GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Οχι" από τον Σαμαρά για τους μετανάστες...

Επικράτησε η σκληρή γραμμή στη ΝΔ. Θα πειθαρχήσουν οι διαφωνούντες βουλευτές; . Τελικά η ΝΔ υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή και θα καταψηφίσει τ...

Επικράτησε η σκληρή γραμμή στη ΝΔ. Θα πειθαρχήσουν οι διαφωνούντες βουλευτές;
.
Τελικά η ΝΔ υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων σε μετανάστες. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απέστειλε αναλυτικό υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών, δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών». Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν τώρα διαφωνίες από βουλευτές της ΝΔ που έχουν πιο διαλλακτική άποψη. Και αν οι διαφωνούντες θα πειθαρχήσουν ή όχι στη γραμμή Σαμαρά.
Στη σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας ότι ...

το νομοσχέδιό της διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους. Αντιπαραθέτοντας την πρακτική που ακολουθείται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε πως αυτές αν και δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα παρ’ όλα αυτά υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.
«Εμείς που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο "χαλαρό κατώφλι" απ’ όλους. Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας» συνέχισε και πρόσθεσε πως:
-Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.
-Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
-Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».
-Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Συμπλήρωσε πως τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφ’ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Καταλήγοντας, τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, «δεν θέλουμε να την κάνουμε "περίκλειστο φρούριο", αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει "ξέφραγο αμπέλι"».

17 σχόλια

  1. ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΥ

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά την σκληρή γραμμή... έγιναν οι μικροαστοί και οι μεσαία τάξη "σκληροί"

    Ο υδραυλικός μου, ο ξάδερφος στο χωρίο που είναι αγρότης, ο φίλος του ο οικοδόμος, το γκαρσόνι στην καφετέρια, η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας δίπλα... Όλοι "σκληροί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοεί με το "ομογενών"???

    Δεν πιστεύω να προσπαθούν να περάσουν το έκτρωμα τις προηγούμενης φοράς οπού θέλαν να βάλουν τους ομογενείς να ψηφίζουν?????

    Αν είναι έτσι τοτε είναι πολύ λαμόγια οι άνθρωποι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους εμες που δεν ειμαστε ακροδεξιοί , ουτε δεξιοί αλλά κεντρώοι και που δεν συμφωνούμε με την αλωση της Ελλάδας που επιχειρείται απο το ΠΑΣΟΚ θα βρούμε ενα χώρο να στεγαστούμε πολιτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Αντωνη...Κατα την γνωμη μου, για να μπορεσεις να προσφερεις σ'αυτην την ταλαιπωρη χωρα, πρεπει να κανεις δυο πραγματα ευθυς εξ αρχης..
    1. Περα απο το τεχνοκρατικο προφιλ, πρεπει να προβαλεις προταση με πλουσιο ιδεολογικο περιεχομενο..Πρεπει να ακουμπησεις τον πολιτη, να του δωσει οραμα...
    Πες πχ, ναι στο δημοψηφισμα για τους λαθρο, και μονο αυτο θα σε εκτιναξει στην αποδοχη του κοσμου...
    2. Παραλληλα με το πρωτο, πρεπει να ξαναστησεις τον κομματικο μηχανισμο, ωστε να αποκτησει η ΝΔ, α. δυνατοτητα αποτελεσματικης παρεμβασης στην κοινωνια, κυριως στον χωρο του συνδικαλισμου, και β. δυνατοτητα "παραγωγής" νεων στελεχων..Πιστευω οτι οι συνθηκες ειναι πλεον ωριμες, ο κοσμος ειναι ωριμος, να δεχτει πολιτικα οραματα με ισχυρη ελληνοκετρικη ταυτοτητα..Ειναι ετοιμος για ενθουσιαστικη συλλογικη δραση..Αρκει την μπαγκεττα να την παρει στα χερια του ο καταλληλος ηγετης..Νομιζω οτι εχεις την στοφα του ηγετη..Μπες μπροστα, ο λαος μας, ανεξαρτητως κομματος, θα σου αναγνωρισει το οποιο τολμημα εφ'οσον πεισθει οτι γινεται για την πατριδα και οχι για οποιοδηποτε "μπομπολα"..Δεν ειμαστε σε φαση καθωσπρεπει συμπεριφορων..Οταν η επιθεση εναντιον ολων των εθνικων συνιστωσων ειναι ολομετωπη, απο αποθρασυμενους πρακτορες, εσυ δεν μπορεις να αρκεισαι σε μια επιστολη, πρεπει να βγαινεις στον κοσμο και να τον καλεις σε εγρηγορση (τουλαχιστον), να του αποκαλυπτεις το μεγεθος της προδοσιας..Πρεπει η παρουσια σου να ειναι συνεχης, πρεπει να ξυπνας ενοχες στον μεσο πολιτη για την καταντια μας, πρεπει να τον ενεργοποιεις...Ειναι δυσκολη η αναταξη ενος οργανισμου που ειναι σε κωμα, αλλα ειναι και μια προκληση...Με το σεις και με το σας, νομιζω οτι δεν μπορει να γινει τιποτα..Θυμασαι το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολιτευση, καλημερα του ελεγες "εκλογες" σου απαντουσε, εγω δεν λεω να ξεπεσεις σε εναν τετοιο πολιτικο αμοραλισμο, αλλα οχι ομως και σαλονιστικες επιστολες, σαν αυτην που διαβασα στο blogg...Εδω χρειαζονται θουριοι και οχι πολυδουριοι στιχοι................
    Ολα αυτα βεβαια εχουν νοημα, μονο αν δεν εισαι μισθαρνο οργανο ξενων ή ντοπιων κεντρων, κατι που φυσικα ουτε που μου περναει απο το μυαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ψήφισα ΠΑΣΟΚ,δεν θα ψηφίσω ποτέ ΝΔ.Η θέση όμως τού κ. Σαμαρά είναι ακριβώς αυτή που είχα σκεφτεί και συμφωνώ απολύτως.Άραγε ο παντοδύναμος κ. Ραγκούσης θα ακουσει τη φωνή τού λαού; Λίγο δύσκολο,ίσως υπάρχουν λόγοι και υποχρεώσεις που αγνοούμε.Δεν γνωρίζω,όμως,αν είναι τόσο τίμιες και διαφανείς.Μεγάλη η επιμονή τού κ.Ραγκούση κι αυτό δεν μ' αφήνει να είμαι καλόπιστος απέναντί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θά πειθαρχήσουν οι διαφωνούντες βουλευτές;
    /////////////////////////////////
    Στό υποβουλημαίο αυτό δίλημμα τού
    press αντιπαραθέτω τά πραγματικά:
    α.κιθαρίστας ή ντράμερ?
    β.Καραμανλής ή τάνκς?
    γ.Ίμια ή Καρντάκ?
    δ.Ιούνιος ή Θεριστής?
    ε.λέμος ή λεμούριος?
    Αποπροσανατολισμός στό μέγιστο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κατάσταση με τούτους εδώ έχει φτάσει στο απροχώρητο.
    Δεν ξέρεις εάν βλέπεις τραγωδία ή κωμωδία.
    Δεν ξέρεις εάν τα κάνουν επίτηδες ή τους ξεφεύγουν.
    Πολιτική ευθύνη δεν υπάρχει κύριε Γιώργο μας για το φιάσκο με τις τιμές των τσιγάρων;
    Τί Υπουργείο Οικονομίας είναι αυτό που δεν ξέρουν να κάνουν πολλαπλασιασμό και ποσοστά;
    Γελάνε οι μαθητές και τα οι φοιτητές όλης της Ελλάδας με τα καμώματα του Παπακωνσταντίνου.
    ΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ, KΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ;
    Λέω να του στείλω το δεκατετράχρονο γιό μου να τον ξεστραβώσει, έχει φαίνεται περισσότερες πιθανότητες να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας.
    Αυτό εννοούσες Γιωργάκη ότι θα κάνεις τις πρώτες 100 ημέρες, δηλαδή ότι θα αυτοεξευτελίζεσαι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;
    Πολύ θάθελα νάξερα τί σκέπτονται οι οπαδοί του πασόκ για όλα αυτά τα τρελλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 10:04

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΑΣ ΥΨΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.
    ΑΠΟ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΠΕΤΑΛΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ
    ΠΑΣΟΚ μην ανησυχείς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ
    ΟΡΙΟ ΣΤΟ ΘΡΑΣΟΣ.

    ΕΔΩ ΕΞΙΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΛΓΛΑΤΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΑΝΤΑΝ !!!
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΕΜΒΡΕΝ ΧΟΤΖΑ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ..

    ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΛΕΟΝ ¨"ΑΧΟΡΤΑΓΟ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντωνάκη, ξέχασες μήπως ποιός και πότε φούλαρε το ελλάντα με Αλβανούς και λοιπούς Σλαβο-βάρβαρους?

    Αντωνάκη, εσύ δεν θα έπρεπε να μιλάς. Θα έπρεπε να παίρνεις έναν έναν παράνομο ή νόμιμο, και να τους πηγαίνεις πίσω στις πατρίδες τους.

    Αν δεν τους χωράει το τουτού σου, να σου χορηγήσουμε ένα φορτηγάκι με καρότσα.

    Τρομάρα σου που έγινες και πρόεδρας κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    Το άθλιο λαθρονομοσχέδιο που ανοίγει τα σύνορα της χώρας και μας κάνει μειονότητα ΕΙΝΑΙ απλή προδοτική υποχώρηση του ΓΑΠ στις απαιτήσεις ξένης δύναμης.
    Απόδειξη είναι το τηλεγράφημα του ΑPP :
    ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, Jan 12 (APP): O Πρωθυπουργός Syed Yusuf Raza Gilani την Τρίτη χαιρέτισε την αποδοχή της απαίτησης του Πακιστάν από την Ελλάδα για την νομοθεσία περί χορήγησης ιθαγένειας και των δικαιωμάτων ψήφου στους πακιστανικούς μετανάστες. Μιλώντας στον Δημήτριο Δόλλη, περιφερόμενου Πρεσβευτή (άλλη μία Αμερικανιά) και προσωπικού απεσταλμένου του Έλληνα πρωθυπουργού εδώ, ο Gilani ελπίζει ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Πακιστάν στην Ελλάδα εντός του τρέχοντος έτους θα αναζωογονήσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο Gilani ζήτησε τον προγραμματισμό των διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων και συνεδρίαση της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής πριν από την επίσκεψη για την προετοιμασία εδάφους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης με επιτυχία
    ΕΛΛΗΝΕΣ ξυπνάτε μας πουλάνε
    Ενας απλός Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω δει ακόμα διαφωνούντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην θέση του προέδρου, ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝ Ο ΤΖΕΦΡΥ, ΑΝ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΙΝΕ'Ι'ΚΟ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤ, ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΟΠΟΛΩΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ,ΑΝ Ο ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΩΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΗΝ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως λέει κι ο άνθρωπος πιό πάνω οι ομογενείς δεν έχουν καμμία δουλειά να ψηφίζουν στο Ελλάντα.
    Άνθρωποι που ξέρω απο το χωριό μου που έχουν σαράντα χρόνια να πατήσουν , να έρθουν τώρα να ψηφίζουν για να μας βάζουν τους καλικάτζαρους στο κεφάλι μας.
    Φτάνουν οι εδώ βλαμμένοι που ψηφίζουν Πασόκ ΝΔ και τα λοιπά εκτρώματα.
    Δεν θέλουμε και την Olga Fragos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση