GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο συνταξιούχος‏...

Σηκώθηκε από το κρεβάτι στις έξι το πρωί γιατί σ’ αυτή την ηλικία τώρα δε μπορεί να κοιμηθεί άλλο. Ζει μόνος. Άναψε το γκαζάκι, έφτιαξε το κ...

Σηκώθηκε από το κρεβάτι στις έξι το πρωί γιατί σ’ αυτή την ηλικία τώρα δε μπορεί να κοιμηθεί άλλο. Ζει μόνος. Άναψε το γκαζάκι, έφτιαξε το καφεδάκι του και πριν το απολαύσει άνοιξε το συρτάρι του κομοδίνου κι έβγαλε το κουτί με τα φάρμακα. Πήρε χάπι για τη πίεση, χάπι για το ζάχαρο, χάπι για τη καρδιά, χάπι για το ελαφρύ εγκεφαλικό που πρόσφατα πέρασε, χάπι για το κυκλοφορικό, χάπι για τ’ αρθριτικά που τον βασανίζουν συνέχεια.
Τώρα με την εντολή της νέας υπουργού υγείας για περικοπή δαπανών πρέπει να έχει γνωμάτευση αλλιώς δε θα του δώσει-βερεσέ-άλλα φάρμακα το φαρμακείο της γειτονιάς. Τα λεφτά που παίρνει ως σύνταξη δεν...

του φτάνουν για να πληρώσει επίσκεψη σε ιδιωτικό γιατρό και δεν τον κρατάνε τα πόδια του να περιμένει πέντε ώρες στην ουρά στο ΙΚΑ. Άσε που τρέμουν λίγο και τα χέρια του και δε θυμάται καλά που έχει βάλλει το βιβλιάριο υγείας. Τέτοιο είναι το πεπρωμένο του και δε μπορεί να το αλλάξει πια. Ποιος είναι; Είναι ο φτωχός συνταξιούχος του σήμερα που βιώνει σιωπηλά την ταπείνωση. Ελπίζει όμως κι αυτός για καλύτερες μέρες…
Καλές Γιορτές
Διονύσης Στ.

13 σχόλια

  1. Είναι αλήθεια το νέο δόγμα της εξουσίας είναι θάνατος στους συνταξιούχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

    ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΤΠΩΣΕΙΣ

    ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ??

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ?

    ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΜΠΡΟΣ!!

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν φόβο Θεού αυτοί οι Εβραίοι;;; Δεν υπάρχει ένας να τους μαζέψει, που προσβάλλουν με τέτοιο αισχρό τρόπο τον Τριαδικό Θεό και την Παναγία;;; Δικαιολογημένος ο αντισημιτισμός που αυξάνεται παγκοσμίως!!!

    ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ,ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΝΗ....
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΘΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ;

    ΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
    epirus-ellas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΗΣ.
    Ο ΠΙΟ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΓΙΝΕ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ
    ΖΩΗ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.
    ΑΜΗΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΟΥΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ. ΜΕ ΤΟ ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ ΣΚΥΛΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΣΤΑΙ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΧΟΡΤΑΣΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΟ 1910 ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΜΕ. ΑΝΤΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ Γ.. ΡΕ ΜΑ....
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΟΥΣΤ.ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως διάβασα στο τροκτικό ο κ.Βίκτωρας ΡΕΣΤΗΣ αναλαμβάνει τα έξοδα για τις πλαστικές εγχειρίσεις των αστυνομικών που πυροβολήθηκαν από τους ληστές.
    Τον συγχαίρω για την ευαισθησία του και του εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φτωχος ,γερος, αρρωστος, χαπια, μονος...ολες οι συμφορες του κοσμου επανω του ,αλλα οπως γραφεις το καφεδακι του το απολαμβανει.
    Μπραβο στο καφεδακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κλαψ....λυγμ.. εισαι καλός στα σενάρια τα πονεμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΟΤ , Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, ή Εθνικό Μπορντέλο;
    Επί Αβραμόπουλου, Σπηλιοτόπουλου και Μαρκόπουλου δεν πλήρωνε ούτε την διαφημιστική δαπάνη της χώρας στο εξωτερικό.
    Κατά τα άλλα ο πρώτος έφτιαξε αίθουσα με το προσωπικό του Τζακούζι στο Υπουργείο Τουρισμού, και στις πόρτες του ήθελε χρυσά και επίχρυσα πόμολα, συν Πανάκριβα Περσικά χαλιά συν Πανάκριβους Πίνακες Ζωγραφικής, συν τον Προσωπικό του Καφετζή, συν τον Προσωπικό του Κομμωτή και Μανικιουρίστα, συν τον Προσωπικό του Θυρωρό, συν του ότι διόρισε όλους από το ΚΕΠ, το κόμμα που είχε κάποτε, σε διάφορες υπηρεσίες με παχυλότατους μισθούς.
    Βέβαια επειδή σε αυτούς από ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν υπήρχαν νοσηλευτές ή γιατροί εντατικής, δεν νοιάστηκε όσο ήταν αργότερα, ο Υπουργός Υγείας που δήλωσε ότι το έργο του στο Υπουργείο αυτό τελείωσε , και άρα μπορεί και είναι έτοιμος για το Εξωτερικών, πλην όμως σκόνταψε στην Ντόρα, να επανδρώσει τις 100 ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΕΛΑΒΕ Η ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2004,
    Ο δεύτερος οργάνωνε ταξίδια για το αδερφάτο και εκδρομές, με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, και ο τρίτος είχε αδυναμία στο να διορίζει στο Υπουργείο μούνες προς τέρψιν του, συν το ότι η γυναίκα του είχε αναλάβει διακοσμήτρια εργολαβικώς του ΕΟΤ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, Η ΙΔΙΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΥΣΥΧΑΣΟΥΜΕ , ΕΝΙΑ στους ΔΕΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ, ! ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι δηλώνουν χαμηλοσυνταξιούχοι,εκτός σπανίων περιπτώσεων,είναι αυτοί,πού ώς εργαζόμενοι,τσέπωναν τίς εισφορές τους,πρός τά ασφαλιστικά ταμεία καί δέν τίς απέδιδαν.
    Έρχονται μετά από χρόνια,όταν έχουν χαμηλή σύνταξη πλέον καί διαμαρτύρονται διά τό ύψος της.
    Δέν τούς φθάνουν,δέν μπορούν νά ζήσουν,δέν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση κι άλλα πολλά,πού τό μόνο,πού αποδεικνύουν είναι,ότι επί χρόνια έκλεβαν τούς ασφαλιστικούς φορείς τους καί τώρα θέλουν νά κατακλέψουν καί τούς συνεπείς ασφαλισμένους!!!!
    Κανονικά θά έπρεπε νά τούς κατακρατούν κι αυτά πού εισπράττουν τώρα,ώς αποζημίωση,διά τίς εισφοροκλοπές τους,όταν ηργάζοντο!!!!
    Παράσιτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με τα γραφόμενα του 1,10/25-12-09. Οι οικονομικοί σοσιαλίζοντες εγκέφαλοι και λοιποί, για να μαζέψουν ψήφους μοιράζουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο συνεπής με 36 χρόνια ασφάλισης να παίρνει στο σύνολο ΛΙΓΟΤΕΡΑ από αυτόν που έχει 15 χρόνια ασφάλισης.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για καλά, βρε ξύπνιε, ως τώρα τα έπαιρνε ο παππούς χωρίς γνωμάτευση τα φάρμακα; Μπορείς να μου πεις σε ποια εταιρία φαρμακοβιομηχανίας δουλέυεις; Είσαι από τα κοράκια τους επισκέπτες και φοβάσαι μηπως μειωθεί ο τζίρος και χάσεις ποσοστά; Άντε κάνε καμια άλλη δουλειά καημένε, που παριστάνεις τον πονόψυχο!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση