GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμάζουν αγροτικά μπλόκα και στην Άρτα...

Aπό το http://epirusgate.blogspot.com/ . Μπλόκα και στην Άρτα ετοιμάζονται να στήσουν οι αγρότες του νομού προς το τέλος της εβδομάδας μπαίν...

Aπό το http://epirusgate.blogspot.com/
.
Μπλόκα και στην Άρτα ετοιμάζονται να στήσουν οι αγρότες του νομού προς το τέλος της εβδομάδας μπαίνοντας έτσι στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκλιση της Ομάδας Παραγωγών για το θέμα των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών. Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης και θα παραβρίσκονται και εκπρόσωποι της ΟΑΣΝΑ. Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ θα υπάρχει και...

μία έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΑΣΝΑ. Η πρόταση της Ομοσπονδίας θα είναι να κλείσει ο δρόμος στη γέφυρα Κομποτίου και στη γέφυρα της Άρτας. Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας από τον πρόεδρο Βαγγέλη Μπέτσα και τον γραμματέα Κώστα Τσόγκα αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη Νίκαια Τρικάλων, προκειμένου να μεταφέρουν εκεί τα προβλήματα και των πορτοκαλοπαραγωγών της Άρτας, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) στην οποία είναι ενταγμένη η ΟΑΣΝΑ. Στο μπλόκο της Νίκαιας βρίσκονται αυτή τη στιγμή περί τα 1.000 τρακτέρ, στην κινητοποίηση που συντονίζει η ΠΑΣΥ. Τη Δευτέρα αγρότες της Άρτας ενίσχυσαν με την παρουσία τους το μπλόκο στο Λούρο Πρέβεζας. «Στον κάμπο της Άρτας δεν κουνιέται φύλλο» ανέφερε ο γραμματέας της ΟΑΣΝΑ Κ. Τσόγκας. «Τα πορτοκάλια πέφτουν καθημερινά και υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Ήδη τα πορτοκάλια μέρλιν έχουν φουσκώσει και υπάρχει πρόβλημα και με τους εξαγωγείς, με τους εμπόρους οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση ρίχνοντας την τιμή κάτω από τα 10 Λεπτά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έμπορος στην Άρτα που αγοράζει πορτοκάλια κοινά και σαλουστιάνα με 6 Λεπτά το κιλό». Κύριο αίτημα των παραγωγών είναι η ενίσχυση του προϊόντος τους από εθνικούς πόρους. «Παλεύουμε για τα δίκια αιτήματά μας» τόνισε ο Κ. Τσόγκας. «Αυτή τη στιγμή ένα στρέμμα καλαμπόκι στοιχίζει γύρω στα 150 ευρώ περίπου και η είσπραξη που κάνει ένας παραγωγός είναι 120 ευρώ το στρέμμα εάν παράγει 1.000 κιλά το στρέμμα καλαμπόκι. Καταλαβαίνετε ότι εδώ μπαίνουμε και μέσα 30 ευρώ. Δηλαδή ποιο είναι το όφελος που θα καθίσει κάποιος στην ύπαιθρο να καλλιεργήσει τη γη του;».

10 σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ .ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΡΠΩΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΠΟΥ ΟΣΑ ΧΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΤΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΟΜΗ ΠΡΑΞΗ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ. ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΥΛΙΑ; ΠΕΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΫΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
    ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Κ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΡΩΝ ΑΝΤΑΜΑ.
    ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέφανος..........
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ....

    ΣΕ ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με το Στέφανο (12:39).
    Eιδικά εκεί που γράφει:
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ.
    Aν θέλουνε οι αγρότες να τους αντιμετωπίζουν πολιτισμένα, πρέπει πρώτα οι ίδιοι να πάψουν να φέρονται και να ενεργούν σαν κάφροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στέφανος..........
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ....

    ΣΕ ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ

    =================================
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΤΟΤΕ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ.
    ΗΛΙΘΙΟΤΑΤΕ, ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Γ@ΜΗΣΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΘΑΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στέφανε,

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ "Ελλάδα" ΣΑΣ.

    Εμείς, την δική μας Ελλάδα αγαπάμε.
    Βλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΑΓΡΟΤΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΡΚΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπρός όλοι να κλείσουμε τους δρόμους. Ο κάθε ένας να κλείσει το δρόμο μπροστά από το σπίτι του και να μην αφήνει κανέναν να περνάει. Να μας βγάζει το πρωί και ο Αυτιάς στην τηλεόραση και να ζητάμε λεφτά. Ολοι είμαστε θαυμαστές του Τσε Γκέβάρα και της καλοπέρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλα του ξηγηθηκες.αμαν πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΟΙ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑΤΕ ΠΑΓΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΟΝΟΜΑ;ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση