GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την ΕΡΤ, τη βίζα και τον ΟΣΕ...

Ερώτηση στη Βουλή για τις νέες αμοιβές στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεότασης Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα...

Ερώτηση στη Βουλή για τις νέες αμοιβές στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεότασης

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα «Αμοιβές στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ», προς τον Υπουργό Εξωτερικών με θέμα «Στον αέρα η κατάργηση της βίζας» και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με θέμα «Ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς στα εκδοτήρια του ΟΣΕ» κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.
. Αμοιβές στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ
Σε μια περίοδο, όπου η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και ...

το γενικότερο οικονομικό κλίμα, απαιτούν την άσκηση αυστηρής πολιτικής στον τομέα των οικονομικών στοιχείων, θα πρέπει να επανεξεταστεί το μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των ΔΕΚΟ. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να απαιτεί από τον Ελληνικό λαό μεγάλες θυσίες και την ίδια ώρα μεγαλοστελέχη Οργανισμών, όπως της ΕΡΤ, να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, επιδόματα, bonus και κάθε είδους προνόμια.
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε διαφάνεια στους μισθούς στελεχών των δημοσίων οργανισμών και γνωστοποίηση των αμοιβών τους, μέσω της ανάρτησής τους στο διαδίκτυο. Παρόλο αυτά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής μια τέτοια ενέργεια, εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας και του εποπτεύοντος την ΕΡΤ, Υπουργείου. Οφείλει επομένως ο αρμόδιος Υπουργός να προχωρήσει στην περικοπή προκλητικών αμοιβών , που απολαμβάνουν ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αλλά και να ενεργήσει ώστε οι αμοιβές τους να γνωστοποιηθούν και να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης το ύψος των απολαβών τους.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Ποιες είναι οι αμοιβές του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και καθενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ;
2. Στον αέρα η κατάργηση της βίζας
Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην καταργηθεί τελικά η βίζα, για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ. Με πρόσχημα την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της χώρας τους μετά και την τελευταία απόπειρα στο αεροσκάφος της Αεροπορικής Εταιρείας Delta, Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν μετέωρο το θέμα της κατάργησης της θεώρησης των διαβατηρίων για όσους Έλληνες επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συγκεκριμένο αίτημα, βρισκόταν αρκετά χρόνια στην ατζέντα της ελληνοαμερικανικής διπλωματίας, με την υπογραφή πρωτοκόλλων και συμφωνιών.
Όμως, ενώ όλες οι διαδικασίες είχαν φτάσει στο τελικό στάδιο από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να υπογραφεί επιτέλους η αντίστοιχη συμφωνία για την πολυπόθητη κατάργηση της βίζας, η σημερινή κυβέρνηση, θέλοντας να δώσει επικοινωνιακό και μάλλον «φαντασμαγορικό» χαρακτήρα στην όλη τελετή, καθυστέρησε τις υπογραφές όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα η πρόσφατη τρομοκρατική απόπειρα να προλάβει τις εξελίξεις. Το αποτέλεσμα ήταν να εμπλακεί η υπόθεση, να καθυστερεί η υπογραφή της κατάργησης της βίζας και έτσι το θέμα να παραμένει μετέωρο.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Σε ποιο ακριβώς σημείο της διαδικασίας βρισκόμαστε και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με την κατάργηση της θεώρησης των διαβατηρίων (βίζας) για όσους Έλληνες επισκέπτονται τις ΗΠΑ;
3. Ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς στα εκδοτήρια του ΟΣΕ
Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στα εκδοτήρια του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και η δυσαρέσκεια είναι διάχυτη στους πολίτες, που προσπαθούν να εκδώσουν εισιτήριο για να ταξιδέψουν με το τρένο. Ο λόγος είναι, ότι το ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων είναι εκτός λειτουργίας περίπου δυο μήνες, με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να εξυπηρετείται μόνο στα εκδοτήρια του ΟΣΕ. Έτσι καθημερινά συνωστίζονται αρκετά άτομα, δημιουργώντας μεγάλες ουρές και ανάλογη καθυστέρηση.
Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ο διαδικτυακός τόπος του ΟΣΕ, που θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση, είναι απλά διακοσμητικός, καθώς δεν γίνονται κρατήσεις μέσω αυτού, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Την δεδομένη στιγμή, με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της κατολίσθησης των Τεμπών, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς έχει αυξηθεί τόσο το επιβατικό κοινό, όσο και τα δρομολόγια που έχουν προστεθεί στους διάφορους προορισμούς. Η μη στελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος έκδοσης εισιτηρίων του ΟΣΕ ακόμη, από πλευράς διοίκησης, επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει, έτσι ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχε προκύψει με τις κρατήσεις εισητηρίων στον ΟΣΕ;
- Πως σχεδιάζει το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης του ΟΣΕ, για να σταματήσει να δυσλειτουργεί ο Οργανισμός;

12 σχόλια

  1. ο Καριόλογλου.

    Θα του κάνουμε ένα σούπερ ξεβράκωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι ο Έλληνας που είπε του Παπανδρέου ότι θα του χαρίσει το 14ο μισθό για την σωτηρία του κράτους, είναι... ΑΝΕΡΓΟΣ που τούκανε πλάκα.
    Όσους δεν κλαίνε σήμερα από τη φτώχεια που έρχεται, τους έχει πιάσει νευρικό γέλιο!
    Α ρε Γιωργάκη, πόσο σαχλός είσαι με τα παραμυθάκια σου και πόσο λαμάκες πρέπει να αισθάνονται όσοι τα πίστεψαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τά golden boys δέν έχουν τό χρώμα
    τού χρυσού.
    Πετούν-διαΣΧΙΖΟΥΝ τό ουράνιο τόξο.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΤΟΝ κ.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ,ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ,ΝΑ ΕΡΩΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΘΑΡΑ,ΟΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο κ.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ GOLDEN BOYS!!!!Ρ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιώργος, η Τζούλια και η αποφράδα ημέρα.

    Τι κοινό μπορεί να έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση με την… Τζούλια Αλεξανδράτου. Κάποιος που δεν γνωρίζει την επικαιρότητα θα απαντούσε κανένα. Όμως, τελικά η ζωή τα φέρνει έτσι που τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν πολλά κοινά. Και εξηγούμαστε:

    1. Την αποφράδα ημέρα 3 Μαρτίου 2010 ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας αποφάσισε να ενταφιάσει τα όνειρα των πολιτών για μια καλύτερη ζωή και έδωσε τέλος στον δήθεν σοσιαλισμό που επαγγέλλεται. Πώς το πέτυχε αυτό; Μα φυσικά αποκαλύφθηκε μπροστά στον κόσμο και έδειξε ότι είναι πιο νεοφιλελεύθερος από πολλούς άλλους. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι με τα μέτρα που έλαβε μας ….

    2. Την ίδια ημέρα, οποία σύμπτωση, η γνωστή τηλεπερσόνα και μοντέλο αποφάσισε να αποκαλυφθεί στην κυριολεξία και να πουλήσει τις προσωπικές της στιγμές (έτσι λέμε πιο λάιτ την «τσόντα») σε dvd. Άξια η κυρία (και ο κύριος) και ουδείς μπορεί να την κατακρίνει εφόσον πρόκειται για μια εμπορική δραστηριότητα.

    Έτσι, σήμερα σε όλες τις παρέες αυτά τα δύο θέματα μπλέκονταν μεταξύ τους. Έβλεπε ο κόσμος τα μέτρα και έφριττε, έριχνε καμιά ματιά στο dvd και προσπαθούσε να ξεχάσει το Γιώργο.

    Κι έτσι κύλησε η ημέρα αυτή που θα μείνει στην ιστορία (μέχρι να έλθει κανένα νέο χαστούκι δηλαδή).

    Και τα δύο αυτά περιστατικά ήλθαν να επιβεβαιώσουν το λαϊκό ρηθέν: «Δώστε την τσόντα στο λαό».

    Κανονικά βέβαια, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ευχαριστήσει τη Τζούλια για την επικοινωνιακή βοήθεια.

    ********************************
    Η ΜΑΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ
    ΕΚΤΟΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ 100.000 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    Φοβάμαι ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη και απότομη θα είναι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης από τα μέτρα λιτότητας του ΓΑΠ, διότι το τελικό τους αποτέλεσμα είναι συσσωρευτικό.
    Και εξηγούμαι:
    1. Χάνουμε εισόδημα 3-6% από την επιβολή άμεσων φόρων
    2. Χάνουμε 3-5%της καταναλωτικής δύναμης, λόγω αύξησης του πληθωρισμου.
    3. Χάνουμε τουλάχιστον 10-12% από την αύξηση έμμεσων φόρων.
    4. Χάνουμε περίπου 10% από το κόψιμο του 14μισθού
    Άρα το σύνολο της απώλειας εισοδήματος είναι περίπου 30%.
    ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΗ ΤΟ 1982 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ 1986.
    Να τον χαιρόμαστε το λεβέντη, το μουστάκια, τον καραμπουζουκλή.
    Μας αξίζει ο μπαγάσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανατρεψατε την κυβερνηση το συντομοτερο δυνατον με οποιοδηποτε μεσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον 30% μείωση αγοραστικής δύναμης θα έχουμε φέτος.
    Και αυτό είναι το ΚΑΛΟ σενάριο, γιατί πολλοί συμπολίτες μας θα μείνουν άνεργοι.
    Εκεί να δείς αγοραστική δύναμη!!!
    Έμπαινε Γιωργάκη, μην αφήσεις τίποτε όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κοινωνική έκρηξη θα γίνει στο γκισέ της τράπεζας
    Καλώς ήλθαμε στη Δανία του Νότου

    Η ώρα του λογαριασμού δεν έχει φτάσει ακόμη για τους πολίτες, κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και τους υπόλοιπους Έλληνες. Θα έρθει σταδιακά εκείνη η ώρα, όταν θα πάνε στις τράπεζες να δουν τους λογαριασμούς τους και θα διαπιστώσουν τι σημαίνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
    Τότε θα δούμε όλοι τη λαϊκή οργή, κι ας μην χαίρεται η κυβέρνηση που ακόμη δεν έχουμε νέα… Δεκεμβριανά.

    Αυτή τη φορά, αν αποφασίσει ο κόσμος να βγει στο δρόμο θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα διότι οι αντοχές εξαντλούνται. Ο απλός πολίτης βλέπει τα λαμόγια, τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες και τους λοιπούς κρατικοδίαιτους χρυσοκάνθαρους να μην ιδρώνει το αυτί τους από την κρίση, ενώ αυτοί ξεζουμίζονται και ήδη έχει αρχίσει να παίρνει ανάποδες. Όμως, η έκρηξη, είπαμε, θα γίνει στο γκισέ της τράπεζας.

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΓΑΜΑΝΕ ΑΓΑΡΜΠΑ
    ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΜΙΖΟΜΕΝΟΙ.
    * παπακωνσταντίνου να πεις την ολλανδέζα σου, να αρχίσει να σε βλέπει αλλιώς.....ΚΟΥΝΙΣΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ 11η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΙΟΥΛΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ; ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ (ΑΛΛΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΙ' ΑΥΤΟ) ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ 11η ΧΡΟΝΙΑ: ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση