GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αγκαλιά του ΔΝΤ!..

Aπό το http://www.sofokleous10.gr/ Σε πλήρη αποτυχία οδηγεί η στρατηγική του «γεμάτου πιστολιού», που απέτρεψε μεν μια ανεξέλεγκτη αναταραχ...

Aπό το http://www.sofokleous10.gr/

Σε πλήρη αποτυχία οδηγεί η στρατηγική του «γεμάτου πιστολιού», που απέτρεψε μεν μια ανεξέλεγκτη αναταραχή στην αγορά χρήματος, ίσως και με τη μαζική φυγή καταθετών από τις τράπεζες: είναι χαρακτηριστικό, ότι το υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει επειδή κατάφερε χθες να δανεισθεί για ένα χρόνο με 4,85%, την ώρα που, για παράδειγμα, η Deutsche Telekom ανακοίνωνε ότι έκλεισε δάνειο 15 ετών με επιτόκιο 4,8%!
Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίσθηκε χθες ικανοποιημένος για την έκβαση της δημοπρασίας εντόκων, επειδή...

καταγράφηκε τεράστια υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού από τις προσφορές των τραπεζών –κυρίως ελληνικών.
Όμως, η Ελλάδα δεν παύει να δανείζεται με κόστος πενταπλάσιο της Γερμανίας, ακόμη και για βραχείες περιόδους, αν και –υποτίθεται ότι- η αγορά έχει πεισθεί για το αδιανόητο μιας ελληνικής στάσης πληρωμών μέσα στον επόμενο χρόνο, για τον οποίο είναι βέβαιο πλέον ότι είναι έτοιμο να… εκπυρσοκροτήσει ανά πάσα στιγμή το μπαζούκας των 45 δις. ευρώ.
Από το 1% στο 4,85%...
Το κόστος δανεισμού ακόμη και για περιόδους 6-12 μηνών είναι υπερδιπλάσιο ακόμη και από τις ήδη αστρονομικές αποδόσεις των εντόκων της τελευταίας έκδοσης, του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε, το Δημόσιο είχε δανεισθεί με 2,20% για ένα χρόνο, δηλαδή με επιτόκιο που ήδη ήταν υπερδιπλάσιο από το κόστος δανεισμού με αντίστοιχη έκδοση στα τέλη του 2009, όταν και η Ελλάδα δανειζόταν με έντοκα με κόστος κάτω από 1%, όπως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης.
Δηλαδή, παρά τις διακηρύξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις δεσμεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την αμέριστη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρά την ανακοίνωση από το υπ. Οικονομικών θεαματικά μειωμένου ελλείμματος (-40%) στο πρώτο τρίμηνο και παρότι η ελληνική χρεοκοπία στο κοντινό μέλλον έχει οριστικά αποτραπεί, τα επιτόκια δανεισμού συνεχίζουν να κατακτούν νέες κορυφές.
Πάντως, στην πραγματικότητα, το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι διαφορετικό και παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν έχει κατορθώσει να το λύσει: «Δεν είναι το θέμα αν πουλάς έντοκα», λέει στο Bloomberg διαχειριστής μεγάλου κεφαλαίου της Σκωτίας, με ενεργητικό άνω των 100 δις. δολ. «Το πρόβλημα είναι αν μπορούν να πουλήσουν τίτλους μεσαίας διάρκειας και αν μπορούν να πουλήσουν αρκετούς για να αποφύγει η Ελλάδα μια μερική στάση πληρωμών».
Στο υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν για τις μεγάλες εκδόσεις ομολόγων του Μαΐου, καθώς το «καπέλο» σε ένα επιτόκιο ετήσιου ή εξαμηνιαίου δανεισμού μπορεί να γίνει ανεκτό, αλλά δεν θα είναι βιώσιμος για την Ελλάδα ένας υψηλότοκος δανεισμός, που θα γεννά μόνιμες επιβαρύνσεις του κονδυλίου των τόκων στον προϋπολογισμό. Αυτό ακριβώς έχει τονίσει, άλλωστε, και ο Πρωθυπουργός κατ’ επανάληψη.
Ο οικονομικός αναλυτής της BNP Paribas, Πολ Μόρτιμερ Λι, προεξοφλεί, σε μια διεισδυτική οικονομική ανάλυσή του, ότι η γερμανική στρατηγική «του μπαζούκας που είναι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει κατά των κερδοσκόπων» είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, όπως ακριβώς κατέληξε σε αποτυχία η προσπάθεια του τέως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζον Πόλσον, να αποτρέψει τις επιθέσεις στις δύο ημικρατικές στεγαστικές τράπεζες, Freddie Mac και Fannie Mae, χρησιμοποιώντας το «μπαζούκας» των κρατικών ενισχύσεων που είχε εγκρίνει τότε το Κογκρέσο.
Το μπαζούκας ήταν… πυροσβεστήρας
Ο Μόρτιμερ τονίζει, ότι στην πραγματικότητα η γερμανική ηγεσία, στην προσπάθειά της να σώσει την Ελλάδα, χωρίς να υποστεί το πολιτικό κόστος μιας ενίσχυσης ασθενέστερου κράτους, έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο στήριξης που ισοδυναμεί με πυροσβεστήρα, όχι με μπαζούκας. «Και ο πυροσβεστήρας είναι χρήσιμος, μόνο αν χρησιμοποιείται», τονίζει ο Μόρτιμερ, εξηγώντας με τον τρόπο αυτό γιατί οι αγορές εξακολουθούν να διατηρούν για την Ελλάδα κόστος δανεισμού που υποδηλώνει άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας.
Οι αγορές δεν γνωρίζουν, επισημαίνει αναλυτής, πότε ακριβώς θα τεθεί σε ισχύ ο μηχανισμός, αν δηλαδή η Ελλάδα θα περιμένει να φθάσει στο παρά πέντε μιας «προβληματικής» έκδοσης ομολόγων, ή αν θα ζητήσει τη βοήθεια στο… και πέντε. Δεν είναι σαφές, επίσης, πόσο γρήγορα θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, ή αν θα επιβληθούν πρόσθετοι όροι από το ΔΝΤ. Γι’ αυτό και η αγορά εξακολουθεί να ασκεί αφόρητη πίεση στην Ελλάδα, εξωθώντας την κυβέρνηση να στείλει επιστολή στο ΔΝΤ, για να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός και να φανεί αν και πώς ακριβώς θα λειτουργήσει.
Η μόνη λύση για να τελειώσει η ελληνική περιπέτεια, σύμφωνα με τον Μόρτιμερ, θα ήταν να στείλει ήδη μέσα στην εβδομάδα αυτή η Ελλάδα μια επιστολή στο ΔΝΤ, να οριστικοποιηθούν οι όροι δανεισμού και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις. Αλλιώς, οι «εμπρηστές» θα συνεχίσουν να ανάβουν φωτιές στην ελληνική αυλή, μέχρι να επιτύχουν οριστικά τη χρήση του… πυροσβεστήρα.
Ο πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του ΔΝΤ, Σάιμον Τζόνσον, έχει αφήσει σαφώς να εννοηθεί, ότι η Ελλάδα είναι μόνο το πρώτο βήμα στο σχέδιο των αγορών και έχει ζητήσει να τεθεί άμεσα σε εφεδρεία αντίστοιχος μηχανισμός και για τη στήριξη της Πορτογαλίας, που θα είναι ο επόμενος στόχος. Τελικά, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι αγορές πιέζουν για αυτό ακριβώς που ισοδυναμεί με τον εφιάλτη της Γερμανίας: να καλυφθούν με εγγύηση των Γερμανών φορολογουμένων τα ομόλογα όλων των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης.
Δύο ταχύτητες, ίδιες εγγυήσεις…
Έτσι, θα δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων δύο ταχυτήτων απόδοσης, αλλά με κοινά χαρακτηριστικά ρίσκου: στην περιφέρεια, οι αποδόσεις θα είναι πολύ υψηλές, σε σχέση με τα ομόλογα των χωρών του «πυρήνα», αλλά το ρίσκο θα είναι σχεδόν ταυτόσημο, αφού θα καλύπτονται από την εγγύηση «μη πτώχευσης», που θα παρέχει ο μηχανισμός στήριξης.
Φανερό είναι, ότι αν αυτό το σενάριο τελικά επαληθευθεί, θα έχει δημιουργηθεί ένα νέο σκηνικό και στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, όπου το ευρώ θα πάψει να είναι πλέον ένα σκληρό νόμισμα, αφού ουσιαστικά τα υπερβολικά χρέη των αδύναμων οικονομιών θα εξυπηρετούνται με μέτρα πολιτικής που θα ισοδυναμούν με άφθονη κυκλοφορία χρήματος από την Φραγκφούρτη. Αν ο στόχος των Αμερικανικών τραπεζών του Λονδίνου, όταν άρχισαν τις πιέσεις στην Ευρωζώνη, με πρώτο στόχο την Ελλάδα, ήταν να αποτρέψουν την πλήρη… «κουρελοποίηση» του δολαρίου με το πριόνισμα του ευρώ, θα τον έχουν επιτύχει.
Βέβαια, προς το παρόν τίποτα δεν έχει κριθεί. Η Γερμανία μπορεί να έκανε το πρώτο, εξαιρετικά διστακτικό βήμα, συμφωνώντας να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά ήδη οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό είναι καταιγιστικές και η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα τολμήσει καν να περάσει το θέμα για έγκριση από τη Βουλή. Η σύγκρουση αγορών και πολιτικής θα είναι ενδιαφέρουσα και με πολλές, απρόβλεπτες ανατροπές στη διαδρομή…

20 σχόλια

  1. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !!!!
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ ΤΩΝ .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΡΘΡΘΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΤΣΟΠΑΠΑΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρέε αφήστε τα spread και πέστε μας πως θα επιστραφούν τα δάνεια που μας δίνουνε , η αγορά έχει νεκρώσει , η ανεργία τραβά την ανηφόρα και το Τζεφρυ στον κόσμο του , και οι απεργοί πληρωμένοι μισθοφόροι , Όταν η απεργίες θα ξεκινάν από την Κηφισιά και προορισμός τους θα είναι το Καστρί , τότε θα πάω και εγώ
    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ.
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΡΟΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΑΣ.
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΥΒΑΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
    πληροφοριες.
    ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.
    Ενας ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΦΡΩΝ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.ΕΚΑΝΑΝ 30 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ?ΑΥΤΟΣ Ο ΒΛΑΞ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι τα μέτρα που θέλει το ΔΝΤ


    Κατάργηση περισσοτέρων των 200 οργανισμών και ταυτόχρονη απόλυση περισσοτέρων από 150.000 μόνιμων υπαλλήλων και συμβασιούχων.

    Περικοπή του 13ου και 14ου μισθού καθώς και σύνταξης.

    Πλήρης κατάργηση των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ στους δήμους.

    Μεγάλες περικοπές των επιδοτήσεων των αγροτών.

    Μείωση των επιδομάτων ασθενείας και...

    αναπηρίας επιπλέον κατά 10% και πάγωμα των επιδομάτων τέκνων για 3 χρόνια.

    Αύξηση του ΦΠΑ στο 25%. Αύξηση στη φορολογία της βενζίνης των ποτών και των τσιγάρων.

    Αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα από 10% που είναι σήμερα στο 20%.

    Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και ειδικά ζημιογόνων οργανισμών, μεταξύ των
    οποίων ο ΟΣΕ, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν δαπάνες πάνω από 2 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κωστάκης μας διέλυσε ο σημήτης που είναι κρύβεται τώρα.
    Τι να κάνει κι ο παπανδρέου με τα χαλια αυτά.
    Μια ειναι η λύση ΔΝΤ τώρα κύριοι και ξερό ψωμί.
    Παπακωνσταντίνου τι περιμένετε δεν βλέπεις που θα πάει η βενζίνη τον ιούλιο στα 2 ευρω.
    Το πετρέλαιο θα ανέβειοπότε ουτε ψύλλος στον κόρφο σου.
    Ηδη προεξοφλείται αυτό λόγω Κίνας.
    Επιτέλους τελειώνετε.
    Και πούσαι μάλλον θα αντικατασταθείς ΚΑΙ σύντομα κ υπουργε ΚΙ εσύ κ ο Σαχινίδης...
    ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχει λυση αλλα δε προβαλλεται γιατι σταματα η ρεμουλα τραπεζιτων και πολιτικων λαμογιων με την αναχρηματοδοτηση του χρεους..Αυτη ειναι .σταση πληρωμων επαναδιαπραγματευση του χρεους, εξοδος απο ΟΝΕ για 3 χρονια εξωφληση των παντων με δραχμες που εμεις σαν χωρα θα εκδωσουμε, σταδιακη υποτιμηση [500 δραχμες το ευρω υπολογιζεται, που θα δωσει μεγαλη ωθηση στον τουρισμο μας , την αγροτικη παραγωγη μας και τις εξαγωγες μας...ιστορικα μονο ετσι φευγεις απο τετοιου επιπεδου κριση και περνας [ΒΛΕΠΕ ΡΩΣΙΑ κλπ] σε ΑΝΑΠΤΥΞΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.
    ΤΙ ΛΕΣ, ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ14 Απρ 2010, 12:25:00 μ.μ.

    ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!!!
    ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ
    ΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΑΛΙΑ -ΣΑΛΙΑ ΕΝΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ??
    Α) ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ 100 ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ 200 ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ??
    Β)ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ
    ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΟΠΗΣ?
    Γ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    ΝΑ ΧΡΟΙΑΖΕΤΑΙ 50 ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ 1000?
    Δ)ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ
    ΜΕ 2,7 % ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ?
    Ε)ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΚΕ, ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Χαμός στο κέντρο από συγκεντρώσεις"


    "Χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων που πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους...
    Περίπου 100 αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.
    Αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία ...
    Καραϊσκάκη και θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

    Εφόσον υπάρχουν κοροΐδα και όταν θέλουν να απεργήσουν μαζεύονται στην ομόνοια και σπάνε τα μαγαζιά και κλείνουν το κέντρο , το πρόβλημα θα μεγαλώνει , ενώ εάν η συγκεντρώσεις γινόταν στην Κηφισιά και η πορεία προς το Καστρί , σίγουρα ορισμένα αυτιά θα ίδρωναν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

    ΚΡΕΜΑΛΑ



    ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

    ΚΡΕΜΑΛΑ








    ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

    ΚΡΕΜΑΛΑ



    ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

    ΚΡΕΜΑΛΑ









    ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

    ΚΡΕΜΑΛΑ



    ΟΙ ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΧΡΕΗ

    ΚΡΕΜΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Χαμός στο κέντρο από συγκεντρώσεις"


    "Χάος επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων που πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους...
    Περίπου 100 αγρότες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.
    Αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία ...
    Καραϊσκάκη και θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

    Εφόσον υπάρχουν κοροΐδα και όταν θέλουν να απεργήσουν μαζεύονται στην ομόνοια και σπάνε τα μαγαζιά και κλείνουν το κέντρο , το πρόβλημα θα μεγαλώνει , ενώ εάν η συγκεντρώσεις γινόταν στην Κηφισιά και η πορεία προς το Καστρί , σίγουρα ορισμένα αυτιά θα ίδρωναν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "το πιστολι τωρα ειναι και γεματο"

    ΩΡΑΙΑ! ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΑ ΤΖΕΦΡΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ουαάουυυυυυ Καψαμπέλη.....
    χιιχχιιιιι..χαχαχαααα..χοχοοχοοο,,

    Η Παναγιωταρέα κάνει αγωγές σε δυο δημοσιογράφους
    Για τα υπέρογκα συμβόλαια που έχε στην ΕΡΤ.

    Δεν φτάνει τόσα που βγάζει η Παναγιωταρέα, ζητάει και 150.000 ευρώ με αγωγή της από δύο δημοσιογράφους, τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού «Extra Channel 3» Γεράσιμου Γιομπαζολιά και τον Γιάννη Παπαγιάννη.________________

    Ο λόγος είναι τα όσα προβλήθηκαν μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για την ίδια.

    Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η Άννα Παναγιωταρέα...
    «Κατά τα από 5/1/2010, 6/1/2010, 7/1/2010,8/1/2010 και 21/1/2010 δελτία της εκπομπής ‘Αποκαλυπτικό δελτίο’ ο τρίτος εναγόμενος (Γιάννης Παπαγιάννης) παίρνοντας ως αφορμή τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση ως δημοσιογράφοι, αναφέρθηκε πλειστάκις στο πρόσωπό μου χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς, μειωτικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και διέδωσε ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα γεγονότα, προσβάλλοντας έτσι με τον πλέον βάναυσο τρόπο την τιμή, την υπόληψη, ,την αξιοπρέπειά μου, την επαγγελματική μου αξιοπιστία και επάρκεια τόσο ως δημοσιογράφου όσο και ως αναπληρώτριας καθηγήτριας Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

    Πάει το μαγαζί Καψαμπέλη, θα το πάρει Η Παναγιώταινα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περίπου 8 δισ. περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει από την "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων, το επόμενο οκτάμηνο. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 4% του ΑΕΠ. Εάν δεν κάνω λάθος, τόσο περίπου έπεσε έξω, σύμφωνα με το πασόκ, το έλλειμμα της Ν.Δ. για το 2009.
    Επίσης, βάζω ότι στοίχημα θέλετε, ότι ακριβώς τόσο θα μειωθεί το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
    ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.
    Στο τέλος του χρόνου, θα ανεμίζουν οι πράσινες σημαίες, θα φουσκώνει από περηφάνεια για τη δικαίωσή του ο Γιωργάκης και θα παιανίζουν οι διάφοροι πρετεντερο-τσιμο-τρεμο-καμπουρακο-οικονομέηδες για τη δικαίωση της αμέριστης συμπαράστασής τους στον Παπαντρέου, το λαϊκό ηγέτη που θεράπευσε την οικονομία από τη βαρειά ασθένεια που άφησε ο παλιοκαραμανλής.
    Για το γεγονός ότι καταργώντας ο Παπαντρέου τον Οκτώβριο το νόμο Σουφλιά στέρησε έσοδα από το 2009 τα οποία έστειλε στο 2010 ούτε λόγος.
    Και καμία σχέση με το φουσκωμένο έλλειμμα της Ν.Δ. και το ξεφουσκωμένο του πασόκ, έτσι;
    Α πα πα, πιπέρι στο στόμα. Θα έχουν ξεχαστεί όλα.
    Ε ρε γλέντια που θα κάνουμε και εθνική υπερηφάνεια, που θα έχουμε τα Χριστούγεννα.
    Κάτι θα είναι και αυτό.
    Γι' αυτό τώρα, όλοι τα κεφάλια μέσα για να πληρώσουμε τους αυξημένους τόκους (σπρέντς) που μας κοστίζει αυτό το πανηγυράκι για να δικαιωθεί ο μέγας ηγέτης.
    Τί είναι δύο - τρία δισεκατομμύρια ευρώ αυξημένους τόκους μπροστά στη "δικαίωση" του γιγαντοτεράστιου;
    Τί και εάν, στο μεταξύ, έχουμε γίνει ρεζίλι και επαίτες όλης της υφηλίου;
    Τί και εάν, στο μεταξύ, μείνουν άνεργοι καμμιά διακοσαριά χιλιάδες Έλληνες και πεινάσει ο κόσμος;
    Άστους να πεινάνε, όσο πιο πολύ πεινάνε, τόσο λιγότερα ζητάνε. The only way is up.
    Αμάν πιά, παρα-είχαν καλομάθει τον τελευταίο καιρό. Αν είναι δυνατόν, πήγαν τα δυτικά προάστεια να κοντράρουν τα Βόρεια.
    Τί κάθεστε ρε;
    Κάντε προπόνηση, χειροκροτάτε από τώρα!

    από το dexiextrem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αναδημοσίευση από τον χθεσινό ριζοσπάστη Αλίμονο αν περιμένουμε από τους Γερμανούς να μας πουν τα αυτονόητα. Όταν τα ιδία γράφονται εδώ και μέρες σε μια ελληνική εφημερίδα.

    Ποια αλληλεγγύη;

    Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

    «Σε αυτό που περιγράφεται ως «κοινοτική αλληλεγγύη» τύφλα να 'χει ο... αλληλοσπαραγμός. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τούτο μεταφράζεται ως εξής:
    Οταν η ΕΚΤ δανείζει τους τραπεζίτες, τους δανείζει με επιτόκιο 1%. Οταν, όμως, η ΕΚΤ και η Ε.Ε. δανείζουν το ελληνικό κράτος, το δανείζουν με 5% (!), που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός, που θα κληθεί να πληρώσει τα δανεικά, θα πληρώσει τα πενταπλάσια από τους τραπεζίτες.
    Οι τελευταίοι, βέβαια, και η κάστα τους (βιομήχανοι, εργολάβοι, εφοπλιστές κ.λπ.) δεν θα πληρώσουν τελικά τίποτα, αφού όταν έρχεται η ώρα να δανειστεί ο ελληνικός λαός (όχι από χόμπι - από ανέχεια), τότε και η Ε.Ε., και η ΕΚΤ, και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τον δανείζουν με επιτόκια 15% και 20%!
    * Δεδομένου ότι Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί κατέχουν μαζί περί τα 130 δισ. του ελληνικού δημόσιου χρέους, πρέπει να είναι κανείς ή πολύ αφελής ή πολύ ενταγμένος στο σύστημα, για να μη βλέπει (ή να κάνει ότι δεν βλέπει) πως τα 130 δισ. που θεωρητικά μπορεί να εισπράξει σε βάθος τριετίας η Ελλάδα από Ε.Ε. και ΔΝΤ, είναι ένα ποσό που όσοι το δώσουν (κατόπιν έγκρισης της Γερμανίας) δεν θα το κάνουν "για την καλή τους την καρδιά".
    Θα τα δώσουν μόλις εξαντληθούν όλα τα περιθώρια δανεισμού της Ελλάδας από τις λεγόμενες "αγορές" (αυτό περιμένει η κυρία Μέρκελ), και τούτο για να πάρουν πίσω "τα λεφτά τους", αφού ένα σημαντικό μέρος από τα νέα δανεικά θα τους επιστραφεί αμέσως με τη μορφή της εξόφλησης των οφειλών της Ελλάδας απέναντί τους, την οποία Ελλάδα, μαζί με τους εγχώριους "πατριώτες" ομολογιούχους, θα συνεχίσουν να την έχουν χρεωμένη, διπλά και τρίδιπλα, αναπαράγοντας έτσι την προς όφελός τους διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων».
    Αναδημοσίευση από τον χθεσινό ριζοσπάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δείτε τί λέει ο Bob Chapman διεθνής οικονομικός αναλυτής [αμερικανός] γνωστός σαν The International Forecaster "...έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος..." στην ιστοσελίδα "κόκκινος ουρανός gr "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στην Ελλάδα οι δαπάνες για τα φάρμακα αγγίζουν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ!!!,
    όταν για παράδειγμα οι αντίστοιχες δαπάνες στην Ισπανία που έχει 47 εκατομμύρια πληθυσμό είναι 12 δισεκατομμύρια ευρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 1950.
    2010!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ- ΔΝΤ.
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    που θα μας γυρίσει πάλι στο 1950.
    __________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση