GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να που τα προεκλογικά συνθήματα επαληθεύονται...

Από τον Ακτιβιστή . Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλ...

Από τον Ακτιβιστή
.
Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
Για το πρώτο μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι παρ'όλη την αναζήτηση ακόμη δεν βρήκανε μαζεμένα λεφτά πουθενά. Και γι' αυτό επιχειρούν να συνεχίσουν να τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα (μισθωτούς - συνταξιούχους). Αντί να καταργήσουν θέσεις χρυσοκάνθαρων διευθυντών παραδιευθυντών συμβούλων και άπειρων Προέδρων, εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους που παίρνουν 2000 μικτά.
Αντί να καταργήσουν τα φτωχά, από πλευράς ενδιαφέροντος και...

θεαματικότητας κρατικά κανάλια τηλεόρασης, συνεχίζουν να σκορπάνε σε εξοργιστικές μισθοδοσίες (ή αργομισθίες) εκατομμύρια.
Αντί να μειώσουν με απόφαση τους προκλητικούς μισθούς κρατικών στελεχών ή στελεχών Δημόσιων Οργανισμών, δείχνουν να επιχαίρουν με τις ανούσιες και ανόητες εθελοντικές μειώσεις αμοιβών (κατά 15%) που ανακοινώνουν (σαν στάχτη στα μάτια) κάποια από αυτά τα στελέχη.
Αντί να φροντίσουν να βάλουν κανόνες στο βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, χαρίζουν Blackberries.
Μου θυμίζεται κύριοι της κυβέρνησης, την διαφήμιση με τον τελωνιακό που απορροφημένος με την σοκολάτα που έτρωγε δεν έβλεπε τα κρυφά εισαγώμενα αγαθά αλλά κατάφερε να συλλάβει (όταν τέλειωσε το μασούλημα) μια γιαγιά για κάτι τελείως ασήμαντο.
Για το δε δεύτερο σύνθημα μάλλον επιβεβαιώνεται το "βουλιάζουμε" όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από διάφορες παραθαλάσιες περιοχές της πατρίδας μας:
Από τον τύπο διαβάζουμε ότι η θάλασσα "βγήκε στη στεριά" σε αρκετές περιοχές της χώρας.Πλημμυρισμένες είναι πολλές περιοχές – κυρίως νησιά στο ανατολικό Αιγαίο – με τη στάθμη των υδάτων να μην κατεβαίνει, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς.Σε Λευκάδα, Ιθάκη, Χίο, Μπούκα Αμφιλοχίας, Ρίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, παραλιακοί δρόμοι και πλατείες.
Αφού τα λεφτά τα ψάχνουμε σε λάθος μέρος και αφού δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε...
μάλλον θα βουλιάξουμε!!!

11 σχόλια

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΝΑ ΛΕΜΕ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ, ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΥΠΟΥ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΦΑΖΕΙ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΘΑΡΣΗ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
    η κυβέρνηση…
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ με:

    Φαντασμένα πλουσιόπαιδα.
    Χαζογκομενίτσες με ψηλοτάκουνα, γουνάκια και μίνι.
    Καλοζωϊσμένα παιδιά πρωην υπασπιστών του βασιλιά.
    Χαζογκομενίτσες που πάνε σε συμβούλια με φορμίτσες και casual ντύσιμο.
    Σαπιοκοιλιάδες.
    Υπουργοί με στυλ νονού της νύκτας,
    Παλιοί γνωστοί πρασινοφρουροί.
    Παιδιά πρωην και νυν βουλευτών και κομματαρχών του παλιού “καλού” ΠΑΣΟΚ.
    Πάσης φύσεως ψώνια,
    και πάει λέγοντας.

    Που να το’ξερα να πάω να γραφτώ κι εγώ στο γυμναστήριο που πήγαινε ο ΓΑΠ. Μπορεί να ήμουνα κι εγώ υπουργός σήμερα…

    ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟ
    ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ο
    ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
    ..ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η μακακια σου σπαει καρυδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12:35 μ.μ.

    Ενας σωφέρ κυβερνητικού επί χούντας, μας έλεγε ότι τότε του εκαναν έλεγχο σχετικά με τα λίτρα βενζίνης που έβαζε στο κρατικό αυτοκίνητο, με λεπτομέρεια.
    Στην μεταπολίτευση που εργαζόταν επίσης στην ίδια θεση στην υπηρεσία,δεν του γινόταν κανένας έλεγχος και έτσι αυτός γέμιζε βενζίνη όχι μόνο το κρατικό αυτοκίνητο, αλλά το Ι.Χ. του καθώς επίσης και το ταξί του που δούλευε μετά την υπηρεσία.
    Ετσι φαγώθηκαν τα λεφτά του κράτους.Κανένας έλεγχος δεν υπήρχε για κανέναν και έτρωγαν με δέκα μασέλες οι επιτήδειοι που ρήμαξαν το κράτος.
    Τώρα σιγά-σιγά αλλά σταθερα αναπολούμε όλοι την περίδο της χούντας.
    Εκεί μας καταντησαν με τις κλεψιές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΛΟΠΑΣΟΚΟΙ ΨΕΥΤΕ ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΕΧΑΤΕ.
    Ο ΤΖΕΦΡΕΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑ ΛΗΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνταξιούχος4 Ιαν 2010, 9:51:00 μ.μ.

    Δυστυχώς ο Ελληνικός Λαός πίστεψε στις μεγάλες κορώνες του τύπου λεφτά υπάρχουν. Με το σύνθημα αυτό έτρεξε ο λαός και ψήφισε και δυστυχώς την πάτησε. Ξέρετε ποίοι τους ψήφισαν? Αυτούς που θέλει να στίψει και άλλο, δηλαδή μισθωτούς και συνταξιούχους. Τους μεγαλοκαρχαρίες και λοιπούς παρατρεχάμενους τους αφήνει στην άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον 12,35, είναι αλήθεια, οι τροχονόμοι σταματούσαν τα κρατικά αυτ/τα και ζητούσαν την διαταγή πορείας. Στην διαταγή αναφέρονταν η ώρα και οι δρόμοι από τους οποίους θα κατευθύνετο στον προορισμό, αλλά και ο σκοπός της κινήσεως.
    Αν δεν κάνω λάθος, εκτός της πειθαρχικής, υπήρχε και ποινική δίωξη, ως και κατάσχεση του οχήματος, το οποίο το παρέδιδαν στον ΟΔΔΥ.
    Κυριακές και Αργίες κρατικό αυτ/το δεν κυκλοφορούσε.
    Σε καμμιά περίπτωση δεν εδικαιολογείτο κίνηση κρατικού αυτ/του, από και προς την οικία του προσώπου που είχε διατεθεί.
    Ας γίνει και σήμερα αυτό, για να περιορισθούν οι κρατικές δαπάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταματηστε πια με την περίοδο της Χούντας, γιατί θα θυμηθούμε τα Κρεατα του Τσώνη, το "Μπαλόσημο" και τα εκατομμύρια που πηγαν για το "Ταμα του Εθνους" , που ταφαγαν μυστηριωδώς...
    Πέστε μου ενα θεσμικό μέτρο που πήρε η Χούντα..Ούτε την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν καταφερε , αφου απείλησαν με απεργία οι τραπεζικοί, "εν μέση Χούντα".
    Και στο κάτω κατω προτιμάτε να μην κλέβουν οι αρχοντες και να βασανίζουν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ οι Χατζηζήσης, Θεοφιλογιαννάκος και Σπανός??
    ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Zac μετά την μεταπολίτευση εάν θυμάμαι καλά, [ήμουνα αρκετά μικρος],έψαχναν παντού οι εισαγγελείς για οικονομικές ατασθαλίες δημοσίου χρήματος, για να τους βάλουν φυλακή. Τότε έλεγαν - ακουγόταν, ότι έψαχναν στον Δήμο Πειραιά και δεν βρήκαν τίποτα. Εάν είχαν φάει δημόσιο χρήμα πιστεύω θα είχαν πάει φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tουλάχιστον οι χουντικοί πλήρωσαν με φυλακή.
    Οι δικοί μας Δημοκράτες, προοδευτικοί, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, αριστεροί,δεξιοί και όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται πλήρωσαν ποτέ ?
    Αλλά τι να πληρώσουν.
    Αφού είναι όλοι τους έντιμοι Δημοκράτες.
    Μπαίνουν στην πολιτική πλούσιοι και βγαίνουν φτωχοί.
    ΑD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ!!!

    05 Ιαν 2010 12:00:00 π.μ


    Σοβαρέψου zac,σοβαρέψου.Φαίνεσαι 'καλός' δημοκράτης,από αυτούς που στο όνομα της ασυδοσίας και της δημοκρατίας,επιτρέπεις διασπάθηση,ρεμούλα,αρπαχτή,λαμογιά,υπεξαίρεση και όποια άλλη κακόβουλη ενέργεια εις βάρος του κράτους και του συνόλου,αρκεί να μην βασανίζουν 'αθώους'.Εγώ όμως που ζω στην Ελλάδα αλλά έχω Ευρωπαική συνείδηση,και πολύ περισσότερο απο αυτό έχω διαβάσει Πλατωνα,Αριστοτέλη και λοιπούς θεμελιωτές της πανανθρώπινης σκέψης, που εννοούν αλλοιώς το 'κράτος΄και την θέση του πολίτη σε αυτό,προτιμώ καθεστώς που να ελέγχει τα λαμόγια,και ας βασανίζουν και κάποιους 'αθώους' που βάλθηκαν να καταστρέψουν το κράτος.Αν το πεις αυτό σε Γερμανό θα σε στραβοκοιτάξει, η σε έναν Σουηδό που θαυμάζεις την συνείδησή του και τον 'πολιτισμό' του.Αλλά και εσύ είσαι παιδί της μεταπολίτευσης.Την χειρώτερη περίοδο για την Ελλάδα μετά από την Άλωση της Πόλης.Γιατί τότε απλώς πήραν μία πόλη,ενώ τώρα μας πήραν και τα σώβρακα.Κατάλάβες δημοκράτη zac;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση