GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανυπολόγιστο ρίσκο από μεταλλαγμένα...

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τοξικές ποικιλίες καλαμποκιού της Monsanto . Aπό τους Οικολόγους Πράσινους . Το θέμα των κινδύνων από τις καλ...

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τοξικές ποικιλίες καλαμποκιού της Monsanto
.
Aπό τους Οικολόγους Πράσινους
.
Το θέμα των κινδύνων από τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων φέρνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, τίθεται υπόψη της Κομισιόν πρόσφατη γαλλική μελέτη για τρεις ποικιλίες γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της εταιρίας Monsanto και επισημαίνονται τα ανησυχητικά συμπεράσματα για τις συγκεκριμένες ποικιλίες.
Από τις ποικιλίες αυτές, η MON 810 είχε εγκριθεί το 1998 από την Ε.Ε. ως ασφαλής και καλλιεργείται στην Ισπανία και αλλού, ενώ...

έχει απαγορευθεί σε 6 τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες. Στη μελέτη τονίζεται ότι οι δοκιμές της εταιρίας για πιθανή τοξικότητα έχουν διαρκέσει μόλις 90 μέρες αντί του απαιτούμενου ελάχιστου ορίου της διετίας, και κατά συνέπεια οι ποικιλίες αυτές δε μπορούν να θεωρούνται ασφαλείς και θα έπρεπε να απαγορευθούν.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ρωτά την Κομισιόν αν οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αξιολογήσει τα συμπεράσματα της μελέτης και ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής διαδικασίας έγκρισης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και επέκταση της σήμανσης και στα προϊόντα από ζώα που έχουν καταναλώσει μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα μεταλλαγμένα αντιπροσωπεύουν ένα ανυπολόγιστο ρίσκο», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Συνεχίζοντας τον αγώνα για Ελλάδα και Ευρώπη ελεύθερες από μεταλλαγμένα, προσπαθούμε παράλληλα να κλείσουμε τα νομικά παραθυράκια που επιτρέπουν στις εταιρίες να μεταφέρουν τον κίνδυνο από τα προϊόντα τους στους αγρότες και τους καταναλωτές».

6 σχόλια

  1. Δώστε την Πετρούλα ατόφια και καθαρά στον λαό, με το κορμί της, με το νάζι της, με το ταπεραμέντο της, κύριοι του STAR, και μην της βάζετε τρικλοποδιές με τις αχαραχτήριστες δεσποινίδες που ρίχνετε στο πλάι της όταν λέει τον ΚΑΙΡΟ, και στο κάτω κάτω αν σε κάποιον από εσάς δεν έκατσε να πηδηχτεί να μην την πληρώσουμε εμείς. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα με τις παγωνιές αφήσανε την υποτιθέμενη υπερθέρμανση και πιάσανε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο αφού η άλλη βλακεία δεν έπιασε.
    Τελικά αυτοί είναι χειρότεροι φονταμεταλιστές από τους θεούσους. Μια νέα θρησκεία γεννήθηκε από τους "οικολόγους" για να εκμεταλλευτεί τους φόβους του κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό στην φωτογραφία , είναι ο Πάγκαλος με τρίχες και ηλιοκαμένος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αντε βρε κοπριτη που μας το παιζεις και οικολογος, το μονο που σε ενδιαφερει βρε γελοιο υποκειμενο ειναι το πως θα κανεις κακο στη πατριδα σου, τιποτα αλλο.....εχεις βαλει το μανδυα του οικολογου και κοροιδευεις τους χαζους (ευτυχως μονο αυτους), αιντε ρε να μας πεις τα ιδια που ελεγες ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ περι ...μακεδονικου κρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που μας προστατεύει ο Τρεμόπουλος από τα μεταλλαγμένα. Δεν φοβόμαστε τίποτα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε ρε με τον καραγκιοζη.Εκανε επερωτηση ο Τρεμοπουλος και χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.Τις πουστιες με το Μακεδονικο να τις κανεις αλλου.Εδω σε πηραμε χαμπαρι λαμογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση