GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί χρίσματος ο λόγος...

Της Αστρινής-Σοφίας Μας έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα η ανεπάρκεια επιχειρημάτων και ειδικότερα επιχειρημάτων με πολιτικά χαρακτηριστικά που ...

Της Αστρινής-Σοφίας

Μας έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα η ανεπάρκεια επιχειρημάτων και ειδικότερα επιχειρημάτων με πολιτικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο "σαν από πάντα έτοιμος" να διοικήσει την ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ανακινεί συνεχώς θέμα χρίσματος, προσπαθώντας να πείσει την οργανωμένη βάση της ΟΝΝΕΔ, ότι η Υποψηφιότητα Χατζή εφόσον δεν πήρε το χρίσμα δεν έχει καμία τύχη. Η αλήθεια απέχει πολύ απ' αυτό.
Είναι γεγονός ότι ο ίδιος έχει "ανδρωθεί πολιτικά" σε ένα περιβάλλον στο οποίο είναι σύνηθες να λειτουργούν αψηφώντας τις ανάγκες τις κοινωνίας και των νέων φυσικά, σε ένα περιβάλλον με βαρονίες και παρασκήνιο, σε ένα περιβάλλον στο οποίο ο μόνος τρόπος για να αναδειχθεί ένα στέλεχος είναι το δαχτυλίδι-χρίσμα.
Συνεπώς είναι αδιανόητο για τον ίδιο και το επιτελείο του πως μπορεί να αναδεικνύονται στελέχη μέσα από άλλες διαδικασίες, περισσότερο δημοκρατικές, πιο...

κοντινές στις σημερινές απαιτήσεις της κοινωνίας. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η υποψηφιότητα Χατζή δεν διεκδίκησε ποτέ κανενός είδος χρίσμα, διότι κάτι τέτοιο θα ακύρωνε το νόημα της ανοιχτής διαδικασίας εκλογής την οποία με τόση αγωνία προσπαθεί να οικειοποιηθεί ο Παπαμιμίκος, ο οποίος θα πούλαγε την ψυχή του στο Διάβολο για να έχει το χρίσμα ο ίδιος. Έτσι αποδεικνύεται πόσο μακριά απ' τη φιλοσοφία του Σαμαρά είναι και ο ίδιος, ο Σαμαράς κάνει καθημερινά κινήσεις εξυγίανσης της παράταξης κι απ' την άλλη η λογική Παπαμιμίκου μας γυρίζει στα παλιά γνώριμα μεσαιωνικά μονοπάτια.
Κάθε μέρα πέφτετε σε απανωτά λάθη τα οποία απλά μας επιβεβαιώνουν και δείχνουν και στους μη γνωρίζοντες την αλήθεια! Ξέρουμε! Σας μάθαμε! Κουράσατε ''κυριοι''...

9 σχόλια

  1. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

    http://www.mindcup.blogspot.com

    ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ...ΛΗΣΤΕΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 2500 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

    ΕΜΕΙΣΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑ..ΛΗΣΤΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ,ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ;

    Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 630 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ 3500 ΕΥΡΩ!!!ΚΑΙ ΒΑΛΕ....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑ...ΛΗΣΤΩΝ
    ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΤΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας χεζετε και σεις, βρε καλοπαιδα? Μας αφηνετε παγερα αδιαφορους. Η Χωρα σερνεται στο ΔΝΤ, εμεις ηδη αδυνατουμε να ζησουμε και σεις τα παιγνιδια εξουσιας σαν καρικατουρες Αλογοσκουφηδων και Λιαπηδων. Χρονια τωρα αντι ν ασχοληθειται με σπουδες και καριερα, αμπελοφιλοσοφειτε γι να περασετε τη ζωη σας ειτε σαν βουλευτες ειτε σαν Δημοσιοι Υπαλληλοι για να μην δουλεψετε, Φτου και παλι φτου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω δύο παιδιά και εδώ και λίγους μήνες είμαι άνεργος.
    Στη σημερινή συγκυρία, οι προοπτικές να βρώ δουλειά είναι ανάλογες με το να βρεθούν πετρελαιοπηγές στο Λιδωρίκι.
    Ζούμε σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικά που είχε προίκα η γυναίκα μου και έχουμε δύο παμπάλαια αυτοκίνητα 1400 κυβικών.
    Επειδή είμαστε συντηρητικοί στα οικονομικά μας δεν έχουμε καθόλου δάνεια, ούτε κάρτες.
    Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο του πασόκ ο κάθε ενήλικας έχει τεκμήριο διαβίωσης 5000 ευρώ, έχω τεκμήρια αυτοκινήτων 5000 ευρώ και τεκμήριο πρώτης κατοικίας 4000 ευρώ.
    Σύνολο τεκμηρίων διαβίωσης 19.000 ευρώ.
    Με δεδομένο ότι δεν έχουμε (ούτε προβλέπεται για κάμποσο καιρό να έχουμε) κανένα εισόδημα, θα πρέπει να πάρω δάνειο από την τράπεζα για να πληρώσω στην εφορία 40% του 19.000, δηλαδή περίπου 7.500 ευρώ στην εφορία.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 7.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (Για να πηγαίνει ταξιδάκια, κόστους 50.000 κάθε φορά, ο Νίκος Παπανδρέου με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο).
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΩ.
    Έχει αρχίσει να μου στρίβει.
    Όπως το καταλαβαίνω, έχω δύο επιλογές.
    Η πρώτη είναι να μεταναστεύσω, όπως έκαναν οι παπούδες μου στη δεκαετία του 30, αλλά δεν είναι εύκολο, ένεκα της οικογένειας.
    Η δεύτερη είναι να κάνω χόμπυ τη συμμετοχή μου σε πορείες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, ακόμη και όταν δεν με αφορούν άμεσα. Λέω, μάλιστα, να πεταχτώ μια μέρα εκεί στα εξάρχεια να ρωτήσω εάν παίρνουν πενηντάρηδες στις παρέες τους. Άμεσο όφελος δεν θα έχω αλλά εάν δεν εκτονωθώ, με κάποιο τρόπο, με περιμένει το εγκεφαλικό στη γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτή η ιστορία άρχισε να γίνεται γελοία...
    ΠΑΠΑΡΙΕΣ δηλαδή απο τους ΠΑΠΑγιώργηδες του ΠΑΣΟΚ.

    Η Ελλάδα ζητά πολιτική στήριξη για να δανείζεται με λογικά επιτόκια . Δεν ζητά οικονομική βοήθεια... το λένε και το ξαναλένε...
    Μετά ο προθυπουργός που πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες ,λέει πολλά ευχαριστώ γιατί η πολιτική στήρηξη επαναβεβαιώθηκε... αλλά τα επιτόκια παραμένουν στα ίδια επίπεδα...
    οι δε ευρωπαίοι λένε πάλι τα ίδια ... η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ....
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...δηλαδή τώρα δεν χρειάζεται?
    καλά αφού δεν χρειάζεται γιατί Ο πρωθυπουργός πηγαινοέρχεται????

    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ...Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ !!!!!!!

    "Για το πολυτελές συνέδριο της ΓΣΕΕ.."


    "Ειναι καθαρή πρόκληση προς ολους τους εργαζόμενους η απόφαση των εργατοπατέρων μας το 34ο Συνέδριο τησ ΓΣΕΕ να διεξαχθεί στην χλίδα πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλιθέα Χαλκιδικής.
    Μέσα σ' αυτόν τον τον κυκεώνα των οικονομικών μέτρων εις βάρος του Ελληνικού λαού που αναγγέλονται καθημερινά και που συρρικνώνουν δραματικά το εισόδημα των εργαζομένω, αυτοί οι κύριοι αποφάσαν να επομισθούν τα έξοδα φαφητού, ύπνου και μεταφοράς (αεροπλάνα, τραίνα, ι.χ. κλπ) περισσότερων ...
    των 600 ανθρώπων.
    Και το κερασάκι στην τούρτα; Αναλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς ύπνου και φαγητού όλων των δημοσιογράφων και των τεχνικών των Μέσων Ενημέρωσης (εφημερίδες τηλεόραση κλπ), απαλλάσοντας με αυτόν τον τρόπο από ένα σοβαρό έξοδο τους ιδιοκτήτες τους!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ...ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ...

    Η πλέον αντιπροσωπευτική καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργάτες του ΔΝΤ σε μία χώρα είναι αυτή της Αργεντινής, στην οποία επέβαλλαν μία οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών (των αμερικανικών εν προκειμένω). Το ΔΝΤ εξανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει μαζικά τις δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική περίθαλψη (συντάξεις κλπ), να απελευθερώσει τις εισαγωγές, να ιδιωτικοποιήσει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, να μειώσει κάθε είδους παροχές και τόσα πολλά άλλα, που είναι αμφίβολο εάν ποτέ μπορέσει η Αργεντινή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα (άρθρο μας: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους 3/1/2010 ).

    Όπως συζητείται ευρύτερα, κάθε φορά που ένας υπουργός κάποιας χώρας πηγαίνει στην Ουάσινγκτον, για να ζητήσει «γονυπετής» την καθυστέρηση της πληρωμής κάποιας δόσης δανείου, οι «γύπες» του ΔΝΤ αποσπούν ακόμη ένα κομμάτι από τις σάρκες της χώρας του – κάποια βιομηχανία δηλαδή από τον ιδιωτικό ή από το δημόσιο τομέα της. Η μέθοδος είναι πάντοτε η ίδια: Το ΔΝΤ απαιτεί (και επιβάλλει) την πώληση μίας εταιρείας ενός κερδοφόρου τομέα της χώρας, σε μία πολυεθνική επιχείρηση (κατά προτίμηση αμερικανική) - αφήνοντας τελικά στο κράτος όλες τις ζημιογόνες, γεγονός που φυσικά το οδηγεί στην υποδούλωση και εξαθλίωση των Πολιτών του.

    Ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ασιατική κρίση, όπου μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι - από τη Νότια Κορέα μέχρι την Ινδονησία. Το ΔΝΤ, όταν ζητήθηκε η βοήθεια του για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση (η οποία διογκώθηκε μετά την γνωστή ανάμιξη των διεθνών κερδοσκόπων, όπως του G.Soros), επέβαλλε σε όλες τις χώρες αυστηρή δημοσιονομική/συναλλαγματική «πειθαρχία», δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών και περιορισμό των επιχειρηματικών πιστώσεων.

    Φυσικά ή ύφεση ήταν «εκρηκτική», η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, τα φάρμακα στα νοσοκομεία εξέλειψαν εντελώς, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, ενώ η πείνα και ο υποσιτισμός κατέστρεψαν εντελώς μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ένας ολόκληρος τομέας της μεσαίας εισοδηματικής τάξης, η οποία είχε αναπτυχθεί κατά τη δεκαετία του 1980, σχεδόν εξαφανίσθηκε. Ως συνήθως, οι τάξεις που υπέφεραν περισσότερο ήταν οι χαμηλότερες εισοδηματικές, οι οποίες στην κυριολεξία έμειναν χωρίς καμία κρατική μέριμνα – πάντοτε με εντολές του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρουμε!Σας μάθαμε!Μας κουράσατε!
    Καλά δεν έχετε καταλάβει ότι έχετε καταντήσει γραφικοί????????
    Το μόνο που δεν έχετε κάνει είναι να βάλετε τη φωτογραφία του Χατζή ως καλωσόρισμα στο blog σας
    Κ να πω ότι γράφετε και κάτι άξιο λόγου εναντίον του Παπαμιμίκου και υπέρ του Χατζή να το δεχτώ, αλλά όλο τα ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ
    Ότι του κάνετε κακό δεν το έχετε πάρει χαμπάρι?
    Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα σας πάρει στα σοβαρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. filaraki esy apo panw,les malakies.
    h kopela milaei gia xrisma,gia tsirakia kai gia istories pou oloi kseroume k kapoioi tha eprepe na ntreponte. oi papamimikioi teleiwsane! k oso gia to sygkekrimeno blog einai apo ta pio antikeimenika kat'eme,oxi opws auta tou kalokairiou... ksereis poia ennow...kai na mhn milisoume gia ta twrina... this is the end(afierwsoula,akou k ligo doors,an thes)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι φίλοι που αγανακτούν με τους εξωφρενικούς εκτός πραγματικότας
    και νοημοσύνης πασόκους.
    Εκνευρίζονται και λέμε ..Μα πού σκατά ζούνε αυτοί οι πούστηδες ;

    Ακριβώς εκέι φίλοι ζούν.Στα ΣΚΑΤΑ των βόρθρων του ΠΑΣΟΚ-PRESS και μερικών άλλων μπλόκ.
    Πράσινα ανεγκέφαλα troktika,ερπετά της απάτης, της κονόμας, της απατεωνιάς στα σκοτάδια της ρεμούλας, του ψέματος.
    Χαμένα κορμιά σαν ΚΑΨΑΜΠΕΛρίδες,
    ΠΑΠΑΓΙΑΝοαρουραίοι. ΚΑΜΠΟΥΡΟσαύρες
    ΟΙΚΟΝΟΜΕΝοχίες και άλλα..
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ των ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ.

    Και φυσικά δεν έχουν σχέση με τον πραγματικότητα. Αυτά τα σκουλίκια που μόνο μόλυνση προκαλούν.

    - ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ.
    ΦΤΥΣΤΕ ΣΤΟΥΣ. ΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΡΕΖΙΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΞΕΥΤΙΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ με τον πραγματικό και αληθινό λόγο.

    ΑΛΛΑ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΑΣΒΕΣΤΗ στους χολεριασμένους αυτούς άχρηστους του πασοκώλου...
    ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    *** ακούς βρομα παπαγιαννη στο βόθρο του ίδιου του σκατού σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση