GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

STAGE: Ναι στην εργασιακή εμπειρία...

...όχι στις πελατειακές σχέσεις . Aπό την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων . Οι Οικολόγοι Πράσινοι βλέπουν το θεσμό των STAGE,...

...όχι στις πελατειακές σχέσεις
.
Aπό την Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων
.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι βλέπουν το θεσμό των STAGE, οργανωμένο όμως σε άλλη βάση, ως σημαντικό εργαλείο απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και δεξιοτήτων σε μια εποχή αυξανόμενης ανεργίας που πλήττει πολύ περισσότερο αυτούς που αναζητούν για πρώτη φορά εργασία. Προτείνουμε τα stage να στραφούν κυρίως σε απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και δεξιοτήτων σε πράσινους και κοινωνικούς τομείς απασχόλησης και να συνδυαστούν αποτελεσματικά με πολιτικές που θα δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας .
Είναι γεγονός ότι η γενιά των 700€ θεωρεί το θεσμό των stage, όπως αυτός εφαρμόζεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, ως ιδιαίτερα θετικό και χρήσιμο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , όμως, κατάφεραν να απαξιώσουν έναν κατ΄ αρχή σημαντικό θεσμό μετατρέποντας τον σε ένα μηχανισμό πελατειακών εξυπηρετήσεων, εξαρτήσεων και ...

εξευτελισμού ανθρώπων που αναζητούν μια δουλειά. Με ποιο δικαίωμα κομματάρχες και βουλευτές συνέτασσαν λίστες για ανθρώπους που “έπρεπε” να προσληφθούν μέσα από stage, παρεβαίνοντας σε μια διαδικασία; Για ποιο λόγο σπαταλήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα ευρωπαϊκοί πόροι για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων; Δεν έχει κανείς πολιτική αλλά και ποινικές ευθύνες για την κατάσταση αυτή;
Τα προγράμματα stage πρέπει να συνεχιστούν, με στόχο να βοηθούν τους νέους στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και δεξιοτήτων, δεν επιτρέπεται να καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες σε φορείς όπου εφαρμόζονται, δεν αποτελούν υποκατάστατο κανονικής εργασίας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε:
Οι συμβάσεις των προγραμμάτων να είναι περιορισμένου χρόνου (6-8 μήνες, μόνο σε ειδικές περιπτώσεις να είναι μέχρι 1 χρόνο) και να μην ανανεώνονται.
Να αφορούν νέους που σπουδάζουν ή που μόλις έχουν τελειώσει την εκπαίδευσή τους και δεν έχουν ένσημα ή μεγαλύτερους που θέλουν να αλλάξουν καριέρα.
Η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και δεξιοτήτων να συνοδεύεται και με υποστηρικτικές δομές για εξεύρεση εργασίας αλλά και να συνδέεται με συγκεκριμένες πολιτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας στους τομείς..
Η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας να γίνεται κυρίως σε φορείς του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα – ΜΚΟ.
Ο ασκούμενος πρέπει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση και επιδότηση για όσο καιρό διαρκεί η εργασιακή εμπειρία.
Ειδική κατηγορία stage μπορεί να αφορά σε νέους που βρίσκονται ακόμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε να γνωρίσουν στην πράξη το επάγγελμα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν πριν λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.
Η επιλογή του φορέα στον οποίο πραγματοποιείται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας να γίνεται με συνεννόηση μεταξύ του φορέα που το πρόγραμμα και των ίδιων των ενδιαφερόμενων, με υποστηρικτική και μόνο βοήθεια από τον ΟΑΕΔ.
Οι νέοι που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί μέσω προγραμμάτων stage για κάλυψη αναγκών του δημοσίου με ανανεωμένες συμβάσεις πρέπει να καλυφθούν αναδρομικά ως προς την κοινωνική ασφάλιση και τον μισθό που θα έπρεπε να είχαν μετά την πρώτη ανανέωση.

11 σχόλια

  1. Παραιτησου υπουργε προστασιας των μη αστυνομικων.
    ξεφτιλες πασοκοι ανικανοι.
    Εγινε και αυτό.
    Πριν από λίγο στην Αθηνών Λαμίας σε έλεγχο που έγινε σε 4 Αθίγγανους από Αστυνομικούς , ένας από τους αθίγγανους βούτηξε το τζίπ των Αστυνομικών και εξαφανίστηκε.

    σε 1 μηνα διαλυσατε την ακεφαλη αστυνομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια, έχουν καταλάβει όλοι οι συμπατριώτες μας τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να περάσει μέτρα όπως η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, η παροχή της ελληνικής ιθαγένειας, του δικαιώματος ψήφου και αμέτρητων προνομίων σε αυτούς;

    Η κυβέρνηση θα κάνει ότι διστάζει, για να ελαχιστοποιεί το πολιτικό κόστος, αλλά θα βγαίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι, διάφορα εγχώρια ή ξένα think-tanks (ιδρύματα, παρατηρητήρια, οργανώσεις κλπ) ή κουλτουριάρικοι θεσμοί όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και άλλες ανεξάρτητες αρχές και θα πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή. Τότε η κυβέρνηση θα σπεύδει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των θολοκουλτουριάρηδων, ισχυριζόμενη ότι δήθεν ανταποκρίνεται σε απαίτηση της κοινωνίας και των φορέων της.

    Ένα από τα ιδρύματα που θα έχουν τον παραπάνω ρόλο είναι το ΙΣΤΑΜΕ – Ανδρέας Παπανδρέου. Να δούμε λοιπόν ποιες ήταν οι πρόσφατες προτάσεις του ιδρύματος αυτού για την πολιτική στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης; Να δούμε τη φρίκη που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει για τους Έλληνες;

    Λοιπόν: Την απλοποίηση των διαδικασιών απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ζητεί το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», βάσει των προτάσεων για αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

    -Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα

    -Δυνατότητα απασχόλησης μεταναστών στη δημόσια διοίκηση.

    -Διαμονή ενός έτους στην Ελλάδα είναι αρκετή προκειμένου ο αλλοδαπός να ζητήσει οικογενειακή επανένωση.

    -Κριτήριο επαρκούς εισοδήματος πρέπει να τεθεί ο κατώτερος μισθός ανειδίκευτου εργάτη.

    -Εφάπαξ καταβολή ενός παραβόλου για όλη την οικογένεια, μόνο κατά την αρχική αίτηση.
    -Δικαίωμα αυτόνομης άδειας διαμονής, ύστερα από τρία χρόνια διαμονής της συζύγου και των παιδιών.

    -Ανήλικοι που βρίσκονται πέντε χρόνια στην Ελλάδα να αποκτούν με την ενηλικίωση άδεια επί μακρόν διαμένοντος ή μόλις συμπληρωθούν πέντε χρόνια μετά την ενηλικίωση. Η σύζυγος αλλοδαπού επί μακρόν διαμένοντος να τίθεται στο ίδιο καθεστώς με τον πρώτο χρόνο επανένωσης.

    -Οσοι μετανάστες κατοικούν δύο τουλάχιστον χρόνια σε κάποιον δήμο και έχουν συμπληρώσει πενταετή νόμιμη παραμονή στη χώρα, να απολαμβάνουν το δικαίωμα ψήφου, αλλά και συμμετοχής στην ανάδειξη δημοτικών και κοινοτικών Αρχών.

    Είναι σαφές ότι αν αυτά τα μέτρα περάσουν, τότε τέλειωσαν η Ελλάδα και ο Ελληνισμός. Είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα ανεχτούν αυτό το φριχτό μέλλον που θέλουν να δημιουργήσουν γι' αυτούς ο Γιωργάκης και η υπόλοιπη θολοκουλτουριάρικη και νεοταξίτικη παρέα του. Το ιστολόγιό μας καλεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα με πατριωτικά αισθήματα, σε ένα διαρκή αγώνα αντίστασης σε αυτά τα ανθελληνικά σχέδια. Για να μην είμαστε οι τελευταίες γενιές Ελλήνων που κατοικούν στην πολυαγαπημένη μας πατρίδα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το εξωτερικό χρέος από δανεισμό είναι, όπως λένε, τριακόσια δισ. ευρώ και αν οι Ελλαδίτες είμαστε δέκα εκατομμύρια, τότε τον καθένα μας τον έχουν φορτώσει τα κόμματα με οφειλή τριάντα χιλιάδων ευρώ: ένα ετήσιο εισόδημα που λίγοι απολαμβάνουν. Χρωστάνε αυτό το ποσό και τα βρέφη και οι υπερήλικες, υγιείς και ανάπηροι, όλοι.

    Ετσι ίσως εξηγείται γιατί προωθήθηκε μεθοδικά να γίνει πρωθυπουργός ο πολιτικός που, ως προπαγανδιστής του Σχεδίου Ανάν, είχε δώσει έμπρακτο δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη διαχείρισης ελληνικών κοιτίδων πολιτισμού. Και γιατί τώρα ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή τον συγκεκριμένο εκλεκτό του. Δεν γίνεται να χρωστάει η χώρα τριακόσια δισ. και όμως να απολαμβάνει ανεξαρτησία, πολιτικές ελευθερίες, εδαφική ακεραιότητα. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο.

    Ομως, το κυρίως σκάνδαλο είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κοινή (όλων μας) συνείδηση ποδηγετούμενη από τα κόμματα: Φρίττουμε όλοι και καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο ένας «λοχίας» να μας στερήσει τις ελευθερίες μας, αλλά βρίσκουμε φυσικό να μας υποδουλώνουν σε δανειστές και στα αφεντικά των δανειστών οι κομματικοί μας φεουδάρχες. Κανείς μας δεν τολμάει να διερωτηθεί, σε τι διαφέρει η ασυδοσία του «λοχία», από την ασυδοσία των κομματανθρώπων, αφού και στις δύο περιπτώσεις ξεπουλιώνται η κρατική μας ανεξαρτησία, οι πολιτικές μας ελευθερίες, η εδαφική μας ακεραιότητα, η συλλογική μας αξιοπρέπεια.

    Ο «λοχίας» ενδέχεται να παραπεμφθεί σε «ειδικό δικαστήριο», οι κομματάνθρωποι ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλω θερμα οποιον φιλο γνωριζει, να μου πει σε ποια ιστοσελιδα μπορω να βρω το σχεδιο νομου για τους διανειοληπτες που εχει τεθει σε δημοσια διαβουλευση. Στην σελιδα www.mnec.gr του Υπουργειου Οικονομικων δεν βρισκω κατι. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑΖ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΑΛΛΑΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    Αλλά στα φιλαράκια του πασοκ
    ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ.

    ΠΑΤΕ..για στα τέσσερα ΤΩΡΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
    ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ_______
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ________
    Ο ΠΟΡΔΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ_________

    - ΕΩΣ 100% Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !
    ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ !!!ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΓΑΜΗΣΙΑ

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ...ΜΟΝΟ...ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 09.19 ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΚΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΩΣ 100% Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !
    ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ !!!ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΓΑΜΗΣΙΑ

    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ...ΜΟΝΟ...ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    2 Νοε 2009 10:32:00 πμ..............................

    ΡΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΔΕΞΙΕ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΣΕΙ.ΤΡΑΒΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΜΑ ΤΑ STAGE...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

    ΕΙΠΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ !!!

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ !!!

    ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 1400 ευρω ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλω θερμα οποιον φιλο γνωριζει, να μου πει σε ποια ιστοσελιδα μπορω να βρω το σχεδιο νομου για τους διανειοληπτες που εχει τεθει σε δημοσια διαβουλευση. Στην σελιδα www.mnec.gr του Υπουργειου Οικονομικων δεν βρισκω κατι. Ευχαριστω.

    edw filemou einai h selida me oles tis diabouleyseis

    http://www.opengov.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση