GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βλέπετε από πουθενά φως;..

Από το http://activistis.gr/ . Ποτέ άλλοτε δεν περάσαμε από τόσο στενές συμπληγάδες. Ποτέ άλλοτε δεν αντιμετωπίσαμε τόσο εχθρικό περιβάλλον ...

Από το http://activistis.gr/
.
Ποτέ άλλοτε δεν περάσαμε από τόσο στενές συμπληγάδες.
Ποτέ άλλοτε δεν αντιμετωπίσαμε τόσο εχθρικό περιβάλλον από το εξωτερικό.
Ποτέ άλλοτε η οικονομία μας δεν βρέθηκε κυριολεκτικά στον πάτο του βαρελιού.
Ποτέ άλλοτε οι προοπτικές ανάκαμψης δεν φάνταζαν τόσο απόμακρες.
Αντιμετωπίζουμε όμως, ως χώρα, την μεγαλύτερη κρίση. Την αντιμετωπίζουμε; Πώς;
Στο εξωτερικό:
•Η προσπάθεια να πείσουμε για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου επέφερε στην καλύτερη περίπτωση μια πρόσκαιρη...

πολιτική μετάθεση των όποιων κυρώσεων μας ετοιμάζουν.
•Η επιχείρηση επίθεσης (κερδοσκοπικών ή άλλων) των αγορών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη (Δανειζόμαστε από την Ευρώπη με υψηλότερο επιτόκιο απ' ότι χώρες που δεν ανήκουν σ' αυτήν π.χ. Τουρκία)
•Ο Υπουργός Οικονομίας βγαίνει στην γύρα για να μαζέψει δανεικά (από όπου βρει και σε ότι νόμισμα προκύψει...)
Στο εσωτερικό:
•Οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις και διστακτικότητα στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων έχει σαν αποτέλεσμα κεφάλαια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να αποταμιεύονται σε ξένες τράπεζες.
•Η αναποφασιστικότητα και η καθυστέρηση ακόμη και στην τοποθέτηση στελεχών της κρατικής μηχανής και των Οργανισμών, τείνει να αρνητικοποιήσει το πρόσημο όποιων καλών πρωτοβουλιών σε - ανέξοδους- τομείς της πολιτικής.
•Προσπαθούν (μετά τις αντιδράσεις από μέσα κι απ' έξω, των τραπεζικών κύκλων) να μαζέψουν την πρόταση για την κάλυψη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τόσο που θα είναι σαν να μην έχει υπάρξει. (τόσος λόγος, χωρίς αντίκρυσμα...)
•Επιχειρούν με αύξηση των εμμέσων φόρων να κλείσουν τρύπες, αφού ούτε σκέψη για ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Ήδη η "μεγαλοαστική εθνική τάξη" διοχέτευσε - και συνεχίζει να το κάνει απρόσκοπτα - τα δισεκατομμύριά της στο εξωτερικό, αρνούμενη να συμβάλλει στην επανόρθωση.
•Τα αποθεματικά των ταμείων έχουν φαγωθεί. Καμμιά ποινή σε κανένα λαμόγιο. Πού είναι οι υπεύθυνοι των δομημένων ομολόγων και των επικίνδυνων τοποθετήσεων στο χρηματιστήριο;
•Σαν να μην έφταναν τα κολοσιαία προβλήματα της οικονομίας, οι Υπουργοί αναλώνονται σε ανούσιες παλαιοκομματικού τύπου ανταγωνισμούς μεταξύ τους.
•Και η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως δεν πάει καθόλου πίσω. Η μόνη αντιπολίτευση που γίνεται είναι με τον εσωνεοδημοκρατικό πόλεμο των φατριών (Ντόρα με αμφισβήτηση Σαμαρά, Μαρκόπουλος κατά Κυριάκου, Μαρκόπουλος κατά Σπηλιωτόπουλου κλπ)
•Οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν την χώρα. Σαν να βρίσκονται σε άλλο κράτος. Διαβουλεύονται με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, αλλά απορίπτουν την πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού για συμμετοχή στην επίσημη εθνική διαβούλευση για την γεωργία.
•Οι Βουλευτές αρνούνται - όπως ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε - να συνδράμουν με περικοπές του μισθού και των προνομίων τους (θα σταματήσουν να αμείβονται μόνο για συμμετοχή σε επιτροπές, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν πραγματικά ή όχι).

10 σχόλια

  1. Σχετικα με .."μπακογιαννη" να τι ψαρεψα αγαπητοι μου:
    --

    Λοιπον θεοδωρα. Θα ηθελα να με διαβασεις καποτε για να σε βγαλω απο τις ονειρωξεις σου.

    είπε η κ. Μπακογιάννη,
    ==
    Κατ αρχας δεν λεγεσαι μπακογιαννη. Λεγεσαι θεοδωρα κουβελα η μητσοτακη αν προτιμας.
    Δενξερω κανενα νομο που να υποχρεωνει καποια να διατηρει το ονομα καποιου πρωην συζυγου της. Η αξιοτιμη Μιμη αναφερεται σαν "παπανδρεου" και δεν δεν γνωριζω το ονομα του .."πρωην"...
    Υμεις πως και εγινε και διατηρειται το "μπακογιαννη"??

    Αντιλαμβανομαι ασφαλως το λογο. Αν κατεβετε σαν "κουβελα" θα παρετε ΜΗΔΕΝ ψηφους. Αν κατεβετε με "μητσοτακη" θα παρετε 0.0002% ,κατι "βαπτιστηρια" της κρητης.

    προσθέτοντας: «οφείλουμε, λοιπόν στην κοινωνία, στα στελέχη και την ιστορία μας, να κάνουμε ένα ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο, έναν διάλογο πρώτα στο εσωτερικό, για τα αίτια της ήττας».
    ==
    Τα αιτια της "ηττας" τα γνωριζουμε φιλτάτη μανταμ.
    Ο χον.ρομαλακας καραμανλης εχασε τον ελεγχο των ΜΜΕ.
    Και ενω τους πληρωνε γαμωτο,ΟΛΑ τα εργα λαμπρακηδες,μπομπολαδες τα παιρνανε!!!!
    Ισως εξωτερικα φαινοταν καλος ενω στην πραγματικοτητα ηταν φελλος.Ποιος ξερει??

    Καποια στιγμη ομως βλεποντας το κλιμα που ειχαν διαμορφωσει τα πασοκοσκυλαιικα ΜΜΕ ειπε πρεπει να κανω ανασχηματισμο.

    Η πρωτη στην λιστα ησουν εσυ.Αχρηστη για Υπ.Εξ.
    Φανταζομαι του ειπες :αν κανεις κατι τετοιο παιρνω και το αδελφο μου "κυριακος" και σε ριχνω αυριο..

    Φανταζομαι κατι τετοιο συνεβη,φιλτατη θεοδωρα...

    ΟΞΩ απο την Ν.Δ .
    Εκτος απο τους βαπτισιμιους ΚΑΝΕΝΑΣ "δεξιος" δεν θα σε ψηφιζε...

    Θα ηθελα να με διαβαζες και να μου απαντουσες.
    Το στειλα και στην Ν.Δ ,αλλα δεν το κανουν .."αποδεκτο"..

    Ομως μπορει να αντιπροσωπευω ενα 90% της Ν.Δ..

    Φιλτατη ...ντορα μας... Ουστ....
    ==
    Φιλοι μου διαφωνει κανεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποτέ άλλοτε δεν κοριδέψαμε τόσο πολύ τους συμμάχους , συνεταίρους, εταίρους και φίλους.και δεν μιλώ για τα στατιστικά στοιχεία. Αυτό είναι ασήμαντο. Μιλώ για πολιτική , για έργα. Πού συμπορεύτηκε με το ΝΑΤΟ , την πάλαι ποτέ ΕΟΚ, τώρα Ε.Ε. , με ΟΑΣΕ και κάθε άλλο Δυτικοευρωπαικό οργανισμό. Όπως σαμποτάρανε τόσο χρόνια,από το 78 και μετά, την χώρα και των δύο κομμάτων οι ηγεσίες με την υποστήριξη της Αρισεράς , έτσι σαμποτάρανε και κάθε Ευρωπαική πολιτική για χάρη της συμπόρευσης με το ξανθό γένος των ορθόδοξων του Βορρά. Ενώ έχασαν οι ρωσόφιλοι στο Γράμμο και στο Βίτσι, σήμερα κυβερνούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Τι άλλο περιμένουμε να δούμε , την απόβαση των Ορλωφικών στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζήτω το Έθνος το Ελληνικό.!!!

    κάτω το κράτος το πολίτικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ

    ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ

    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 10000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

    ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΕΙΣ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Η ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΣΤΕ ΛΥΚΟΥΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, Εμπρός Γενναία κομματόσκυλα, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΕΞΙΑΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ,ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ; όλοι εσείς που μας ταΐζετε δηλητήρια με τα αγροτοφάρμακα σας, που ψεκάζετε σήμερα, και τι κι αν λέει η οδηγία μετά από δεκαπέντε μέρες μάζεμα και διάθεση του προϊόντος στην αγορά, εσείς στα μουνόπανα σας και μας το δίνετε σε τρεις μέρες και όποιον πάρει ο χάρος……
    Κάποτε μου έλεγε ένας γεωπόνος που έκανε και τον πλασιέ μεγάλης εταιρίας στους αγρότες, ότι υπάρχους χιλιάδες χωράφια που έστω και αν τώρα σταματήσει σε αυτά να γίνετε χρήση φυτοφαρμάκων, για τουλάχιστον δέκα χρόνια αυτά τα χωράφια, δηλαδή διάστημα ικανό, περίπου, να τα καθαρίσει η φύση, θα πρέπει να απαγορευτεί να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή οπουδήποτε γεωργικού προϊόντος.
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, τώρα που η οικονομία της Ελλάδας μας, ακόμη και σκατά μπορεί να φάει από τον κόλο του οποιουδήποτε δανειστή, προκειμένου να ανοίξει το πουγγί του, σας δοξάζει, και σας στέλνει χαιρετίσματα στα μπλόκα σας, όσο κρατάτε εσείς Γενναίοι Αγρότες, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτεροι, μπαίνετε στην μάχη, όσο ΠΕΡΙΣΣΟτερο κλείνετε δρόμους τόσο αυτοί που κρατούνε στα χέρια τους τις υπογραφές μας με τα δανεικά θα νιώθουν ήσυχοι στο κρεβατάκι τους, και στο όνειρο τους θα βλέπουν πως στην Ελλάδα όλα πάνε καλά…. Τα χρήματα τους εξασφαλισμένα……ΕΦΙΑΛΤΕΣ!
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κλείστε και άλλους δρόμους, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα τόσο και περισσότερο γονυπετής ο Παπακωνσταντίνου θα εκλιπαρεί για λίγα δανεικά ψίχουλα, ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!
    Ο Αστός στα τέσσερα και με ένα ρεπάνι στον κόλο να κάνει το κουνελάκι του πλέϊ μπόϊ !
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, κάθε μέρα που περνάτε στα μπλόκα και τα ασφάλιστρα των δανεικών των δανειστών μας θα ανεβαίνουν, και με το καλό μόλις μας τα ζητήσουν θα στηθούμε όλοι στην σειρά, παιδιά, γυναίκες, άντρες, παππούδες, γιαγιάδες, πεσμένοι στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακιά για ένα σπέσιαλ γαμήσι από αυτούς, παρακαλάτε μόνο να μην προσλάβουν εργάτες από την Κεντρική Αφρική……κόλαση, της πουτάνας θα γίνει, πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια μεταχείριση; Όχι ! Οι πλούσιοι και οι πλούσιες θα την γλυτώσουν, στην Ελβετία…..
    Εμπρός Γενναίοι Αγρότες, οι στιγμές είναι ιστορικές, η ΔΕΞΙΆ με όσα μπορούσαν οι δικοί της να φάνε, με όσα τραγικά λάθει μπορούσαν να κάνουν από τον πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλο μας έριξαν για ακόμη μια φορά στα σκατά, τώρα είναι η σειρά σας, πάρτε στα στιβαρά μπράτσα σας τα φτυάρια και σκεπάσετε τον λάκκο, να σβήσει η βρώμα η Ε Λ Λ Α Δ Α…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΡΑΤΟΤΗΣ ....... Ο. ΜΗΔΕΝ !
    KAI TO TΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗS..

    Η κατάσταση άρχισε να παίρνει τη κατηφόρα όταν ο Τζέφρις βγήκε στο πανελλήνιο και ουσιαστικά παγκόσμιο κοινό και δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική καταστροφή και τις χειρότερες ημέρες από το 1974.

    Πρόφανώς έδωσε το σύνηθμα στους κερδοσκόπους φίλους του χρηματιστές στη Νέα Υόρκη και Λονδίνο να ανεβάσουν το κόστος δανεισμού.

    Προφανώς υπάρχει δόλος, ώστε κάποιοι να θησαυρίσουν κυριολεκτικά σε μερικές εβδομάδες και παράλληλα να εγκλωβιστεί η Ελληνική κοινωνία ώστε να αποδεχθεί κάποιες καταστάσεις που δεν τις αποδέχεται.

    Επιπλέον, το κόστος δανεισμού σαφέστατα και προεξοφλάται σε μελλοντικό επίπεδο από τις αγορές, όπως επίσης και από την γενικότερη ψυχολογία της στιγμής.

    Όταν λοιπόν ΑΚΟΜΑ δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του κρατικού μηχανισμού σε καίρια πόστα και όταν βλέπουν τις τρομερές αντιφάσεις μεταξύ των ενεργειών των Υπουργών, του ΠΑΣΟΚ και των αισθημάτων της κοινωνίας, τότε τι περιμένετε να κάνουν?

    Αρπάζουν την ευκαιρία για να κερδοσκοπίσουν, έτσι απλά.

    Η κυβέρνηση αυτή θα πέσει με πάταγο, αυτά είναι τα καλά νέα, γιατί αποτελεί “Liability” πλέον, όχι μόνο για την Ελληνική κοινωνία αλλά και για τη συνοχή της ΕΕ, ενώ οι Αμερικανοί έχουν σε χαμηλή υπόληψη τον Τζέφρευ γιατί αποδείχθηκε παντελώς τζούφιος.

    Το θέμα είναι να μην προκαλέσουν περαιτέρω καταστροφή από όση έκαναν ήδη.

    Υ.Γ

    Το γεγονός ότι έχει 160 Βουλευτές ο Τζέφρυς, δεν σημαίνει τίποτα.
    Διαβάστε σύγχρονη Ελληνική πολιτική ιστορία και θα δείτε ότι όταν το Ελληνικό Πρωθυπουγοκεντρικό σύστημα ταράσεται στο κέντρο του (Περιβάλλον Πρωθυπουργού), τότε ακόμα και οι ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, πάνε περίπατο.

    Αυτό θα γίνει και τώρα, γιατί οι κοινωνίες εν τέλει δεν αυτοκτονούν και ούτε κάθονται να τις αυτοκτονήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΈΧΕΤΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΝΟΜΟΙ.. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΚ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε τόσους δύσκολους καιρούς εκτός των άλλων , που σωστά αναφέρονται , και τα οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα με την παρούσα κυβέρνηση είχαμε και τα εξής "κωμικοτραγικά"
    αναφέρομαι πρώτα στο " μεταναστευτικό ζήτημα" και εξηγούμε :

    • αποτέλεσε για την κυβέρνηση το πρώτο "Εθνικό ζήτημα" της χώρας , σε δεύτερη μοίρα ηρθε η οικονομία κτλ

    • ήταν το μοναδικό έτοιμο προσχέδιο που είχε η κυβέρνηση στα συρτάρια της ! ( εδώ δημιουργούνται πολλές απορίες )

    • βάζει όλο τον επηρεαζόμενο από αυτή τύπο , κανάλια , να προπαγανδίζουν τo «μεταναστευτικό θέμα », αφήνοντας στην άκρη πολύ πιο σημαντικά θέματα με τα οποία θα έπρεπε θετικά να επηρεασθεί η κοινή γνώμη ( πχ η σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας )

    • ο πρωθυπουργός στηρίζει την λύση του « μεταναστευτικού ζητήματος» , τη θεωρεί ύψιστο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δηλώνει ότι δεν υποχωρεί καθόλου στις ήδη ανειλλημένες αποφάσεις που έχει λάβει , μην λαμβάνοντας καθόλου υπόψη τις παρατηρήσεις των διαφωνούντων .( άσχετα το κατά πόσο έχουν δίκιο η άδικο αυτοί που διαφωνούν ).


    Ακριβώς μετά από αυτήν την πρωτεύουσα επιλογή της κυβέρνησης έρχεται το θέμα του Καλλικράτη με όλες τις απόψεις θετικές η αρνητικές που το συνοδεύουν

    • ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην σημασία που έχει το συγκεκριμένο θέμα για την επιβίωση της χώρας με το αμίμητο « η το ψηφίζεται η πέφτει η κυβέρνηση και πάμε για εκλογές » ( ελεύθερη μετάφραση)


    Έρχεται στην συνέχεια το θέμα των αγροτών , λένε ότι τους έπιασε στον ύπνο , απροετοίμαστους ( ασχολούνταν με τα παραπάνω θέματα δεν είχαν χρόνο για άλλα ) και εκεί αρχίζουν τα ανέκδοτα , μπαινοβγαίνουν ξένοι πρωθυπουργοί για να λύσουν το πρόβλημα και ο Έλληνας πρωθυπουργός στην βουλή αναφέρεται στα δικά του πράσινα , διατροφή , ανάπτυξη , καλεί τους Έλληνες γενικά και τους αγρότες ειδικά να κάνουν μια νέα αρχή ( δηλαδή ότι και να γίνει σε αυτήν την χώρα τα πάντα ξεκινάν από την αρχή , για να θυμηθούμε και τον προηγούμενο κοκ πρωθυπουργό )


    Εμείς οι πολίτες έχουμε καταλάβει ποια είναι η πρώτιστη προτεραιότητα της χώρας , η κυβέρνηση το έχει καταλάβει ;

    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    Η
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, και
    για τον Φουκαριάρη το Φορολογούμενο, για να ξέρει τι κερατιάτικα πληρώνει

    Ανοιχτή επιστολή (δημοσιεύτηκε 1/6/09)

    Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη,
    Πληρεξούσιε Υπουργέ Α' Τάξεως
    ΣΤ' Γενικέ Διευθυντή Διοικητικού του Υπουργείου Εξωτερικών

    Παρακαλώ ενημερώσατε τον ελληνικό λαό για την εξέλιξη της απαίτησης του Δήμαρχου Νέας Υόρκης για καταβολή 550.000 δολαρίων ΗΠΑ για πρόστιμα λόγω παράνομων παρκαρισμάτων αυτοκινήτων Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων πάνω σε πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης ή σε άλλους χώρους, όπου ενώ απαγορευόταν η στάθμευση, οι παραπάνω διπλωμάτες μας συνέχιζαν επί χρόνια με τον τσαμπουκά να σταθμεύουν και να μην πληρώνουν τα πρόστιμα επειδή «ήσαν διπλωμάτες».

    Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης συγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσό των 550.000 δολαρίων και το έστειλε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, ζητώντας την άμεση εξόφλησή του;

    Είναι αλήθεια ότι η αρχική αντίδραση των υπηρεσιακών παραγόντων και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν «άσε το δήμαρχο να κουρεύεται- έχουμε διπλωματική ασυλία»;

    Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος διαβίβασε τελικά την αξίωσή του κατά της Ελλάδας, στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο Στέητ Ντιμπάρτμεντ;

    Είναι αλήθεια ότι κατόπιν των ανωτέρω, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να περικόψει από τις υποτροφίες που έδινε σε Έλληνες Αξιωματικούς του Στρατού για μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ, όσες αντιστοιχούσαν στο ποσό των 500.000 που οι διπλωμάτες μας ηρνούντο να πληρώσουν;

    Είναι αλήθεια ότι αφού έτσι μας έπιασαν τον κώλο, αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα;

    Είναι αλήθεια ότι επιφορτίσατε τον Έλληνα διαπραγματευτή που συζητούσε με τους Σκοπιανούς το θέμα του ονόματος «Μακεδονία», να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με το θέμα της διαπραγμάτευσης της πληρωμής του οφειλόμενου στο Δήμαρχο ποσού των 550.000 δολαρίων;

    Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η ελληνική διαπραγματευτική τακτική με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης ήταν;
    - Να σας δώσουμε κύριε Δήμαρχε τα μισά και να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για τα υπόλοιπα;
    - Να μας κάνετε έκπτωση 10%;
    - Να σας δώσουμε τα μισά μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές του ΟΤΕ;
    - Να σας κάνουμε δωρεάν ξενάγηση στην Ακρόπολη και να αφήνουμε τους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Αθήνα να παρκάρουν και εκείνοι όπου θέλουν χωρίς απειλή προστίμου;

    Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση τελικά υποχώρησε μπροστά στην ακλόνητη στάση του Δήμαρχου της Νέας Υόρκης και του πλήρωσε ακριβώς 550.000 δολάρια για παράνομα παρκαρισμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα Ελλήνων διπλωματών μιας ολόκληρης πενταετίας και τόκους υπερημερίας (λόγω του τσαμπουκά μας);

    Είναι αλήθεια ότι σε σύσκεψη που επακολούθησε μεταξύ διπλωματών στο Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε να μην καταλογιστούν τα χρήματα του παραπάνω υψηλότατου προστίμου στους παραβάτες διπλωμάτες μας, επειδή ήταν διπλωμάτες από τζάκια με καλές συστάσεις και πλάτες και, αντί αυτού, θεωρήθηκε προτιμότερο να επιβαρυνθούν όλοι οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι θα πλήρωναν τελικά - με τη φορολογία - τα λεφτά του προστίμου και οι οποίοι δεν θα μάθαιναν ποτέ τι συνέβη;

    Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, παρόλο που στην εξέλιξη αυτή δεν είχατε ο ίδιος προσωπική ανάμειξη, όμως με την ιδιότητά σας ως ΣΤ' Γενικός Διευθυντής Διοικητικού και αρμόδιος για τα οικονομικά και τις πληρωμές του Υπουργείου Εξωτερικών, θεωρείτε σωστό να βγουν αυτά τα λεφτά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού; Την ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής υποσχέθηκε το «σεμνά και ταπεινά» και διακήρυξε στο ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών, ότι «καμιά φορά το Δημόσιο δεν έχει χρήματα να πληρώνει» (εννοεί «να πληρώνει το νοσηλευτικό προσωπικό, τους συνταξιούχους, τις καθαρίστριες, τα νοσοκομεία, τους απλήρωτους συμβασιούχους κλπ»);

    Και είναι σωστό να αφήνει το Υπουργείο Εξωτερικών να παραγραφεί και η αξίωση του δημοσίου να πάρει από τους παραβάτες τα χρήματα που υποχρεώθηκε να πληρώσει στο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης;

    ΞΥΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περα απο τους αχρηστους που βουλιαξαν την Ελλαδα,οι ξενοι 'συμμαχοι' παντοτε ετσι μας αντιμετωπιζαν.Γιατι δεν μπορουσαμε ποτε να εχουμε αξιοπιστια και κυρος.Τωρα ειναι φως φαναρι οτι θελουν να τους εκχωρισουμε κατι απο Αιγαιο,απο Σκοπια,απο Κυπρο,τελος παντων για αυτο εχουν λυσσαξει.Για θυμηθειτε οταν μασαγαν με τους Ολυμπιακους.''Ευκαριστω το Ελλαντα'' ελεγε ο καραγκιοζορογκ.Αλλα τοτε μασαγε.Και ολοι οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση