GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πράσινη»… φοροεπιδρομή!

Της Άννας Ευθυμίου* Δυστυχώς, αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι η χώρα μας δεν έχει ως προτεραιότητα το σεβασμό και την προστασία του περιβά...

Της Άννας Ευθυμίου*

Δυστυχώς, αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι η χώρα μας δεν έχει ως προτεραιότητα το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος αλλά την εύκολη και ασυνείδητη φοροεπιδρομή. Θα έλεγε κανείς ότι το μέτρο των «πράσινων» τελών κυκλοφορίας δεν έχει ως σκοπό μόνο την άμεση μείωση της ρύπανσης αλλά την πιο άμεση αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων!
Φτάσαμε, λοιπόν, στο σημείο να μη συζητούμε για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά πώς να προστατευτούμε από τον κρατικό παραλογισμό. Η κυβέρνηση δικαιολογήθηκε ότι από το λάθος που προέκυψε λόγω της έλλειψης χρόνου διαβούλευσης, προκλήθηκε το ανήκουστο φαινόμενο της «πράσινης» φοροεπιδρομής, με αποτέλεσμα τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που έχουν ήδη πληρώσει και θα πληρώσουν οι έλληνες πολίτες, ενώ υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση και δικαιότερη κατανομή στο μέλλον. Δηλαδή, φτάσαμε στο σημείο να παραδέχεται η κυβέρνηση ότι αδικεί τους πολίτες αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα και αδιαφορεί. Ουσιαστικά, αυτοκαταργείται. Η παραδοχή του πρωθυπουργού δε λύνει βέβαια το πρόβλημα, αντιθέτως επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, ότι ...

στην κυβέρνηση, αν μη τι άλλο, υπάρχει θέμα έλλειψης συντονισμού και σοβαρής μελέτης πριν ανακοινωθούν μέτρα που θίγουν πέραν του δέοντος τους πολίτες.
Το μέτρο είναι τόσο παράλογο που ένα αυτοκίνητο με μηχανή 1600 κυβικών εκατοστών με έτος κυκλοφορίας το 1989 πληρώνει τόσα τέλη κυκλοφορίας, όσα ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο με μεγάλο κυβισμό, άνω των 2500 κυβικών, που ουσιαστικά επιβαρύνει εξίσου το περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο «τιμωρούνται» οι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Ωστόσο, καλούνται να πληρώσουν φόρο, τόσο όσο και η αξία –σε πολλές περιπτώσεις- του παλαιού αυτοκινήτου. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου «περί αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄219, και με την οποία καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται το ύψος των τελών κυκλοφορίας έχει ήδη προσβληθεί από φορείς στο συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπρόσθετα, η επιβολή «περιβαλλοντικών τελών» και ειδικού φόρου για τους κατόχους αυτοκινήτων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, ως μέτρο στην πλειονότητα της επιβολής του, είναι άκρως παράνομο, εξαιρετικά αντιφατικό, αντισυνταγματικό και πρακτικά αντιοικονομικό. Η αδικία θα ήταν σωστό να επουλωθεί με την επιστροφή όσων πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων, μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης. Όμως, στην Ελλάδα αδικίες υπάρχουν, και όταν επισφραγίζονται από την κρατική αδιαλλαξία και ανευθυνότητα τότε τα λόγια περισσεύουν.

*Η Άννα Ευθυμίου είναι Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ν.Ε.Ο.Ι.»

15 σχόλια

  1. παλι θα μας "αναψετε" χριστουγεννιατικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο που μας προεκυψε πάλι η κυρία
    εντεταλμένη σύμβουλος... μπράβο... μπράβο
    και μέλος ΜΚΟ έ τώρα πολλές φορές μπράβο... μπράβο
    αν δεν κάνουμε λάθος ΜΚΟ είναι η ιδιωτικοποίηση στο χώρο του κυνδικαλισμού.... μπράβο ..... μπράβο ..... μπράβο...
    ... και στο Δήμο Θεσσαλονικής.... δηλαδή Νέα Δημοκρατία.... έ τώρα .... μπράβο ..... μπράβο .... μπράβο ..... καταλάβαμε πολύ καλά ... παρουσιάστηκε με τον καινούργιο χρόνο .... το μόνο που ανησυχεί έιναι ότι και ο γαπ έχει αδυμανίες στις ΜΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Αννουλα με τα "ωραια σου" Τι ωρα να περασω με τη μηχανη για τσαρκα και για Πενερλι στο Πανοραμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ..ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΛΗΤΕΣ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ :

    _____ Φορολογική Αντίσταση._____

    Δείχνουν δόλο, ή βαριά αμέλεια σε εθνικά θέματα.
    Δόλο, ή βαριά αμέλεια σε ενεργειακά θέματα.
    Δόλο και βαριά αμέλεια σε φορολογικά και δημοσιονομικά θέματα

    Εισπράττουν χωρίς να μειώνουν τα έξοδα. Εξακολουθούν και σπαταλούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Μας κοροϊδεύουν με επικοινωνιακά τρυκ.

    Τα λεφτά υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν. Έχουμε ό,τι έχουμε, και θέλουν να μας το πάρουν κι αυτό. Για να το πετάξουν στην μαύρη τρύπα.

    Μιλάνε για παραοικονομία. Παραοικονομία είναι οι σκοτεινές και άνομες συμφωνίες σε βάρος μας. Ο εθνικός και οικονομικός μας ευτελισμός.
    Φτάνει. Φορολογική αντίσταση.______

    Αν 100.000 Έλληνες, αρνηθούμε να πληρώσουμε για 6 μήνες, θα πέσουν. Αν 200.000, αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε 3 μήνες. Αν 800.000 αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα πέσουν σε ένα μήνα.
    Και τι θα μας κάνουν;
    Νταντά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ανεμιστήρας,είναι από τήν
    σύραγγα δοκιμών τής Ferari?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άντε κατούρα ρε κωλοδεξιάτζα.Τι κάνατε εσείς 6 χρόνια;τολμάτε θρασύτατοι και ανοίγετε το στόμα σας..Ξέρεις πολλούς κυράτσα μου που κόβουν αποδείξεις; που δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα;Γι αυτό την Ράπτη σου ,τον Παπαγεωργόπουλο σου και αντέστε σε καμμιά life style εκπομπή να κουτσομπολέψετε.Κατάλαβες κυρά Κατίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Φυσικά" ήταν πιο δίκαιο το σύστημα του κ. Σουφλιά να επιδοτήσει αυτοκίνητα που η αξία τους είναι κάτω απο 500 ευρώ μόνο με βάση τα κυβικά τους. Δηλαδή να μοιράζαμε πάλι τριχιλιαρα....
    Καταλαβαίνω τον πόνο του καθένα που έχει ενα σαράβαλο 2000cc και θα πληρώσει πολλά τέλη κυκλοφορίας αλλά μπορει να μας πει πόσα του κοστιζε το σαραβαλο των 2000cc στα συνεργεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν προσβάλλονται στο Σ.Ε. κυρά-δικηγορίνα(;) Μ.Κ.Ο. Μάθε τί ακριβώς προσβλήθηκε στο Σ.Ε. και τα ξαναλέμε.... Ε! ρε κηφηναριό που ταϊζει ο Λαός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ 'Αννα ,τι θα έκανες αν ήσουν πρωθυπουργός της Ελλάδος ;

    Για πες μας κορίτσι μου γιατί είμαι πολύ περίεργος για την απάντηση σου δεδομένου ότι έχω 2 πτυχία οικονομικών και ένα M.sc .

    Κοτσάρεις και μια φωτογραφία σου νομίζοντας ότι είσαι και γκόμενα τρομάρα σου,λες πέντε μπαρούφες και τώρα έχεις την εντύπωση βρε ψωνάρα ότι όλοι θα συμφωνήσουν με αυτά που γράφεις ;

    Άσχημόπαπια,γκομενίτσα της πλάκας και της ανοησίας είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ρόλος των ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ είναι ύποπτος και "παίζουν" το ρόλο της άτυπης αντιπολίτευσης ή της φιλοκυβερνητικής οργάνωσης που αναλαμβάνει δράσεις για να μην φαίνεται από πίσω το επίσημο κράτος δηλαδή η κυβέρνηση.

    Δικηγόρος είσαι ή οικονομολόγος που έχεις και άποψη τώρα για τα τέλη κυκλοφορίας ;


    Άντε φρόκαλο ,μη χέσω μέσα χρονιάρα μέρα !

    Άντε πήγαινε να βάλεις extensions στα μαλλιά σου που μας κάνεις και μαθήματα δημόσιας οικονομικής επιστήμης.

    Αυτό είναι αν σου αρέσει,αν δεν σου αρέσει πήγαινε με τα πόδια.

    Εσύ τι θα έκανες βρε φροκάλο αν ήσουν πρωθυπουργός όπως σου έγραψα πριν ;
    Όλο κριτική κάνετε μερικές και όταν ασκήσετε εξουσία τα κάνετε σαν αραχνιασμένο μουνί όλα.

    Και αν είσαι και δεξία,μιλάς ακόμα,έχεις το θράσος να μιλάς όταν ο πρώην σκατοπρόεδρος σας για 5.5 χρόνια είχε τη χώρα σε πλήρη ακυβερνησία ;

    Καλά λέει ο 5:30:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φτυς.....τα μπουτια σου κοπελα μου που τολμας και μιλας. δες τι θα κανετε εκει με τον δημαρχο σας που ειστε ''με το ενα ποδι στη φυλακη''και ασε την κυβερνηση κατα μερος να κανει την δουλεια της.αντε τραβα σε κανα τιβι 100 για ''πρωιναδικο'' και ασε μας ησυχους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ ΤΙΣ ΜΚΟ
    ΤΙΕ ΘΕΟΠΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΒΛΑΚΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠ ΕΩΤΕΡΙΚΩΝ.
    ΣΕ 300 ΤΟΣΕΣ ΜΟΙΡΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ -ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΜΠΙΡΜΙΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ
    ΜΕΧΡΙ Γ.Γ. ΚΑΙ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
    ΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ.
    ΠΑΛΙΟ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρχιδομούρηδες Νεοδημοκράτες,
    αν δεν "έπεφτε" τηλεφώνημα από τον χοντρομπαλά πρώην αρχηγό σας στον νυν αρχηγό Σαμαρά,τον στρατηγό του ερχομού των Σκατοαλβανών στην Ελλάδα το 1990-1993, για να μην πάει σε νέα διερεύνηση στη Βουλή για τα σκάνδαλα,παρόλο που η κυβέρνηση προτείνε τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, τη Siemens και δεκάδες άλλα,τότε η Νέα Δημοκρατία σας θα γίνονταν παλαιά και πολλοί από εσάς τα τρωκτικά της καθώς και Υπουργοί της και ίσως και ο Χοντροβούβαλος και Χοντρόπετσος πρώην αρχηγός σας που τώρα κάνει τις διακοπές τους στις Άλπεις , θα έμπαιναν φυλακή.

    Βουλώστε το σκατόστομα σας λοιπόν όσοι ακόμα τον υπερασπίζεστε γιατί γίνεστε γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιλάνε αυτοί που ξέσκισαν τον ελληνικό λαό 6 χρόνια και τα έδωσαν όλα στους πλούσιους και τους οποίους με τη σειρά τους όχι μόνο τους χαϊδευαν τα αφτιά αλλά μέχρι και το ΣΔΟΕ κατήργησαν για να μην τους αγγίζει.

    Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και η δεξιά στην ελλάδα που ουδεμία σχέση έχει με τις άλλες δεξιές των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση