GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια άλλη πολιτική ...ίσως;

Aπό το http://activistis.gr Τελικά ο δρόμος για την χρεοκοπία περνάει κατ' ανάγκη από τον βερμπαλισμό των παρήγορων και ψεύτικων λόγων,...

Aπό το http://activistis.gr

Τελικά ο δρόμος για την χρεοκοπία περνάει κατ' ανάγκη από τον βερμπαλισμό των παρήγορων και ψεύτικων λόγων, την ανυποληψία, τους διθύραμβους που καθόλου δεν αργούν να μετατραπούν σε ρέκβιεμ και τα χαμόγελα με τις ανούσιες τοποθετήσεις και περισσότερο ανόητες δημοσιογραφοεξηγήσεις.
Μας πρήξανε μήνες τώρα με μετέωρες δηλώσεις που επιβεβαίωσαν, σε όλους πλέον, με τον χειρότερο τρόπο την αβεβαιότητα με την οποία πορεύεται η χώρα.
Διαχρονικά περάσαμε από το "λεφτά υπάρχουν" στο "θα τα καταφέρουμε μόνοι μας". Από το "πιστόλι στο τραπέζι" στο άπλωμα του "διχτιού ασφαλείας". Από το "χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ" στο "η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι ανοιχτή". Από...

τον εξορκισμό του ΔΝΤ και την επιδιωκόμενη αλληλεγγύη της Ευρώπης στην Σύνοδο Κορυφής και στον "μηχανισμό στήριξης" που με την σειρά του αποδεικνύεται κούφια λόγια. (αποστασιοποίηση της Μέρκελ, μη ενεργοποίησή του από την Ελλάδα, τα spread στα 12μηνης λήξης ομόλογα στα 4,95%, το πιστόλι στοχεύει τον κρόταφο των εργαζομένων).
Η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει σχέδιο. Η φλυαρία, η υστέρηση και η με ευκολία αποδοχή των εντελλομένων χαρακτηρίζουν την πορεία της.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι εναλλακτικές λύσεις έχει (αν πράγματι έχει) στα συρτάρια της. Αλλά δείχνει τελείως αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις. Η εικόνα που σχηματίζουν οι πολίτες είναι πως σύρεται σε υποδείξεις που της συστήνουν οι εταίροι, οι εταίρες και άλλοι γνωστοί κι άγνωστοι φίλοι...
Φως στο τούνελ, με πιστόλι στο τραπέζι ή όχι, δεν πρόκειται να υπάρξει. Το χρέος δεν καλύπτεται με τοκογλυφικά δάνεια. Το πούλημα των ασημικών δεν μπορεί να είναι η λύση.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει σπαταλήσει την εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τον περασμένο Οκτώβρη.
Η χθεσινή παραίνεση του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς για καλύτερο συντονισμό, δεν δρα ούτε σαν ασπιρίνη.
Χρειάζεται μια άλλη πολιτική με ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για επαναχάραξη της πορείας της Ελλάδας. Φυσικά και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Όσο είμαστε αδρανείς και υπάκουοι τόσο περισσότερο θα είμαστε τα θύματα του διεθνή καπιταλισμού.
Χρειαζόμαστε μια αντεπίθεση σαν χώρα. Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο...

8 σχόλια

  1. This year, may we have to requested the greek government to make a cost-benefit analysis of the mass immigration.Lets hope that it is not afraid of the truth.The signs are not good. every greek immigrant[invader-penetretor] from an Islamic country is costing the Greek state more than 100 thousand euros per year.Every three of them one greek loose his job .The money the immigrants are sending back to there countries are not ACCOUNTABLE .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου
    Όπως λένε οι ειδήμονες , το 2000 , 2001 , 2002 , 2003 η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκιο 6,1% , με την ισχυρή κυβέρνηση του Σημίτη.
    Το 2004, 2005 , 2006 , 2007 , 2008 , 2009 , η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκιο 3,7% έως 4,9 με την ανίκανη κυβέρνηση Καραμανλή .

    Το ΠΑΣΟΚ αφού έταξε λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά για να πάρει την εξουσία και έκανε ότι μπορούσε να σαμποτάρει την NΔ ( λιμάνι Πειραιά , δεν έβλεπε παγκόσμια κρίση κ.λ.π) ήλθε στην εξουσία.
    Και ενώ είχε 10 μονάδες διαφορά από την ΝΔ , βγήκε και είπε ότι η χώρα μας πάει για πτώχευση , είναι στην εντατική η οικονομία μας , είναι ο Τιτανικός που βουλιάζει , απειλεί με Δ.Ν.Τ ή χωρίς , το οποίο έχουμε δει τις επιπτώσεις όπου πήγε . Και το πιστόλι στο τραπέζι που συνεχώς απειλεί , είναι για αυτοκτονία .
    Το ΠΑΣΟΚ όταν παρέλαβε την εξουσία το 1981 , υπήρχαν 220.000 δημόσιοι υπάλληλοι και όταν παρέδωσε την εξουσία στη ΝΔ , οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 860.000 . Σήμερα είναι περίπου 1.000.000 . Με τα δεδομένα αυτά τι να περιμένουμε ; To ΠΑΣΟΚ και το 1985 , αφού πίστευε ότι δεν θα ξαναβγεί , εφάρμοσε μέχρι την τελευταία στιγμή την πολιτική Τσοβόλα δώστα όλα και από τον Οκτώβρη του 1985 σκληρή λιτότητα .Πλήρης ανευθυνότητα Χρειάζεται δραστική μείωση του Δημόσιου τομέα.
    Αν είχαμε τη δραχμή θα έκανε μια υποτίμηση 30% τουλάχιστον και θα ξεπερνούσε το πρόβλημα .


    Και μη ξεχνάμε την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες και τον Καλλικράτη. Να μη μείνει τίποτε όρθιο.
    Τι θα γίνει τώρα που ο μισός προϋπολογισμός πρέπει να πάει στα επιτόκια ;
    Αλλά το μάρμαρο δυστυχώς θα το πληρώσει ο απλός κόσμος.
    Δυστυχώς και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν απογοητεύσει τους Ελληνες και οδήγησαν την χώρα μας στα χάλια αυτά. Τα άλλα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μόνο γκρινιάζουν .
    Δεν θεωρώ ότι ήταν αρκετό το 2004 που το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία και το 2009 η ΝΔ. Πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για όσους ευθύνοται που φτάσαμε στα χάλια αυτά.
    Από ιδεολογίες έχουμε χορτάσει . Ο υπαρκτός σοσιαλισμός δυστυχώς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος . Ο καπιταλισμός δημιούργησε τη σημερινή κρίση . Η Αμερική τώρα προσπαθεί να φτιάξει το αντίστοιχο ΙΚΑ.
    Οι έννοιες δεξιά και αριστερά , νομίζω ότι είναι ξεπερασμένες , ήταν για άλλες εποχές . Με τα σημερινά δεδομένα , πιστεύω ότι ανάπτυξη και ευημερία μπορεί να υπάρξει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και να υπάρχει ένα κράτος το οποίο θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων , θα ασκεί κοινωνική πολιτική όσο αντέχουν τα οικονομικά του .


    Το να αλληλοβρίζονται οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν βγαίνει τίποτε.
    Όταν υπάρχουν προβλήματα , υποφέρουν όλοι το ίδιο που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση , ανεξάρτητα της πολιτικής τους τοποθέτησης.
    Και δυστυχώς ο λαός μας δεν παραδειγματίζεται . Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πήρε την εξουσία λόγω αγανάκτησης του λαού , αλλά με το ίδιο σκεπτικό δεν αποκλείεται να δούμε το ΛΑΟΣ κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές (πολύ κουφό!!!! Αλλά όχι απίθανο !!!!!) .
    Ζητάνε να ξεπουπουλιάσουν τον απλό κόσμο στους φόρους και δεν γίνεται τίποτα για την ανάπτυξη.
    Γνωρίζετε τι διαδικασίες και χρόνος χρειάζεται να ανοίξει μια νέα επιχείρηση ;
    Γιατί έχει φύγει η βιομηχανία από τη χώρα μας ; H ανάπτυξη προέρχεται από τη βιομηχανία , τη γεωργία και κτηνοτροφία (αν σταματήσουν οι επιδοτήσεις, να δούμε πόσοι θα ασχολούνται με αυτή) , τον τουρισμό , την ναυτυλία κ.λ.π .
    Όταν τόσα πακέτα στήριξης από την Ευρώπη , χρησιμοποιήθηκαν για ψηφοθηριακούς κατά βάση σκοπούς , τι να περιμένουμε .
    Ανθρωποι , που γνωρίζουν τι είναι βιοπάλη , τι είναι αγορά εργασίας , τι είναι στέγνωμα της αγοράς από ρευστό , τι είναι επιχειρηματικότητα , έχουν γνώση των πραγμάτων .


    Οποιος δεν βλέπει την πραγματική κατάσταση ή βολεμένος είναι ή άμυαλος.


    Και δυστυχώς το χρέος μας είναι τεράστιο , δυσβάστακτο .
    Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.
    Κι ενώ ο Γιωργάκης σπρώχνει την Ελλάδα όλο και πιο μέσα στην αγκαλιά του ΔΝΤ, έρχονται και τα μαντάτα από την πραγματική οικονομία να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα της χώρας για ανάκαμψη.
    Οι εφορίες δεν πάνε καθόλου καλά, οι στόχοι για έσοδα έχουν εκτροχιαστεί, το εμπόριο βουλιάζει, η οικοδομή καταρρέει, ο δανεισμός υποχωρεί, μικρομεσαίοι και μισθωτοί ασφυκτιούν μεταξύ περικοπών και φόρων.
    Όσο για την ανεργία, τα γραφεία του ΟΑΕΔ είναι σαν το μοναστηράκι και νέες δουλειές μηδέν.
    Πότε επιτέλους θα δούμε άσπρη μέρα ρε παλιάνθρωπε;
    Όλο δικαιολογίες είσαι. Σε ψηφίσαμε για να φέρεις λύσεις, όχι για να μας βάλεις ακόμη πιό μέσα στα σκατά.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ;
    ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ, ΑΛΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεβαίνουν τα spread...
    Βάζει το μπιστόλι στο τραπέζι ο πανέξυπνος πρωθυπουργός μας...

    Πέφτουν λίγο τα spread...
    Λέει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί ο μεγάλος ποδηλάτης...

    Ανεβαίνουν τα spread...
    Γεμίζει το μπιστόλι ο "υπάρχουν λεφτά"...

    Πέφτουν λίγο τα spread...
    Δεν θα ενεργοποιήσουμε λέει ο ακούραστος κωπηλάτης...

    Ξανα-ανεβαίνουν πάλι τα spread...

    Και μετά μου λέτε γιατί μου θυμίζει παλινδρομική κίνηση του ανδρικού μορίου.

    Καλά ρε...
    Βαράτε μαλακία εκεί στο ΠΑΣΟΚ με την οικονομία;

    Δεν τα παρατάτε να πάτε σπίτια σας τα ηρεμήσει λίγο ο λαός; Με τίς μαλακίες σας τα κάνετε μονίμως θάλασσα και μας στέλνετε σούμπιτους στο βούρκο του ΔΝΤ.

    από vaspersview

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας έχει ξεφτιλίσει στο ευρωδικαστήριο εξαιτίας της περίπτωσης Αποστολάκη.


    Μια πρώην υπουργός, η Μιλένα Αποστολάκη έχει εκθέσει όλο το πολιτικό μας σύστημα και βέβαια την χώρα μας στο ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η κυρία χώρισε με τον κύριο της, τον επιχειρηματία Συγκελίδη και όταν ο τελευταίος της έκανε...
    μήνυση δεν έγινε άρση της ασυλίας της λες και τα προσωπικά της αφορούν στην βουλή.

    Καλά αυτό και αν λέγεται συγκάλυψη.
    Και έρχεται το ευρωδικαστήριο και σου λέει: 'Ρε ξεφτίλες τι είναι αυτά που κάνετε και δεν τηρείται τους κανόνες;"

    Μας πήραν χαμπάρι και μας καταδίκασαν! Και τώρα ο Πετσάλνικος θέλει και καλά να αλλάξει το καθεστώς της ασυλίας των βουλευτών.

    ΠΑΣΟΚ : ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ MAΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 1950.
    2010!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ- ΔΝΤ.
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    που θα μας γυρίσει πάλι στο 1950.
    __________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση