GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανδρέας Παπανδρέου, σαν σήμερα...

Aπό τον Γιάννη Μυλωνά http://syllektiko-pazari.blogspot.com Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996) ήταν έλληνας πολ...

Aπό τον Γιάννη Μυλωνά
http://syllektiko-pazari.blogspot.com

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996) ήταν έλληνας πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΚ και αργότερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση». Διατέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996. Ήταν γιος του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Γέρος της Δημοκρατίας». Μητέρα του ήταν η Σοφία Μινέικο. O γιος του Γεώργιος Παπανδρέου (νεότερος) είναι από το 2004 έως σήμερα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρωθυπουργός της Ελλάδας απο το 2009.

36 σχόλια

  1. Αυτο τωρα τι ειναι>?
    Ξεχασες να γραψεις το Τσοβολα δωστα ολα,την χειρονομια στο αεροπλανο,την Μιμιαδα,το Λονδινο,το ωνασειο,το μαυρο μας το χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΠΟΥ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚAΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλες Ανδρέα Θεέ,

    μας έκαψες με το "αστροπελέκι" που μας κληρονόμησες...

    ούτε στο κόρφο σου, να δεις τι κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει ταξιδάκι ο τουρίστας για να προτείνει, λέει, την αειφόρο ανάπτυξη.
    Εάν δεν κάνω λάθος Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ.
    ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ" ΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΤΑ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ;
    Πάντως, πρέπει να έχει πέσει πολύ γέλιο εκεί στην Ινδία.
    Όταν είσαι αρχηγός ενός κόμματος που ασκεί καθαρά περιοριστική πολιτική και στον κατατεθειμένο προϋπολογισμό δεν αναφέρεις κανένα μα κανένα αναπτυξιακό μέτρο, θα γελάνε όλοι οι πικραμένοι της κυβέρνησης της Ινδίας, όταν τους δασκαλεύεις για την "αειφόρο" ανάπτυξη.
    Είναι σαν να είσαι τυφλός και να προσπαθείς να περιγράψεις στους υπόλοιπους που βλέπουν τί ωραίος που είναι ένας πίνακας στο μουσείο.
    Έχει επίγνωση ο εθνικός μας Αϊνστάϊν ότι τα τελευταία 15 χρόνια η Ινδία έχει γίνει μία από τις πιό βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και μόλις δεύτερη μετά την Κίνα στην Ασία;
    Ξέρει πχ. ο Γιωργάκης ότι ο περίφημος ινδός επιχειρηματίας Mittal έχει στα χέρια του το 80% της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ παραγωγής σιδηρομεταλλευμάτων;
    Εάν το άτομο δεν ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις:
    Είτε πήγε για να βγάλει φωτογραφίες σαν τον πατέρα του είτε πήγε να τους παρακαλέσει να αγοράσουν κανα ελληνικό ομόλογο.
    Εάν είναι το δεύτερο έχει καλώς, αλλά ας κρατάει τουλάχιστον τον στόμας του βουλωμένο γιατί τα γέλια των Ινδών ακούγονται μέχρι το Καράτσι και κινδυνεύουν να τα παρεξηγήσουν οι Πακιστανοί και γίνει κανας πυρηνικός πόλεμος.
    Ή μήπως ΟΧΙ, τώρα που οι πακιστανοί θα βαφτίζονται Έλληνες κατά εκατοντάδες χιλιάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ.ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑΤΗΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙΣΑΣ.
    ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΗΖΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΡΑΣΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DNA ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΘΝΙΚΗ(ΚΟΒΕΤΑΙ)ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ(ΚΟΒΕΤΑΙ),ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ(ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΩΝ),ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ(ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΕΛΛΗΝ).Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΚΟΒΕΤΑΙ.ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ).ΜΕΓΑΛΕ ΟΝΤΩΣ,ΑΝΤΡΕΑ(ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΗΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝ),ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ,ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ(ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΛΕΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ),ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΗΚΩ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΕΥΤΗ.

    ΣΗΚΩ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ooouuust ton kopriti, ton laoplano...pou ton valan kai se gramatosimo ton malaka. Katastrepse to dimosio, dialise tin koultoura tou Ellina, ekane tin Ellada tritokosmiki, mas kseftilise diethnos kanontas parea me gyftous san ton Kantafi klp, katargise tous epoptes sto dimosio kai dimiourgise tin olo koultoura peri kammatikopioisis, danistike asystola kai ta mirase ston kosmo dialiontas tin oikonomiki politiki kai statherotita tis xoras!......kai meta ton balan se grammatosimo. Oust! Pliroste malakes tora tin katantia sas kai tis "mases" ton "oligwn" gia ta teleutaia 20 xronia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αποκάλυψη σχετικά με τη «χείρα βοηθείας» που έσπευσαν να δώσουν δυο σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας σε μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας στην οποία, όμως, έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

    Τον Δεκέμβριο του 2008, με μισή ώρα διαφορά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η Νόρα Kατσέλη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν στο γραφείο της εισαγγελέως Εφετών, κυρίας Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Οι δυο γυναίκες δεν μπήκαν στο εισαγγελικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιας… εθιμοτυπικής συνάντησης, αλλά για να καταθέσουν ως «μάρτυρες υπεράσπισης» της προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, κυρίας Νίκης Ρουμπάνη, οι ημέρες και τα έργα της οποίας ελέγχονται ήδη από την 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.


    Η ηθική υποστήριξη που παρείχαν οι κ.κ. Δαμανάκη και Κατσέλη στο πρόσωπο της κυρίας Ρουμπάνη, και η σπουδή που έδειξαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ενός προσώπου που σήμερα κατηγορείται ότι σε συνεργασία με «μαστροπούς» νομιμοποιούσαν αλλοδαπές γυναίκες -δίμετρες καλλονές, στην ουσία, οι οποίες παρουσιάζονταν ως δήθεν κακοποιημένες και ως τέτοιες φιλοξενούνταν στον ξενώνα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα βρίσκονταν να χορεύουν σε strip-show-, χρήζει άμεσης απάντησης τόσο από τις ίδιες όσο και από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν είναι κάθετος στα θέματα ηθικής.

    Γιατί, αν δεν αποτελεί μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα η απόφαση, που πήραν ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κινήματος και μια πρώην βουλευτής, η οποία τυγχάνει μάλιστα να είναι και αδερφή της σημερινής υπουργού Οικονομίας, να πάνε να καταθέσουν στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για υπόθεση μαστροπείας, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα ρε.
    Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σκατόψυχος.
    Γι' αυτό με τρώγανε από το πρωί και έλεγα τι να μου συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΑΛΑΝΙ.
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,
    ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΤΖΕΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ , ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΦΤΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. NAI...ANTI NA KATOURATE KAI NA XEZETE STO TAFO TOU ARXILISTARXOU TIS ELLADAS KAI TOU ARXI KLEFTI KOLO SOSIALISTI TON VAZETE SE GRAMATOSIMA....KALA NA PATHETE OLOI SAS KOLOELLINES MALAKES POU PSIFIZETE PANTA KLEFTES...SAS AKSIZI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΟΚΑ ΣΟΥ!!!
    ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΔΕΞΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΝΤΡΕΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άς μού απαντήση κάποιος,πώς ό ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔ.,ενώ έφυγε από τήν Έλλάδα,κυνηγημένος δήθεν,ώς τροσκιστής καί μέλος τής γνωστής ομάδος τού Ψυχικού (Καστοριάδης,Παπανδρέου,Κύρκος κ.α.),επί εποχής Μεταξά καί πηγαίνοντας στήν Αμερική (USA) καί σέ περίοδο,όπου ό Μακαρθισμός (απηνής κοινωνικο-πολιτικός διωγμός,ακόμη καί τών ""επιδερμικά συμπαθούντων"" τόν κομμουνισμό),ευρίσκετο στήν χειρότερη έκφρασή του,κατώρθωσε νά σπουδάση σέ περίοπτα πανεπιστημιακά ιδρύματα (Χάρβαρτ) καί νά έχη κι επιτυχημένη Ακαδημαϊκή πορεία,ώς καθηγητής??
    Είναι σέ όλους γνωστό (ιστορικά),ότι τήν περίοδο αυτή (Μακαρθισμός),ακόμη καί κλητήρας σέ μικρό ή μεγάλο πανεπιστημιακό ίδρυμα,εάν ήτο κάποιος,εξοντώνετο
    πολιτικά καί κοινωνικά,έστω καί μέ αποχρώσες αριστερίζουσες,
    ιδεολογικοπολιτικές ενδείξεις ή έστω καί μέ ψευδείς καταγγελίες,από τρίτο/-ους.
    Ό Ανδρέας αλήθεια,πώς καί διατί ""τήν"" γλύτωσε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Γιώργο Παπανδρέου, και Κύριε Αντώνη Σαμαρά, εάν ο πρώτος από εσάς θέλει να είναι Πρωθυπουργός αυτής της πολύπαθης από την αρχαιότητα χώρας που λέγετε Ελλάς και να είναι σε θέση να της προσφέρει κάτι καλό, και ο δεύτερος από εσάς σημερινός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός Πρωθυπουργός καλώς εχόντων των πραγμάτων αν δεν του σκάψουν τον λάκκο του μέσα από την Νέα Δημοκρατία. ΤΟΛΜΗΣΤΕ!
    Και με την διαδικασία του κατεπείγοντος φέρετε Νόμο στην Βουλή που να λέει ένα και μόνο πράγμα.
    Οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε κλείνει ή εμποδίζει την διέλευση οχημάτων και φυσικών προσώπων εντός των μεγάλων Εθνικών Οδών – Αρτηριών της Ελλάδας, πχ. Αθήνα Θεσσαλονίκη, Αθήνα Πάτρα, Πάτρα Καλαμάτα, Χανιά Σητεία, Θεσσαλονίκη Ιωάννινα-Αλεξανδρούπολη κλπ, προς και από τα Τελωνεία της Ελλάδας και εξόδους προς άλλες Χώρες, τους κεντρικούς Δρόμους που οδηγούν σε πρωτεύουσες Νομών ανά την Επικράτεια, δύο ανά περίπτωση όπου είναι δυνατόν, τις Κεντρικές Οδούς των Πόλεων της Ελλάδος, Πρωτεύουσα Χώρας και Πρωτεύουσες Νομών, καθώς και Πλήθος Λιμανιών που θα επιλέξουν οι σύμβουλοι σας, ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ- ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
    Στο όνομα της Πατρίδας μας Ελλάδας ΤΟΛΜΗΣΤΕ.
    Δεν επιτρέπετε αυτοί που με την Επαναστατική Γυμναστική ανάγκασαν την GENERAL MOTORS να πάρει το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων από την Ελλάδα και να το πάει αλλού, να ορίζουν πως θα κινηθεί η Εθνική Οικονομία της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ.ΑΠΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ.
    ΕΑΝ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΘΑ ΛΟΥΦΑΖΑΝ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κ.Πάγκαλε το θυμάστε αυτό;


    Tώρα που πιάσαμε το θέμα της σημαίας ας θυμηθούμε τι είχε καταγγείλει ο ναύαρχος Λυμπέρης για τον νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο σχετικά με τα Ίμια:

    "Δεν λες ότι την σημαία την πήρε το κύμα και ο άνεμος να τελειώνουμε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O aNDROULAKIS KAI H dAMANAKI dolofonhsan TON aDREA pAPANDREOU!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

    ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΒΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ

    ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ @@@ ΤΟΥΣ

    ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΒΛΑΚΑ ..

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΕΦΤΥΛΑ!!

    ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ

    ΟΤΑΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!

    ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ
    Προσοχη !!

    ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΣΚΙΣΟΥΝ!!

    ΙV. Απώλεια της Ελληνικής Ιθαγένειας που αποκτήθηκε από τέκνα αλλοδαπών με δήλωση ή πολιτογράφηση των γονέων τους
    Άρθρο 19
    1. Τέκνα αλλοδαπών που έγιναν Έλληνες ενώ ήταν ανήλικα, κατόπιν κοινής δήλωσης των γονέων, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 1Α, ή κατόπιν της πολιτογράφησης γονέα τους, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του παρόντος Κώδικα, μπορούν να αποβάλουν την Ελληνική ιθαγένεια, υποβάλλοντας σχετική δήλωση και αίτηση στον δήμο δημοτολογικής εγγραφής τους ή, σε περίπτωση που κατοικούν στην αλλοδαπή, στην ελληνική προξενική αρχή του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, το αργότερο εντός ενός (1) έτους από την ενηλικίωσή τους. Αντίγραφο της δήλωσης και αίτησης διαβιβάζεται αμελλητί στην οικεία Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    2. Για την αποβολή της ελληνικής ιθαγένειας εκδίδεται, εντός μηνός από την παραλαβή του σχετικού φακέλου, απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, με την οποία αυτός αποδέχεται την αίτηση και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ωπα...ωπα..ώπα..ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    Ποιον μεγαλο-εισαγωγέα έσωσε η κυβέρνηση από την χρεωκοπία;

    Θα σας δώσουμε ένα κουίζ το οποίο είναι φωτιά και λάβρα για την κυβέρνηση.
    Ποιος μεγάλος αντιπρόσωπος αυτοκινήτων έκλεισε πρόσφατα deal με μεγάλο υπουργείο για να το προμηθεύσει ίσως και πάνω από 1.000 αυτοκίνητα;

    Έγινε διαγωνισμός κι αν ναι μήπως θα πρέπει να τον μάθει ο κόσμος στο πλαίσιο της ανοικτής διακυβέρνησης;

    Διότι από όσα λένε οι κακές γλώσσες ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος σώθηκε από την χρεοκοπία με αυτή τη συμφωνία και πλέον αφενός έχει «ξεφορτωθεί» τον στόλο των απούλητων αυτοκινήτων, αφετέρου εμφανίζεται να είναι στις πρώτες θέσεις των εταιρειών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, αφού βάζει μέσα και τα κρατικά.

    Επίσης, μήπως μπορούμε να ρωτήσουμε αν τα συγκεκριμένα Ι.Χ. ήταν απούλητα 2-3 χρόνια και πλέον έχει λήξει και η εγγύησή τους;

    ΒΟΗΘΗΜΑ..
    Από την Γιαπωνία τα καρικά ?
    Αυτό είναι σκάνδαλάρα.

    ΠΟΥΣΕ ΜΙΛΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ NEA
    CINTROEN... TOY PASOK
    Ξ Ε Υ Τ Ι Λ Ε Σ __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. «Για συντονισμένη επίθεση κατά του ευρώ, η οποία περιλαμβάνει ως στόχους, μετά την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στο Νέο Δελχί, με τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής» (ειδήσεις)

    Πόσο άσχετος μπορεί να είναι ένας Πρωθυπουργός (και ΔΕΝ είναι ο μόνος , να μην παρεξηγούμεθα). Πιστεύει δηλαδή ο ΓΑΠ, ή κάποιος διορισμένος από αυτόν σε τράπεζα, ή κάποιος σύμβουλός του, ή ο συμμαθητής σύμβουλός του, ότι μαζεύτηκαν 3 ή 10 συνωμότες και έβαλαν λεφτά να πουλήσουν το ευρώ και να αγοράσουν κάτι άλλο για να πέσει το ευρώ;

    Πιστεύει ο ΓΑΠ ότι το φάντασμα του Νοστράδαμου δουλεύει για το αόρατο χέρι που ΘΑ κερδίσει από την πτώση του Ευρώ; Και πείτε το ποιο είναι το αόρατο χέρι;
    Ο Ευρωπαίος καταναλωτής; O Γερμανός βιομήχανος; Οι «Αμερικάνοι»; Ποιοί Αμερικάνοι;

    Πες μας ΓΑΠ, «ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ»; ‘Η απλά αμολάς πυροτεχνήματα;

    Και ποιο Εθνικό Συμφέρον εξυπηρετεί το ταξιδάκι στην Ινδία;
    ΒΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, με τις οικογένειές τους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Σταδίου 29, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. AΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ, ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΔΗΓΊΑ Πτυετε την πισω πλευρά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαβεβαίωση ανικανότητος.

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Γ.Παπανδρέου,καλεί τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό
    να λύσει το αγροτικό πρόβλημα της Ελλάδος.

    ""Στην ανακοίνωσε προστίθεται πως ο πρωθυπουργός, παράλληλα, συμφώνησε με την πρόθεση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας και τον προέτρεψε, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία Ελλήνων αγροτών που έχουν κλείσει τη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα, επί βουλγαρικού εδάφους, για να τους εξηγήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.""[Καθημερινή ,22-01-10.


    No COMMENTS.......
    Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Από τους μεγαλύτερους αλλοδαπούς απατεώνες που βεβήλωσαν τον τόπο!

    Η κλίκα του σήμερα ξαναζεί στην εξουσία, δείχνοντας μεγαλύτερο θράσος από ποτέ!

    Ναζιστικά αλλοδαπά μπάσταρδα, θα φάτε κλωτσιές από τον Ελληνικό Λαό όσες δεν φάγατε ποτέ μέχρι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πασόκ-κανάλια-εφημερίδες-δημοσκόποι έχουν το ίδιο αφεντικό.
    Όλοι το ξέρουμε, παρόλο που δεν μπορούμε να το αποδείξουμε.
    Το καταλαβαίνουμε όμως από το ότι η οργάνωση και ο επαγγελματισμός τους είναι τόσο συντονισμένος που δεν μπορεί παρά να προσέρχεται από το εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο τελευταίος εθνικός ηγέτης,
    άρχοντας και λαικός ταυτόχρονα!
    Απο 'κεί και πέρα, βράστα,δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΠΛΑ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    Νομιζει οτι ειναι παγκοσμιας εμβελειας προσωπικοτητας ο καημενος,ειδικα μετα την επιλογη του σαν Προεδρος του ανεκδοτου που λεγεται Σοσιαλιστικη Διεθνης.
    Νομιζει οτι το πεπρωμενο του του επιβαλλει να σφραγισει τους καιρους μας.(θα το κανει,αλλα με πολυ-πολυ γελιο)

    Πάντως Γιωργο.
    Ωραίο πράγμα αυτό το πορδηπουργιλίκι.
    Ταξιδάκια με την κομπανία, δημόσιες σχέσεις μπας και χτυπήσουμε και καμιά πιο γκλαμουράτη θέση στας εξωτερικάς, ε, όλο και κανά διφραγκάκι για τα έξοδα θα εξοικονομούμε,
    λέμε και ότι πίπα θέλουμε και τα πρόβατα τρέεεχουν από πίσω,
    ούτε ο Ρουβάς τέτοιο fan club…

    ΑΛΛΑ..
    Μεχρι και η Le Monde τον ξεφτίλισε: Γιωργάκης γεννήθηκες, Γιωργάκης ήσουν μια ζωή και έτσι θα παραμείνεις στα μάτια του ιστορικού του μέλλοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λεξικό Μπαμπινιώτη,
    «Σοσιαλισμός είναι η θεωρία και το σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, όπου τα μέσα παραγωγής και κατανομής των αγαθών κατέχονται και ελέγχονται από κοινωνικές ομάδες ή το κράτος και όχι από ιδιώτες, οπότε η ατομική ιδιοκτησία και η κατανομή του εισοδήματος υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο, κατ' αντιδιαστολή προς τον καπιταλισμό και τον φιλελευθερισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Α ΡΕ ΑΝΤΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΟΥΤΕ ΕΓΝΟΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ

    ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

    Α ΡΕ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ ΝΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΦΛΟΜΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

    ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΟΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΆΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συναντηση

    Σημερα στον Ηλεκτρικο που ειχε μερικη απεργια συναντηθηκαν ο δρ Κουτσουκος και ο Ανδριανοπουλος...

    και συζητησαν το προβλημα της Ιθαγενειας!!

    Υπαρχουν υστερικες εκδηλωσεις και φοβιες

    Το σημαντικοτερο ειναι να παρουν ολοι "αδεια παραμονης" εστω προσωρινη...οσο για ιθαγενεια ή " πληρη δικαιώματα πολιτη"στα 18....με κριτηρια...

    Τελικα συμφωνησαν οτι οι μουσουλμανικοι πληθυσμοι προσαρμοζονται δυσκολοτερα και το θεμα θελει διερευνησης και προσοχης!!

    Προσοχη:Οι μεταναστες ΔΕΝ θα ψηφιζουν τα υπαρχοντα κομματα αλλα θα κανουν ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ μειονοτικά ή θρησκευτικά ή ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!
    Ετσι ειναι ...προσοχη στις λεπτομερειες του νομοσχεδιου!!

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τσογλανι 1:45:00 μ.μ. ξεχασεσ να αναφερεις τον μητσοτακη και το κουρασμενοσου προεδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2.03

    βρισε με οσο θελεις!
    εμενα με ικανοποιει που τωρα θα πληρωσετε τεμπελχαναδες θελετε δενθελετε!

    αλλιως μανα μου λορδα που ερχεται!


    φταιει και ο Μητσοτακης που δεν τους εχωσε τοτε φυλακη και εκανε πισω!
    φταιει και ο χοντρομπαλας που δεν σας τακτοποιησε απο ρτην αρχή αλλά θελησε να σας παει με ήπια προσαρμογή!

    καταλαβαινετε εσεις ανεπροκοποι τεμπελχαναδες απο ηπια προσαρμογη;

    αλλα σας τακτοποιεί ο μονος που μπορει χωρις να βγάλετε κουβέντα!!

    κατι ψιλοαπεργιουλες οπως και οι ελεγχόμενοι αγροτες και τελείωσε!!

    ωωωωωωωωωωχ τι καλαααααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εσύ καλώς η κακώς εκανες οτι εκανες η ιστορία ομως δεν θα σε κρίνει απο αυτό θα σε κρίνει για τον γιό που αφησες αυτόν τον ηλίθιο ασήμαντο μεσω του οποίου θα αμφισβητηθεί η δείκτης νοημοσύνης σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δεξια τσογλανια γονατιστε και σινεχιστε το εργο της πιπασ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση