GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστια η ευθύνη του Γ. Αλογοσκούφη για το σημερινό χάλι‏...

Τι πρέπει να θυμόμαστε αν τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στην πολιτική σκηνή. Του Άγγελου Στάγκου από το www. reporter.gr Δεν ήταν καλή η χρονι...

Τι πρέπει να θυμόμαστε αν τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στην πολιτική σκηνή.

Του Άγγελου Στάγκου
από το www.reporter.gr

Δεν ήταν καλή η χρονιά που έφυγε για την ελληνική κοινωνία και δεν θα είναι καλή και η χρονιά που έρχεται, αν δούμε τα πράγματα από την οικονομική σκοπιά. Η φούσκα, δηλαδή το μοντέλο που είχαμε δημιουργήσει, έσκασε, καθώς η κυβέρνηση που μας ταλαιπώρησε επί 5,5 χρόνια με την θρυλική πια ανικανότητά της, δεν μπόρεσε και δεν τόλμησε να πάρει κάποιες σωστές αποφάσεις, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο χείλος της πτώχευσης και ταυτόχρονα το κλωτσοσκούφι των εταίρων, των μήντια και των αγορών.
Ενας από τους λόγους που η ελληνική πολιτική ζωή και η ελληνική δημοσιογραφία βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο είναι ότι ασχολούνται με γενικότητες, καταφεύγουν σε γενικούς αφορισμούς, υποστηρίζουν συνεχώς ότι τα θέματα και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται …σφαιρικά και προτιμούν τα λεγόμενα μεγάλα θέματα. Ξεχνούν ότι υπάρχουν επί μέρους προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα , δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα θέματα, δεν καταλαβαίνουν ότι πολλά μικρότερα προβλήματα δημιουργούν τα μεγαλύτερα, ούτε ότι οι σφαιρικές λύσεις είναι πολύ συχνά ουτοπικές και κυρίως, αρνούνται να ονοματίσουν τους υπεύθυνους.
Ε, λοιπόν, ο βασικός υπεύθυνος της σημερινής ελληνικής κακοδαιμονίας στα δημοσιονομικά και όσων συνεπάγονται στην πραγματική οικονομία, ονομάζεται Γιώργος Αλογοσκούφης. Αυτός ο καθηγηταράς, που φούσκωνε σαν διάνος και...

εμφανιζόταν γεμάτος αλαζονεία μέσα και έξω από τη Βουλή, που είχε βλέψεις ακόμη και για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και που νόμιζε ότι όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Το μεγάλο του κόλπο ήταν η καταραμένη απογραφή και από εκεί ξεκίνησαν όλα τα δεινά που τραβάμε σήμερα, για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Γιατί έδωσε λαβή στους εταίρους και στις αγορές να θεωρήσουν ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ, ακόμη και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, με πλαστά οικονομικά στοιχεία.
Και εξηγούμαστε. Για να λασπώσει την κυβέρνηση Σημίτη, για να ακυρώσει το έργο της, για να την αμαυρώσει τις καλές σχέσεις που είχε καλλιεργήσει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, για να ξεφύγει από τις προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει ο Κ. Καραμανλής το 2004 και για να εμφανισθεί ο ίδιος ως ο μάγος της οικονομίας επαναφέροντάς την στο σωστό δρόμο του ελλείμματος κάτω του 3% σε χρόνο μηδέν, Ο Γ. Αλογοσκύφης σκέφτηκε το κόλπο της απογραφής. Είπε δηλαδή στους ευρωπαίους και τις αγορές ότι η κυβέρνηση Σημίτη έλεγε χοντρά ψέματα σε σχέση με το έλλειμμα, γιατί έκρυβε τις εξοπλιστικές δαπάνες. Και τις έκρυβε περνώντας στον προϋπολογισμό τα ποσά που δαπανούσε όταν παρελάμβανε το υλικό και όχι όταν έκανε την παραγγελία. Ετσι, ο ίδιος φόρτωσε εκείνο το σωτήριο έτος όλες τις εξοπλιστικές δαπάνες που περιελάμβανε το εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΚΥΣΕΑ, έφτασε το έλλειμμα πάνω από το 7,5% και έβαλε τη χώρα στην επιτήρηση.
Ταυτόχρονα όμως ο Γ. Αλογοσκούφης έκανε θηρία τους γραφειοκράτες της Γιούροστατ, γιατί ουσιαστικά τους κατηγόρησε ότι ή έκαναν τα στραβά μάτια, ή δεν ήξεραν τι τους γινόταν, γεγονός που βέβαια έμεινε στη συλλογική μνήμη τους. Την επόμενη χρονιά βέβαια, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκριναν ότι ορθά οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιβάρυναν τις δαπάνες του προϋπολογισμού με την παραλαβή του εξοπλιστικού υλικού, δηλαδή όταν πλήρωναν και όχι όταν έκαναν τις παραγγελίες, πολλές από τις οποίες άλλωστε τις ακύρωναν στη διαδρομή για διάφορους λόγους.
Επανερχόμενος ο υπουργάρας στο σωστό δρόμο βγήκε πάλι ωφελημένος, αφού ο επόμενος προϋπολογισμός ανακουφίστηκε από τα εξοπλιστικά βάρη. Ο ίδιος φόρεσε το φωτοστέφανο του μεγάλου μάγου της οικονομίας μιας και το έλλειμμα έπεσε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κάτω από το 3%, η χώρα βγήκε από την επιτήρηση, αλλά η ρετσινιά των πλαστών στατιστικών στοιχείων έμεινε. Για να μην ξεχνάμε δε, κάτι ανάλογο έκανε και ο φοβερός Πάνος Παναγιωτόπουλος με την ανεργία, που χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων την φούσκωσε μέσα σε μία νύχτα στο 11,5% για να την κατεβάσει τον επόμενο χρόνο στο7,5% ως ο μεγάλος μάγκας της απασχόλησης.
Φυσικά, το «θαύμα» του Γ. Αλογοσκούφη δεν κράτησε και πολύ. Το έλλειμμα ξανανέβηκε σύντομα πάνω από το 3% του ΑΕΠ, παρά τις φιλότιμες και συνεχείς προσπάθειες του γίγαντα Κοντοπυράκη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας να μανουβράρει την πραγματικότητα. Ετσι ξαναμπήκαμε στην επιτήρηση, με τον υπουργό να επιιμένει στην ήπια προσαρμογή, τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους να έχουν καταρρεύσει τελείως, ειδικά μετά την εξαγγελία της διάλυσης του ΣΔΟΕ, που έστειλε μήνυμα φοροδιαφυγής και φοροκλοπής σε όλη την επικράτεια. Το κακό παράγινε με την τοποθέτηση αχρήστων και αχρείων της ΔΑΚΕ στις εφορίες και στα τελωνεία (μέχρι και ο Γ. Αλογοσκούφης αγανάκτησε κάποια στιγμή με δαύτους) με πολιτικό προϊστάμενο τον περιβόητο Αδάμ Ρεγκούζα. Δεν ήθελε και πολύ για να καλύψει η διαφθορά από άκρου εις άκρο την Ελλάδα και τότε βέβαια έσκασε και το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. Που καλά που αποκαλύφθηκε γιατί θα είχαμε γεμίσει με τοξικά προϊόντα και η σημερινή κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη.
Όλα αυτά έγιναν επί Γ. Αλογοσκούφη και ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν το αρνούνται με πρώτο και καλύτερο τον διάδοχό του Γιάννη Παπαθανασίου. Αλλωστε, μέχρι και ο Κ. Καραμανλής τον πήρε κάποια στιγμή μυρωδιά και τον ξήλωσε. Η μεγάλη ζημιά όμως στην αξιοπιστία της χώρας είχε γίνει και αυτός την προκάλεσε. Γι΄ αυτό ακούμε όσα ακούμε σήμερα και για τον λόγο αυτόν δεν πρέπει να τον ξεχνάμε. Ειδικά αν τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στην πολιτική σκηνή.

28 σχόλια

  1. Ολη η κυβερνηση καραμανλη μαζι και ο χοντρομαλακας επρεπε να πανε στην φυλακη για τις λεηλασιες που κανανε και ολα τα οικονομικα εγκληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟ ΕΥΘΥΝΩΝ.
    ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΜΑΣ ΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι,μόνον ο Αλογοσκούφης έφταιγε...η υπόλοιπη Νου Δου ,ως συνήθως,παρθένος,άμεμπτος και άψογος!
    Αφού τρώμε στην μούρη τώρα τον μαθητευόμενο μάγο Γιωργάκη, με τα παιδικά του καμώματα,θα περιμένουμε τον μέγα επιτυχημένο Σαμαρά ,με το κομματίδιο που είχε ,να μάς σώσει!Ας είναι όμως καλά ο Τσίπρας με τούς πακιστανούς του και τούς εμπρηστές του εκ βορείων προαστείων,το ΚΚΕ τού προπερασμένου αιώνα και ο Καρατζαφύρερ.Α!ρε καημένη Ελλαδίτσα!(Ελλαδάρα όμως στο παραεμπόριο,τις μίζες και τις ρεμούλες).Ελπίδα,μηδέν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασε μας ρε φίλε. Σε λίγο θα μας πεις να τον κρεμάσουμε και στο Γουδί.
    Η ξεφτίλα της πολιτικής στην Ελλάδα είναι οτι μια ζωή "για όλα φταίει ο προηγούμενος" και μια ζωη ο επόμενος κληρονομεί την εξουσία επειδή λέγεται Παπανδρέου ή Καραμανλής και παριστάνει το σωτήρα!

    Έλεος πια οι ραγιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά στο στόμα σου! Αυτό όμως δεν πρέπει να σημαίνει οτι και σήμερα πρέπει να εφησυχάζουμε! Μην κοιμηθείτε νομίζοντας οτι οι παρόντες ειναι άγιοι! Αν φαίνονται και είναι άγιοι είναι γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς. Τους περιμένει με το δίκανο η ΕΕ στην γωνία αφενός και αφετέρου τώρα τα νέα μαθαίνονται πιο γρηήγορα και κρύβονται δυσκολότερα οπότε όποιος "γλείψει" να ξέρει οτι θα τον φάμε άψητο με τα κόκκαλα μαζί, ιδιαίτερα μετά το πήδημα που εξακολουθεί για να μαζευτούν λεφτά ενώ είχαν υποσχεθεί οτι θα τα βρούν απο τους διαφεύγοντες γενικώς και είναι πάρα πολλοί αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαίως είναι τεράστια η ευθύνη του Αλογοσκούφη.Μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη του φερομένου ως πρωθυπουργού και ακόμα μεγαλύτερη εκείνη της συντηρητικής παράταξης!

    Είναι ,ασφαλώς, πρωτοφανές, ο απερχόμενος πρωθυπουργός να μην παίρνει τον λόγο, στην συζήτηση του επομένου προϋπολογισμού!!

    Ο άνθρωπος που , η συντηρητική παράταξη , παρουσίαζε ως πολιτικό κεφάλαιο, δυνατό χαρτί κ.λ.π. ήταν ένας αδιάφορος για την τύχη της χώρας και δεν ασχολείτο με ΤΙΠΟΤΑ.
    Ο Γ. Βαρβιτσιώτης έκρινε, μετά τις εκλογές όμως, την ανεπάρκειά του, ο Μητσοτάκης το ίδιο. Οι υπουργοί βολεύονταν διότι δεν είχαν έλεγχο και ασυδοτούσαν, οι βαρόνοι ,όμως, της παράταξης μπορούσαν να δράσουν* ώστε να διορθωθούν τα πράματα. Ο Μητσοτάκης, ο Έβερτ, ο Βαρβιτσιώτης , ο Μολυβιάτης , ενώ έβλεπαν την κατάρρευση της χώρας αδρανούσαν.

    Μα δεν υπήρχε εκεί μέσα ένας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;

    Όταν ο Αλογοσκούφης (πούντος;),με ψευδή στοιχεία, έλεγε στην ΕΕ ότι κακώς μπήκαμε στο Ευρώ, τι άλλο θα έκανε αν ήταν εχθρός της Ελλάδας;

    Έχει μεγάλο έργο μπροστά του ο Αντώνης Σαμαράς, αν θελήσει ,βέβαια, να αποκαταστήσει την τιμή της παράταξης.



    * Μπορούσαν να αναγνωρίσουν την ανικανότητα του Καραμανλή και η κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία να ορίσει και να ψηφίσει άλλον ικανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαμένα κορμιά του Πασόκ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ?

    Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ.

    Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε σ’ημερα το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.
    Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί απάντησε “δεν μου έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο το οικονομικό επιτελείο,
    αλλά θα δούμε τι θα γίνει με τη διαβούλευση“.

    ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ
    ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΛΕΡΕΣ.
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε φτάνει που τα έκαναν μουνί-καπέλο στα 6 χρόνια της ακυβερνησίας της χώρας ,έχουν και το θράσος να μιλούν και να βρίζουν το ΠΑΣΟΚ αυτά τα καθήκια της ΝΔ και τα ακόμα μεγαλύτερα καθήκια του ΚΚΕ.

    Οι μεν Νεοδημοκράτες βρίζουν το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ξέρουν τι να πούν για τα 6 χρόνια της ακυβερνησίας της χώρας από αυτόν που κατονόμαζαν ως Εθνάρχη και βαρύ πυροβολικό της παράταξης που τα έκανε τελικά ΣΚΑΤΑ και στη παράταξη και στη ΧΩΡΑ ,οι μεν δεύτεροι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ όλο λένε και λένε και λένε γιατί απλά ξέρουν ότι ποτέ δεν θα γίνουν κυβέρνηση.
    Και τους ρωτώ εγώ τώρα που δεν είμαι δημοσιογράφος πληρωμένος ή εγκάθετος :

    Εσείς ρε παπάρες ΚΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΟΜΠΙΧΤΟΥΛΕΣ ,τι θα κάνατε αν είχατε βγεί κυβέρνηση ;
    Για πείτε μας σας παρακαλώ δηλαδή γιατί δεν έχω καταλάβει τι ΣΚΑΤΑ θέλετε.

    Φυσικά για τους Νεοδημοκράτες τι να ρωτήσω;
    Απλά τους παρακαλώ να μην βρίζουν άλλο το ΠΑΣΟΚ γιατί τα ΣΚΑΤΑ που εκτοξεύουν γυρίζουν στα μούτρα τους εις το διπλάσιο.

    Γι αυτό ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ,ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .


    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ηλίθιοι και πανηλίθιοι του ΠΑΣΟΚ-PRESS.
    πέστε να σας γράψουν καμία καινούργια βρισιά ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ.
    όπως είσαι ..Προστασία Πολίτη...
    είσαι... Πράσινη Ανάπτυξη..
    είσαι...ΦΩΦΩ ! κ.λ.π.

    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ
    ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΣΑΣ
    TΟ PRESS..
    MEXRI KAI TA SKATA ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ.
    ΤΑ ..ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΔΙΑ
    ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΟ ΒΑΡΟΥΣ.
    ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5.53
    ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ.ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6:46

    για πες μας εσύ ρε παπάρα τι απαντάς σε αυτό που ερωτώ.

    Όσο για το καζανάκι έχεσα στη μούρη σου παλαιολεκιασμένη σκατόφατσα ,απόβρασμα της ΝΔ ή του παλαιοκομματικού ΚΚΕ και σου έτριψα και στη μούρη τις κουράδες που έκανα με αποτέλεσμα να μην χρειάζομαι καζανάκι αλλά ούτε και σπατάλη νερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Αλογοσκούφης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου!!!!
    Απέδειξε όμως, ότι θα έπρεπε να ήταν κλητήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βλάκας και Ηλίθιος είναι.
    Ακόμα και ένας απόφοιτος οικονομικής σχολής των ΑΤΕΙ δεν θα έκανε τέτοια σοβαρότατα λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΡΑΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΠΑΠΑΚΩΝΚΑΤΣΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ
    ΣΟΣΙΑΛ ΗΣΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ.
    Θέλουμε να πέσει η Κυβέρνηση; Εύκολο. Φορολογική Αντίσταση.
    ______________________
    Δείχνουν δόλο, ή βαριά αμέλεια σε εθνικά θέματα.
    Δόλο, ή βαριά αμέλεια σε ενεργειακά θέματα.
    Δόλο και βαριά αμέλεια σε φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα

    Εισπράττουν χωρίς να μειώνουν τα έξοδα. Εξακολουθούν και σπαταλούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μας κοροϊδεύουν με επικοινωνιακά τρυκ.

    Τα λεφτά υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν. Έχουμε ό,τι έχουμε, και θέλουν να μας το πάρουν κι αυτό. Για να το πετάξουν στην μαύρη τρύπα.

    Μιλάνε για παραοικονομία. Παραοικονομία είναι οι σκοτεινές και άνομες συμφωνίες σε βάρος μας. Ο εθνικός και οικονομικός μας ευτελισμός.
    Φτάνει. Φορολογική αντίσταση.______

    Αν 100.000 Έλληνες, αρνηθούμε να πληρώσουμε για 6 μήνες, θα πέσουν. Αν 200.000, αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε 3 μήνες. Αν 800.000 αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε ένα μήνα.
    Και τι θα μας κάνουν;
    Νταντά;____________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. AΡΑΓΕ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ??? ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ?? ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ??? ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ??? ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ??? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ?? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ??? ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ???. ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS????.
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΚΑΓΓΕΛΟ??? Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΑΡΓΑΡΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο αλογομούρης καλά έκανε και πήγε να κάνει τον καθηγητή οι φοιτητές του όμως γιατί τον ανέχονται , τι προσδοκούν ; (εκτός και θέλουν να τους μάθει μουσική ) να τον αξιολογήσουν οι ίδιοι .
    Εγώ είδα σε μια επίσκεψη που έκανε σε αγγλικό πανεπιστήμιο του έκαναν αυτό που του άξιζε , τον γιαούρτωσαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι πρέπει να θυμόμαστε αν τολμήσει να ξαναεμφανιστεί στην πολιτική σκηνή.
    ////////////////////////////////
    Έτσι έγραψες Κε Στάγκο.
    Η γνώμη μου είναι νά σέ ρωτήσει...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει ήδη από το 89 και δεν μας πέταξαν έξω από την ΕΟΚ. Αν μας είχαν πετάξει θα είχαμε βάλει μυαλό και ίσως είμαστε καλύτερα τώρα. Νόμιζαν ότι μπορούμε να διορθωθούμε δυστυχώς κάνανε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 9:30
    Ρε βλημα , ενταξει να τους ριξουμε με την ηρωικη λογικη σου. Μηπως θα μας πεις και ποιον να εκλεξουμε για νεο κυβερνητη?? Μηπως τους ελεεινους των περασμενων 5 χρονων ή αλλαξαν γιατι εβγαλαν αρχηγο τον Σαμαρα?? Αυτοι εκαναν 2 μηνες να συμφωνησουν πως θα κανουν το εκτακτο συνεδρειο και σχολιαζουν που η κυβερνηση δεν υλοποιησε τις υποσχεσεις της σε 3 μηνες!!!Φασινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ <> της ΝΔ!!!ετσι βολεβε να τον εμφανιζουν οι Νταβατζηδες
    Τωρα κανουν μοκο ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω τί επαγγέλεται αυτό το άτομο ο Στάγκος αλλά τέτοια ψέματα δεν λέει ούτε ο εθνικός μας πρωταθλητής ο Γιωργάκης Θαθαντρέου.
    Ο τύπος είναι σίγουρα ψυχοπαθής, η δε σχέση του με τα οικονομικά προσομοιάζει τη σχέση μου με το κοφτό βελονάκι.
    Πάρε άσχετo κομματόσκυλο τα επίσημα στοιχεία και άντε να κάνεις κανα κρύο ντούς να συνέλθεις:
    1974 22,5% του ΑΕΠ
    1981 31,2% του ΑΕΠ
    1987 56,1% του ΑΕΠ
    1990 80,7% του ΑΕΠ
    1993 111,6% του ΑΕΠ
    2004 108,5% του ΑΕΠ
    2008 97,16% του ΑΕΠ
    Πηγές: Απολογισμοί ελληνικού κράτους, Στατιστικά Δελτία Τράπεζας της Ελλάδος (ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ).
    Ήξερε ο Σταγκάκος τί συνέβαινε με την οικονομία επί Αλογοσκούφη και δεν ήξερε ο καθ' ύλην αρμόδιος ο Γκαργκάνας δηλαδή;
    Αει σιχτίρ λοιπόν βρε μπαρουφοπλάστη, που μας ταράξατε στα χρέη και πάτε να βγείτε και από πάνω.
    Που νομίζετε ότι απευθείνεστε σε ανεγκέφαλους χειροκροτητές πασόκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΝΑΣ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΝΟΟΥ ΕΠΙΓΟΝΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟ ΟΛΕΘΡΟ.
    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΒΕΡΤ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ ΣΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
    ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟ.
    Ο ΠΕΡΙ ΟΥ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΠΟΥ ΑΠΕΚΟΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2004.
    Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ , Η ΠΕΤΡΑΛΙΑ ,Η ΓΙΑΝΝΑ ,ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ,ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,ΥΠΟΘΗΚΕΨΑΝ ΔΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΕΥΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.
    Η ΒΡΩΜΑ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ένας γράφει για ΜΑΛΑΚΕΣ (με κεφαλαία), ο άλλος να φύγει το ΠΑΣΟΚ, ο πάρα-πέρα να σκάσουν τα κομούνια και ο κείθε-κάτω ότι του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Μεγάλοι του κανα-πέος κριτικοί που τα ξέρετε όλα και εκφράζεστε έτσι,
    γονατίστε
    ΓΟΝΑΤΙΣΤΕ ΡΕ.
    Γιατί αυτοί οι ανεπάγγελτοι που κυβερνούν(σαν), που συντηρούν με κάθε μέσο το πελατειακό κράτος της περίπου καφετέριας, που σας διόρισαν αξιοκρατικά και σας έμαθαν να παίρνετε μισθό με απαιτήσεις και σας εξάλειψαν από το μυαλό την λέξη «υποχρεώσεις»,
    κουράστηκαν τόσο καιρό να σας απολαμβάνουν στα όρθια.
    Ήλθε ή ώρα να σκύψετε πιο πολύ και να εκσπερματώνουν βαθειά.
    Τόσο καιρό το συνηθίσατε και σας αρέσει, σιγά μην σας ενοχλήσει η μεσούλα σας τώρα πίσω-πίσω.
    Μαλάκες (με Μ κεφαλαίο) είστε τόσο προσκολλημένοι τσανακογλείφτες στις κομματικές παράγκες σας, αφού χωρίς αυτές, οι περισσότεροι από εσάς, δεν θα είσαστε ούτε λούστροι στην Ομόνοια, που δεν βλέπετε ότι όλοι αυτοί βρίζοντας τους προηγούμενους βασικά τους αθωώνουν.
    Για δε το Αλογοσκούφη και όλους τους ομοίους του θα τους κλάσουν δύο μάντρες αρχίδια του καθένα. Μπορεί και τρείς (μάντρες).
    Τους βρωμιαρέους που κολυμπούν στα σκατά δεν τους αγγίζει κανείς.

    Μπορεί καμιά φορά να την πληρώσει κανάς πλυμένος.

    (μην φοβάστε όμως δεν θα είστε εσείς, αφού έτσι όπως γράφετε οι περισσότεροι, μέσα στον βόθρο ζείτε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. AD.
    Το 80% των Ελλήνων πολιτών ψηφίζουν απο το 1974 Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ.
    Από αυτούς το 1% (0,5% σε κάθε ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας)και λιγότεροι, είναι αυτοί, που έχουν την εξουσία και όλοι βλέπουμε, πως φέρονται όταν την κατέχουν.(εναλάξ)
    Από αυτό το 0,5% υπάρχει μόνο ένας,πού είναι ο απόλυτος άρχων.
    (ο αρχηγός του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία)
    Αυτός λοιπόν ο άρχοντας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει.
    Παίρνει λοιπόν μία λευκή επιταγή, από το 42%, του Ελληνικού Λαού και για τέσσερα χρόνια μπορεί να κάνει ότι του κατέβει.
    Εάν είναι και ιδιαίτερα χαρισματικός, όπως ο προηγούμενος και μας χρεοκοπήσει, τότε τιμωρείται από τον λαό. Η τιμωρία?
    Παύει να είναι πρωθυπουργός.
    Εξακολουθεί να είναι βουλευτής και εν δυνάμει, αυριανός πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Και αυτό είναι το καλύτερο πολίτευμα στον κόσμο.
    Να το χαιρόμαστε.
    (Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κατά της Δημοκρατίας, αλλά αυτό είναι Δημοκρατία?)
    Πρέπει πρώτα να διορθώσουμε το πολίτευμα και μετά όλα τα άλλα.
    Το πρώτο βήμα θα ήταν κανείς, πάνω από δύο θητείες.
    Το δεύτερο βήμα οι βουλευτές να γίνουν 200 και όσοι είναι υποψήφιοι, να είναι αναλογικά από όλα τα στρώματα της κοινωνίας και όχι μόνο γιατροί, δικηγόροι και αναγνωρίσιμοι καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι.
    Το τρίτο βήμα θα είναι ο απόλυτος απολογισμός στο τέλος κάθε θητείας.
    (Φυσικά καμία μορφή ασυλίας καμία
    παραγραφή.)
    Αυτά προς συζήτηση.
    Για το φορολογικό έχουν συγκροτηθεί
    μεγάλες ομάδες εργασίας όπως και η δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο.
    Για το πολίτευμα δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο.(Για βελτιώσεις μιλάμε όχι για κατάργηση η αλλαγή.)
    Με ένα δίκαιο πολίτευμα και δίκαιους πολιτευτές, που βάζουν πρώτα την Ελλάδα θα ακολουθήσουν
    και οι πολίτες που είναι έτοιμοι, να κάνουν θυσίες, εάν ξέρουν ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα.
    Οσο για τον δανεισμό, με τον οποίο
    μας εκβιάζουν οι ξένοι τραπεζίτες, υπάρχει τρόπος τον οποίο γνωρίζουν οι κυβερνώντες, αλλά δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρε παιδιά αυτόθ δεν μαθ είχε ζαλίθει τα ούμπαλα με την Θωρακιθμένη οικονομία. Και θωρακισμένη και θωρακιθμένη και αυτόθ και η παρέα του έέέέέέέτρωγαν με θαράντα μεθέλες. Και ιδού το αποτέλεθμα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. TELIKA POS GYNETE AFTOS O ALHTIS KI OXI MONO TSOGLANI TOY KERATA EINAI NA EINAI AKOMA STHN ELLADA PANEPISTIMIAKOSS NATAN STHN PANTEIO ME TON EIRAKLIDI KI TON ALLO SYRFETO ENTAKSH ALA OIKONOMOIKOON TO TOYBLO O ONGOLYTHOS .POY TOY EMBISTEFTIKAME TO MAGAZAKH ELLAS KI ARXIZE THS APOGRAFES TO M....PANO.PHRE FREGATA ME OYRIO ANEMO KI TO KATHNTHSE KANO SERFINK O PALIO LYGDIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΡΑΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ
    ΠΑΠΑΚΩΝΚΑΤΣΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ
    ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ.
    Θέλουμε να πέσει η Κυβέρνηση; Εύκολο.
    Φορολογική Αντίσταση.
    ______________________
    Δείχνουν δόλο, ή βαριά αμέλεια σε εθνικά θέματα.
    Δόλο, ή βαριά αμέλεια σε ενεργειακά θέματα.
    Δόλο και βαριά αμέλεια σε φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα

    Εισπράττουν χωρίς να μειώνουν τα έξοδα. Εξακολουθούν και σπαταλούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μας κοροϊδεύουν με επικοινωνιακά τρυκ.

    Τα λεφτά υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν. Έχουμε ό,τι έχουμε, και θέλουν να μας το πάρουν κι αυτό. Για να το πετάξουν στην μαύρη τρύπα.

    Μιλάνε για παραοικονομία. Παραοικονομία είναι οι σκοτεινές και άνομες συμφωνίες σε βάρος μας. Ο εθνικός και οικονομικός μας ευτελισμός.
    Φτάνει. Φορολογική αντίσταση.______

    Αν 100.000 Έλληνες, αρνηθούμε να πληρώσουμε για 6 μήνες, θα πέσουν. Αν 200.000, αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε 3 μήνες. Αν 800.000 αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε ένα μήνα.
    Και τι θα μας κάνουν;
    Νταντά;____________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση