της νοημοσύνης σου. Αντί να τους πάρεις τηλέφωνο να τους πεις ότι το ρολόι και η τοστιέρα δε δούλεψαν, πες τους να αλλάξουν κανάλι εκείνοι. Να αλλάξουν πορεία, ρότα, πως το λένε. Ειρωνεύσου τους και προσποιήσου ότι σε απασχολεί το μέλλον της επαγγελματικής τους τηλεοπτικής πορείας. Κάνε ότι ενδιαφέρεσαι για το άδοξο τέλος της περίλαμπρης καριέρας τους. Δώσε παραδείγματα, υπάρχουν πολλά. Θυμήσου κλείνοντας, τον Χατζηστεφάνου και πες τους, «τέρμα πια στην δικτατορία της ηλιθιότητας»!

9 σχόλια

  1. O GAP

    TELEIONEI mARTIO!!

    H MALAKIES TOY KAI H AXARISTIA TOY TON TELEIOSAN

    KYNHGAEI TOYS PASOKOUS!!

    SEBETAI KAI PROO8EI DEXIOYS!!

    AYFTOKTONHSE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νεοδημοκράτες έχετε τα κότσια να καταργήσετε την οικογενειοκρατία?
    Στο χέρι σας είναι!
    Τολμήστε!
    Αν δεν ψηφίσετε οικογένεια, και αφού τελειώσει η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου ΠΑΠΑΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    Διότι μετά το Γιώργο, περίπου εφτά άντε βία οχτώ χρόνια, προφανώς όποιος και να είναι στην Νέα Δημοκρατία αρχηγός θα πάρει τις εκλογές, θα κάτσει όσο κάτσει και αυτός εφτά οχτώ χρόνια, στο Πασόκ θα έχει βγει άλλος εκτός από την οικογένεια παπανδρέου και τούμπαλιν. Έτσι μπαίνει ταφόπλακα στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργο

    το να σε βγαλουν Πρωθυπουργό
    οι Πασοκοι
    και εσυ να τους πουλησεις

    και να δουλεψεις για τους δεξιούς ΔΕΝ ειναι εξυπνο ουτε εντιμο!!

    Ασε τι κανει ο Ομπαμα...εδω δεν ειναι αμερικα!!

    Τον Μαρτη βγαινουν τα αγγούρια στην ελλάδα!!!

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
    ΑΝΤΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ
    ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΤΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ??

    ΠροσεΞε
    ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ!!

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ελληνική τηλεόραση έχει πλέον φτάσει ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΑΒΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟ ΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ.

    1 ΜΗΝΑΣ ΑΡΠΑΚΟΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΛΑΚΙΑ.
    ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑΝ ΘΙΑΣΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΕΣΤΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΟΝΟΜΑ ΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ. Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΡΕΜΒΑΣΙΣΤΩΝ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. me tis spatales stin ert ti tha ginei?

    pou einai o giorgakis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ.
    Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΕΛΕΡ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
    ΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΝΗΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ.ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕΡ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ, ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.
    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ. ΠΧ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΤΑ ΚΛΠ.

    Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΚΟ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ.

    ΡΕ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΣΟΚΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΦΗΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση