GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστέλλονται οι απεργίες στη ΔΕΗ μέχρι νεωτέρας...

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σύμφωνα με νυχτερινή απόφαση της Ομοσπονδίας. Η αναστολή αποφασίστηκε λόγω της συν...

Αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σύμφωνα με νυχτερινή απόφαση της Ομοσπονδίας. Η αναστολή αποφασίστηκε λόγω της συνάντησης που έχει οριστεί για αύριο Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο για τα θέματα των μισθών, των συντάξεων και των προσλήψεων. Σύμφωνα με την απόφαση, αν η συνάντηση αυτή αποβεί άκαρπη θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαρτίου.

8 σχόλια

  1. ΚΑΛΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΙ
    ΠΑΡΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΖΙΠΑΚΙ
    λέγανε τα χαζά πράσινα παιδάκια στις κλαδικές.
    Τώρα που ο μπαμπάκας πούλησε το τζιπάκι γιατί δεν έχει να του βάλει βενζίνη, κλαίνε τα πρασινανθρωπάκια.
    Τώρα πάνε με το λεωφορείο και πολύ τους είναι.
    Γιατί κλαίς, όλο κλαίς;
    Εσύ δεν ήσουν που ψήφιζες χθές;
    (που λέει και το τραγούδι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
    ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ALDO MORO ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΟΤΕ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
    ΕΔΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΟΣΑ ΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ?
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ?
    ΑΣ ΤΑ ΔΟΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;;; ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΒΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;; ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ !!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ;; ΘΥΜΙΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΠΤΗΝΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΜΕ ....ΓΙΟΤ ΠΑΣΟΚ
    ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!!

    "Για το πολυτελές συνέδριο της ΓΣΕΕ.."


    "Ειναι καθαρή πρόκληση προς ολους τους εργαζόμενους η απόφαση των εργατοπατέρων μας το 34ο Συνέδριο τησ ΓΣΕΕ να διεξαχθεί στην χλίδα πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Καλιθέα Χαλκιδικής.
    Μέσα σ' αυτόν τον τον κυκεώνα των οικονομικών μέτρων εις βάρος του Ελληνικού λαού που αναγγέλονται καθημερινά και που συρρικνώνουν δραματικά το εισόδημα των εργαζομένω, αυτοί οι κύριοι αποφάσαν να επομισθούν τα έξοδα φαφητού, ύπνου και μεταφοράς (αεροπλάνα, τραίνα, ι.χ. κλπ) περισσότερων ...
    των 600 ανθρώπων.
    Και το κερασάκι στην τούρτα; Αναλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς ύπνου και φαγητού όλων των δημοσιογράφων και των τεχνικών των Μέσων Ενημέρωσης (εφημερίδες τηλεόραση κλπ), απαλλάσοντας με αυτόν τον τρόπο από ένα σοβαρό έξοδο τους ιδιοκτήτες τους!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ...ΝΤΡΟΠΗ..ΝΤΡΟΠΗ....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ...

    Η πλέον αντιπροσωπευτική καταστροφή που προκάλεσαν οι συνεργάτες του ΔΝΤ σε μία χώρα είναι αυτή της Αργεντινής, στην οποία επέβαλλαν μία οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων τραπεζών (των αμερικανικών εν προκειμένω). Το ΔΝΤ εξανάγκασε την κυβέρνηση της χώρας να μειώσει μαζικά τις δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία και στην κοινωνική περίθαλψη (συντάξεις κλπ), να απελευθερώσει τις εισαγωγές, να ιδιωτικοποιήσει όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, να μειώσει κάθε είδους παροχές και τόσα πολλά άλλα, που είναι αμφίβολο εάν ποτέ μπορέσει η Αργεντινή να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα (άρθρο μας: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους 3/1/2010 ).

    Όπως συζητείται ευρύτερα, κάθε φορά που ένας υπουργός κάποιας χώρας πηγαίνει στην Ουάσινγκτον, για να ζητήσει «γονυπετής» την καθυστέρηση της πληρωμής κάποιας δόσης δανείου, οι «γύπες» του ΔΝΤ αποσπούν ακόμη ένα κομμάτι από τις σάρκες της χώρας του – κάποια βιομηχανία δηλαδή από τον ιδιωτικό ή από το δημόσιο τομέα της. Η μέθοδος είναι πάντοτε η ίδια: Το ΔΝΤ απαιτεί (και επιβάλλει) την πώληση μίας εταιρείας ενός κερδοφόρου τομέα της χώρας, σε μία πολυεθνική επιχείρηση (κατά προτίμηση αμερικανική) - αφήνοντας τελικά στο κράτος όλες τις ζημιογόνες, γεγονός που φυσικά το οδηγεί στην υποδούλωση και εξαθλίωση των Πολιτών του.

    Ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ασιατική κρίση, όπου μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι - από τη Νότια Κορέα μέχρι την Ινδονησία. Το ΔΝΤ, όταν ζητήθηκε η βοήθεια του για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση (η οποία διογκώθηκε μετά την γνωστή ανάμιξη των διεθνών κερδοσκόπων, όπως του G.Soros), επέβαλλε σε όλες τις χώρες αυστηρή δημοσιονομική/συναλλαγματική «πειθαρχία», δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών και περιορισμό των επιχειρηματικών πιστώσεων.

    Φυσικά ή ύφεση ήταν «εκρηκτική», η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, τα φάρμακα στα νοσοκομεία εξέλειψαν εντελώς, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στο δρόμο, ενώ η πείνα και ο υποσιτισμός κατέστρεψαν εντελώς μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ένας ολόκληρος τομέας της μεσαίας εισοδηματικής τάξης, η οποία είχε αναπτυχθεί κατά τη δεκαετία του 1980, σχεδόν εξαφανίσθηκε. Ως συνήθως, οι τάξεις που υπέφεραν περισσότερο ήταν οι χαμηλότερες εισοδηματικές, οι οποίες στην κυριολεξία έμειναν χωρίς καμία κρατική μέριμνα – πάντοτε με εντολές του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αγανάκτηση ενός συνταξιούχου της ΔΕΗ

    Επειδή το «διαίρει και βασίλευε» είναι παλιά συνταγή που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί άνωθεν συμφέροντα, έχει μεθοδευτεί για μια ακόμη φορά απο τους πιστούς υπηρέτες - δημοσιογράφους των εκάστοτε κυβερνητικών συμφερόντων, η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.
    Φαίνεται πως οι εκπρόσωποι των σκανδάλων,κλοπών και ατιμωρησίας (κυβέρνηση και αντιπολίτευση), έχουν πείσει το σύνολο των χαμηλόμισθων εργαζόμενων πως ο βασικός μισθός πρέπει είναι...700 ευρώ και με λίγη καλή προσπάθεια,να...ταυτίζεται με την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες ενος πολίτη, που δυστυχώς έχει να συντηρήσει και μια οικογένεια.
    Μεθοδεύουν σε τακτά χρονικά διαστήματα,ώστε να περνάνε μηνύματα τους απο τα ΜΜΕ, για τον κάθενα που ξεπερνά το ποσό του βασικού μισθού και που ζεί όπως αυτοί ισχυρίζονται, σε...βάρος των υπόλοιπων εργαζόμενων που λαμβάνουν 700 ευρώ ή και λιγότερα, με εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες εργασιακής τρομοκρατίας.
    Επειδή ως συνταξιούχος της ΔΕΗ διαφωνώ σ' αυτή την άθλια εισοδηματική πολιτική, θέλω να δηλώσω οτι δεν ευθύνομαι εγώ για την μισθολογική υποβάθμιση-εξαθλίωση των συμπατριωτών μου.
    Εργάστηκα 35 χρόνια ως τεχνικός-εναερίτης και παίρνω μια αξιοπρεπή σύνταξη για τα χρόνια που δούλεψα,κάτω απο αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχοντας πάντα τον κίνδυνο να παραμονεύει ενα ατύχημα, που κανένας συνάδελφος μου όπως κι εγώ, δεν γνωρίζαμε, αν θα ήταν ενας απλός τραυματισμός ή θα μας οδηγούσε στο θάνατο.
    Δυστυχώς απο τότε μέχρι σήμερα,αρκετοί συνάδελφοί μου έχουν σκοτωθεί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους απέναντι στην επιχείρηση,αφήνοντας πίσω τις περισσότερες φορές ανήλικα παιδιά.
    Ημουν τυχερός που έφτασα μέχρι τη συνταξιοδότηση.
    Ομως, δεν είναι λόγος αυτός να δέχομαι μια ενορχηστρωμένη-βρώμικη επίθεση απο συμπατριώτες μου που έχουν πέσει θύματα της παραπληροφόρησης-λάσπης των δημοσιογράφων.
    Δεν είναι δυνατόν να μου αφαιρούν χρήματα απο το μισθό μου με το πρόσχημα της διάσωσης της οικονομίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα χρήματα θα φτάσουν στις τσέπες των μετόχων της εισηγμένης στο χρηματιστήριο ΔΕΗ ΑΕ, 51% στο κράτος και 49% στους ιδιώτες.
    Δεν κλέβουν και κοροϊδεύουν μόνο εμένα,αλλά και τους υπόλοιπους Ελληνες-θύματα της παραπληροφόρησης.Με στοχοποιούν ως προνομιούχο συνταξιούχο και δεν λένε ποιός θα καρπωθεί απο τη μείωση της σύνταξής μου.
    Το Ελληνικό δημόσιο ωφελείται ή και οι Αμερικάνοι επενδυτές του 49% ;
    Αν λοιπόν αυτές οι αθλιότητες που συμβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας αποτελέσουν ικανοποίηση σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων,τότε η κυβέρνηση έχει καταφέρει να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων και όχι μόνο αυτό.
    Αν κάποτε υπήρχε μια ελπίδα σύγκλισης του βασικού μισθού στην Ελλάδα με το μέσο Ευρωπαϊκό (1400 ευρώ), τώρα θέλουν να υποβαθμίσουν, οτι αξιοπρεπές με μόχθο και κρατήσεις αποκτήθηκε.

    Η χιονοστοιβάδα είναι να μην ξεκινήσει.
    Απο εκεί και πέρα θα σαρώσει οτι βρεί στο διάβα της.

    Χρήστος Γ.
    Συνταξιούχος ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3:19,
    πόσων ετών είσαι?
    55-60?Είσαι πιό ίσος από τά ζώα τής
    φάρμας?Μέ τά κεκτημένα σου.
    Αναστάσης.
    ΥΓ:Γιώργο η απεργία είναι μετά τίς
    10 πμ.
    Τσίγγινο καί έλα.Σού αρέσει τό χιούμορ έεε?Καί σέ εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΦΡΙΛΑ..!

    ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση