GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί Τεμπών ερωτήσεις...‏

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Τελικά το γεγονός ότι υπάρχουν 2 Ελλάδες που τις χωρίζουν ΚΑΙ τα Τέμπη (πέρα από τόσα και τόσα άλλα "...

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τελικά το γεγονός ότι υπάρχουν 2 Ελλάδες που τις χωρίζουν ΚΑΙ τα Τέμπη (πέρα από τόσα και τόσα άλλα "διαχωριστικά" κυρίως οικονομικής και ποδοσφαιρικής φύσεως) αποδείχτηκε χτες το μεσημέρι περίτρανα και μάλιστα με τραγικό τρόπο αφού κόστισε και τη ζωή ενός Ιταλού επιστήμονα που πήγε επί τόπου να ελέγξει τα αποτελέσματα της έκφρασης του θυμού της γης.
Στα Τέμπη έχουν χαθεί ΠΟΛΛΕΣ ζωές (ποιός θα ξεχάσει τα παιδιά του Μακρυχωρίου) αλλά στη προκείμενη περίπτωση θέλω να εγείρω κάποια απλά ερωτήματα:
ΟΛΟΙ όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή της νέας σήραγγας και...

της νέας ΠΑΘΕ όλο αυτό το χρονικό διάστημα ΔΕΝ σκέφτηκαν μήπως υπάρχουν επιπτώσεις από τους πολλούς μικροσεισμούς που προκλήθηκαν από τα αμέτρητα φουρνέλα και από την διάβρωση του ορεινού όγκου εξαιτίας των βροχών στα πλαϊνά της εθνικής οδού στα Τέμπη και όταν μάλιστα ΔΕΝ υπήρχε για δεκαετίες το σχετικό προστατευτικό πλέγμα?
Ομολογώ ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε κάποια σημεία είχαν τοποθετηθεί μεταλλικά πλέγματα (μήπως όμως είχαμε και αστοχία των πλεγμάτων καθώς το πρόβλημα απαιτούσε ίσως πολύ πιο ισχυρές κατασκευές ή μήπως ήταν ήδη αργά;)
Απλές ερωτήσεις ενός, (ίσως όχι τόσου απλού), Έλληνα Μακεδόνα...
Εάν Κυβερνητικοί παράγοντες καλέσουν τους ειδικούς περί την οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική μας ψυχολογία να προσμετρήσουν τις επιπτώσεις αυτού του νέου δράματος στα Τέμπη φοβάμαι ότι θα μας…αναστατώσουν!

19 σχόλια

  1. Κε Πιπερόπουλε,
    φθάνουν οί εξορκισμοί καί τά φρού-
    φρού αρώματα,δέν βοηθάς μέ ικασίες
    άν άν άν αφού είσαι εκτός θέματος.
    Γνώσης.
    Διάβασε με καί σχολίασε(αυτό δέν
    τό συνηθίζεις) στήν ανάρτηση τού
    1:58 kafeneio.
    Καί επειδή νομίζεις ότι είσαι
    απροστάτευτος,πρίν μέ ψυχολογήσεις
    μάθε ότι θά σέ σιγοντάρω όταν ο
    blooper -άσπονδος φίλος- σέ υβρίζει.
    Κε καθηγητά,άν εκτίθεσαι γιά
    τό χρήμα...κατανοητό,αλλά άν
    θέλεις τήν προβολή,συμβουλέψου
    συνάδερφο σου.
    Άαααν θέλεις νά προσφέρεις ο
    blooper θά σού κλείσει ραντε-
    βού μέ τούς παπάρες ψυχοτρόπους
    τής πρωινής ζώνης.
    Ένας ή δύο εκλέχθηκαν βουλευτές.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ κυριε ΚΑΘΗΓΗΤΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ τη μεταπολιτευση με τον Καραμανλη, τον θειο, πρωθυπουργο, ολοι ελπιζαμε σε μια καλυτερη εποχη απο την δικτακτορια και ώ του θαυματος ακουστηκε η μαγικη λεξη ΛΙΤΟΤΗΣ για ολους ταχα δηθεν.
    Περασαν 7 χρονια και ηρθε ο Ανδρεας που βρηκε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ξανα λιτοτης ταχα δηθεν.

    Το 89 επεσε το ΠΑΣΟΚ εν μεσω οικονομικων σκανδαλων και ηρθε η κυβερνηση εθνικης ενοτητας με την ιστορικη συμφιλιωση του Φλωρακη με την δεξια και προθυπουργο τον Τζανετακη και τον Ζολωτα.
    Ελα ομως που δεν μπορουσαν να πληρωσουν ουτε μισθους ουτε συνταξεις. Εκλογες και στην εξουσια ερχεται ο Μητσοτακης που αρχιζει να πουλαει οτι εβρισκε μπροστα του, τα τσιμεντα, ιδιωτικοποιηση οτε, πουλημα δεκο και παει λεγοντας.
    Τον ριχνει ο Σαμαρας με τον Συμπιλιδη για το θεμα διαλυσης της Γιουγκοσλαβιας και κατ' επεκταση των Σκοπιων και ερχεται παλι ο Ανδρεας χειρουργημενος και βρισκει αδεια ταμεια.
    Με την επιδεινωση της αρρωστιας του αναλαμβανει ο Σημιτης και εξαγγελει νεο προγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.
    Αυτο το εργο παιχθηκε μεχρι το 2004 οπου αφου πηραν (οτι ειχε ο λαος αποταμιευσει με χρονια δουλειας) στο χρηματιστηριο και φαγανε τον αμπακα καταχρεωσαν με δανεια την χωρα για την αναληψη των ολυμπιακων αγωνων και μοιραια πεσανε σαν ωριμα φρουτα.

    Ηρθε ο Καραμανλης ο νεωτερος, φρεσκος και με ονειρα επανιδρυσης του κρατους απο την σηψη και την διαφθορα. Παρελαβε ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ οικονομια με σωρεια σκανδαλων με υπευθυνους και υπαιτιους. Ομως ουδεις ποτε τιμωρηθηκε και αντ αυτου εβαλε τον αλογοσκουφη να μοιραζει και να χαριζει δισεκατομμυρια στους τραπεζιτες που σακατεψαν την κοινωνια ως νομιμοι τοκογλυφοι μαζι με μια καστα οικογενειων που εδω και χρονια ρουφανε το αιμα του δημοσιου.
    Εδω αρχιζει ο χορος των σκανδαλων ομολογα βατοπεδια siemens κουμπαροι sex και βια βαρθολομαιος αυτοκτονιες dvd,δικηγοροι σε καταθλιψη,της πουτανας δηλαδη εν μεσω κρισης.
    Το επανιδρυση εγινε επανα-χαλασμα και ο φρεσκος εφυγε ηρωικα νυχτα!
    Ηρθε ο ευγενικος ΓΑΠ να παραλαβει κι αυτος(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να χτυπησει την διαφθορα και να φτιαξει εκ νεου το κρατος που πλεον δεν υφισταται.
    Αυτη περιπου ηταν διαδρομη των τελευταιων 35 ετων με τα προσωπα αυτα πρωταγωνιστες.
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΙΑΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ;
    Για εμας οι φοροι και η λιτοτητα και για καποιους ακρατος πλουτισμος, χλιδη, προκληση και σταρχιδισμος.
    Μηπως πρεπει κατι να κανουμε πλεον σαν Λαος και οχι σαν μαλακες υπηκοοι φεουδαρχων;
    Μηπως πρεπει να απαιτησουμε την δημευση των περιουσιων ολων των πολιτικων που εμπλεχτηκαν σε σκανδαλα έμμεσα ή αμεσα;
    Μηπως καποιοι κυριοι μεγαλοσχημοι πρεπει να βλεπουν την ζωη τους πισω απο τις μπαρες;
    Ρωταω μηπως ειναι ωρα να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο των συντεχνιακων και κομματικων συμφεροντων μας. Μηπως ηρθε η ωρα να γραψουμε στα αρχιδια μας τον fits mits morgan stanley και ολα τα αρχιδια τυπου νομισματικο ταμειο και ολα τα συναφη μπου@λα; Γιατι και ο βαθυς υπνος εχει το ξυπνημα του!..

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ;
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε πελώριε αρθρογράφε, η κατολίσθηση έγινε στην άλλη πλευρά του φαραγγιού, κι όχι από την πλευρά που γίνεται η σήραγγα. Και η εκσκαφή είναι τουλάχιστον 1 χλμ μακρυά από το σημείο αυτό. Ποιά φουρνέλα και παπαριές. Εκανες τον κόπο να δείς οτι στο σημείο της κατολίσθησης υπήρχε κυριολεκτικά γκρεμός? Ο άνθρωπος που χάθηκε ήταν εκεί για να αξιολογήσει την κατάσταση με την υποχώρηση εδάφους που άρχισε να εκδηλώνεται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά πλέγματα; Πας καλά; Είδες τι κατέβηκε από το βουνό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοφτο ρε Παπαροπουλε..αφου εισαι ασχετος -και φαινεται απο το τι γραφεις και πως το γραφεις-. Κι αν θεωρεις τον εαυτο σου οχι και τοσο απλο πολιτη, μαθε οτι ο πολιτης δεν επιδεχεται επιθετικων προσδιορισμων! Κενολογε, μπουρδολογε, μαιντανε, σχολιαστη του τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε φιλε του 6:44 με έβαλες και εμένα σε σκέψεις και αμφιβολίες λέγοντας στον Πιπερόπουλο ότι δεν ξέρει το όνομα του χωριού που θρήνησε τα 21 θύματα στα Τέμπη...
    Τελικά ποιό είναι τό όνομα;
    Δεν είναι το Μακρυχώρι Ημαθίας;
    Γράψτο εδώ να μάθουμε και μείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο γνωστό είναι επίσης ότι η γέφυρα στο Ρίο αντέχει ΜΟΝΟ 7,5 ρίχτερ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ,ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ........



    ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΣ!


    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.



    ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΟΥ ΚΥΡ ΔΑΣΚΑΛΕ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑΤΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ .

    Α ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...... Τελικά ποιό είναι τό όνομα;
    Δεν είναι το Μακρυχώρι Ημαθίας;
    Γράψτο εδώ να μάθουμε και μείς.
    18 Δεκ 2009 11:42:00 μ.μ...."

    Όχι, αγαπητέ, ΔΕΝ είναι τό Μακρυχωρι Ημαθίας...

    Κι' άμα θές νά μάθεις ποιό είναι τό σωστό όνομα, ψάξε λίγο, κούνα τό τσερβέλο σου δεξιά - αριστερά, καί, σέ έσχατη περίπτωση, χρησιμοποίησε τό ρημάδι τό Δίκτυο, Νομαρχία Ημαθίας κλπ....

    Ψάξε μόνος σου, γιατί άν περιμένεις από "...Καθηγητές Πανεπιστημίου Μακεδονίας...",
    σώθηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε του 8:07 ως Σαλονικιός και παληός φοιτητής του δάσκαλου μας κ Πιπερόπουλου θα σου δώσω εγώ τη συνταγή για να μην παιδεύεσαι άδικα:
    Σταμάτα στον ΤΕΡΚΕΝΛΗ Αριστοτέλους και Τσιμισκή γωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενημερωμένε "κόπανε" φίλε (του 6:44 και του 1:07)που κάνεις και υποδείξεις για Νομαρχία Ημαθίας, μη συνεχίζεις να υποτιμάς ούτε τον Πιπερόπουλος ούτε το ΠΑΜΑΚ εκτός εάν δηλώσεις την ταυτότητά σου για να κρίνουμε και τη δική σου αφεντιά και αυθεντικότητα όσοι σε διαβάζουμε στο press.gr...
    Θα προτείνω και σε σένα και τους χιλιάδες αναγνώστες του press.gr να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στο παρακάτω για αποκατάσταση της απλής αλήθειας..

    http://www.palo.gr/cluster.aspx?id=562398

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 19 Δεκ 2009 1:41:00 μ.


    ΣΟΒΑΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΠΟΥΔΑΖΑΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παπαρόπουλε, το μόνο γιατρικό στην περίπτωσή σου είναι να πας να ξαναγενηθείς επειγόντως, αμέσως τώρα, εδώ και τώρα, απο άλλη μάνα και άλλον πατέρα. Διαφορετικά, η ....ευγονική ας βάλει το χέρι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κε "19 Δεκ 2009 8:07:00 π.μ.", δεν τη χρειάζεσαι τη συνταγή, αφού ήδη σου τά' πρηξε ο δάσκαλος και "σου τά΄κανε τσουρέκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επειδή έγινε κατολίσθηση σε ένα τμήμα της ΠΑΘΕ υπάρχουν δυο Ελλάδες(συγνώμη για τον βαρβαρισμό); Δηλαδή αν γινόταν κατολίσθηση και στον Μπράλο θα υπήρχαν τρεις; Εκτός από καθηγητής ψυχολογίας επικοινωνίας ο κ Πιπεροπουλος έγινε τώρα και σεισμολόγος γεωλόγος; Και εν κατακλείδι γιατί δεν είναι και τόσο απλός Έλληνας Μακεδόνας ο κ. καθηγητής; Δηλαδή τι είναι; Διάδοχος κάποιου θρόνου; Ήμαρτον Κύριε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση