GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «Τιτανικός» του Φασούλα...

...και η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ Αλαζονεία, νεποτισμός και όργιο σπατάλης βουλιάζουν το Δήμο Πειραιά Του Δημήτρη Κατσικάρη Στα βράχια με μεγάλη ταχ...

...και η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ
Αλαζονεία, νεποτισμός και όργιο σπατάλης βουλιάζουν το Δήμο Πειραιά


Του Δημήτρη Κατσικάρη

Στα βράχια με μεγάλη ταχύτητα οδηγεί η δημοτική αρχή Φασούλα το Δήμο Πειραιά, μέσα από ένα όργιο σπατάλης και αδιαφάνειας που αφήνει ενεούς όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά θέματα και δημιουργεί μείζον ζήτημα στο ΠΑΣΟΚ για το ποιον των στελεχών που προβλήθηκαν ως φορείς νέας ηθικής και αξιών. Η κατάσταση στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις έχει γίνει ανεξέλεγκτη, εργαζόμενοι δεν πληρώνονται επί μήνες, ενώ στην αμαρτωλή ΔΕΠΕΠ γίνονται όργια και τα δύο τελευταία χρόνια το φέσι ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, την ώρα που η επιχείρηση χρωστάει στην εφορία πολλά λεφτά και δεν έχει φορολογική ενημερότητα!
Πραγματικά οι στιγμές είναι κρίσιμες και κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι γίνεται και...

η ουσιαστική διοίκηση γίνεται από το Γραμματέα του Γ. Οικονομόπουλο, ο οποίος ανερυθρίαστα εμφανίζεται ως «αντ’ αυτού» και με θρασύτητα μιλάει… για το μέλλον (!) την ώρα που ο δήμος Πειραιά μοιάζει με τον Τιτανικό που βυθίζεται υπό τους ήχους των βιολιών.
Εδώ ΔΕΠΕΠ
Και επειδή κάθε εκφερόμενη άποψη οφείλει να είναι τεκμηριωμένη αν θέλει να στέκει αντικειμενικά στον Πειραιώτη που αποσβολωμένος βλέπει την πόλη του να βουλιάζει, παραθέτουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα κακής διαχείρισης, σπατάλης, αδιαφάνειας και μιας αλαζονικής πολιτικής Σταλινικού τύπου που ποδοπατά κανόνες, νόμους και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, μιας δημοτικής αρχής που όχι μόνο διέψευσε ελπίδες και προσδοκίες, αλλά προβάλει ως… πετυχημένο ένα μοντέλο αντιδημοκρατικότητας, παρεοκρατίας και προσβολής των ενεργών πολιτών.
Εν αρχή, η διαχρονικά αμαρτωλή από κάθε άποψη ΔΕΠΕΠ. Λίγα μόνο στοιχεία, που προκύπτουν από επίσημα έγγραφα της ίδιας της δημοτικής επιχείρησης προβολής, μιας επιχείρησης που έχει γίνει «πλυντήριο» και εργαλείο παράκαμψης του δημόσιου λογιστικού, με ότι αυτό συνεπάγεται. Από τις δύο τελευταίες χρήσεις 2008 και 2009 προκύπτουν:
1. Αρνητικό αποτέλεσμα, ζημιά δηλαδή, 295.701 ευρώ για το 2008 και 742.510 ευρώ για το 2009! Ενώ τα καθαρά έσοδα πέφτουν από τρία εκατομμύρια στα 2,6 οι φωστήρες του κ. Φασούλα οργιάζουν και ενισχύουν τα έξοδα βάζοντας μέσα μια κατάχρεοκοπημένη δημοτική επιχείρηση -και με ποιες δαπάνες, παρακαλώ, εδώ είναι το σκάνδαλο. Δείτε:
2. Το 2008, μεταξύ άλλων αγρίων πληρωμών, βλέπουμε έξοδα για «δωρεές και επιχορηγήσεις» 428.899 ευρώ, με αντίστοιχη σπατάλη 205.805 ευρώ για το 2009. Τα έξοδα Χριστουγέννων που μετά τη χαλάστρα που τους έκαναν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ (ήθελαν να δώσουν ενάμισι εκατομμύριο όπως θυμάστε!) το 2008 ήταν τελικά 190 χιλιάδες, αλλά το 2009 (που μας έλεγαν ότι θα δώσουν λίγα) τελικά έδωσαν 485 χιλιάδες!!!
3. Χαρακτηριστικό της αφασίας είναι ότι κάθε χρονιά πληρώνουν ασφάλιστρα αυτοκινήτων πάνω από 90 χιλιάδες, ενώ η ΔΕΠΕΠ δεν έχει αυτοκίνητα στην ιδιοκτησία της! Που πάνε αυτά τα λεφτά;
4. Μια μικρή «περιήγηση» στις αθλιότητες της ΔΕΠΕΠ τις οποίες καλύπτουν Φασούλας - Οικονομόπουλος και ενισχύουν με δικές τους εντολές, μέσω της Προέδρου Κατερίνας Αναγνώστου και της μόνιμης Αντιπροέδρου Κέλυς Κόχειλα, αποκαλύπτει σπαρταριστές, γαργαλιστικές αλλά και επικίνδυνες κινήσεις, όσο και μεγάλη ευτέλεια, φαβοριτισμό και ζεμανφουτισμό, ανθρώπων που διαχειρίζονται και σπαταλούν το δημόσιο χρήμα σαν να είναι… του μπαμπάκα τους.
Δειγματοληπτικά, σημειώνω:
• Τρελές επιχορηγήσεις σε σωματεία, την ώρα που τη επιχείρηση βουλιάζει. Λεφτά πήρε ακόμα και σωματείο… που δεν έχει έδρα στο δήμο Πειραιά!!!
• Για… «Δείπνα και γλυκά», έτσι όμορφα ονόμασαν τα τραπεζώματα (σε ποιους άραγε έγιναν;) δόθηκαν τρελά ποσά μαζεμένα ή και… ψιρικοκό! Σημειώνουμε μόνο ότι κάποιοι ήπιαν καφέ στο Δουράμπεη και έστειλαν το τιμολόγιο, 3,60 ευρώ στη ΔΕΠΕΠ για να πληρωθεί - οποία ξεφτίλα! Άλλα ποσά της ίδιας επιχείρησης και άλλων χλιδάτων, τριάρια, διάρια, δεκάρια, πραγματικό πάρτι!
• Αξίζει να τονιστεί ότι έχουν δοθεί μεγάλα ποσά για δημόσιες σχέσεις σε ιδιώτες, την ώρα που και ο δήμος και η ΔΕΠΕΠ έχουν πολλούς αμειβόμενους επαγγελματίες γι’ αυτή τη δουλειά!
• Απίστευτα ποσά έχει πάρει επαγγελματίας που κάνει βοντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων. Κρατηθείτε: 14.500 ευρώ το 2007, 43.435 ευρώ το 2008 και η μεγάλη εκτόξευση το 2009: 167.989 ευρώ… για βιντεοσκοπήσεις! Κύριε Φασούλα, μήπως φτιάχνετε βίντεο για… το Μέγκα και δεν μας το έχετε πει;
• Για… εκτυπώσεις το 2007 δόθηκαν σε μια εταιρία 189.000 ευρώ, και το 2008 στην ίδια εταιρία 196.000, ενώ το 2009 σε άλλη 44.000 ευρώ.
• Η εκδήλωση μνήμης Α. Παπανδρέου στοίχισε 114.458 ευρώ! Τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα που δεν είχε ανάγκη να γίνει αντικείμενο δημοσίων σχέσεων…
• Ακόμα, τρελά και απίστευτα λεφτά έχουν δοθεί σε διαφημίσεις, σε υπαρκτά και ανύπαρκτα έντυπα και Ιντερνετικά κόλπα. Πάνω από 700 χιλιάρικα σε τρία χρόνια!
• Μέσω της αμαρτωλής ΔΕΠΕΠ, ο κ. Φασούλας έχει αγοράσει και την πανάκριβη υβριδική θωρακισμένη LEXUS -140 χιλιάδες ευρώ (!)- η οποία μετά την αποκάλυψη του PRESS-GR μυστηριωδώς εξαφανίστηκε από το προσκήνιο.
ΚΑΝΑΛΙ 1
Δεν χρειάζονται πολλά για το μηδενικής ακροαματικότητας δημοτικό ραδιόφωνο. Επί Αγραπίδη στοίχιζε στους δημότες 900 χιλιάδες ευρώ.
Επί Φασούλα στοιχίζει 2.200.000 ευρώ, έχοντας καταντήσει το φερέφωνο Φασούλα - Οικονομόπουλου, κανάλι «τύπου Τσαουσέσκου», με βολεμένους αρκετούς και από τον κεντρικό τύπο που δεν πατάνε, αλλά στις εφημερίδες τους δεν γράφουν τίποτα για τα χάλια του Πειραιά, γεγονός με το οποίο δεν έχει δυστυχώς ασχοληθεί η (ακέφαλη) ΕΣΗΕΑ. Ντροπή. Πραγματικά ντροπή, με τελευταίο… ότι και εκεί καθυστερούν οι πληρωμές δύο και τρεις μήνες! Που πάνε κύριε Φασούλα τα λεφτά του Πειραϊκού λαού, που έχετε το θράσος να ζητάτε και από πάνω βοήθεια; Για να σπαταλήσετε περισσότερα;
ΔΕΠΑΠ
Εδώ μιλάμε για μια ακέφαλη δημοτική επιχείρηση πολιτισμού, με εργαζόμενους απλήρωτους επί έξι μήνες και βάλε. Επειδή ο Πρόεδρος Δημήτρης Γκερλές είχε το θάρρος της γνώμης και έλεγε αλήθειες ότι το καράβι βουλιάζει, ο κ. Φασούλας κάνοντας το χατίρι του Οικονομόπουλου του ζήτησε πριν τρεις μήνες την παραίτησή του. Έκτοτε δεν υπάρχει διοίκηση. Πραγματικός κόλαφος!
Το… «χρίσμα» και το χάρισμα
Συμπερασματικά, η δημοτική αρχή Φασούλα αποτελεί ντροπή και έρεβος για τον σύγχρονο Πειραιά. Οι δημότες εξέλεξαν έναν δήμαρχο και μια παράταξη για να πάει ένα βήμα μπροστά την πόλη τους και ο Πειραιάς βουλιάζει στη σπατάλη, την αδιαφάνεια και την ανυποληψία.
Την ώρα που η χώρα διέρχεται πρωτοφανή κρίση και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο καταβάλλοντας ότι έχουν και δεν έχουν, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλωνίζει την Ευρώπη για να αναταχθεί η οικονομία μας και ζητά αιματηρές θυσίες από τον απλό πολίτη, αυτή ακριβώς την ώρα ο Ναπολέων… Φασούλας και ο Λουδοβίκος… Οικονομόπουλος επιδίδονται σε απίστευτες σπατάλες, διοικούν με πρωτοφανή αλαζονεία και ευτελίζουν κάθε έννοια σοβαρότητας, αράζοντας σε δήθεν νέα Δημαρχεία - πανάκριβα Παλατάκια, μακριά από… τους ιθαγενείς.
Και από πάνω αυτοί και τα παπαγαλάκια τους -σύμβουλοι και βολεμένοι- μας τσαμπουνάνε ότι… ο Φασούλας θα ξαναπάρει, λέει, το «χρίσμα» από το ΠΑΑΟΚ και τον Παπανδρέου, για να μας… ξανασώσει! Και δεν ντρέπονται, δεν ορρωδούν…
Ο κ. Φασούλας και ο αποτυχημένος θίασός του, πήραν το 2006 το «χρίσμα» και απέδειξαν ότι δεν το άξιζαν, δεν είχαν το χάρισμα να αλλάξουν τα πράγματα -αντιθέτως δεν τίμησαν ούτε την εμπιστοσύνη του Παπανδρέου, ούτε την εντολή του Πειραϊκού λαού.
Επομένως δεν μπορούν να περιμένουν κανένα «χρίσμα» και δεν θα το πάρουν, γιατί ο Παπανδρέου και ξέρει τι γίνεται στον Πειραιά και μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει από πίσω και δεν είναι από αυτούς που θα αυτοκτονήσουν πολιτικά χάνοντας τον αγώνα… από τα αποδυτήρια.
Ο Πειραιάς πρέπει να αλλάξει σελίδα και ανεξαρτήτως κομμάτων και «χρισμάτων», αυτό θα το κάνει πράξη ο Πειραϊκός λαός.
Αυτοί που τον περιφρόνησαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του θα πάνε στα σπίτια τους. Με πρώτο τον αποτυχημένο κ. Φασούλα, τον υπασπιστή του και τους άφωνους που τους περιτριγυρίζουν…

7 σχόλια

  1. τωρα που αθωώθηκε ο Μαντούβαλος..
    ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΣ πάνω του απο το
    χαλασμένο ταραμά του Πειραιώτικου ταραμά.

    Κακή χώνεψη να έχετε. ΧΕΣΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό Σκυλίτσης έκλεισε τήν Τρούμπα τό 1968 καί άδειασε ό Πειραιάς από τίς πουτάνες καί τούς νταβατζήδες καί φθάσαμε τό σωτήριο έτος 2006 διά νά δημιουργήσουμε εμείς οί Πειραιώτες,τόν Αρχινταβατζή-Αράχνη καί τήν παρέα του μέ έδρα τό νεοκλασσικό (κληροδότημα στόν Δήμο Πειραιά)καί τό χειρότερο τούς ανεχόμεθα!!!!!
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ/ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΟΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΚΟΥΚΟΥΕΔΩΝ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΑΚΡΗ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ.
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΟ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν ενας εως πριν 4 μηνες υποψηφιος Βουλευτης του Πασοκ, στην Α Πειραια καταγγελει τοσο τρομερα πραγματα εις βαρος του "συντροφου του" Δημαρχου της Πολης,τα παρακατω πρεπει να επισυμβουν στο κομμα ΠΑΣΟΚ , αν υπαρχει ακομα κατι τετοιο.
    Α) Να καλεσει παραυτα τον καταγγελλοντα η Τοπικη ηγεσια του
    Πασοκ και να του ζητησει αποδεικτικα στοιχεια.
    Β)Εαν τα εχει πρέπει επι του θεματος,να επιληφθει προσωπικα ο Αρχηγός του κομματος, και να διαχωρισει το Πασοκ, απο τον "επιορκο" Δήμαρχο
    Γ) Αν ειναι συκοφαντιες, αυτοματως να διαγραφει ο Κατσικάρης με συνοπτικες διαδικασιες απο το Πασοκ
    Δ)ο Φασουλας να απαντησει, η, να υπερασπιστει νομιμα το τρωθεν κυρος του..
    Και βεβαια ΑΝ, λεω ΑΝ,υπαρχουν ακόμη Εισαγγελεις στον Πειραια, τι κανουν??
    Αφου δεν παρεμβαινουν αυτεπαγγελτως ,τοτε γιατι ο καταγγελων δεν τους διαβιβαζει τις κατηγοριες και τα στοιχεια που διαθετει.
    Σε καθε περιπτωση, ο Πειραοας, ασθενει βαρια.
    Κυριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, παρτε μετρα ΤΩΡΑ...

    ΙΣΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε ενας από τό ""group lamogia"" τού Αρχινταβατζή-Αράχνη,δέν βγαίνει νά αναρτήση τήν διαμαρτυρία του,διά τό περιεχόμενο τού κεντρικού σχολίου??
    Έστω καί κάποιος από τό επίσημο ΠΑΣΟΚ,νά διατυπώση κάποια άποψη!!!
    ΛΑΜΟΓΙΑ/ΑΝΙΚΑΝΟΙ/ΕΡΠΕΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω τους πουσταράδες του πασόκώλου
    Ρε ΡΕΜΑΛΙΑ οι ΠΟΥΤΑΝΕΣ εχουν
    άπειρη περισσότεροι ηθική.
    απο ΕΣΑΣ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙΑ.

    ΦΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέτοια χαμένα κορμιά ,όπως εσείς οι παραπάνω ,έχω να δω χρόνια !! Είστε δυο και μισοί ,διότι πιστεύω ότι τα άρθρα τα γράφουνε το πολύ δυο άτομα και τα γυροφέρνουνε σε διάφορα blogs. Κόψτε την μαστούρα ρε κοπρόσκυλα μπας και ξυπνήσετε στην πραγματικότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση