GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικές εξελίξεις‏...

Οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα θα είναι ανάλογες του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας; Από τον Κώστα Στεφανίδη Φαίνεται ότι θα βρεθούμε...

Οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα θα είναι ανάλογες
του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας;

Από τον Κώστα Στεφανίδη

Φαίνεται ότι θα βρεθούμε προ εκπλήξεων τους επόμενους μήνες εξαιτίας της διαφαινόμενης πορείας της ελληνικής οικονομίας.
Η λογική της μονοδιάστατης πολιτικής που προσπαθούν να επιβάλουν οι τραπεζίτες των Βρυξελλών για την αντιμετώπιση της οικονομίας, χωρίς να προτείνουν μια μακροπρόθεσμη πολιτική ανάπτυξης, είναι σίγουρο ότι θα μας οδηγήσουν πιο βαθιά στην κρίση και στην ύφεση. Το επόμενο διάστημα θα συζητάμε πιο έντονα για πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα με το πρόσχημα της εξόδου από την κρίση.
Μία τέτοια προοπτική και λογική θα πρέπει να μας βρει αντίθετους και όχι συμμέτοχους.
Βέβαια θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη λύση του σημερινού οικονομικού προβλήματος, αλλά ισομερώς.
Είναι κατάντια για τη χώρα μας, που ...

τις τελευταίες δύο δεκαετίες πήρε τέσσερα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και να φτάσουμε σε αυτό το οικονομικό χάλι προσπαθώντας μάλιστα κάποιοι κύκλοι να μεταφέρουν τις ευθύνες τους σε κοινωνικές και εργασιακές ομάδες που δεν φταίνε στο κάτω-κάτω καθόλου για αυτήν την κατάσταση.
Καθημερινά αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης δεν πήγε στην πραγματική οικονομία ή στην παραγωγή, αλλά κατέληξε στις τσέπες ολίγων οικογενειών. Άλλωστε στο καπιταλιστικό σύστημα ποτέ δεν χάνονται χρήματα αλλά φτάνουν πάντα σε τελικούς αποδέκτες.
Πρέπει όμως να προβληματιστούμε ως κοινωνία, για το που μας οδηγούν οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης και τι επιδιώκουν από την διαφαινόμενη αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών κοινωνιών και όχι μόνο.
Πολύ φοβάμαι ότι η έννοια του κράτους πρόνοιας, η προοπτική της οικογένειας, ο αξιοπρεπής τρόπος διαβίωσης, οι σπουδές των παιδιών, σε λίγο καιρό θα είναι προνόμιο των λίγων. Τα παιδιά των πολλών ως επαγγελματική αποκατάσταση θα βλέπουν μόνο την κατάταξή τους στο στρατό, ως μισθοφόροι στρατιώτες.
Ας δούμε κάποιες αμερικάνικες πολιτείες οι οποίες είναι υποβαθμισμένες οικονομικά, όπου η μόνη επαγγελματική διέξοδος των νέων τους, είναι να καταταγούν μισθοφόροι στον Αμερικάνικο στρατό. Οι συγκεκριμένες πολιτείες θα έλεγα όχι τυχαία, το μεγαλύτερο ποσοστό τους πολιτών είναι αφροαμερικανοί και πορτορικανοί.
Μήπως κάποιοι και εδώ στην Ευρώπη επιδιώκουν ανάλογες εξελίξεις, ώστε η αριθμητική δύναμη του ΝΑΤΟ να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια λόγω των εξελίξεων στην Ασία και στην Αφρική;
Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας αλλά και όλης της Ευρώπης, θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν τέτοιου είδους εξελίξεις.
Αν δεν αναλάβουν εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να επανέλθει η πραγματική πολιτική εξουσία στις κοινωνίες τότε οι κοινωνικές αντιδράσεις θα είναι τόσο μεγάλες που οι ίδιες οι κοινωνίες θα ξεπεράσουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και θα αναζητήσουν τις λύσεις από μόνες τους.
Εάν η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, δεν ακολουθήσει την προεκλογική του δέσμευση ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, που αυτό σημαίνει ρήξη με την ολιγαρχία, οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα θα είναι ανάλογες του σοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας.

12 σχόλια

  1. Δηλαδή ρε μεγάλε μας λές για όλα αυτά που μας συμβαίνουν φταίνε μόνο οι μακάκες οι εκσυχρονιστές και οι παγκοσμιοποιητές;αντε κλανε καμιά κλανιά. Δεν τρώμε χόρτο, οι φαύλοι και τα ρεμάλια οι παρατραχάμενοι και κουμπάροι οι γλύφτες και τα μπαζτανάκια, τα κοματόσκυλα και λογής αχυράνθρωποι που έχουν μπάρμπα στην εξουσία δεν φταίνε, αυτοί όλοι είναι άγιοι; Ασε μας ρε Καψαμπέλη έλεος πιά έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pasok : φτυστό η Siemens είναι!
    Σε ήθος και γλώσσα και καταγωγή και τρόπους και αλητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ;
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ;
    ΑΜΑΝ, ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.
    Ε ΡΕ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η κυβερνηση σημιτη δεχθηκε την συναλλαγη με την Goldman καταχρεωνοντας την χωρα κ η κυβερνηση Καραμανλη δεν δεχθηκε κ εδωσε 300 μυρια για τα χρωστουμενα του σημιτη....τα λενε ολα οι αμερικανοι.

    ο ηλιθιος καραμανλης επρεπε το 2004 με την απογραφη να βαλει τα λαμογια φυλακη. καλα να παθει που οι μεγαλοεργολαβοι δεν τον αφησαν να παρει μετρα ανασυνταξης χωρας και αναγκαζονταν να πληρωνει καθε χρονο το 80% των εσοδων η νεων δανειων για τοκους των πασοκων ανρεα σημητη.. τωρα βεβαια οι πραγματικοι φταιχτες οι αριστεροπασοκοι τσακωνονται για τη λεηλασια των 30 ετων εποχης τσοβολα δωστα ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΓΟΝ

    Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ

    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ
    ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ

    ΜΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανατριχιάζω από συγκίνηση όταν διαβάζω τις πολιτικές αναλύσεις του Κώστα Στεφανίδη. Ογκόλιθος της σοσιαλιστικής ιδεολογίας! Άξιο παιδί, συνομιλεί με άνεση είτε με τον Άλαν Γκορ είτε με το Σκορδούλη. Αστέρας βαλκανικού πανεπιστημίου που σαν τον Κουτμερίδη βρέθηκε με μετεγγραφή στην Ελλάδα για να πλουτίσει το πολιτικό μας κεφάλαιο. Στην ομάδα επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης, ανέλαβε το δύσκολο έργο της διαφώτισης. Παραμερίζουμε τρισμέγιστε για να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΤΟΝ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΠΟΥΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΥΡΙΕ ΓΑΠ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.
    ΤΟΤΕ ΔΙΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ.
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΜΕ ΛΟΥΡΙΑ ΘΑ ΞΑΜΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΛΗΛΛΟΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ.
    Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ.
    ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.
    ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΟΙ ΟΙΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΡΠΑΧΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ .
    ΚΙ ΕΓΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΚΛΕΒΕΤΕ.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταλαβαίνω ότι ο ΓΑΠ αδυνατεί να ελέγξει τις μύριες σκόρπιες σκέψεις, συμπλέγματα και απωθημένα, που τριγυρνούν αδιάκοπα και άναρχα στα άδυτα του εγκεφάλου του. Από εκεί όμως μέχρι του να μην μπορεί να ελέγξει, έστω στοιχειωδώς, αυτά που λέει δημόσια, τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί συνεργάτες του απέχει πολύ (και κοστίζει πολύ).

    Όταν πχ. δεν καταλαβαίνεις ότι εάν ένας πρωθυπουργός βγεί δημόσια και πεί ότι "η οικονομία μου είναι ένα βήμα από την πτώχευση" αμέσως θα πανικοβληθούν όσοι μας έχουν δανείσει και θα ζητήσουν αύξηση των επιτοκίων, τότε ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ.

    Όταν λίγη ώρα πριν από ντεμέκ σκληρή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. ρωτάνε τα ξένα ΜΜΕ τον Υπουργό Οικονομίας εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα και αυτός απαντάει "η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει, διότι είναι σαν τον Τιτανικό", τότε ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΚΟΣ.

    Όταν οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. μας συμβουλεύουν να επικεντρωθούμε στη μείωση των κρατικών δαπανών και να μην αυξήσουμε τη φορολογία διότι αυτό θα στραγγαλίσει την οικονομία και θα ξεχειλώσει την ανεργία αλλά αυτοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο, τότε ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΚΟΙ.

    Η άοκνη προσπάθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να ωραιοποιήσουν τις μπαρούφες και να ηρωοποιήσουν τους ανεγκέφαλους, δυστυχώς για αυτούς, έχει ημερομηνία λήξης.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος κουράζεται.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος καταλαβαίνει.

    Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η χώρα μας έχει την κακοτυχία να κυβερνάται από ΣΤΟΚΟΥΣ.

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά, οικονομικά και εθνικά, την περυσινή επιλογή μας.

    dexiextrem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απόλυτη συνθηκολόγηση
    Ας τους δώσουνε τους επιτηρητές το γραφείο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κοραή, να το ξαναχρησιμοποιήσουν για Κομαντατούρα, ξέρουν αυτοί…

    Σοσιαλιστικά μας παραδώσανε…

    Εφαγε και την κρυάδα του στην Μόσχα ο Μεγάλος Ποδηλάτης,
    τον έστειλε ο Μεντβεντεφ στο Δ.Ν.Τ.
    Οι αστυνομικοί ευτυχως δεν μιμήθηκαν τελείως τον Παπακωνσταντίνου, θα ήταν και ξεβράκωτοι…

    και
    Γιατί να αμυνθούν οι αστυνομικοί μου λέτε;
    Πριν κάτι μέρες στο Αιγάλεω έδιωχναν κάτι Πακιστανούς μικρέμπορους από τα πεζοδρόμια.

    Βγήκαν κάτι προοδευτικούρες και τα έβαλαν τους μπάτσους ότι κακώς τα διώχνουν τα παιδιά και τέτοια. Ξεθαρρεύουν οι Πακιστανοί και την πέφτου στους αστυνομικούς και φυσικά οι Πακιστανοί τις άρπαξαν. Σήμερα διατάχθηκε ΕΔΕ κατά των αστυνομικών.

    Σκατά σαν το κεφάλι του τα κανανε
    σε 4,5 μήνες ο ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟΣ που
    ψηφίζαν τα ΝΤΟΠΙΑ ΖΩΑ ΜΑΣ _______

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύσταση Μεντβέντεφ για βοήθεια από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα

    Σύσταση προς τον Γιώργο Παπανδρέου να στραφεί προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα για οικονομική βοήθεια απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ...

    «Μόλις συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του πρότεινα να στραφεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού κράτους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

    ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΓΜΗΣΙ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ...ΑΓΩΓΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ήξερε τίποτα για τις «δημιουργικές» αλχημείες;

    Αντιγράφω από το επίσημο βιογραφικό του Υπουργού Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου:

    «…Διετέλεσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1998-2000), Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002), εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομίας, και συντονιστής της προετοιμασίας της «Χάρτας Σύγκλισης» της Ελληνικής οικονομίας.»

    Δηλαδή, όλο το διάστημα, που η Κυβέρνηση Σημίτη έκανε αυτές τις «δημιουργικές» αλχημείες για να εξαφανίσει το έλλειμμα, με τη βοήθεια του Χουντίνι, συγγνώμη τη Goldman Sachs ήθελα να πώ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν :

    -Σύμβουλος του Πρωθυπουργού

    -Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και (κρατηθείτε»

    -Συντονιστής της προετοιμασίας της «Χάρτας Σύγκλισης» της Ελληνικής Οικονομίας.

    Θέλει, να μας πει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν γνωρίζει τίποτα;

    Ότι δεν έχει σχέση με όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο.

    Ότι δεν έχει ευθύνη για τα ψεύτικα στοιχεία που έστελναν στη Εurostat;

    Μήπως για αυτό θύμωσαν οι Ευρωπαίοι, που τον βρήκαν πάλι μπροστά τους και επιχείρησε ,ξανά ,να τους παραπλανήσει;

    Μήπως είναι μια καλή ιδέα, η Ν.Δ. να καλέσει τον κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή για να εξηγήσει στο Κοινοβούλιο και τον Ελληνικό λαό πώς γίνονταν οι δουλειές;

    Και μια απορία: Για αυτές τις συμφωνίες με τη Goldman Sachs, είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο; Ο κ. Παπανδρέου, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε ακούσει τίποτα; Μήπως συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν;

    Τέλος, έχει την καλοσύνη να μας εξηγήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, τι συνέβη τον Νοέμβριο του 2009 και απέρριψαν τη …γενναιόδωρη προσφορά της Goldman Sachs, να επαναλάβει το ίδιο κόλπο; Τι περιελάμβανε η πρόταση; Ποιοι ήταν οι όροι της; Κρατήθηκαν πρακτικά από τη συνάντηση; Έχουν ανταλλαγεί επιστολές;

    Κώστας Ροδινός

    Υ.Γ.: Αλήθεια γιατί στο βιογραφικό του ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναφέρει ότι ήταν και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ. Το ξέχασε ή θέλει να το ξεχάσουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση