GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μαφία με τους “Ληστές του νόμου”...

...και οι δικαστές - εισαγγελείς αστέρες Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Δεν περίμενα να διαβάσω ούτε...

...και οι δικαστές - εισαγγελείς αστέρες

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Δεν περίμενα να διαβάσω ούτε στα “ψιλά” των εφημερίδων, πόσο μάλλον να δω ή ν΄ ακούσω στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ισπανίας, την διάψευση της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς για το ότι οι ελληνικές αρχές δεν συνεργάστηκαν για την σύλληψη στη Θεσσαλονίκη του φερόμενου ως αρχηγού της γεωργιανής μαφίας, Lashar Shushanasvili. Γιατί; Διότι οι συνάδελφοι έκαναν καλά τη δουλειά τους αναφέροντας τον ισχυρισμό του επικεφαλής αυτής της Εισαγγελίας, Antonio Salinas, ότι δεν υπήρξε σωστός χειρισμός από την Ελλάδα.
Το δήλωσε, παρά το γεγονός ότι...

η ισπανική αστυνομία είχε επιφυλάξεις, παρουσία ανωτάτων δικαστικών λειτουργών από την Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία.
Η σύλληψη 65 και πλέον μελών της μαφίας Vory v Zakone, στα ελληνικά αποδίδεται ως “Ληστές του νόμου”, με καταγωγή κυρίως από την Γεωργία και Ρωσία, έγινε μετά από πολύμηνες παρακολουθήσεις σε διάφορα κράτη της Ευρώπης. Πρόκειται για μια από τις καλύτερα οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, η δράση της οποίας είναι αρκετά γνωστή στην Ελληνική Αστυνομία από καιρό, αφού έχει γραφεί ότι μέλη αυτής της μαφίας έχουν δράσει και στην Αθήνα. Για τον Shushanasvili και ένα ακόμα μέλος της μαφίας που διέφυγαν την σύλληψη στην Ελλάδα (κατά μια πληροφορία μετά από τηλεφώνημα από την Γεωργία), προ 15νθημέρου είχε ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ για τις επικείμενες συλλήψεις.
Ο κώδικας των “Ληστών του νόμου” είναι αυστηρότατος. Δεν πρέπει να έχουν οικογένεια (γυναίκα και παιδιά), να έχουν απαρνηθεί πατέρα, μητέρα και συγγενείς, να μη γνωρίζουν τα άλλα μέλη της μαφίας, να μη πίνουν, αν και μπορούν να έχουν όχι μόνιμη σχέση με γυναίκα, και πάει λέγοντας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των διωκτικών αρχών είναι ότι, όταν γίνονται συλλήψεις σπάνια καταδικάζονται επειδή δεν μπορούν να θεμελιωθούν κατηγορίες εις βάρος τους. Χαρακτηριστικά, στην Ισπανία έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια συλλήψεις πολλών κακοποιών από την Ρωσία, Καύκασο και Γεωργία, με τους επικεφαλής να κυκλοφορούν ελεύθεροι με μεγάλες χρηματικές εγγυήσεις.
Κι ερχόμαστε στους δικαστές-εισαγγελείς αστέρες. Είναι μια ισπανική ιδιομορφία την τελευταία δεκαετία, που καθιέρωσε ο γνωστός εισαγγελέας Μπαλτάσαρ Γκαρσόν, για ένα διάστημα στέλεχος στην κυβέρνηση του Γκονζάλες, αλλά επειδή ο τελευταίος δεν τον έκανε υπουργό Δικαιοσύνης ξαναγύρισε στα δικαστήρια. Η αλήθεια είναι ότι έχει διαπρέψει στη δίωξη της αποσχιστικής (και τρομοκρατικής) οργάνωσης ΕΤΑ, το οργανωμένο έγκλημα, μέχρι και στην καταδίωξη πρώην δικτατόρων ανά τον κόσμο. Η μεγάλη προβολή των δραστηριοτήτων του και πέρα των καθηκόντων του έχει προκαλέσει την οργή συναδέλφων του που ζητούν την απομάκρυνσή του. Προφανώς για να συνεχίσουν κάποιοι άλλοι δικαστές και εισαγγελείς τα βήματα της ...δόξας του. Κάπου εδώ, με τους ισχυρισμούς του σενιόρ Σαλίνας, πήραν κι εμάς τα ...σκάγια.

5 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΓΕΛΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ.
    ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΡΩΜΕΪΚΟΥ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΣ.
    ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτω η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.
    Ελληνικός Στρατός στην Μικρά Ασία.
    Η Σμύρνη είναι Ελληνική.
    Η Ανατολική Ρωμυλία ανήκει στην Ελλάδα και όχι στην Βουλγαρία.
    Ελλάς-Κύπρος Ένωσις.
    Πρωτεύουσα μας είναι η Κωνσταντινούπολις.
    ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ......λέμε τώρα άν, ο ΓΑΠ είχε την ικανότητα να χειρίζεται τα οικονομικά της χώρας ο πατέρας του ,που λογικά τον ήξερε καλύτερα απο εμάς,δεν θα τον αξιοιποιούσε ανάλογα ?η ο κινέζος μετά ?
    γιατί δεν τον αφήσανε να πλησιάσει σε κάποιο σχετικό υπουργείο ?

    Τώρα ας μας εξηγήσει τουλάχιστον κάποιος από τους φωστήρες των παραθύρων και των πολύωρων συζητήσεων στα κανάλια ,πως ο ΚΏΣΤΑς με χάλια που είχε την οικονομία ,με μηδέν ταξίδια ,με άραγμα στην Ραφήνα ,με κόντρα τα ΜΜΕ και ΤΑ συνδικάτα ,με λαμόγια που κλέβανε,με βατοπαίδι,με κομπίνες ομόλογα,με,με,με…. μπορούσε να ΔΑΝΊΖΕΤΑΙ ΜΕ 4% ΚΑΙ οι σημερινοί σωτήρες δανείζονται με 6.5%,

    Μήπως οι λάθος κινήσεις ανέβασαν τα επιτόκια κατά 2.5% και τώρα όλοι εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες αυτής της διαφοράς απο τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ των μαθητευόμενων μάγων της οικονομίας ?
    Μήπως τελικά προσπαθούν να μας πείσουν για κάτι που φταίνε αυτοί και όχι εμείς ?
    Μήπως οι δανειστές τους βλέπουν για πολύ ΚΟΤΣΟΥΣ και λένε να η ευκαιρία να κονομίσουμε?

    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΠΕΛΟ 2.5% ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !

    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΑΜΠΟΥΡΑΟΙΚΟΝΟΒΕΡΥΚΙΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΡΕΠΕΝΤΕΡΟΚΑΨΗΔΟΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΜΑΚΗΔΕΣ
    (αφού βγάλουν το πράσινο βελουτέ σκατό απο το στόμα ).
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ?
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο το ΑΡΧΙΔΙ το ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΚΑΤΙΛΑ Ο
    χαφιές χωρίς κώλο
    ο ανδρέα Παπαγεωργόπουλος..να χέσω

    Μπορεί να μας κάνει μία βαθυστόχαστη ανάλυση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν ο GAP είναι ξωφλημένος.
    Είναι η σύγχρονη Ιφιγένεια.
    Αφού ήθελε τόσο πολύ να γίνει πρωθυπουργός,τον έριξαν στο λάκο με τα θηρία να τον αποτελειώσουν.

    Καλά τόσο χαιβάνει δεν το περίμενα να είναι!
    Ενώ ο άλλος την έκανε κατσίκα ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ! Ας τον βλέπετε χοντρούλη.Ιδατε πως την ΕΚΑΝΕ
    και πως ΤΗΝ ΕΧΩΣΕ ΣΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ..
    ΚΑΘΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση