GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Τρίπολης..

Aπό το http://kalimera-arkadia.blogspot.com/ Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων (αλλά και της Διοίκησης) «Σε θαλά...

Aπό το http://kalimera-arkadia.blogspot.com/

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων (αλλά και της Διοίκησης)
«Σε θαλάμους 5-6 ατόμων, κοιμούνται 10 -12 κρατούμενοι. Επικίνδυνες οι συνθήκες υγιεινής αφού αντιστοιχούν δύο τουαλέτες για 100 άτομα»! καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τις συνθήκες κράτησης, στις φυλακές της Τρίπολης. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε αναδείξει αυτό το πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με τους υπεράριθμους κρατουμένους που υπάρχουν σε όλες τις φυλακές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του σωφρονιστικού καταστήματος της Τρίπολης.
Αφορμή, για να «αγγίξουμε» πάλι αυτό το ζήτημα ήταν μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία που έγινε...

από τους εργαζομένους στις φυλακές του γειτονικού μας Ναυπλίου. "Απαράδεκτες κι απάνθρωπες" συνθήκες επικρατούν στις φυλακές Ναυπλίου, με περισσότερους από (100) εκατό κρατουμένους να κοιμόνται στο πάτωμα, επεσήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων των Φυλακών Ναυπλίου κ. Νίκος Κωστόπουλος. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές Ναυπλίου μιλώντας χθες το πρωί, στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, σημείωσε ότι ο συνωστισμός των κρατουμένων είναι τέτοιος ώστε ''στα κελιά αντί για 3 άτομα συνωστίζονται 6 άτομα εκ των οποίων 3 κοιμούνται στο πάτωμα'' και πρόσθεσε ''τα δύο πειθαρχεία έγιναν κανονικά κελιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ειδικός χώρος για την κράτηση απείθαρχων κρατουμένων και οι απείθαρχοι πηγαίνουν σε ειδικό χώρο που δημιουργήθηκε στο θυρωρείο''.
Ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι γνωστή στο υπουργείο με έγγραφα που έχει στείλει τόσο η διοίκηση των φυλακών όσο και το σωματείο των εργαζομένων και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στάση αναμονής προκειμένου να δουν στην πράξη το αποτέλεσμα της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης και πόσο θα αποσυμφορήσει την φυλακή, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε κινητοποιήσεις, αφού δεν μπορούν είπε άλλο να δεχτούν ''απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τις άθλιες κι επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες που καθημερινά εξαναγκαζόμαστε να βιώνουμε''.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Για παρόμοιες συνθήκες κράτησης και στις φυλακές Τρίπολης έκανε λόγο ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Κωστόπουλου για τις φυλακές Ναυπλίου.
Στις φυλακές της Τρίπολης έπρεπε να φιλοξενούνται 65 κρατούμενοι και σήμερα είναι διπλάσιοι!
''Εδώ, δεν έχουμε κρατούμενους να κοιμόνται στο πάτωμα, όμως σε κελιά των 5 ατόμων φιλοξενούνται 10 και 12 άτομα'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης.
Πρόσθεσε ότι ''είναι απάνθρωπες κι επικίνδυνες οι συνθήκες υγιεινής αφού αντιστοιχούν δύο τουαλέτες για 100 άτομα'' και τόνισε πως ''οι υπάλληλοι καταβάλουν πολύ καλές προσπάθειες, αλλά είναι άμεση ανάγκη, η κατασκευή ενός νέου καταστήματος κράτησης για την μεταφορά των φυλακών Τρίπολης, από το παλαιό αυτό κτήριο των 100 ετών που στεγάζονται σήμερα''.
ΛΥΣΗ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΤΗΡΙΟ
Ο κ. Κωστόγιαννης επανέλαβε την πρόταση για την μετεγκατάσταση των φυλακών της Τρίπολης, σε ένα νέο , πιο σύγχρονο κτήριο, προσθέτοντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες κι ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα τον περασμένο μήνα στην Λάρισα, κατά την σύνοδο των προέδρων τον δικηγορικών συλλόγων της χώρας, είδε το θέμα θετικά.
Γράφαμε τον περασμένο Νοέμβριο για την ανάγκη «να μεταστεγαστούν οι φυλακές σε κάποιο άλλο κτίριο. Αυτό είναι αναγκαίο να γίνει, γιατί είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια, οι φυλακές της Τρίπολης (όπως όλες οι φυλακές τα Ελλάδας) έχουν υπεραρίθμους κρατούμενους. Εφόσον μεταστεγαστεί σε ένα μεγαλύτερο και καταλληλότερο κτίριο, το σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης, θα μπορέσει να προσφέρει τουλάχιστον πιο αξιοπρεπείς και καλύτερες συνθήκες κράτησης.»
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης χαρακτήρισε μεγάλη ευκαιρία το γεγονός ότι στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (μέσω του οποίου γίνονται όλα τα Δημόσια Έργα) βρίσκεται επικεφαλής ο Δημήτρης Ρέππας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τώρα μπορεί να προχωρήσει αυτό το έργο για την Αρκαδία, έτσι ώστε να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, για το οποίο είναι ενήμερος και ο Αρκάς υπουργός.

8 σχόλια

  1. 1)Φορολόγηση στα εμβάσματα των λαθρομεταναστών
    2)Στοπ στα λεφτά για σποτάκια στο κανάλι που εργάζεται ο κύριος Τσίμας υπερ των λαθρομεταναστών
    3)Στοπ στη σίτιση τους και στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
    4)Στοπ στο να ξοδεύουμε εκατομμύρια για τη διασωση αυτών που επιλέγουν να πνιγούν
    5)Άμεση κατάργηση όλων των πράσινων καρτών ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες για τους Έλληνες και να μειωθεί η εισφοροδιαφυγή.
    6)Στοπ στο λαθρεμπόριο της μαφίας με τους παράνομους λαθρομετανάστες μικροπωλητές που ματώνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα έσοδα του κράτους.
    7)Ναι στα κίνητρα στους Έλληνες ώστε να αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φορομπηχτική πολιτική χωρίς έλεος .
    Για να ζει καλά ο μετανάστης και να πεινάει ο Έλληνας .

    Τέλη κυκλοφορίας και φόρο καταιγίδες
    Εις βάρος του Έλληνα πολίτη και υπέρ του μετανάστη .

    Τα τέλη κυκλοφορίας αυξηθήκαν και θα αυξάνονται
    Κάθε χρόνο όχι για την πράσινη ανάπτυξη
    Και για άδεια ταμεία και σαχλαμάρες που μας
    Βομβαρδίζουν καθημερινά για να μας τα παίρνουν.
    Έχουμε εκατομμύρια λαθρομετανάστες - μετανάστες
    που έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να τους συντηρούμε .
    Αυτά τα εκατομμύρια λοιπόν που συνέχεια
    θα αυξάνονται χρειάζονται :
    Φάρμακα , νοσοκομεία , τροφή , στέγη ,
    επιδόματα , χρήματα , σύνταξη αργότερα .
    Χρειάζεται η Ελλάδα ένα ολόκληρο προϋπολογισμό
    ακόμα για να συντηρήσει η Ελλάδα όλα αυτά τα
    εκατομμύρια των μεταναστών , λαθρομεταναστών .
    που θα βρεθούν όλα αυτά τα επιπλέον χρήματα
    για δαύτους ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    όπως πάντα ΕΜΕΙΣ !!!!!!!!!!!
    Δηλαδή ,ο διπλωματούχος ΜΑΛΑΚΑΣ Έλληνας
    θα τα πληρώσει και θα τα πληρώνει για πάντα .
    Με πάρα πολύ σκληρούς φόρους που ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα .
    Μειώνοντας πάρα ,πάρα , πολύ , το εισόδημα μας .
    Ακολουθούν και αλλά πολύ σκληρότερα μέτρα .
    Θα πεινάει ο ΕΛΛΗΝΑΣ για να ζει καλά ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΠΑΜΕ: ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ)ΝΑ ΕΚΤΙΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΟΥΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ.
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
    ΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλη Λία, τι να σχολιάσουμε: Συμφωνώ. Να εκτίουν τις ποινές στις χώρες τους, για να αποσυμφωρηθούν και οι φυλακές. Να τεθεί στην βουλή. Να πάψουν να αδιαφορούν οι βουλευτ'αδες.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΑΠ κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο στο υπουργικό συμβούλιο και καλά έκανε! Τα ΜΜΕ όμως και οι Συριζαίοι που ενίσταντο μανιωδώς κατά του Χριστόδουλου και τον κατηγορούσαν, επειδή τολμούσε απ' άμβωνος να εκφράσει τις απόψεις για τα εθνικά θέματα, μουγκάθηκαν; Μα, καλά σύμφωνα με αυτούς η παρουσία ιερωμένων στο υπουργικό συμβούλιο δεν μας εξισώνει με τους Ταλιμπάν; Ή θα δούμε τον Τσίπρα με τίποτε μεγάλους σταυρούς και μετάνοιες; Βεβαίως, τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Δεν αντιδρούν, επειδή οι απόψεις του σημερινού αρχιεπισκόπου τους βολεύουν. Για άλλη μια φορά γίνεται σαφής η υποκρισία τους και ο αμερικανόδουλος χαρακτήρας τους. Δεν τους ενοχλούσε η "πολιτική εκτροπή" της παρέμβασης της εκκλησίας στα εθνικά θέματα, αλλά οι απόψεις του Χριστόδουλου. Αν ο Ιερώνυμος βγει και πει να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία, βάζετε στοίχημα πως τα αριστερά ΜΜΕ και ο Σύριζα θα τον δεχτούν ακόμη και για υπουργό εξωτερικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tο δήθεν θύμα με τη σχισμένη σελίδα του "Κορανίου" δεν ήταν κοράνι) συνελήφθη ως το ηγετικό στέλεχος συμμορίας βιαστών !!!

    το θέμα εδώ:
    http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/12/blog-post_9697.html
    και εδώ:
    http://olympia.gr/2009/12/22/genocide-in-greece/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EXEI DIKIO H LIA. NA EKTIOON TIS PINES STIS HORES TOOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΕΟΤ , Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Επί Αβραμόπουλου, Σπηλιοτόπουλου και Μαρκόπουλου δεν πλήρωνε ούτε την διαφημιστική δαπάνη της χώρας στο εξωτερικό. Κατά τα άλλα ο πρώτος έφτιαξε αίθουσα με το προσωπικό του Τζακούζι και στις πόρτες του ήθελε χρυσά και επίχρυσα πόμολα, συν του ότι διόρισε όλο το ΚΕΠ, το κόμμα που είχε κάποτε με παχυλότατους μισθούς.
    Ο δεύτερος οργάνωνε ταξίδια για το αδερφάτο και εκδρομές, και ο τρίτος είχε αδυναμία στο να διορίζει μούνες προς τέρψιν του, συν το ότι η γυναίκα του είχε αναλάβει διακοσμήτρια εργολαβικώς του ΕΟΤ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, Η ΙΔΙΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ!
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΝΑ ΥΣΥΧΑΣΟΥΜΕ , ΕΝΙΑ στους ΔΕΚΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΡΑ, ! ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση