GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To πόρισμα-φωτιά για τον Ν. Ζαγοριανό...

-Κυβερνητική και κρατική διαφθορά αλλά και χρηματισμός αξιωματούχων για το C4I από την Siemens! O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου του καταλο...

-Κυβερνητική και κρατική διαφθορά αλλά και χρηματισμός αξιωματούχων για το C4I από την Siemens!
O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου του καταλογίζει ότι δεν έκανε σωστά τη δικαστική έρευνα για τα "λαδώματα" από τον Χριστοφοράκο σε "κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους"


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


"Φωτιά" είναι το πρόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου για τον πρώην ειδικό ανακριτή της υπόθεσης Siemens Νίκο Ζαγοριανό που αποακλύπτει σήμερα το Press-gr. (Κάντε κλικ στις σελίδες -είναι η πρώτη και η τελευταία- για να μεγαλώσουν). Κυρίως επειδή αναφέρεται σε "κυβερνητική και κρατική διαφθορά" στην υπόθεση της Siemens και του C4I που δεν ερευνήθηκε όπως έπρεπε από τον κ. Ζαγοριανό...
To πόρισμα είναι 23 σελίδες, έχει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου, απευθύνεται στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και καταλογίζει ευθύνες στον κ. Ζαγοριανό αφενός γιατί δεν έδωσε αντίγραφα όλης της δικογραφίας στους κατηγορουμένους της υπόθεσης και αφετέρου γιατί δεν άσκησε δίωξη στον Μιχάλη Χρισοφοράκο και για το αδίκημα της δωροδοκίας σχετικά με το C4I.
Για την άρνηση να δώσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Κανελλόπουλος του καταλογίζει...

"ευθεία παραβίαση σαφών διατάξεων" η οποία μάλιστα όπως τονίζει "δεν μεταμφιέζει την παρανομία σε διαφωνία (σ.σ. εννοεί διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα) εν ονόματι της οποίας ο Ανακριτής μπορεί να αυθαιρετεί". Επίσης τονίζει ότι "η συνεχής και επομένων πείσμων εμμονή του Ανακριτή να ανγοεί τις υποχρεώσεις του", να δώσει δηλαδή αντίγραφα όλης της δικογραφίας, "πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ενσυνειδήτως παρεβίασε τις μνημονευθείσες διατάξεις με σκοπό να βλάψει τα υπερασπιστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων".
Σε ο,τι αφορά το θέμα Χριστοφοράκου, ο κ. Κανελλόπουλος είναι πραγματικός καταπέλτης. Παραθέτει όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens είχε "λαδώσει" δημόσιους λειτουργούς κλπ για το C4I και καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:
"Επομένως, χωρίς καμία αμφιβολία προκύπτει ότι ο Ανακριτής είχε επαρκή στοιχεία για να συμπεριλάβει στα κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου εκδοθέντα τρία εντάλματα συλλήψεως ή και σε ξεχωριστό ένταλμα, τις κακουργηματικές δωροδοκίες που αυτός φέρεται ότι ετέλεσε με σκοπό όπως οι συναρμόδιοι για την παραλαβή του έργου Κρατικοί Λειτουργοί κι ενδεχομένως Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, συντελέσουν στην ατελή παραλαβή του έργου και την εντεύθεν εκταμίευση των συναφών τμηματικών πληρωμών. Οτι σ' αυτό απέβλεπε ο Μ. Χριστοφοράκος επιβεβαιώνεται και από την μηνμονευθείσα απόφαση του Μονάχου (με την οποία καταδικάστηκε) αλλά και από τις μαρτυρίες των άνω πρώην στελεχών της SIEMENS AG.
O ισχυρισμός του ελεγχόμενου Ανακριτού ότι εφόσον η Ανάκριση εξακολουθούσε μπορούσε αργότερα να απαγγείλει κατά του ανωτέρω τις προαναφερθείσες κατηγορίες δεν πείθει διότι εφόσον είχε στοιχεία ενεργητικής δωροδοκίας, έπρεπε να συμπεριλάβει αυτές στο πρώτο ένταλμα και εφόσον δεν τις συμπεριέλαβε στο πρώτο έπρεπε να τις συμπεριλάβει στο δεύτερο και εν πάση περιπτώσει στο τρίτο. 'Αλλωστε το προέχον για την υπόθεση του C4I ζήτημα ήταν αν με αφορμή τη σχετική σύμβαση και την εκτέλεσή της υπήρξε Κυβερνητική και Κρατική Διαφθορά αλλά και χρηματισμός Κομματικών αξιωματούχων και όχι αν η γιγαντιαία εταιρεία Siemens AG είχε ή όχι τη δυνατότητα ως υπεργολάβος (υποκατασκευάστρια) του έργου, να φέρει εις πέρας αυτό και επομένως αν διεπράχθη ή όχι απάτη, για την οποία εξεδόθησαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Συλλήψεως
"...

11 σχόλια

  1. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    Η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευθεί, ανοίγει το διάλογο για μια μεγάλη αλλαγή του φορολογικού πλαισίου της χώρας μας, για περισσότερη φορολογική δικαιοσύνη. Είναι το Πα.σο.κ. ξεκάθαρο . Η φορολογική αδικία σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και των μισθωτών, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί το κύριο μέρος των φορολογικών εσόδων να προέρχεται από ένα μικρό ποσοστό φορολογουμένων, κυρίως μισθωτών μεσαίων εισοδημάτων. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί το όργιο φοροδιαφυγής που στερεί έσοδα από το κράτος διευρύνει την κοινωνική αδικία και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στους ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, στις στρεβλώσεις που προκαλεί το ίδιο σύστημα φορολόγησης, και στην απουσία ισχυρών κινήτρων συμμόρφωσης και αποκάλυψης της φορολογητέας ύλης.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φίδι Μαρκογιαννάκης ακούει;

    Χασισογιαννάκη, ακούς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός Γ.Γ. υπουργείου δεν έχει πτυχίο, εκτός από την Θάλεια μας;

    Τι νομίζατε, ότι μόνο η Θάλεια μας δεν έχει πτυχίο κι έγινε Γενικός Γραμματέας Υπουργείου; Τελικά, πιο πολλοί θα πάρουν πόστο σε αυτή την Κυβέρνηση χωρίς πτυχίο, παρά με πτυχίο...για βρείτε, ποιος Γ.Γ. υπουργείου δεν έχει πτυχίο; Η απάντηση...προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3.200.000 ευρώ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του ΚΚΕ (Κόμμα Κομμουνιστικής Εκμετάλλευσης)

    Χάραξαν βαθιά το δρόμο τους.
    Εχθροί των εργαζομένων και της τυπογραφίας.
    Επικίνδυνο εργαλείο σε βάρος του κλάδου... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να «σκοτώνει» κανείς (Οσκαρ Ουάιλντ).

    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/oikonomiko/prom/20080707%20%C5%C4%20...%20%D3%FD%EC%E2%E1%F3%E7%2019448%209.7.2008%20%D4%D5%D0%CF%C5%CA%C4%CF%D4%C9%CA%C7.pdf (κλικ εδώ)

    Συνάδελφοι, κάντε κλικ στο link και διαβάστε προσεκτικά. Διαβάστε πως οι κόκκινοι καπιταλιστές του κκε πατάνε τους συναδέλφους και ξεκληρίζουν την Ελληνική Τυπογραφία με τις κομματικές γνωριμίες και τα τσιράκια τους (όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους).
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΕΙ
    Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ

    Ένα κόμμα που είναι στη βουλή όπως το ΚΚΕ και που ψηφίζει νόμους, είναι παράλογο και παράνομο να έχει δικές του επιχειρήσεις. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.

    Φοβούνται την ιδεολογική αντιπαράθεση!!!
    ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥΣ...
    ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ...

    Αγώνες στα όρια της ύπνωσης@typoekdotikh&kke.gr
    Είναι μέγιστος οπορτουνισμός να εγκαλείς την κοινωνία γιατί δεν κουνιέται, όταν είσαι ανάμεσα σ' αυτούς που καλλιεργούν τον ύπνο. Μετά μιλάς για κατασκευασμένη συναίνεση - από ποιους άραγε - και στο τέλος καλείς σε αγώνες που δεν θα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που ήδη έχεις χαρακτηρίσει συνείδηση σε ύπνωση.

    Κίνημα Τυπογράφων
    Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η σειρα του Σανιδα ποτε ερχεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Πασοκ

    παρα τις καθυστερησεις και τις παλινωδιες ΔΕΝ χανει την εκλογικη του δυναμη.

    Γιαυτο φροντισε η ΝΔ αφου μετετρεψε το 80% των πολιτων σε νεοσκλαβους των τραπεζητων...

    Αυτα λεγαν οι πρασινοφρουροί του Δρ Κουτσούκου σήμερα στην Μηλιώνη όπου εμφανίστηκε ανανεωμένος και βλέποντας θετικές πολιτικές εξελίξεις το 2010

    Συντομα θα μπουν και οι νέοι γραμματεις και οι διευθυντες και θα βαδισουμε καλυτερα...

    Μονο πρεπει να εκσυγχρονιστουν πολλοί θεσμοί αλλά και η νομοθεσία γιατί πάντα την πληρώνει ο πολίτης.

    Να πάτε να πάρετε το επίδομα "πασοκ" όσοι έχετε χαμηλά εισοδήματα.

    Κατια Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο κ. Ζαγοριανός (ανεξαρτήτως του αν αποδειχθεί ότι φταίει ή δεν φταίει. Και αν φταίει γιατί άραγε να φταίει αυτός περισσότερο από τον Χριστοφοράκο και τα 4 κόμματα που τα πιάσαν;) μπει στη φυλακή ενώ ο Χριστοφοράκος με τους χρηματισθέντες πολιτικούς βρίσκονται απέξω, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!!!!!!
    Φανταστείτε στο επισκεπτήριο να τον επισκέπτονται οι Χριστοφοράκος, ο Τσουκάτος, ο Γήδονας και οι ταμίες των κομμάτων (αυτών που εισπράτουν μόνο σε ανώνυμα κουπόνια), για να πίνουν καφέ μαζί του, παρηγορώντας τον?????.
    Ελλάς "το μεγαλείο σου".

    Λαέ ξύπνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ?
    ....................με τέτοιους μαλάκες ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΖΩΑ...ε ζώα πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα τον καλυψουν γιατι καλυψε το μητσοτακεικο κι αφησε το χριστοφοράκο ανεγγυχτο,τους λιάπηδες τους τσουκάτους κι ολο το συρφετό,
    στην υπόθεση ζημενς.
    Αυτοί υπηρετούν τ αφεντικά τους
    αν ηταν κανεις παντερμος θα τον εχωναν στην ψειρου χωρις έλεος.
    Τετοιοι ειναι ΕΥΤΥΧΏς οχι κι ολοι.
    Αυτον τον επιθεωρητή του αρειου πάγου που παραπέμπει το ζαγοριανό θα τον ξεσκισουν προς συνετισμό των υπολοιπων ακέραιων δικαστων.
    Αυτή η χωρα εγινε μπανανία και φταινε όλοι οι πολιτικαντηδες,
    φταίμε ομως κ εμεις .
    Ο ΓΑΠ κάτι παει να ξεκινήσει κ τον πλαγιοκοπουν ασυστολα νταβατζηδες ,δικαστες και τραπεζητες του διεθνους κ εγχωριου βρώμικου κατεστημενου.
    Ο ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ ΘΑ ΑΘΟΩΘΕΙ για τυπικούς λόγους ετσι λενε τα λαμογια θα την πληρωσει ο παραπέμπων Παπανικολαου πως τον λένε ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΜΠΟΥΛΗς ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.
    Α ρε στυλιαρι που σας χρειάζεται και δε θ' αργήσει...
    Ποια δικαιοσύνη υπηρετείτε του μητσοτάκη του μπουλη ή του ελληνικου λαού.
    Οι αποφασεις σας λενε εν ονοματι του ελληνικού λαου μην το ξεχνάτε
    Αν δεν χωσετε στην ψειρου τους ζημενσιους τους βατοπεδινους τους δομημενους κι ολους τους ξεφτιλες
    με τις οφ σορ πολιτικαντηδες θαρθει καιρος που θα τιμωρηθειτε εν ονοματι του ελληνικού λαου κκ επιλήσμονες δικαστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΕ;
    ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΕΙΨΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ,
    ΘΥΜΑΤΑ, Ε ΘΥΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΣΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΆΓΜΑΤΑ .ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση