GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία στην "Απογευματινή"...

Από την Απεργιακή Επιτροπή των εργαζομένων της “Απογευματινής” ΠΡΟΣ το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Θέμα: Ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής της “Α” εν ...

Από την Απεργιακή Επιτροπή
των εργαζομένων της “Απογευματινής”

ΠΡΟΣ το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Θέμα: Ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής της “Α” εν όψει της Απεργίας της 16ης Μαρτίου
Αγαπητοί συνάδελφοι,
σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Απογευματινή” και “Απογευματινή της Κυριακής”, αλλά και της προηγούμενης ανοικτής επιστολής προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την ιδιοκτησία της εφημερίδας, σας επισημαίνουμε τα εξής σε σχέση με την απεργία που προκηρύχθηκε για την προσεχή Τρίτη 16 Μαρτίου 2010. Απαιτούμε:
1) Την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων μας για τον μήνα Φεβρουάριο.
2) Την άμεση καταβολή των αναδρομικών από ...

την αύξηση που προβλέπει η Σ.Σ.Ε. του 2009.
3) Τη διασφάλιση, στο μέλλον, της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.
4) Τη δέσμευση της ιδιοκτησίας ώστε να μη γίνουν οι ''εξαγγελθείσες'' από τον εκδότη, Κ. Ι. Σαραντόπουλο, απολύσεις.
5) Εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην περίπτωση που η εφημερίδα περάσει σε άλλα χέρια, ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα παραχωρηθεί.
Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όρια μας. Δεχόμαστε καθημερινά νέες απειλές για κλείσιμο της εφημερίδας, μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, σωρεία απολύσεων και περικοπών, τη στιγμή που λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού είμαστε δέσμιοι ενός καθεστώτος υπερεργασίας.
Η εφημερίδα λειτούργησε επί σειρά ετών ως συνοδό όχημα διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δίχως να ληφθεί πρόνοια ώστε μέρος των τυχόν ωφελημάτων να επενδυθούν για τη βελτίωση του εκδοτικού προϊόντος και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Αρνούμαστε τη λογική της συμμετοχής μας σε λογιστικού τύπου ελέγχους των εξόδων και εσόδων της εταιρείας. Πόσω μάλλον όταν στις περιόδους των ''παχιών αγελάδων'' οι εργαζόμενοι δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ελέγχους, ούτε επωφεληθήκαμε από τα κέρδη.
Σε καμμία περίπτωση, υπεύθυνοι για την αποκαλούμενη κρίση δεν είναι οι εργαζόμενοι, ούτε και οι κινητοποιήσεις τους, αλλά οι επιλογές των ιδιοκτητών της. Απορρίπτουμε κάθε καταστροφολογικό σενάριο και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε συνδικαλιστικό και άλλο νόμιμο μέσο τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι.

4 σχόλια



  1. Περίεργο, αφού υπάρχει συναίνεση.
    Το είπε ο... Λούλης(!) στον... ΣΚΑΙ(!).

    Μιλάει ο θεωρητικός των απατεώνων, ο... Λούλης!

    :-)

    Προσεταιριζόμενος την ακροδεξιά, κατέστρεψε τον Καραμανλή. Τώρα, προσεταιριζόμενος τους απατεώνες, καταστρέφει και τον Σαμαρά! Μπράβο Λούλη!

    Αυτή την προπαγάνδα, δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός για να την αποδομήσει. Αποδομείται μόνη της αποκαλύπτοντας points και highlights!
    Ακούστε τον. :-)

    Γιάννης Λούλης.
    Αποτυχημένος και καταστροφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΟΡΙΖΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    Ποιός το είπε αυτό;
    Ο Λοβέρδος το είπε στον Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί (9¨20) στους Καμπουράκη-Οικονομέα.
    Φαίνεται ότι, σε λίγο, το πασόκ θα τους κόψει και την περίθαλψη, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν ακόμη περισσότερο τα έξοδα του κράτους, που έχει πιό σημαντικές ανάγκες, όπως να πηγαίνει ο Παμπούκης ταξίδια στο εξωτερικό με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με κόστος 50.000 ευρώ κάθε φορά, τη στιγμή που με το κανονικό αεροπλάνο θα κόστιζε 600 ευρώ, ακόμη και με εισιτήριο πρώτης θέσης.
    Το κόμμα το λαού στην εξουσία!!!
    Και φαντάσου ότι ο Ελληνικός λαός τους έδωσε ΜΟΝΟ 44%.
    Επιπολαιότητα ή μαζοχισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΣΜΟ.
    Σύμφωνα με το Βήμα και τα Νέα, το 30% των Ελλήνων που επίσημα βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορούν να ελέγξουν τη χαρά τους για το δώρο που φέρνει ο Γιωργάκης από την Αμερική.
    Μπορεί οι Έλληνες να μήν έχουν λεφτά για σουπερμάρκετ, για βενζίνη, για θέρμανση και για το ενοίκιο, μπορεί να μην περισσεύουν λεφτά για φάρμακα, για ρούχα και για το φοντιστήριο των παιδιών αλλά δεν πειράζει.
    Τώρα πιά μπορούμε να πάμε, χωρίς βίζα, στην Αμερική, το κανόνισε ο Γιωργάκης.
    Τρέμε Bloomingdales, τρέμε Rockefellers, τρέμε Macy's, έρχονται οι Έλληνες.
    Ευτυχώς που ψηφίσαμε πασόκ και βρήκαμε διέξοδο στα προβλήματά μας, ρε γαμώτη μου.
    Άξιζε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση